Zlatni Retriver

Mnogo su slatke kuce.Cestitam na uspehu na izlozbi.

Evo jedne slike moje Frensis.Pozz.

Prilozi

• Frensis.jpg
    Frensis.jpg
    56,1 KB · Pregleda: 13
pa sve je pocelo od toga sto sam ja primetila da ona teze ustaje i da se naslanja sa strane na nesto kada sedi! A vet je rekao da izgleda da je kicma povredjena jer po njemu, ide kao manekenka, sto ne bi smela, tj uvija se kada ide zadnjim delom! On je imao priliku da vidi kako ustaje i odredio joj je izolaciju od tri dana( kucnu) i jedan dan setnje, pa tako tri puta i onda da idemo na kontrolu! on sam je rekao da je sada trenutno snimanje besmisleno, i da je to samo izbijanje para iz mog dzepa, ali ako joj se stanje ne bude popravljalo, da ce ipak ici na snimanje, i pripremio me je na to da ako je displazija da je najverovatnije 4 ili 3 stepen! ! Sto se tice povreda nije ih imala, jedino sto se stalno zavlaci ispod kreveta, koji je za njebu velicinu posto je ogromna jako nizak, pa on kaze da je mozda od toga od izvlacenja!I to je to, ako bilo kako mozes da nam pomognes javi! Sada su prosle tri izolacije, situacija sa sedenjem je malo bolja, ali i dalje ima problem sa time sto se uvija jako kada ide i sto kao da zabacuje prea napred zadnju desnu nogu!!! Stavicu slicice da vidite!

Uf znate ja jako volim da kopam, a i bila sam na kupanjcu pa sam mokra malo, ali malo samo!!!
28062009(005).jpg

Halo drugar pa gde bezis, ja samo hocu....
28062009(007).jpg

i cekam...
28062009(008).jpg

Da te njusnem malkice...
28062009(010).jpg

nesto proleteeeee....
28062009(011).jpg

Jos jedan Rein dan van izolacije, uobicajeno divljanje.... Samo sto sada ima novog drugara kornjacu Gileta.... I bas se slazu bez obzira na velicinu....:hahaha::hahaha::hahaha:

Pozdrav svima!
Pa da predstavim i ja svoje spodobe, ovaj ljubimce...
Dakle moju veselu držinu čine - Leopold, Bella i mali Pavo (koji i više nije tako mali).
Leo je moja prva ljubav, Bela je Leova ljubav a Pavo je malo zlo... On je početak mojih izložbi i budućeg uzgoja. Dolazi iz predivne uzgajivačnice Agram-Can.
Evo nekoliko fotografija mog malog Paveka ( te su mi pri ruci, ostale će uslijediti)

Tu je još bio mala beba..

n1029647056_305721_5890.jpg

n1029647056_305724_6572.jpg

n1029647056_305726_6975.jpg

Specijalna izložba lovačkih pasmina Osijek (lijevo)
2830_1138966707576_1029647056_416084_6814645_n.jpg

tata i sin na klupskoj izložbi u Trakošćanu (tata je dobio CAC, klupski prvak, BOB, BISS, a sin 2.mj. u mladima)
4648_1161538751863_1029647056_490055_3563770_n.jpg

Skidam kapu za pse, prelepi su!!!!

Hm...
čuj koliko sam shvatila ona je mladi pas. Retriverski štenci imaju tu nesreću da rastu potpuno neproporcionalno, imaju teške kosti, na mahove su dugi ko tramvaji, imaju noge ko rode itd i sl. Obzirom da dajem savjet a da nikad nisam vidjela psa (vrlo glupo od mene) ja bih rekla da ima "bolest" koja se zove rast. Pogotovo ako je malo duža kuja.Moje štene koje je još svo mekano i "raštimano" se uvija dok hoda pa leđa bježe na svoju stranu, dupe na svoju, naravno da sjedi kao idiot, naslanja se na sve živo i sl. Te iste fore je imao i moj odrasli mužjak, kad se razvio, nabio, sve je odlično (doduše još ponekad zna sjediti kao idiot) a kukovi A. Samo se molim te nemoj uspaničariti i ako počne šepati :lol: To su sve boljke rasta.
A što i ako ima displaziju? Pa nije ni to smak svijeta! Koliki psi imaju displazije pa normalno žive. Onda se malo pripazi na prehranu, drži se psa mršavijeg, nema istrčavanja, trčanja za lopticom i sl, samo plivanje.
E, da. Većina vlasnika retrivera čini ovu grešku pa evo da znate da je to greška - ukoliko pas nije zagrijan - nipošto i nikada mu ne bacati loptice, štapove i slično a i kad je zagrijan samo uzbrdo. Naglo kretanje i zaustavljanje je smrt za zglobove tako teških pasa.

U svakom slucaju imas vise iskustva od mene, u ovoj rasi, i hvala na savetima...
Pa mislim da mi nije sve jedno u polsednjih mesec dana, ali prezivljava se nekako, ima par njenih fotki iznad pa pogledaj je i reci iskreno sta mislis, a da dosta je krupnija od ostalih zenki, cak i od onih od 12 meseci, a ona ima samo 6... Tako da i ja mislim da je ipak razvijanje u pitanju, i to st je po meni nekako naglo izrasla, odjednom....
Ali ne bih ipak da se salim sa takvim stvaima...
E da i jos jedno pitanje, da li si primetila da tvoji psi ponekad malo cudno disu?
Tj da disu slicno hrkanju a da ne spavaju, posto to Rea ponekad radi, kao da ima nesto u grlu... Da li je i to normalno?

pa sve je pocelo od toga sto sam ja primetila da ona teze ustaje i da se naslanja sa strane na nesto kada sedi! A vet je rekao da izgleda da je kicma povredjena jer po njemu, ide kao manekenka, sto ne bi smela, tj uvija se kada ide zadnjim delom! On je imao priliku da vidi kako ustaje i odredio joj je izolaciju od tri dana( kucnu) i jedan dan setnje, pa tako tri puta i onda da idemo na kontrolu! on sam je rekao da je sada trenutno snimanje besmisleno, i da je to samo izbijanje para iz mog dzepa, ali ako joj se stanje ne bude popravljalo, da ce ipak ici na snimanje, i pripremio me je na to da ako je displazija da je najverovatnije 4 ili 3 stepen! ! Sto se tice povreda nije ih imala, jedino sto se stalno zavlaci ispod kreveta, koji je za njebu velicinu posto je ogromna jako nizak, pa on kaze da je mozda od toga od izvlacenja!I to je to, ako bilo kako mozes da nam pomognes javi! Sada su prosle tri izolacije, situacija sa sedenjem je malo bolja, ali i dalje ima problem sa time sto se uvija jako kada ide i sto kao da zabacuje prea napred zadnju desnu nogu!!! Stavicu slicice da vidite!

Kako sam videla, vasa kuca je 6 meseci, ona je u periodu intenzivnog rasta i mislim da moze da bude, da je bole kosti.Ne bi smeli da se opterecuju sa dugim setnjama , vise samo da se igraju i da trce umereno. meni su to tako savetovali kada su moje bile u toj dobi. Treba im davati Cafortan, ja sam im davala do godinu dana , sa 6 meseci , ne znam tacno koliko , ali sa godinu dana su dobijale po 12 tableta dnevno.Jos sam im davala i ljuske od jajeta i to tako da sam osusila, izdrobila i onda u elektricnom mlinu za kafu samlela i po jednu kasikicu tog praha umesala u hranu. Ne svaki dan ali nedeljno 1-2 puta. Plivanje je jako korisno i povoljno utice na kosti i misice, a ne opterecuje kao trcanje.Ako imate stepenice to svakako treba sto vise da izbegavate jer je stetno za njihovu kicmu.Ne iskljucujem mogucnost da se udarila kada se zavlacila ispod kreveta, a to isto zna da boli i treba dosta vremena da prodje. U svakom slucaju , nadam se da nije nista ozbiljno , da je samo nagli rast u pitanju i da ce sve biti dobro.:bye:

Pogledajte prilog 58102
Ma ja sam najbolji pas na svetu.... :heart::heart::heart:

Puno pozdrava od Ree!!!!:bye::bye::bye:
Bas je lepa, preslatka.I vidi se da je visoka , duge noge , sigurno je naglo porasla , nadam se da ce joj uskoro biti bolje. ( ja sam za moje govorila da su sve u nogama- "krakate" u tom uzrastu ) Samo jos nesto ,u vezi ovoga, Moj sin , kada je imao oko 12 godina se zalio da ga jako bole noge- kosti ,pa smo isli lekaru i rekli su nam da je to zbog naglog rasta, da su kosti porasle i nisu u srazmeri sa misicima i zato se zatezu i bole kosti. Srecom , izgleda da je to bilo tacno tako, jer je sve proslo bez problema. :) Mislim, to bi moglo da bude i kod pasa!

A da je nesrazmerno izrasla, jeste, jako je visoka, noge duge, glava joj je mala spram tela, telo ogromno i dosta je dugacka. A ima samo 6 meseci, ako bude jos rasla ima da preraste svoju planiranu visinu... Bas sam videla neku zenkicu pre neki dan od godinu dana i bas je malena skroz, a moja Rea kao tajson...

Pa ja se iskreno nadam da je samo rast upitanju, ipak, ako se ne smri za tri nedelje, neka joj snime kukove cisto radi predostroznosti... Mi se nadamo da ce biti ok, veterinar kada je pregledao, istiskao joj je kukove skroz, i ona uopste ne pokazuje da je boli, sto je na kraju i dobro...

Naravno, ako se stanje ne popravi u predvidjeno vreme, obavezno treba da se snimi , da bi se preduzeli potrebni koraci sto se lecenja tice.Ne treba dugo odlagati, da se ne gubi vreme. Srecom, nemam iskustvo sa displazijom , ali koliko sam citala ,ima pomoci. Iskreno se nadam , da kod vas nece bit displazija.:)Izgnjavite je u moje ime.:bye:

Hocu:)
Pa meni je vet kod kojeg idemo, rekao da, inace on veoma dugo radi, ali da on nije imao toliko iskustva sa displazijom kod zlatnih retrivera, kod labradora da, ali kod zlatnih i ne toliko.
Tako da smo i dalje svi pozitivnog misljenja:) Da ipak nije displazija!!!!

Ma to je sve od rasta. ;) Što se tiče disanja mislim da je to sve od ovog vremena. Malo je vrućina malo hladno, možda se čak malo i prehladila ali nije to ništa strašno, ako i je prehlađena samo malo propolisa joj našpricaš u grlo. A Rea tije preslatka!

Magdalena što je to Cafortan?

Ja sam svom davala jedino vitamine od Pfizera i to jednu svakih 14-20 dana jer sadrže kalcij koji je ionako dobivao u suhoj hrani, a višak kalcija je štetan za kosti (iz tog razloga tako rijetko). Inače mislim da se ništa ne treba dodavati gotovoj hrani. Eventualno ne bi bilo loše davati Caniviton zbog glukozamina, ako u hrani nije zastupljen ( a u rijetko kojoj je- po meni najbolja hrana za štence - po sastavu- bi mogla biti Orijen baš zbog glukozamina iako ja ne hranim njome pse). I eventualno vitamin D, ali pošto je sad ljeto samo ju stavi na sunčanje, nema boljeg izvora D vitamina od sunca.

bas vam, hvala na svim savetima...

Golden Leo album vam je presladak, imamo i mi nas sada, sa svim mojim spodobicama... eeee a ima ih mnogo....

Ja Rei nisam davala Kafortan jer ima i drugih preparata koji su jeftiniji, a imaju istu svrhu, Kafortan je malo preskup i precenjen... Koristimo Triksijev kalcijum... I jako lepo reaguje na njega...

Zašto joj daješ dodatni kalcij? Čime ju inače hraniš?

Sav višak kalcija se taloži u kostima = jako, jako loše za kosti..... Koma za pse u rastu. Ne uzimati kalcij na svoju ruku. Ako baš hoćeš nešto joj davati imaju vitamini bez kalcija.

Pošalji link za foto galeriju! :D

Cafortan je vitaminski dodatak hrani , sadrzi kalcium 4,49 %fosfor 2,2%; kalium 2 %; magnezium1%, vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, D3, E, K3,biotin, holin, gvozdje, jod,selen, cink, mangan....Ja sam moje kuce hranila u ono vreme kad su bile stenci, i u rastu ,sa granulama+kuvana govedina ili konjsko meso+pirinac,palenta, testenina i povrce. Po savetu veterinara sam davala Cafortan i koji je u to vreme jos sigurno bio original, a i donosili su mi iz Nemacke. Sada ima dosta falsifikata, i stvarno je dosta skup.Sigurno da ima vec novih efikasnih preparata koji su po pristupacnoj ceni, i ja sam za to da se to daje prema preporuci veterinara. Ono sto moj veterinar kaze , to je za mene zakon.On mi vodi racuna o zdravlju sada jedine kuce Frensis, a lecio mi je i Betu i pre nje pse koje sam imala, a imala sam jednog muzjaka mesanca kokera, (njega su mi otrovali), posle toga jednu crnu zenku koker spaniela.A onda je dosla Beta 1994 , pa njena cerka Frensis 1996.

Back