joiv
Iskusan
- Poruka
- 5.265
Tacaw nam se ne javlja dal je udomila i nasla onog lepotana...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Caos...Pronasla sam zensku zlatnog retrivera u Nisu. Stara je oko 8 meseci. Ako je neko izgubio psa, molim vas da se javite. Hvala
Pozdrav svima, imam stene retrivera staro 3 meseca i 9 dana... E sad imam jedno pitanje, koristim Josera Junior hranu, i insteresuje me kolike su dnevne potrebe.. Na poledjini hrane pise da je za njegovu tezinu (7.5kg) dovoljno 150-170g, ali kada sam kupovao u pet shop-u prodavac mi rekao da je to malo i da bih trebao da mu dajem oko 350g dnevno... Molio bih za vase misljenje o ovom, hvala unapred!![]()
E pa mi se odlucili na jedan korak, vodimo Reu na izlozbu da je ocene...
Dugo je bila polemika oko toga da li da je vodimo ili ne, posto iskreno niko od nas nema blagog pojma o izlozbama, ponasanju i ostalo...
A i imamo problem sa Reom koja se svakih nedelju dana uvalja u nesto pa moramo malo da joj secemo dlaku...
Tako da smo se mi slikali u jednom neiskusnom stavu, pa mozda ako moze neko da nam kaze misljenje...
[/SPOILER]
Savetovala bih ti da vežbate sa njom....nije samo stav u pitanju, već treba da ima i osnovnu ring dresuru....Znači da lepo hoda, opušteno trči sa tvoje leve strane, kada stanete, dobro bi bilo da ne sedne odmah nego ostane da stoji, i tu koriguješ stav, zatim da bez problema mogu da joj se pogledaju zubi, dalje, da dozvoli da je sudija opipa i ako treba izmeri visinu.....i što je isto važno, da ne pokaže nikakvu agresivnost prema ostalim psima u ringu....toliko odprilike....a ostalo je genetika...
Nadam se da sam malo pomogla.....želim vam uspešnu izložbu....
E, da setila sam se još za dlaku.....psa ne treba kupati dan pred izložbu, nego nekoliko dana ranije, da se dlaka lepo slegne...tako da onda moraš paziti da se ne uvalja i ulepi u nešto...
aaaa, daaa, bas se vidi da ce da bude pravi smeker, ustvari on to vec i jeste!Prava, pravcata pufna je!
A mi smo juce bili malo na izletu i svratili predvece do obliznjeg jezera, tako da smo uspeli malo i da se okupamo kada su se ljudi malo razisli i sta mislite ko je oterao sve te preostale ljude iz vode kada se tako na kvarno odvojio od nas i brzinom svetlosti uleteo u vodu jer vise nije mogao da izdrzi da se ne okupa i ostao naravno poslednji do kasnih sati????![]()
To je bukvalno bilo u fazonu, eeee dosta ste se vi kupali, ajde napolje, sad malo ja!!!!
Snimak je malo mutan zato sto je vec padao sumrak, ali nije los!
View My Video
Ma sve je to ok, mi retriveraši smo dobroćudni.
Evo drpila sam jednu sliku Flukača
![]()
Mislim da problem free handlinga kod goldena nastaje upravo u onome što si sama spomenula - naravi. Goldeni su vrlo mlada pasmina, tek nešto više od 100 godina postoje a u Hrvatsku su došli početkom '90-ih. Neki značajniji pomaci u pasmini su se dogodili tek nakon drugog svjetskog rata. Do tada su ličili na lasicePuno je raznolikosti u goldenima, puno tipova, maltene svaki dio Europe ima svoj tip goldena što je meni osobno koma za pasminu. Naravno da su onda i velike razlike u naravi, zadnjih godina jedna uzgajivačnica je postavila "trend", stvarno pas kojega su uzgojili je fenomenalan i popario je pola Europe, ali osim super izgleda prenosi izuzetnu plahost. Ja nažalost sve više viđam pse bez osobnosti. Na izložbi se dovuku do vlasnika, on im namjesti sve 4 noge, digne glavu i rep i oni ko kipovi stoje ni da trepnu. Meni dođe da se rasplačem. Ja sam uvijek imala problema s namještanjem Pave, taj da stoji 30 sekundi mirno nećeš nikad vidjeti. Onda mi je jedan uzgajivač rekao- budi sretna da imaš takvog psa, psa sa dobrom naravi nikad nećeš moći namještati nogu po nogu, ali zato će pas sa lošom naravi stajati kao kip. To za stav i anatomiju sam i ja čula, a i meni je to logično jer pas se namjesti kako mu najviše odgovara a ako je dobro građen znači pravilno se i namjesti, mislim, ima smisla.
Nažalost ljudi malo znaju o anatomiji, ne shvaćaju da nekad loša građa čini više štete zdravlju nego rezultati kukova. Tek sada kad imam psa koji je odlično građen i psa koji je loše građen vidim razliku. S kojom lakoćom Pavo preskače visoke ograde, kako se kreće, trči, imam osjećaj da se uopće ne umara, dok Leo jedva jedvice preskoči nešto jako visoko.
Svašta sam napisala, ne znam ni jesam li na sve odgovorila, ali baš mi je drago da mogu s nekime konstruktivno razgovarati.![]()
zaboravih od price da predstavim mog drugara
moj omiljeni gospodin - aristokrata, dzentlmen, pravi englez hehe, zadovoljstvo ga je handlati
![]()
![]()