Super, drago mi je da si ga vratio u "normalu"
Od komandi ga jednostavno nauci samo ono sto mora da zna. Nema tu mnogo pravila, prosto ako mislis da treba da nauci jos nesto, tj ako ti je potrebno da nauci jos neku komandu, onda pocnite sa dresurom. S druge strane ako mislis da mu je sedi i uz nogu sasvim dovoljno da bi lepo funkcionisali u setnji, onda nema potrebe da zamaras sebe i njega. Retriveri ne spadaju u pse kojima je potrebno zadavati konstantno neke zadatke, kao sto recimo mora sa belgijskim ovcarima i rotovima.
To sto nece da ustane verovatno ima veze sa malo slabijom kondicijom, mislim da nema veze sa nekim inatom koji pokusava da ti tera. Koliko dnevno provodite u setnji, i da li se setate ili dodjete do parkica i onda sednete? Pokusaj malo vise da ga forsiras da seta, ali ako primets da ga bole noge ili pocne da cvili onda stvar moze biti malo ozbiljnija (sto se najiskrenije nadam da se nece desiti). Obavezno ga vodi da pliva, i ne daj da se nakaci na tebe, nego ga nateraj da pliva sam, pa koliko izdrzi. Jednog dana ce verovatno biti premoren, ali kako vreme bude prolazilo bice sve bolje i bolje.
U drustvo vam je bas raznovrsno, to je meni super kad se tako svi druze.

Tedijevo drustvance su jedno vreme cinili (to je bilo kad je imao oko godinu dana) mali rot, mali doberman, mesanac kokera i terijera, onda jos dva retrivera, pa jos jedan mesanac, jedan pekinezer i jedan koker. To su bila lepa vremena, ali rot je porastao pa se sad vise ne vole, doberman se odselio, koker je uginuo, mesanac kokera i terijera se razboleo pa se ne seta vise, a i mi smo se ulenjili i sad nam drustvo pravi samo taj jedan mesanac. Tako da uzivajte u drustvu najduze sto mozete.
Tedijeva alergija je i dalje isto, mislim da cu mu ipak staviti frontline. Bas mi je drago da se Soniju situacija popravlja.