Evo skorašnjeg iskustva sa životnim osiguranjem..
U oktobru mi je preminuo otac,i brat i ja nađemo njegovu polisu životnog osiguranja.(DDOR Novi Sad).Odemo u filijalu,s obzirom da smo mi naznačeni kao korisnici,i oni kažu - OK,sačekaćete 10 - ak dana i rešićemo.Kako nije bilo glasa od njih mesec dana,poslao sam im par mailova,gde ih malte ne pljujem zbog neažurnosti.Posle toga dobijem poziv od njih da uplatim hitno 2400RSD,da bi pare (3000€) legle za dva - tri dana.Odradimo i to,i opet ništa dve - tri nedelje.Opet šalji mailove na njihovom saitu.Prva sumnjiva stvar se desila kada me je neka službenica kontaktirala i raspitivala se da li smo naplatili osiguranje.Opet ništa 10-ak dana,i onda obrazloženje da ne postoje uslovi da nam isplate premiju,niti da vrate uloženi novac,jer ih je otac,navodno,prevario i prećutao da je srčani bolesnik..ŠOK..Sastavim ja njima pismo,u kome kažem da je otac bio hronični alkoholičar,i da sigurno nije trezan potpisao nikakav ugovor,i da je to uradio njihov agent kako bi sebi obezbedio ugovor,i pitam ih i to da mi nije jasno kako mogu od mene da traže da plaćam bilo šta u vezi sa tim osiguranjem(2400RSD)?Dobijem telefonski odgovor da zadnja rata mora da se plati!!?Uložimo pismenu žalbu gde smo sve obrazložili,i tražili u najmanju ruku povraćaj tih 2400RSD koji su mi oteti na prevaru,i kažemo im da je u pitanju prevara od strane njihovog agenta,jer moj otac sigurno nije ni pročitao ugovor,i čak im kažem da ćemo obavestiti medije da ispitaju rad njihovih agenata kada to već oni sami neće...i opet ništa do danas.danas stigne odgovor gde odprilike kažu da smo odbijeni i da takva forma žalbe ne zaslužuje njihovu pažnju..Kako smo saznali,otac je to osiguranje plaćao 20€ mesečno u periodu od 4-5 godina,a agent koji je sklopio ugovor je očev dugogodišnji poznanik,koji je znao njegovu slabost ka alkoholu i njegovo zdravstveno stanje.Ozbiljno razmišljam da nekako kontaktiram blic,kurir ili bilo koga ko je zainteresovan..i radi se samo o mojih 2400RSD koje su mi oteli na podmukao način..ne želim ništa drugo..Bežite od osiguravajućih kuća,a naročito od DDOR NS jer to je mašinerija za otimanje para.Legalna prevara.