Mačkić, hvala puno na savetima... Definitivno sam prevagnuo, ipak ću uzeti zlatnog retrivera... Tačnije belog...

))
E sad, s obzirom da ste vi ovde zaista upućeni, da li znate da mi date kontakt neke odgajivačnice... Proverene... i koliko se otprilike kreću cene štenceta? Ono što bih ja voleo jeste zdrav i lep pas... Naravno da bi svi mi voleli i vrhunsko poreklo, ali nemam pretenzija da ga izlažem, niti bih psa uzimao zbog toga...
Takođe me zanima da li je bolje da uzmem štene od 2-3 meseca ili eventualno malo starije?
Verovatno će biti još pitanja... Hvala na vašem strpljenju...
Pozdrav za sve...
Slobodno ga kupi kada toliko vec zelis da ga imas, jer kad pogledas, tih 8-9 sati ce biti nista za njega da ostane sam ako mu se ostalo vreme posveti na pravi nacin, obezbedi dovoljno setnje, paznje, ljubavi i drustva. Znam nazalost poneke slucajeve gde je pas u dvoristu, na lancu ili boksu uglavnom, uvek neko ima kuci ko bi mogao da mu posveti paznju, da ga proseta, da se igra sa njim, pa opet to urade jednom u dva - tri dana.

E, to je po meni mnogo gore i da tada pas zaista pati zeljan paznje i drustva
A, ako se kvalitetno provodi to slobodno vreme sa njim i na pravi nacin, bice on srecan i zadovoljan, bez brige.

Jedino dok je malo ne moze ostajati tako dugo samo kao sto sam ti vec i napisala, tu bi morao nekoga da angazujes da ga obilazi i izvodi, prvo zbog njegovih potreba koje moraju biti cesce, a drugo dok se malo ne privikne, to ti je isto kao i sa detetom, trazi stalno igru, paznji, drustvo itd....
Sto se tice starosti steneta, uglavnom se uzima sa 2-3 meseca, ali to sve zavisi od osobe do osobe i sta ko zeli.

Ali slicno ti je u sustini. Da li ga uzeo sa 2-3 meseca ili sa 4-5, prilagodjavanje, ucenje, grickanje, trckaranje za njim i pravljenje zijana ti ne gine, tesko ces sta moci od toga na pocetku da izbegnes kada god da ga uzmes... Ljudi uglavnom uzmu malo starije kada zele da izbegnu promenu zubica, grickanje, misle da ce tako i lakse moci da ga prilagode i nauce kucnom redu samim tim sto je malo starije, ali nista to ne mora da znaci. Ja sam mog vec sa nekih tri meseca naucila dosta cemu, sve je jako brzo skontao, sta sme, a sta ne sme da se radi!