Zlatni Retriver

Pazi moze on komandu da shvati za jedan dan, ali je bitno ponavljati komande da bi vremenom prakticno sam znao kad ces mu narediti da sedne ili saceka, pa prakticno sam uradi sve. Onda tu postoji i pubertet u koji kad udje pocne da tera inat pa opet moras da ga podsecas sta i kako treba da odradi. Onda moze da se desi da ti pas bude previse zivahan pa da prakticno nista ne moze da nauci do svoje prve ili druge godine, jer prosto ne mozes da mu uhvatis paznju ni na dva minuta. Ma svaka kuca je prica za sebe, videces i sam, a ja bih ti savetovala da kad budes uzeo psa, ili malo pre toga, ovde prelistas temu koja se zove -kako nauciti stene da...- i saznas osnovne stvari kako za stene tako i za malo veceg psa. Tu imas bas dosta informacija koje su vrlo korisne.

Vodim ga cetiri puta s tim sto su dve setnje krace od po 20 min do pola sata, a druge dve su duze i traju oko sat do sat i po vremena. Setam ga ujutru kad ustanem, pa onda oko 2 popodne, pa oko 7-8 uvece, pa opet negde u ponoc ili pola 1.

On ima svoj jastuk na kojem spava (to su oni kao specijalni za pse), ali moze da spava gde hoce osim na foteljama u dnevnoj sobi. Ima dvosed na kojem je najcesce i moze da spava na mom krevetu, ali tu mu je potrebna moja pomoc oko penjanja na njega jer je krevet dosta visok.

I Hogaru jedan veliki pozdrav od Tedija! :D

Onaj crni pas sa slike je Rex, on je mesanac, ali nije lutalica. Iako ne pripada samo jednoj osobi, tj porodici, on nije napusten pas jer svi iz okolnih zgrada brinu o njemu i obozavaju ga.

jeli miran i dobar?
bas mi se sviđa!
koliko mogu vidjeti on i tedi su dobri drugari!!!!
jeli tako mačkić?

Taj pas sad ima 12,5 godina, pa je vremenom postao mirniji, ali u svoje vreme je bio prilicno agresivan prema muzjacima, dok je sa ljudima, a posebno decom bio izuzetno dobar, mada nikada nije zaboravljao ljude koji su ga gadjali ili sutirali pa je na njih uvek lajao.
Tedija je prihvatio odlicno od prvog dana, njih dvojica su bas idealni drugari. Rex samo sa Tedijem hoce da se igra, iako ga Tedi zna bas da gnjavi. Inace Rex sad nije agresivan prema drugim psima ali ako neko napadne Tedija ili Tedi nekog odmah se baca u tuchu i staje na njegovu stranu.

Nije bas ispred zgrade, nego je u parkicu koji je okruzen zgradama od kojih je jedna nasa.
Rex spava najcesce kod jedne zene iz komsiluka, a ponekad spava kod mene u stanu ili u zgradi do nase. Tako da on na ulici nije spavao vec godinama.

Ima dobrih retrivera samo je pitanje sta te konkretno zanima. Ako hoces psa koji je provereno zdrav i buduci pobednik na izlozbama onda ces morati da izdvojis prilicnu sumu novca (najmanje 300e), a ako te interesuje retriver samo kao kucni ljubimac onda prvo treba da pazis da li je zdrav pa tek onda da pitas za cenu jer mozes da ih nadjes i po ceni od 50-60e.

Ajde ti lepo malo otvori oglase ( www.halooglasi.co.yu ) pa pregledaj retrivere koji se prodaju. Onda uzmi telefon u ruke i zaredjaj po svim brojevima i pitaj te ljude sve sto te zanima. Ja zaista ne znam po kojim cenama se svi oni prodaju, a i cena zavisi od mnogo stvari. Zatim ili prelistaj ovu temu od pocetka do kraja, ili nadji nekog da ti prevede strane sajtove na kojima mozes da nadjes od kojih sve genetskih bolesti mogu da pate retriveri, i tako ces znati sta da pitas te ljude od kojih ces hteti da uzmes stene.
Ovde je zaista puno toga napisano, i u vezi retrivera i u vezi stenadi, a malo je bezveze stalno ponavljati istu pricu.

Back