Zlatni Retriver

e danas sam cipovao i vakcinisao nasu Abu. E ali listam oglase i vidim svi traze neke velike sume novca kako za stence tako ima dosta potraznje muzjaka retrivera za parenje, pa me eto , interesuje posto imam zenku, DA LI JA TREBAM DA PLATIM PARENJE SA NEKIM MUZJAKOM ili pa on i meni daju NEKU NOVCANU NADOKNADU!?!????? Mada ja koliko mi je stalo do moje kuce i kada se setim koliko sam je trazio i kada sam je dobio, znam sta sve to znaci, JA LICNO BIH POKLONIO KUCE NEKOME KO IH STVARNO ZELI!!!!!!!!!!
I zato me stvarno zaima da li ja treba da platim nekome da se spari sa mojom Abom ----ili kako to vec ide....????

Љубе, имаш одгајиваче који наплаћују парење са њиховим мужјаком или направе комбинацију да уместо пара узму првобирано штене, а опет, имаш и власника паса који ти неће наплатити парење. Све зависи од тога ког пса изабереш за своју керушу.

@ljube
Mislim da bi najbolje bilo da nadjes nekog retrivera u kraju sa kojim se tvoja Aba lepo slaze, jer postoji mogucnost da ako ugovaras sa nekim retriverom iz odgajivacnice da kad dodje vreme za parenje da ona njega nece. Plus sto ce ti sigurno to naplatiti, ili uzeti stene koje ce posle dati onome ko vise plati.
Ovako mozes da se dogovoris sa vlansikom/vlasnicom tog muzjaka da podelite retrivere svojim prijateljima i poznanicima, pa tako oboje mozete da vodite racuna gde su stenci i da li im je dobro sa novim vlasnicima.

@taska
Otprilike u tom period vecina pasa pocinje da odbija granule. Neki problem resavaju tako sto im granule preliju raznim (ukusnim) supicama, nekim sosom, i sl. Ako imas vremena pocni malo da mu kuvas, pa kombinuj kuvanu hranu sa granulama (tj nek jedan obrok bude kuvan a drugi granule).

Tedic je super, jutros je od komsije dobio malo kostiju od pecenja, a onda se napolju valjao po snegu i blatu, tako da kao sto vidis uziva.:D

@ljube
Mislim da bi najbolje bilo da nadjes nekog retrivera u kraju sa kojim se tvoja Aba lepo slaze, jer postoji mogucnost da ako ugovaras sa nekim retriverom iz odgajivacnice da kad dodje vreme za parenje da ona njega nece. Plus sto ce ti sigurno to naplatiti, ili uzeti stene koje ce posle dati onome ko vise plati.
Ovako mozes da se dogovoris sa vlansikom/vlasnicom tog muzjaka da podelite retrivere svojim prijateljima i poznanicima, pa tako oboje mozete da vodite racuna gde su stenci i da li im je dobro sa novim vlasnicima.

@taska
Otprilike u tom period vecina pasa pocinje da odbija granule. Neki problem resavaju tako sto im granule preliju raznim (ukusnim) supicama, nekim sosom, i sl. Ako imas vremena pocni malo da mu kuvas, pa kombinuj kuvanu hranu sa granulama (tj nek jedan obrok bude kuvan a drugi granule).

Tedic je super, jutros je od komsije dobio malo kostiju od pecenja, a onda se napolju valjao po snegu i blatu, tako da kao sto vidis uziva.:D

Ma bre bas uzivaju i Tedi i Hogar.Isti su razmazenci.Ko ne osjeti,nikad ne moze da razume koliko mogu da se vole.Hogar je tako jedna dobrica,i vjerujem svi retriveri.
Juce suprug video jednu retriverku na lancu,zaostalu.Mnogo mu bilo zao,i rekao vlasniku da je stvarno greota.Ma zao mi bilo koje kuce onako vezanu,uzas.Nadam se da ce zakon protiv toga da zazivi.
pozz:)

Mi cestitamo sve praznike, koji su protekli....sa malim zakasnjenjem. Napunili smo 4 meseca, porasla nam je nova dlaka...odnosno trenutno raste....puno pozdrava od Bobija i mene!!!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    74,3 KB · Pregleda: 24
animal lover Hvala puno!

L@kky Bobi je imao alergiju, tako da je dlaku poceo da menja puno pre vremena i to je uzelo po prilicno maha, pre nedelju dana je primio poslednju terapiju i sada se sve vraca u normalu. Linjao se katastrofalno jer mu je dlaka opadala u pramenovima....sada hvala Bogu sve postaje u redu.

Laje retko, kada ceka hranu pa je nestrpljiv ili kada vrsi nuzdu tamo gde ne treba, onada dodje i laje na tebe jer zna da je zgresio. Obucu ne grize ali zato je nosi. Bobi na primer cim se izujes u stanu uzme tu obucu i prenese je tamo gde on spava. Namestaj je slabo dirao, jedino tepihe je voleo da grize pogotovu one sto imaju rese na krajevima. To radi u periodima kada mu rastu zubi tada je nervozan i svrbe ga puno. Bobiju su sada ispale gornje i donje jedinice jer ih menja. Jako brzo se razmaze zato moras strogo sa njima od prvog dana inace si nadrljao kao ja.

Back