Ne razumem zasto je u prirodi naseg coveka da on sve zna i da se svugde trpa. Iako je udaljen hiljadama km i pogotovo ako je to "njegovo" glediste u stvari glediste drugog coveka koji je dosao pre par meseci i jos ne zna gde mu je d*pe, a gde glava. I ne zna kako ovde bilo pre par godina, pa nema sa cime da uporedi. Ali vec je nase gore list postao strucnjak za Albertansku ekonomiju i prosvetitelj. ON, NAS covek koji je jedinu ekonomiju video u seoskoj zadruzi prip*zdine u kojoj je ziveo.
Ne mogu a da ne primetim da je kako u Srbiji uopste, tako i ovde na forumu je u punoj snazi negativna selekcija. Ljudi koji su stvarno imali nesto da kazu su napustili forum jer nemaju vise volje da se bore sa raznim trovacima, vladsterima, brojacima123456789 i ostalim vesticama i vescima sa metle i ostalih pomagala. Ljudi zatrovani sopstvenim neuspehom ili nekim drugim kompleksom su resili da upropaste ovaj forum o zivotu u jednoj prelepoj zemlji punoj razlicitosti i izbora...
Izvinjavam se svim ostalim trovacima teme, koje nisam nabrojao ali sam vam na srecu vec zaboravio nadimke. Ne posecujem vise forum, digao sam ruke.
Sto bi u Mojoj divnoj Vojvodini rekli "Dosli divlji, pa oterali pitome" '46-te vozom, '95 na traktorima, a sada haraju internetom...napreDno.
Ovo je nesto sto me tisti vec neko vreme ali eto nikako da napisem, zao mi je samo ovih ljudi sto se javljaju na forum ocekujuci neki realan i normalan odgovor.
No, da se vratim analizi prethodnog odgovora. Koju to Alberta industriju ili privrednu granu ima a da nije oslonjena na izvoz nafte i ostalih sirovina koje vise nikom ne trebaju?!? I kakva crna gradjevina kada su cene nekretnina u oblacima i ljudi sve vise gube poslove. Balon samo sto nije eksplodirao, prodaja stoji i i dalje se gradi nesto sto ne moze da se proda.
Karte polako padaju zajedno sa cenom nafte vec vise od godinu ipo dana. Kakve LMIE i volontiranja ti danijele spominjes kada Aleksmi dolazi na godinu dana Work&Travel programa sa otvorenom radnom dozvolom. Zvaces 1000 puta prezvakanu temu bez potrebe.
Ne dolazi svako da tuca kamen, cekicem, ali eto kaze d. da takvih poslova i dalje ima. Isto tako i ti gradjevinski inzenjeri kao i svi ostali moraju da nostrifikuju svoje diplome i krenu iz blata... Poslova na ivici prezivljavanja tj.11-15$ ima koliko hocete I spremite se za trku sa milionima poluretardiranih filipinaca i kineza.
Aleksmi
Postoji tema Alberta koju mozes pronaci ovde na forumu.
Poslednji pozdrav forumasima iz Edmontona!
mr.black brate,moram reci da previse kenjas.ako je neko od forumasa teski "kompleksas" to si ti,vec su te svi provalili,a I dovoljno je da se vidi po tvojim postovima po nacinu na koji pises:klasican si primer naseg coveka koji je tamo negde preko I ne daj boze da drugi sa nasih prostora dodju I uspeju,mozda I vise od vas,to vi-ti I slicni tebi ali nikako ne zelite,
hoces da kazes da se u Srbiji zivi bolje nego u Kanadi???
inace ovde ne uporedjujemo Kanadu sada I Kanadu od pre nekoliko godina,vec Srbiju I Kanadu.upravo zbog te velike razlike ljudi I zele da odu odavde,
I ovo sto pisem nije samo iskustvo jednog coveka,vec podosta njih koje licno poznajem,neki su I vec dugo godina tamo,vec drzavljani,npr brat od tetke,inzenjer po struci,I svako kaze isto,naravno da pare nigde ne padaju sa neba,mora da se radi naravno.ali tamo i moze da se zaradi,a da se uporedjuje Ca sa Srb?! svi odmahnu rukom na to.bez razmisljanja treba otici svako ko moze.inace te min satnice sto kazes da ima koliko hoces I po tvom izlaganju da je tesko da se nadje trenutno bolji posao je obicna nebuloza,evo primer "tucaca kamena" kako si rekao posto je za tebe rad na gradjevini ispod casti,ortak koji je otisao ima pocetnu satnicu 21$/h u firmi se krecu do 35$/h foreman,to isto radi jedan Hrvat,rade nekad I 10 sati,i imaju mogucnost da biraju da li ce ili nece raditi jedan ili oba dana vikenda...a posla ima preko glave,svaki dan se prave I PRODAJU nove kuce...posto eto vidimo da kazes da nekretnine propadaju
I zaboravio sam--zasto pored svega ovog sto si naveo nisi spomenuo I da si mi u privatnoj prepisci trazio da ti nadjem posao za zeta koji je tek bio stigao u Edmonton takodje stolar po struci,u ovoj firmi od koje sam imao ponudu-job offeriz istog grada?ja,iz ove moje "selendre" da nalazim tvojima posao tamo,pored tebe "sposobnoga" koji si vec toliko vremena u Kanadi?

samim ovim izlaganjem si pokazao svoj karakter,I svoju (ne)sposobnost da se snadjes sam u "tudjini"...zato molim te nemoj svoje frustracije da iskazujes ovde na forumu,jer ima I ozbiljnih ljudi odlucnih da odu tamo,negde gde je sigurno mnogo bolje za zivot od Srbije,I trebaju im prave informacije...