Zivot u Svemiru

• Začetnik teme Začetnik teme Ganci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako primecujesh u svim tvojim postovima postoji odredjena 'agresivnost' neka vrsta indirektnog napada kao da pokushavash da nekim delom sebe svima nametnesh svoje razmisljanje. Jel si se zapitao zasto? Zbog cega? Kakav to ima uticaj na ljude?. Ne naravno :).
Opet si pogrešio, dosta sam razmišljao o tome. Svestan sam da moj stav nekima zvuči agresivno. To je zato što on zaista jeste agresivan.

A zbog čega je agresivan - pokušaću da odgovorim primerom: neke stvari u životu prosto ne možeš ostaviti po strani. Na isti način sam agresivan prema mizoginiji, rasizmu, basmislenom nasilju, blatantnoj gluposti. Isto ovako kako me vidiš na ovom forumu dok se zalažem za vladavinu razuma, bio sam sposoban da krenem agresivno da branim prijatelja Muslimana koga su u njegovom odsustvu napali (verbalno, na svu sreću) neki moji poznanici. "Svi su oni isti, njima ne možeš verovati..." - to sam čuo iz usta vajnog Hrišćanina kad je govorio o Muslimanima. E - taj govor je posledica emocija, a ne razuma, i to pogrešnih emocija. Ne možeš prosto stajati po strani, moj moral kao ateiste mi ne dozvoljava da ćutim kad vidim da neznanje, glupost i nepravda pišu pravila. Previše je stvari na kocki da bih jednostavno zažmurio. Da je sve tako, još bi smo imali robovlasničko društvo. Biblija dozvoljava držanje i mlaćenje robova, ali moj razum ne.

Razum se sa dogmom mora boriti jedan na jedan. Činjenicama.

Znachi, u prevodu, hocesh da budesh mesija koji ce "pokusati da ispravi krivu drinu"? :)

Sve sto mogu da ti kazem je da vodish pogresne bitke.

Ne možeš prosto stajati po strani, moj moral kao ateiste mi ne dozvoljava da ćutim kad vidim da neznanje, glupost i nepravda pišu pravila
.

Pravila cega?

To sto je svet zasla tuga i nesreca je samo 'pogresno skretanje' covecanstva. Da, naravno, to ce se promeniti ali da li ti stvarno mislish da si sposoban to da uradish? I ako jesi... zapitaj se kakve sve promene moraju da dodju uz takvu nazovi 'revoluciju'? Ljudi su siti svega a morash da znash sta im je potrebno da bih bili srecni. I tu cu stati. Vec je otislo daleko.

Poslednja izmena:
Znachi, u prevodu, hocesh da budesh mesija koji ce "pokusati da ispravi krivu drinu"? :)
Nemam ja iluzije da mogu biti mesija koji će promeniti ceo svet. Nemam čak ni iluziju da je svaki moj stav ispravan. Niko od nas ne može promeniti svet, ali svako pojedinačno može "očistiti ispred svog dvorišta". To je sasvim dovoljno.
Sve sto mogu da ti kazem je da vodish pogresne bitke.
Zašto? Bitka protiv gluposti nema kraja, ali svaki čovek koji prihvati tvoj dobronameran savet jeste barem pojedinačni uspeh. Istu tu rečenicu mi je rekao prijatelj nedavno, stajali smo na ulici, prolaze dve tinejdžerke, i jedna nonšalantno baca praznu kutiju od žvaka u travu pored mene, nije me mrzelo, dohvatim, potrčim za njima, i kažem "gospođice, ispalo vam je nešto"... ona zatečena odbrusi "ne treba mi to..." i ja sa smeškom dodajem "ah razumem... ne brinite, ja ću to za Vas baciti u kantu..." ona promeni sve boje i nastavi bez reči, vidim da joj nije bilo svejedno. Pretpostavljam da će zapamtiti za drugi put. Moj prijatelj se smeje i kaže da se džaba trudim, veli da je u našoj krvi da bacamo đubre svugde osim kad odemo u inostranstvo i u svojoj kući, ali ja nekako mislim da sam ipak učinio pravu stvar.

E sad još kad bi to imalo veze sa životom u svemiru. :mrgreen:

Nemam ja iluzije da mogu biti mesija koji će promeniti ceo svet. Nemam čak ni iluziju da je svaki moj stav ispravan. Niko od nas ne može promeniti svet, ali svako pojedinačno može "očistiti ispred svog dvorišta". To je sasvim dovoljno.

Zašto? Bitka protiv gluposti nema kraja, ali svaki čovek koji prihvati tvoj dobronameran savet jeste barem pojedinačni uspeh. Istu tu rečenicu mi je rekao prijatelj nedavno, stajali smo na ulici, prolaze dve tinejdžerke, i jedna nonšalantno baca praznu kutiju od žvaka u travu pored mene, nije me mrzelo, dohvatim, potrčim za njima, i kažem "gospođice, ispalo vam je nešto"... ona zatečena odbrusi "ne treba mi to..." i ja sa smeškom dodajem "ah razumem... ne brinite, ja ću to za Vas baciti u kantu..." ona promeni sve boje i nastavi bez reči, vidim da joj nije bilo svejedno. Pretpostavljam da će zapamtiti za drugi put. Moj prijatelj se smeje i kaže da se džaba trudim, veli da je u našoj krvi da bacamo đubre svugde osim kad odemo u inostranstvo i u svojoj kući, ali ja nekako mislim da sam ipak učinio pravu stvar.

Sve sto mogu da ti pozelim je srecno :) Sto se mene tiche ja isto se trudim da pomazem onoliko koliko mogu.

... stajali smo na ulici, prolaze dve tinejdžerke, i jedna nonšalantno baca praznu kutiju od žvaka u travu pored mene, nije me mrzelo, dohvatim, potrčim za njima, i kažem "gospođice, ispalo vam je nešto"... ona zatečena odbrusi "ne treba mi to..." i ja sa smeškom dodajem "ah razumem... ne brinite, ja ću to za Vas baciti u kantu..."

Иако стварно нема везе с темом, морам да те похвалим, поготову стога што си целу ствар извео ДУХОВИТО. Браво! :klap:

А што се тиче теме, само да напоменем да они који тврде да нема живота у свемиру осим на нашој планети, чине класичну логичку грешку звану "Argumentum ad ignorantiam" која иде:
"Ако се, на пример, тврдња да је нека болест неизлечива поткрепљује само тиме што још није пронађен лек за њу, кажемо да употребљава „аргумент незнања“ (argumentum ad ignorantiam). Суштина овог аргумента је у томе што се довољним доказом за неку тврдњу сматра непостојање доказа за супротну тврдњу."

Другим речима, то што ми (још) не знамо за неки други живот у свемиру осим нашег, не значи да тог другог живота и нема. Толико за почетак.

Pa sebicno je misliti da zivot postoji samo na zemlji.Uslova za ljudski zivot ima malo ali moram da verujem da nesto iznad postoji...pronadjena je voda u kometama,razliciti gasovi...ko zna sta sve jos postoji,samo treba biti strpljiv i verovati...

Ма чак ни веровање није нужно, само стрпљење, јер наука напредује са сваким даном, са сваким сатом. Шта ли ће (са)знати наука за само десет година?!

Знате ли како је Ајнштајн изјавио да човек никад неће овладати атомском енергијом. Десет година касније пала је атомска бомба на Хирошиму. Чак и сами научници понекад нису свесни колико брзо напредује научно сазнање.

hmm zanimljivo, znachi ima ih vishe? stvaralaca... ja mislim da nismo daleko od velike promene na nivou svesti... mislim da ce nashe generacije doziveti ujedinjenje cele planete u jednu prichu.. bicemo jedna velika familija naroda koja ce da zapali u svemir a planeta Zemlja ce ostati uspomena...
Tako nekako, kad na Zemlji više ne bude moguć život. A evo se skoro potvđuje da je na Marsu moguć život. Možda je on nekad i postojao tamo, pa se preselio na Zemlju, kad se na Marsu više nije moglo živeti? Mogu li komete deportovati vodu, atmosferu i razni drugi materija?

Tako nekako, kad na Zemlji više ne bude moguć život. A evo se skoro potvđuje da je na Marsu moguć život. Možda je on nekad i postojao tamo, pa se preselio na Zemlju, kad se na Marsu više nije moglo živeti? Mogu li komete deportovati vodu, atmosferu i razni drugi materija?

Postoji jedna biljka koja moze da stvori vazdusni omotach :).

Gledao sam neki emisiju na TV-u o tome. Planiraju da kroz 100 godina (valjda navodno) bih trebalo da mars stvori atmosferu.

Tsutomu:
Život verovatno postoji u svim sferama postojanja, ne samo u ovoj fizičkoj koju vidimo,
a možda i postoji život i u ovoj sferi koji ne možemo da pojmimo, suviše je obuhvatan,
Ko može garantovati da galaksija nije skup 'delova tela' koji čine život, čak i inteligentan.

Zanimljivo misljenje. Slazem se da je tako nekako.

Svako bice existira na vise mesta odjednom, u vise istovremenim postojanjima. U vise dimenzija, i fizickim i nefizickim.

Stvaranje svetova je zapocelo kada je God-Mind (Bozji Um) poceo da istrazuje samog sebe. Te je i svemu sto postoji
cilj i svhra spoznati, a spoznati sve.

Sizif:
Ne vidim uopšte logičan razlog za verovanje u postojanje mesta kao što je raj.

Postoje planete i sfere existencije gde nema toliko patnje i boli kao na ovoj zemlji. Pa se u odnosu na nasu planetu,
te sfere mogu zvati rajem. A reinkarnacija je jedan prirodni proces, pod zakonima koji vladaju kosmosem.

Ovo je planeta na niskoj stepenici, i ovamo se inkarniraju oni sa losijim zaslugama.

Postoje planete i sfere existencije gde nema toliko patnje i boli kao na ovoj zemlji. Pa se u odnosu na nasu planetu,
te sfere mogu zvati rajem. A reinkarnacija je jedan prirodni proces, pod zakonima koji vladaju kosmosem.

Ovo je planeta na niskoj stepenici, i ovamo se inkarniraju oni sa losijim zaslugama.

Lepo razmisljanje ali se ne mogu sloziti sa time da se ovde reinkarniju oni sa losijim zaslugama.

Ako mogao da upoznash sve sto postoji na ovom svetu sigurno bih promenio misljenje.

Zapravo kako mi trenutno gledamo ovaj svet je da vecina ljudi zivot zasniva na totalnom materijalizmu i darvinizmu. Usled takvog vecinskog gledanja na svet nastaje i "trend". Taj trend mi svi vidimo i na neki nacin mi smo mu podvrgnuti.

Opsesivnost za novcem, zadovoljstvima najprimitivnijh zlezda je samo trenutno stanje planete na kojoj zivimo. Problem je nastao onog trenutka kada su ljudi sva svoja razmisljanja okrenuli ka tehnologiji, industriji (industrijska revolucija). Umesto da se posvetimo sami sebima mi smo se posvetili stvarima oko nas. Svoja zadovoljstva kognitivno smo preneli da ih dobijamo ne od nas samih vec od materijalnih stvari oko nas. Otuda je i nastao materijalizam. Ali, sve ce doziveti svoj krah (cak sta vishe veoma ubrzo).

Naravno sve ovo sto sam rekao svoda se na taj trend (ako je to odgovarajuca rech). Postoje ljudi koji jednostavno gledaju ovaj svet drugacije. Samo je potrebno upoznati ih.

Ne znam kako da protumacim cinjenice koje sam juce cula na tv-u. Naime, rec je o postojanju bica na Mesecu. Letelicama slecu u kratere sto je argumentovano fotografijama, satelitskim snimcima i ostalim nasim cudima tehnologije...gde posle nestaju, ne zna se...naime, ovo je vidjeno jos davne 1958. godine, ali NASA nije znala kako ce ljudi reagovatio na to i nije objavljivala podatke. Pretpostavlja se da su nadmocniji od onoga sto mi mislimo da jesu...Ali, ako se uzme u obzir da sam sve ovo gledala na ruskoj televiziji...

Pa da je zivot u svemitu moguc dokaz je nasa planeta koja obiluje zivotom, cak i na mestima gde covek ne bi ni pomislio da je zivot moguc. Ja verujem da jos negde osim na nasoj planeti postoji zivot... on ne mora da bude inteligentni, ali da bas nigde u svemiru kome ne znamo ni granice ne pstoji nesto slicno makar bakterijama, nesto makar u mikroskopskim formama, to ne mogu da poverujem. Ne ocekujem da jedne veceri umesto meseca ugledam neki svemirski brod i vanzemaljce, ali je potpuno logicno da ako zivot postoji na jednom mestu u svemiru, moze postojati na jos nekom...

Kada bi mogli sa sigurnoscu da otkrijemo kako je zivot na Zemlji nastao, sigurna sam da bi znali i kolike su sanse za postojanje zivota izvan nase planete... Ovako imamo samo osnove i teorije, a za detalje cemo morati jos da cekamo, ako ikad nasa tehnologija bude na takvom nivou.

Ne znam kako da protumacim cinjenice koje sam juce cula na tv-u. Naime, rec je o postojanju bica na Mesecu. Letelicama slecu u kratere sto je argumentovano fotografijama, satelitskim snimcima i ostalim nasim cudima tehnologije...gde posle nestaju, ne zna se...naime, ovo je vidjeno jos davne 1958. godine, ali NASA nije znala kako ce ljudi reagovatio na to i nije objavljivala podatke. Pretpostavlja se da su nadmocniji od onoga sto mi mislimo da jesu...Ali, ako se uzme u obzir da sam sve ovo gledala na ruskoj televiziji...
Svemir je ogroman, te je mogućnost da postoji neka razvijena civilizacija srazmerno velika. Ono šta je u pitanju jeste kakvi su oni, agresivni ili pasivni?

Ako bi pogledali istoriju Zemlje, videli bi da se susret/sukob između razvijenog/tradicionalnog društva loše završavao po potonje.

A možda im nismo interesantni.

Astronaut koji je bio na Mesecu: Vanzemaljci postoje!

Edgar Mičel Čuveni astronaut doktor Edgar Mičel, koji je u misiji Apolo 14 postao šesti čovek koji je hodao po Mesecu, izjavio je da vanzemaljci postoje.

Veteran NASA Mičel, koji ima devet časova i 17 minuta hoda po Mesecu, izjavio u intervjuu za jednu britansku radio stanicu da su vanzemaljci posetili Zemlju nekoliko puta, ali da su svetski lideri zataškali sve slučajeve u poslednjih šest decenija.

Mičel (77) je rekao da su njegovi izvori iz NASA, koji su bili u kontaktu sa vanzemaljcima, opisali bića kao "male ljude, koji izgledaju čudno Zemljanima". On je dodao da su oni veoma slični tradicionalnoj predstavi "malih zelenih" - niski, sitne građe sa krupnim očima i krupnom glavom.

Mičel je istakao da je ljudska tehnologija daleko od vanzemaljske i da "mi ne bismo ni bili ovde" da su "oni" imali ikakve neprijateljske namere.

Voditelj popularne emisije "Kerrang!" je mislio da se Mičel šali, ali se nakon nešto dužeg razgovora ispostavilo da je bivši astronaut bio potpuno ozbiljan.

Mičel je 1971. godine u svojom jedinom letu van Zemljine orbite ušao u istoriju čovečanstva u paru sa Alanom Šepardom, ubeleživši najdužu šetnju po Mesecu. Sledeće godine se penzionisao od kada se posvetio istraživanju paranormalnih fenomena. Mičel je i ranije pokazivao interesovanja za ezoteriju i parapsihološke fenomene, pa je i tokom misije "Apolo 14" izveo ESP eksperiment sa svojim prijateljima na Zemlji.

Ovo nije prvi put da Mičel tvrdi da nismo sami u svemiru - 2004. godine je u izjavi za "St. Petersburg tajms" rekao da vanzemaljci posećuju Zemlju već decenijama, ali da svetske vlade imaju dobro organizovanu kampanju i da dezinformacijama sakrivaju istinu.

Blic online

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...1bf5ac392722a8e48&dan=24&mesec=07&godina=2008

Ima sigurno. Evo samo na forumu ima preko 20 koji su pali s Marsa.
Živa istina i čemu više rasprava.
Zaključavaj!

Настанак живота у свемиру уопште - плод случајности!

Ova recenica ,iako je potpuno besmislena, kvazimislilac obicno izvede kao zakljucak svoje refleksije o zivotu. Onaj ko se sa ovim ne slaze obicno se pozove na statistiku i kucanjem nula pokusava "dokazati" malu verovatnocu takvog desavanja. Frustracija i glupost izbijaju i u jednom i u drugom slucaju.
To je razgovor prostekao iz pogresnog obrazovanja a koji se sav zasniva na pogresnim premisama uzetih i naucnog metoda posmatranja sveta. Naravno da ce zakljuci proistekli na taj nacin i tkz skeptika i tkz. vernika biti besmisleni i bezvredni.

Odgovor ovome koji se poziva na slucajnost jeste ustvari pitanje: "Slucajno u odnosu na sta?"
Ako se neko poziva na slucaj on ustavri postavlja dva reda u univeruzmu od kojih je jedan mehanicki a drugi neizostavno voljni. pri cemu je svaki slucajan u odnosu na onaj drugi
Takodje najmocniji uvid filozofije o korelativnosti subjekta i objekta potpuno obesmisljava vasa mastanja o svetu koji bi postojao i kada ne bi bilo neposrednog subjekta . Ono sto nije nas opazaj nije objekat vec stvar po sebi. A u stvari po sebi nema nikakvih objekata , niti mnozine , koja proistice iz prinicipa individuacije ili kategorije razuma zvane "prostor". Cak sta vise pred stvaro po sebi svako misljenje staje ostaje samo zracak neposrednog uvida.

Ceo univerzum jeste projekcija u prostor, SLIKA nase unutrasnje sustine koja je cisto trajanje, dinamika, zivot, nesto sto se ne moze predstaviti slikom razvijenom u prostor. Dinamicno se ne objasnjava staticnim.
Ako ima vanazemljaca necemo ih naci nigde spolja ,unutar pojave, vec unutar duha .
Jung kaze da su Bogovi ustvari projekcije arhetipa kolektivnog nesvesnog .
Takodje je Jung video u letecim tanjirima projekcije arhetipa celovitosti ili Sopstva.

Back