Rea Tina
Zainteresovan član
- Poruka
- 192
Meni isto liciDa nije skroz golden
![]()
ne mora da znaci da je mesanac, mada sam i ja na prvi pogled pomislila! I moja zenkica ima celu glavu inace uzu, a cist je retriver!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni isto liciDa nije skroz golden
![]()
Prvo da zaželim svima sretnu NOVU GODINU!!!
Neka vam se ostvare sve dobre želje!
Prije nego se upustiš u potražnju psa moraš se upoznati s nasljednim bolestima koje oni imaju. Kod goldena je to displazija kukova, displazija laktova, očni problemi itd. U Srbiji za uzgojnu dozvolu nije potrebno testiranje niti jednoga dok u ostalim zemljama jest. Ono čega trebaš biti svjestan je da psa kupuješ za 13-15 godina. Nitko ti ne može garantirati zdravlje psa. ALI izbacivanjem iz uzgoja pasa koji imaju visoki stupanj nasljedne bolesti se smanjuje rizik da potomstvo nasljedi tu bolest. Zato bih ti preporučila da se raspitaš, pogledaš tko vodi brigu i testira zdravlje, kakvo je zdravlje ostalih pasa u rodovniku, ako treba pričekaš i skupiš novac jer vjeruj mi, najmanji iznos je onaj koji platiš psa. Znam puno ljudi koji su završili sa psima u Ljubljani i Beču na operacijama kukova i laktova jer nisu mogli gledati psa kako se muči.
Želim ti svu sreću da uspiješ to...
Viđala sam te oglase za pse koje prodaju po 50-150 eura. Iskreno ne znam kako tim novcem mogu pokriti 10% troškova legla.... Parenje je samo 500 eura i na više, naravno ako se pari sa iole poštenim mužjakom.

zanima me kako se pas ponasa kao cuvar kuce, neki mi kazu da uposte ne reaguje na dolazak nepoznate osobe???
Zato ako mislis da ga kupis i da ti pazi kuci slobodno odustani 
jel ume da zalaje
HahahahaPa gdje zlatni retriver cuvar kuce? On ce potrcati da se mazi sa osobom. Zlatni retriveri nemaju ni trunke agresivnosti u sebi
Zato ako mislis da ga kupis i da ti pazi kuci slobodno odustani
![]()
nisi me razumeo, mislio sam na to da li ume da javi kad neko naidje ili je i to previse za njegajel ume da zalajenisi me razumeo, mislio sam na to da li ume da javi kad neko naidje ili je i to previse za njega
U mom naselju (tj. gdje sam prije zivio) je bilo dosta zlatni retrivera. Ja dodjem na kapiju, on samo pridje i mazi se
Niko ni ne zna da sam bio 
Sacekaj magdalenu, vjerovatno ona zna da ti to odgovori Pozdrav svima na ovom forumu; tek sam se prijavio jer me zanimaju stvari vezane za zlatne retrivere. Imam jednog od 5 mjeseci i najviše me zanima način ishrane, tačnije broj obroka dnevno; nedavno sam prešao sa 4 na 3 obroka dnevno: da li postoji optimalni razmak između obroka ili to zavisi od aktivnosti psa? Hranim ga u 7, 12 i 17 sati.
![]()
![]()

I one slike pored snimka su super 

[/SPOILER]
Pozdravljam te na ovom forumu i nadam se da ćeš nam redovno pokazivati slike svog ljubimca.... i da nam kažeš kako se mališa zove...Da ti odgovorim na pitanje... mislim da je dobar raspored obroka koji mališa ima, a vremenom će on sam da izbaci srednji obrok . to ćeš videti po tome da brlja po činiji i ne pojede svu hranu., onda mu dnevnu količinu podeli na dva obroka i pokušaj ,ako možeš, večeru da mu pomeriš na 6- 7 sati uveče.. Ja sam to tako uradila da sam pomerala po 15 -20 minuta svaki dan, dok nisam postigla taj termin... predlažem ti da , malo pročitaš i ranije postove, naći ćeš odlične savete i od ostalih forumaša , a i ja ću ti vrlo rado pomoći, naravno ako znam...![]()

Hvala Vam puno na savjetu...vidim da se razumijete u pse i drago mi je da se imam obratiti nekome tko zna te stvari iz iskustva; pas se zove Tina, kod mene je već tri mjeseca i zasad je super, samo me je malo strah da se ne razvije pogrešno zbog mog neznanja. Skoro sam kod veterinara ugledao labradora koji je mlađi od Tine ali je duplo deblji pa sam pomislio kako je ona premršava; kasnije je doktor rekao kako je taj pas predebeo i da ga treba očistiti od parazita: baš mi je laknulo...![]()

Drago mi je što si podijelila svoje znanje sa mnom; primjetio sam da u supermarketima uglavnom može da se nabavi dodatna hrana sa kalcijem i fosforom ali nisam znao da to može biti štetno za štene:hvala ti...osim te hrane još koristim skuhanu piletinu i tunu iz konzerve; to mi je preporučila prijateljica pa ne znam da li je to uredu. Inače, ona jede veoma halapljivo tako da ne mogu povjerovati da će se kasnije moći naviknuti na dva obroka dnevno...pozdrav.Ako mogu i ja koji savjet dati u vezi prehrane...
Mnogi će ti savjetovati da uzmeš dodatni kalcij za štene, oni ne znaju da je zapravo to kontraproduktivno jer se višak kalcija taloži u kostima, znači nikakav dodatni kalcij nije potrebno uzimati, sasvim dovoljno ga ima u hrani za pse. Ako želiš uzimati vitamine biraj one koje nemaju kalcij u sebi. Zapravo najvažniji vitamin za razvoj šteneta je D, pogotovo jer je zima i nema puno sunca. Naravno treba hraniti štene visokokvalitetnom hranom, sa što većim udjelom mesa. Nije mu loše davati 1 mliječni obrok, npr mladi sir ili jogurt, nikako mlijeko ni kajmak. Dobra preventiva protiv unutarnjih parazita je češnjak, naravno ne treba pretjerivati u njemu. I za kraj ne brini što se tiče težine, bolje ti je da je mršavija dok je štene nego debela jer time samo opterećuje kosti i zglobove i može imati ozbiljnih problema kad naraste.
To je onako otprilike koliko sam se mogla sjetiti. Ako te zanima nešto slobodno pitaj...
Malena je premedena!
Sretno!
Drago mi je što si podijelila svoje znanje sa mnom; primjetio sam da u supermarketima uglavnom može da se nabavi dodatna hrana sa kalcijem i fosforom ali nisam znao da to može biti štetno za štene:hvala ti...osim te hrane još koristim skuhanu piletinu i tunu iz konzerve; to mi je preporučila prijateljica pa ne znam da li je to uredu. Inače, ona jede veoma halapljivo tako da ne mogu povjerovati da će se kasnije moći naviknuti na dva obroka dnevno...pozdrav.