ZIVOT U VIRTUELNOM SVETU,vasa zapazanja

pa...recimo da vjerujem da nikog/nista i ne mozemo "spoznati" kako rece Snaga "u potpunosti"
bez obzira na medij - fizicki kontakt ili ne;
npr. ljudi zive zajedno godinama, u konstantnom fizickom kontaktu, a ne (s)poznaju se...

elem, ni fizicki kontakt ne "pomaze" onom tko ne zna gledati/slusati...
mojne sad vadim Malog Princa iz fijoke da bih "pravdala svacim izazvanu ironiju"...:roll:

btw to sa maestralom je funny (uglavnom) kao budalasta metafora - "zapljuskivanje maestrala"...mislim, stvarno...

hm. zar stvarno verujes da IKOG mozes spoznati bez STVARNOG kontakta? I ne bih ni pokusavala da objasnim da li je to susret dusa, govor tela, miris ili sjaj u ocima..oali PRAVI kontakt izmedju ljudi moze da bude ostavren tek u kontaktu uzivo...
divno je sto postoji net..i sto nam pruza mogucnost da srecemo upoznajemo ljude koje nikad ne bi sreli...ali test onog-oci u oci...prolazi malo ko...vec sam pisala o tome, da se ne ponavljam..(vidis, meni maestral nije ni malo smijesan...cak mi je veoma simpatican...jer nema pravih reci da opisu ono sto se desi kad se ljudi upoznaju...zato se metafore i koriste...nije sve iskazivo matematickim formulama)
a drugi je par opanaka to sto cesto opijeni maestralom ne odemo dublje od par cetimetara tog istog okeana...
mi smo kompleksna bica, satkana od duhovnog, emotivnog, razumskog, fizickog...bio koji segment da zanemaris, propustio si cjelinu

uglavnom se slažem sa ovm....nisam razoomeo ono sa opancima...uglavnom mnogo je zanimljivo sresti nekoga i popiti kafu...baš mi je ceo dan sooper i sledeći i sledeći......al ša onda...onda uvek i odoovek imam zadršku.....ima neki teg protivteža....te lepršavosti maestrala......ja te ljoode pooštam samo donekle.......uvek imam i blam da sam ih upoznao preko neta...eo iskren sam...neka nelagoda....otkoot to ša znam...do mene je sigoorno....i treča vrlo važna stvar...ti ljoodi koje nisam znao pre...a sreo sam ih vako...su čoodni......sooper mi je šo to nisu obični ljoodi......imaju nešto uvrnooto........hoću da kažem...sva ta poznanstva su vrlo retka.....i kod mene vrlo vrlo površna.. i ne traju...i sooper mi je to...al samo kao iskoostvo....ne doživljavam ih zdravo...ja sam kriv... ( :

Hm... Neki ljudi, jednostavno, ne žele da ruše tuđu iluziju o sebi, a neki, opet, ne žele da sruše sopstvenu iluziju o drugim ljudima... I to je vrzino kolo.
Iz ličnog iskustva: većina ljudi koje sam upoznala preko neta, pa srela u rl, potpuno je ispunila moja "očekivanja", tj. bila baš onakva kakvom mi se, rečju i mislima, predstavila. Ne polazim apriori od toga da će me neko "razočarati"; jednostavno, prihvatim (ili ne prihvatim) ljude onakve kakvi jesu.
Neke od najboljih prijatelja pronašla sam na netu. :) Ispostavilo se da su mi bili potrebni, kao i ja njima, i da smo se "našli"... Iako je staž tih prijateljstava mnogo kraći od nekih koji su potekli iz realnog okruženja, to nije imalo nikakvog uticaja na kvalitet (bliskost, razumevanje) naših odnosa.
Pa mi ipak ovde pravimo neku selekciju - ne komuniciramo sa svakim, pronalazimo istomišljenike (svesno ili nesvesno) ili ljude sličnog senzibiliteta. Prostim rečima - budemo privučeni jedni drugima. I ništa nije prirodnije nego da se sretnemo u realnom svetu i - možda - postanemo dodirljivi ... prijatelji od krvi i mesa.
Fizički izgled je nebitan, ukoliko u startu nisi počeo nekog da idealizuješ i projektuješ po svom nahođenju, bez ikakvog realnog saznanja o tome kako taj neko izgleda.
Ybt, šta je nečije oko, nos, brada, ruka... u odnosu na njegov duh?

Hm... Neki ljudi, jednostavno, ne žele da ruše tuđu iluziju o sebi, a neki, opet, ne žele da sruše sopstvenu iluziju o drugim ljudima... I to je vrzino kolo.
Iz ličnog iskustva: većina ljudi koje sam upoznala preko neta, pa srela u rl, potpuno je ispunila moja "očekivanja", tj. bila baš onakva kakvom mi se, rečju i mislima, predstavila. Ne polazim apriori od toga da će me neko "razočarati"; jednostavno, prihvatim (ili ne prihvatim) ljude onakve kakvi jesu.
Neke od najboljih prijatelja pronašla sam na netu. :) Ispostavilo se da su mi bili potrebni, kao i ja njima, i da smo se "našli"... Iako je staž tih prijateljstava mnogo kraći od nekih koji su potekli iz realnog okruženja, to nije imalo nikakvog uticaja na kvalitet (bliskost, razumevanje) naših odnosa.
Pa mi ipak ovde pravimo neku selekciju - ne komuniciramo sa svakim, pronalazimo istomišljenike (svesno ili nesvesno) ili ljude sličnog senzibiliteta. Prostim rečima - budemo privučeni jedni drugima. I ništa nije prirodnije nego da se sretnemo u realnom svetu i - možda - postanemo dodirljivi ... prijatelji od krvi i mesa.
Fizički izgled je nebitan, ukoliko u startu nisi počeo nekog da idealizuješ i projektuješ po svom nahođenju, bez ikakvog realnog saznanja o tome kako taj neko izgleda.
Ybt, šta je nečije oko, nos, brada, ruka... u odnosu na njegov duh?

e, upravo to...i kakve veze ima medij...osim sto je komunikacija ove vrste ponekad da kazem...intenzivnija...:roll:

uglavnom se slažem sa ovm....nisam razoomeo ono sa opancima...uglavnom mnogo je zanimljivo sresti nekoga i popiti kafu...baš mi je ceo dan sooper i sledeći i sledeći......al ša onda...onda uvek i odoovek imam zadršku.....ima neki teg protivteža....te lepršavosti maestrala......ja te ljoode pooštam samo donekle.......uvek imam i blam da sam ih upoznao preko neta...eo iskren sam...neka nelagoda....otkoot to ša znam...do mene je sigoorno....i treča vrlo važna stvar...ti ljoodi koje nisam znao pre...a sreo sam ih vako...su čoodni......sooper mi je šo to nisu obični ljoodi......imaju nešto uvrnooto........hoću da kažem...sva ta poznanstva su vrlo retka.....i kod mene vrlo vrlo površna.. i ne traju...i sooper mi je to...al samo kao iskoostvo....ne doživljavam ih zdravo...ja sam kriv... ( :
Zašto si na netu?

Svi imaju razlog zašto uskaču u virtuelno. Sigurno da i ti imaš razlog. Makar da se gnušaš onih što im virtuelni svet može biti kao realni. (Pa i prerasti u realni). Ti ćeš svaki svet gledati sa gnušanjem.

Mnogi od virtuelnih su, pre svega, osobe koje nisu kao i ostali. Oni se upravo izdvajaju od ostalih. Zar to neje dovoljno za poštovanje? Najmanje je bitan razlog zbog čega su različiti od drugih. Oni se jednostavno najbolje snalaze u virtuelnom svetu. To je njihova dodatna realnost. A mnogi od njih skoro da i nemaju druge realnosti.

Naravno, ima i onih kojima je net zabava, a nekima prostor za iživljavanje.

P.S. Pogrešno sam ukapirao pooštam kao poštujem. No, neka ostane post.

bingo...

btw aj Tita ti "prevedi" mi Malog Princa...cccc...

heheh..a kako se ne zakaci za emotivno stanje?:)
salim se naravno.
mozemo do sutra da se vrtimo u krug.
ne postoji dilema duh ili telo.
jer mi smo i duh i telo. i jedno bez drugog ne ide. kad bismo mogli da svedemo coveka samo na duh, mogli bismo da volim npr svakog dobrog coveka koji ima slican senzibilitet kao mi. a znas, iz zivota, da nije bas tako..
naravno da je mnogo veca zabluda svoditi coveka na telo, bez obzira da li je po dobrom ili losem..cak ako je po dobrom, koprena zablude bude teza (primer slepa zaljubljenost na osnovu fizickog izgleda, a bez imalo poznavanja coveka)
koliko i da li mozemo sagledati ili spoznati celinu nekog ljudskog bica, tesko je pitanje...ali mozemo makar pokusati...ako ljude zelimo u svom zivotu, kao prijatelje ili ljubavnike, moramo makar pokusati..inace je sve samo farsa

heheh..a kako se ne zakaci za emotivno stanje?:)
salim se naravno.
mozemo do sutra da se vrtimo u krug.
ne postoji dilema duh ili telo.
jer mi smo i duh i telo. i jedno bez drugog ne ide. kad bismo mogli da svedemo coveka samo na duh, mogli bismo da volim npr svakog dobrog coveka koji ima slican senzibilitet kao mi. a znas, iz zivota, da nije bas tako..
naravno da je mnogo veca zabluda svoditi coveka na telo, bez obzira da li je po dobrom ili losem..cak ako je po dobrom, koprena zablude bude teza (primer slepa zaljubljenost na osnovu fizickog izgleda, a bez imalo poznavanja coveka)
koliko i da li mozemo sagledati ili spoznati celinu nekog ljudskog bica, tesko je pitanje...ali mozemo makar pokusati...ako ljude zelimo u svom zivotu, kao prijatelje ili ljubavnike, moramo makar pokusati..inace je sve samo farsa

sta je bit medjuljudske komunikacije?

na jednoj slicnoj temi ja vec rekoh da biologija u konacnici odnosi pobjedu kad se radi
o partnerskim (ljubavnickim i sl.) odnosima

prijateljstvo je nesto drugo, mada stvari cesto ispadnu "granicne"...isprepletene...iz milion razloga...ili samo jednog jedinog...
upravo zato mi nije "potrebno" da nekog prvo vidim da bih znala da mozemo biti npr. prijatelji...

bottom line - svako dobije ono po sta je dosao, ama bas uvijek i svuda, medij je nebitan

+ lijepo rece Moonja da on barem zna po sta NIJE dosao ovdje...

to sto se ti, izgleda, vrtis u krug?...ne gledaj u mene, ja s tim nemam nista, Tita mi...:whistling:

Pre ičega i ulaženje u dublje , a obično sa nadom da smo mi sami distancirani , da vidimo šta je život....

Karakteriše ga biće koje se hrani, raste i razmnožava....

Virtualni svet....
Biće se hrani kako?
-samozadovoljenjem , snobizmom , gordošću, potvrdom o egzistenciji ili ličnom dostignuću,kreativnošću i otkrivanjem nekih svojih trenutnih vrednosti , sa jasnim znanjem da će ta hrana kratko trajati....dodajte sami još

Biće raste kako?
-stvarajući svoje grupe, podgrupe, svoj autoritet, svoj imidž u virtuelnoj zajednici, svoj zapis....

Biće se razmnožava kako?
Virtuelni flert, virtuelni seks, aseksualno razmnožavanje prostim kopiranjem novog naloga ili usera, otvaranjem paralelnih ličnosti u sebi i vodjenjem tih paralelizama kroz različite nickove

E sad možete da razvijete dalje psihologiju ličnosti u virtuelnom svetu....pa onda i sociologiju ličnosti u virtuelnom svetu oslonjenu na animalnost u virtuelnom svetu, tj na zaštitu "egzistencijalnih" potreba u virtuelnom svetu.....

Pa onda može da se proširi tema na javljanje trunke duhovnosti i da li je to duhovnost ili je ipak samo animalnost u virtuelnom svetu....

Promenite ugao gledanja , pozicionirajte nekad analogije , nekad negaciju negacije i videćete stvari na mnogo drugačiji način od pukog opisivanja drugih , a netumačenja sebe u svemu tome....osim kroz naivnost početne namere i bukvalno definisanih radnji , bez uključivanja dubljih poriva.......(tu je specijalista dr.sc moje srce, te se njoj obratite)

Pre ičega i ulaženje u dublje , a obično sa nadom da smo mi sami distancirani , da vidimo šta je život....

Virtualni svet....
Biće se hrani kako?
-samozadovoljenjem , snobizmom , gordošću, potvrdom o egzistenciji ili ličnom dostignuću,kreativnošću i otkrivanjem nekih svojih trenutnih vrednosti , sa jasnim znanjem da će ta hrana kratko trajati....dodajte sami još

Biće raste kako?
-stvarajući svoje grupe, podgrupe, svoj autoritet, svoj imidž u virtuelnoj zajednici, svoj zapis....

Biće se razmnožava kako?
Virtuelni flert, virtuelni seks, aseksualno razmnožavanje prostim kopiranjem novog naloga ili usera, otvaranjem paralelnih ličnosti u sebi i vodjenjem tih paralelizama kroz različite nickove

E sad možete da razvijete dalje psihologiju ličnosti u virtuelnom svetu....pa onda i sociologiju ličnosti u virtuelnom svetu oslonjenu na animalnost u virtuelnom svetu, tj na zaštitu "egzistencijalnih" potreba u virtuelnom svetu.....

Pa onda može da se proširi tema na javljanje trunke duhovnosti i da li je to duhovnost ili je ipak samo animalnost u virtuelnom svetu....

Promenite ugao gledanja , pozicionirajte nekad analogije , nekad negaciju negacije i videćete stvari na mnogo drugačiji način od pukog opisivanja drugih , a netumačenja sebe u svemu tome....osim kroz naivnost početne namere i bukvalno definisanih radnji , bez uključivanja dubljih poriva.......(tu je specijalista dr.sc moje srce, te se njoj obratite)

slazem se.

al ša onda...onda uvek i odoovek imam zadršku.....ima neki teg protivteža....te lepršavosti maestrala......ja te ljoode pooštam samo donekle.......uvek imam i blam da sam ih upoznao preko neta...eo iskren sam...neka nelagoda....otkoot to ša znam...do mene je sigoorno....i treča vrlo važna stvar...ti ljoodi koje nisam znao pre...a sreo sam ih vako...su čoodni......sooper mi je šo to nisu obični ljoodi......imaju nešto uvrnooto........hoću da kažem...sva ta poznanstva su vrlo retka.....i kod mene vrlo vrlo površna.. i ne traju...i sooper mi je to...al samo kao iskoostvo....ne doživljavam ih zdravo...ja sam kriv... ( :
Upravo se i ja ovako osecam,zato sam i odustala od takvih poznanstava.
I ja sam kriva,ne mogu protiv sebe.

Virtualni svet....
Biće se hrani kako?

Biće raste kako?

Biće se razmnožava kako?

auuu...pa idi Patak, pojedi nesto...pozlice ti...:roll:

Back