Belfi je do nedavno stalno bila u mom društvu, a sada, kad sam se zaposlila u drugoj firmi, ostaje sama i po 8-9 sati. I ne pravi nikakve probleme, nema promene ponašanja, agresiju da i ne spominjem

Nikada nije lajala kada je sama, nije ništa uništavala po kući niti pravila nered. Kad god se vraćam kući - bila odsutna 2 sata ili 9, znam da ću je zateći kako me čeka na krevetu u dnevnoj sobi. Doduše, ona jaaako retko laje - maltene laje samo na komandu "glas"

. S obzirom da je napunila godinu ipo, mnogo duže trpi da ne izlazi. Naravno da je izvedem čim dođem kući, odmah, s vrata - ali se ona uglavnom prvo istrči i izigra, pa tek onda obavi šta treba

Zgodno je što na posao odlazim nekih sat vremena posle muža, pa je ja prošetam pre nego što odem, a on čim se vrati.
Što se tiče dužine dlake ritrivera, nekih razlika ima. Ne mislim da je to neka zvanična i dokumentovana razlika, to je samo ono što ja primećujem kod ritrivera koje susrećem. Postoje ritriveri sa oštrijom dlakom i ovako svilenkastom kao kod Belfi... postoje oni sa gušćom i oni sa ređom, ali predpostavljam da to zavisi i od uslova u kojima žive. A meni se čini da postoje i dva tipa građe glave i svi goldeni koje sam ikada videla liče na jednu od ta dva tipa. Ne znam da li sam uspela dobro da prenesem moj utisak?