Zlatni Retriver

Zasto bih se pokajala?? Pa nije nista vise zahtevniji od ostalih pasa. Cak je mozda i mirniji. Dok je u stanu on samo menja mesta na kojima spava, a napolju je aktivan mada opet ne nesto preterano.
Cek' u kom smislu zahtevan?

Marko mj presladak ti je retriver!!!
noceslike051kz6.jpg

Inače ovako se spava:
noceslike032iv4.jpg

nešto me zeza, ne mogu da smanjim slike, uglavnom, ovo je Bruno, moj sadašnji pas, a kasnije ću postaviti slike Maxa, mog prvog retrivera!
Izvinjavam se svima koje će zaboleti glava od veličine slika :shock: :lol:

како сам сладак на овој другој слици, признајте!!!
од прве ми се у главу заврћело да не могу ништа рећи, а свиђа ми се што има плаве очи!!!

kada štene uhvatiš za zadnje noge, lagano ih povuci ka sebi, ispravi ih, ako su potpuno ravne, i prate liniju karlice, to je ok.
Mada postoje rase kod kojih se takav problem javlja u starost, npr. vučjak, jer je to rasa kod kojih je taj donji deo leđa veštački spuštan, mada kažu da to može biti i kod goldena problem. :|

Najsigurnije je pogledati kojeg stepena displazije su kukovi roditelja, a po mogucnosti i baba i deda. Nikako ne preporucujem da se uzima stene ciji kukovi roditelja nisu snimljeni.
Alexandra postoji jos mnogo tavih testova, ali nijedan nije pouzdan. Ja sam cula jos da treba gledati polozaj u kojem stene spava, sedi, trci, itd...ali sve je to relativno i nepouzdano, i ne treba se igrati sa time.
Znam da sam jednom bas ovde procitala da ako pas spava na ledjima sa sapama u vis da definitivno nema displaziju kukova. A onda sam se okrenula i pogledala mog psa koji je tako spavao, i kod njega je dokazana displazija 4. stepena.

Odgajivač kod koga sam ja kupila oba svoja psa je veterinar, tako da sam ja u tom pogledu sklona da mu verujem, jer je to momak koji se školovao po Francuskoj i Engleskoj, e sad, to za spavanje na leđima koliko ja znam pokazuje da je pas zadovoljan i opušten. Definitivno ima raznih tumačenja, najsigurnije je to što si rekla da se proveri displazija kukova roditelja i predaka, ali treba konsultovati i provereno dobrog veterinara Pozzz

Naravno, i veterinar dobro dodje, mada u tom uzrastu ni snimak ne bi pokazao da li stene ima displaziju ili ne, osim ako nema zaista tesku displaziju i da tesko stoji na nogama.

p.s.morala sam malo da ti smanjim slike, posto po pravilima na forumu najvece mogu da budu velicine 640x480

Back