ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na kratke staze ko razmislja i zivi njemu sigurno nije isplativo baviti se normalnim i postenim poslovima.
Ljudi koji su sebe"orocili" na par godina uglavnom ulecu u te prljave prevare.Cestit i normalan covek koji zna da razmislja nikada nece uci u te lopovske vode, jer se te prljavstine uopste ne isplate i nema prevaranta koji je uspeo da se penzionise i da krcka plodove svog uspeha na miru.Zna se kako zavrsavaju svi prevaranti, ili ih neko ubije, ili zaglave decenijske robije, ili ostaju bez icega i ikoga.
Poznat mi je mehanizam pomocu kojeg te barabe uvuku u dubiozu sve oko sebe i zive neko vreme na racun poverenja prevarenih koji se nadaju da ce im oteto biti vraceno.
Zavlace ih sa nekim imaginarnim rokovim i poslovima koje treba da "odrade" i sto je pritisak na njih veci ti rokovi se vise skracuju bukvalno od danas do sutra ili iduce nedelje ...i tako u nedogled. Racunaju uvek na to da sto je veci krug prevarenih to im je osiguranje opstanka vece jer tad manipulisu sa prevarenim ljudima i huskaju ih jedne na druge pravdajuci se jednima da ih oni drugi koce u realizaciji isplate prvima.
Njihove bes kanalisu u pravcu da se medjusobno gloze.
Ali ima jedna kvaka, a to je da im se kalkulacija uglavnom omasi u vezi sa najmanjim i naizgled najbezopasnijim prevarenim ljudima. Od takvih uglavnom prevaranti ponajpre stradaju.

Strucnjak!! :think:

Vi niste normalni. Ne znam ko je napisao da je dobit 70%. Ljudi, stvarno niste normalni. Realna dobit za osiguravajuce kuce je od 1%-3%, maksimum 5% zato sto osiguravajuce kuce ulazu u infrastrukturu, zeleznice itd, a ne u hartije od vrednosti kao sto rade banke. Ako vam neko kaze preko toga, znaci laze. Dalje. Ja sam u ranijem postu napravio lapsus, rekao sam da 2 reosiguravajuce kuce se ne nalaze na istim kontinentima...greska..jedna kuca moze da se nadje na istom kontinentu, al druga ne sme. Do sad se nije desavalo da neka kuca potegne i te reosiguravajuce. Poslednji put je bilo kad su izginuli oni ljudi u kulama bliznakinjama u Americi..tad osiguravajuca kuca nije mogla da isplati sve polise jer je bio veliki broj ljudi koji je izginuo, pa su uskocile 2 kuce i spasile je.

Vi niste normalni. Ne znam ko je napisao da je dobit 70%. Ljudi, stvarno niste normalni. Realna dobit za osiguravajuce kuce je od 1%-3%, maksimum 5% zato sto osiguravajuce kuce ulazu u infrastrukturu, zeleznice itd, a ne u hartije od vrednosti kao sto rade banke. Ako vam neko kaze preko toga, znaci laze. Dalje. Ja sam u ranijem postu napravio lapsus, rekao sam da 2 reosiguravajuce kuce se ne nalaze na istim kontinentima...greska..jedna kuca moze da se nadje na istom kontinentu, al druga ne sme. Do sad se nije desavalo da neka kuca potegne i te reosiguravajuce. Poslednji put je bilo kad su izginuli oni ljudi u kulama bliznakinjama u Americi..tad osiguravajuca kuca nije mogla da isplati sve polise jer je bio veliki broj ljudi koji je izginuo, pa su uskocile 2 kuce i spasile je.

Добит од око 70% се припусује осигураницима који имају полисе осигурања на 25 и више година.
Осигурање улаже у хартије од вредности, али само у оне "високог квалитета".

Што се реосигурања тиче, нису то само две реосигуравајуће куће. То је читав ланац реосигурања који стоји један иза другог, и када се рецимо деси трагедија као са кулама близнакињама, учествује и више од две осигуравајуће куће.

Тако да за осигурање нема зиме :super:

Добит од око 70% се припусује осигураницима који имају полисе осигурања на 25 и више година.
Осигурање улаже у хартије од вредности, али само у оне "високог квалитета".

Што се реосигурања тиче, нису то само две реосигуравајуће куће. То је читав ланац реосигурања који стоји један иза другог, и када се рецимо деси трагедија као са кулама близнакињама, учествује и више од две осигуравајуће куће.

Тако да за осигурање нема зиме :super:
70%?
Имам 2 питања за тебе.
1. Како ће да остваре 70% ако могу само 10% капитала да пласирају на берзу, то јест на хартије од вредности?
2. Реци ми, МОЛИМ ТЕ, која ће кућа да ми да 17000 еура ако ја за 25 год улагања дам 10000 еура, месечним уплатама и ТРЧИМ да направим полису код њих.

Значи. Месечним, кварталним или било каквим улагањем осим једнократног НЕ МОЖЕШ да имаш 70% да **** орла.
Иначе радим као заступник осигурања, нисам лаик. Ћао.

Opet se vi prepucavate....
Ne znam sta da mislim,moja cela porodica je osigurana kod Delta Generalija.Svi-ja,suprug,beba cim se rodila osigurana je.Moja mama,brat,svi sa muzevljeve strane.i to vec godinama uplacujemo(mama mnogo duze od nas).
Znaci po vama,mi smo svi prevareni? i novac nikada necemo videti....:(:dontunderstand:
Ne razumem ........
Moja cerkica je osigurana do 18 god,ako umre uplatilac polise oni nastavljaju da uplacuju novac i polisa normalno tece do 18 god i tada je isplata.Po vasoj prici,ispada da je i to prevara????
Molila bih da se ne javljaju i pisu ljudi koji ovde dangube i dalze iz dosade,vec samo oni KOJI STVARNO NESTO ZNAJU I RADE SA TIME.

Nije to losa stvar, pogotovo sto nisam bas i siguran kakve su nam perspektive u buducnosti sa penzijama! Tako da nebi bilo lose imati neki stek za stare dane. U svetu to funkcionise odlicno, ali kod nas nemam pojma dal ce biti tako ili ce biti ona klasika da kad treba da ti daju lovu nema ih nigde! Moj kolega uplacuje vec sest godina u wineru i kaze da su skroz ok!

Nije to losa stvar, pogotovo sto nisam bas i siguran kakve su nam perspektive u buducnosti sa penzijama! Tako da nebi bilo lose imati neki stek za stare dane. U svetu to funkcionise odlicno, ali kod nas nemam pojma dal ce biti tako ili ce biti ona klasika da kad treba da ti daju lovu nema ih nigde! Moj kolega uplacuje vec sest godina u wineru i kaze da su skroz ok!

Па срећа је наша што су све те компаније које послују по свету, и како сам кажеш, одлично функционише, присутне и код нас. И Генерали и Винер и Граве...свуда то ради одлично, тако да нема разлога да код нас буде другачије.

70%?
Имам 2 питања за тебе.
1. Како ће да остваре 70% ако могу само 10% капитала да пласирају на берзу, то јест на хартије од вредности?
2. Реци ми, МОЛИМ ТЕ, која ће кућа да ми да 17000 еура ако ја за 25 год улагања дам 10000 еура, месечним уплатама и ТРЧИМ да направим полису код њих.

Значи. Месечним, кварталним или било каквим улагањем осим једнократног НЕ МОЖЕШ да имаш 70% да **** орла.
Иначе радим као заступник осигурања, нисам лаик. Ћао.

mozes li mi reci gde se ulaze ostalih 90%? verovatno se i to negde investira i nosi odredjenu dobit, a ne stoji u mestu..
koliko po tebi moze da bude dobit na 25god?

vidim gore si spomenuo - Realna dobit za osiguravajuce kuce je od 1%-3%, maksimum 5%. mozes li mi reci odakle su ti ovi podaci? da li na osnovu tvoje polise i ako mozes da mi navedes npr koliko je iznosila dobit procentualno proteklih godina, nebitno koja je kuca u pitanju.

Hoce jer kod nas su ova osiguranja kao i banke registrovane OVDE ne tamo ,tj nisu u pitanju ispostave koristi se samo ime .
Ako propadne niko nece doci ovde jer CENTRALA nema VEZE SA VAMA OVDE .Probaj na sajtu APR pa vidi gde je registrovano osiguranje

Тачно, регистровано у Србији, јер ту и послује, а све директиве стижу из седишта компаније. А странци не дозвољавају гашење својих испостава, јер не послују као Срби.

mozes li mi reci gde se ulaze ostalih 90%? verovatno se i to negde investira i nosi odredjenu dobit, a ne stoji u mestu..
koliko po tebi moze da bude dobit na 25god?

vidim gore si spomenuo - Realna dobit za osiguravajuce kuce je od 1%-3%, maksimum 5%. mozes li mi reci odakle su ti ovi podaci? da li na osnovu tvoje polise i ako mozes da mi navedes npr koliko je iznosila dobit procentualno proteklih godina, nebitno koja je kuca u pitanju.
60% se ulaže u infrastrukturu, sigurne investicije..železnice..
Ako sabiraš dobit onda po tvojoj analogiji 25 godina x 3% dobit..e onda može da bude 75%. Al' ne može nikako da bude čistih 70%.
Na 25 godina očekivana dobit je 30%.

60% se ulaže u infrastrukturu, sigurne investicije..železnice..
Ako sabiraš dobit onda po tvojoj analogiji 25 godina x 3% dobit..e onda može da bude 75%. Al' ne može nikako da bude čistih 70%.
Na 25 godina očekivana dobit je 30%.

izvini ali nisam te razumeo. opet i te sigurne investicije nose odredjenu dobit.
a i ovo za moju analogiju ne razumem. nisam ja spomenuo dobit od 3% nego sam pitao odakle su ti ti podaci i znas li kako se kretala dobit proteklih godina.
takodje ovo sto kazes 25godina *3%dobit moze da bude 75%, ne moze nikako da bude jer se to tako ne moze razunati prostim mnozenjem.
a ovo nikako ne moze da bude cistih 70%- mislim da to kazu otprilike a ne tacno.
i opet cu morati da te zamolim da mi kazes i kako si dosao do ove cifre od 30% na 25god?

Тачно, регистровано у Србији, јер ту и послује, а све директиве стижу из седишта компаније. А странци не дозвољавају гашење својих испостава, јер не послују као Срби.

Ama zasto opet lazes ljude?

Odlicno znas da su osiguranja kod nas registrovana kao d.o.o. i poznato ti je da za svoje poslove odgovaraju samo do visine unesenog uloga prilikom osnivanja.Ako propadnu ovdje u Srbiji, BIH ili u Hrvatskoj maticno osiguranje NECE NITI IMA OBAVEZU da namiri njihov dug osiguranicima, upravo zato sto oni odgovaraju samo do visine novca koji su unijeli u d.o.o.

Ako ostanu duzni vise nego sto imaju kapitala u Srbiji ostace neisplaceni svi oni koji budu iznad tog kapitala, to je poznata stvar kod d.o.o., upravo zato se oni i ne registruju drugacije.

I na kraju, otkud ti ideja da svi Srbi posluju naopako i nedomacinski i da se bave prevarama?Zar ne potresa cijelu Austriju, bas ovih dana, velika afera o Hypo banci?U koju je ukljuceno i Grawe osiguranje...

Nervira me ta prica da smo mi u svemu naopaki, a da su svi ostali bolji od nas i da je sve sto dolazi sa zapada apsolutno dobro i ispravno i da ga skoro ne treba ni provjeravati.Takvi kao ti su se zaklinjali u Hypo, a vidi ih sad gdje su...

DOO , je bogom dat za prevaru opeljesis jedan region i kad sve pukne samo ostavis ono sto si namenio da ti zaplene a to je uglavnom 10 % od odnesenog.
Ovde se konstantno zaboravlja jedna cinjenica a to je da smo mi jos uvek daleko od zakona koji vaze za one ostale, dakle idealno podneblje za marifetluke.Zato svoj novac drzite na sigurnom u slamarici, nista nije sigurnije od toga.

Odlicno znas da su osiguranja kod nas registrovana kao d.o.o. i poznato ti je da za svoje poslove odgovaraju samo do visine unesenog uloga prilikom osnivanja.Ako propadnu ovdje u Srbiji, BIH ili u Hrvatskoj maticno osiguranje NECE NITI IMA OBAVEZU da namiri njihov dug osiguranicima, upravo zato sto oni odgovaraju samo do visine novca koji su unijeli u d.o.o.

Ako ostanu duzni vise nego sto imaju kapitala u Srbiji ostace neisplaceni svi oni koji budu iznad tog kapitala, to je poznata stvar kod d.o.o., upravo zato se oni i ne registruju drugacije.

А зашто ти опет причаш оно што не знаш....? :think:

I na kraju, otkud ti ideja da svi Srbi posluju naopako i nedomacinski i da se bave prevarama?Zar ne potresa cijelu Austriju, bas ovih dana, velika afera o Hypo banci?U koju je ukljuceno i Grawe osiguranje...

Nervira me ta prica da smo mi u svemu naopaki, a da su svi ostali bolji od nas i da je sve sto dolazi sa zapada apsolutno dobro i ispravno i da ga skoro ne treba ni provjeravati.Takvi kao ti su se zaklinjali u Hypo, a vidi ih sad gdje su...

Осигурање је регистровано као затворено акционарско друштво, а не као друштво са ограниченом одговорношћу. Уколико би осигурању у Србији, или било којој другој земљу недостајало новца, оснивач, или било које друго представништво ће уплатити количину новца која је потребна кући којој се уздрма пословање. Од свих пара које осигурање унесе у другу земљу, 40% иде као депозит Народној банци.

И тако већ 200 година....

Back