Zlatni Retriver

Potreban mi je savet pa bi ih molila ako neko zna resenje na ovaj problem da mi odgovori. Ne mogu da citam svih 18 strana bas ima puno, pa se unapred izvinjavam ako je ova tema bila na forumu. Cuvam u stanu zlatnog retrivera zove se Laki i u subotu je napunio godinu dana. Hranim ga iskljucivo granulama, zbog godisnjeg odmora morala sam da ga ostavim kod mame na 15 dana. Mama je priznala da ga nije hranila samo granula vec mu je davala i malo njene hrane, jer kaze nije mogla da istrpi njegov umiljati pogled. Medjutim od kako sam ga uzela pre nekih 20 dana Laki ima grozan zadah iz ustiju. Kupila sam mu one listice bele kao sa mentolom, nece ni da ih glocne. Neke vocne bombone isto sa mentolom nece ni njih. Pa onda ja lujka kupim i neku gumenu igracku sa ukusom peperminta pomislila sam da ne voli mentol. Kad on ni nju da uzme u usta platila je 800 kinte. Volim ga i prosto obozavam kada je mojoj blizini ali ovaj zadah mi puno smeta, pa bih molila da mi date neki savet. Neko kaze da mu operem zube sa sodom a juce sam cula i da mogu sa pastom. A da ne zaboravim i ovo da priupitam da li postoje i posebne cetkice za zube za pse ili moze i ova obicna.

Ja mislim da se psima ne daju nikakve bombone bile one voćne ili ne :shock: da mu opereš zube sodom :shock: :shock: ni za to nikada nisam čuo.. ne znam kako da ti pomognem ali u svakom slučaju nemoj da ga hraniš slatkišima ili začinjenom hranom - to znam da sigurno nije zdravo za njega. Moj pas jede skoro sve - granule, meso, povrće i voće živo i neobrađeno (tj. celo - jabuke, šargarepe, kajsije, breskve, šljive.. itd.) ponekad se i njemu oseća iz usta ali prođe, možda je i zbog vrućine ;) Ja mu kupujem neke dental štapiće koje mu kao peru zube, mada mislim da je priroda to tako regulisala da i nije nephodno. Možda su mu kao i kod ljudi krajnici ili upala grla u pitanju a možda je i kvaran zub, a za to najbolje konsultuj veterinara.

Mozes da kupis pastu za zube za pse, a cetkicu mozes da koristis i onu za ljude, jer nema mnogo razlike izmedju jedne i druge.
Svasta moze kod psa da izazove neprijatan zadah, bigbear ti je vec naveo kvarne zube, upale i sl., a moze i da bude nesto sa zeludcem.
Moze da se desi da mu je tvoja mama davala malo jacu hranu nego sto je navikao pa da mu se povecala kiselina.
U svakom slucaju ako, kad ga vratis skroz na staru ishranu, bude i dalje osecao neprijatan miris bolje ga odvedi kod veterinara.

Сећам се када је моја маца имала задах (извињавам се, нема везе са темом о ретриверима), вет ми је споменуо чишћење од паразита, очито и то има утицаја. После може бити и све оно што су ти bigbear и Мачкић навели.Значи, неизбежна је консултација са ветом.

Eto, moguce je i to.

A da vas inforimisem da je Tediju danas rodjendan, puni cele 3 godine! :D :D
Jos nisam smislila kakvu ce poslasticu danas da dobije, verovatno cu mu napuniti tanjir sa onim stapicima i koskicama koje toliko voli, pa nek uziva. :D

Е, па, Мачкић, баш сам направила раније тему везано за њихове рођосе. Јел` те не мрзи да постујеш тамо? И да га сликаш са тим посластицама, обавезно, па да нам покажеш.
Одох да дигнем тему!

Hvala za savete. Resili smo problem. Kupili smo pastu, jurili se po stanu oko sat vremena i uz mnogo smeha (naravno mog) oprali zube. Sada je opet moj mali slatki i mirisljavi pas, stavili smo cisto radi fore i malo bebi pudera. Tako da se svaka kucka za njim okrenula veceras u setnju. Razmisljam da mu ugradim koji zlatni zub pa kad se nasmesi....... Zezam. Da se uozbiljimo i zahvalimo jos jedanput svima na savetima. Cestitamo Vam i rodjendan i pojedite i koju koskicu za nas.

Back