Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Naravno da dolazim na forum, idem I na druge, u cemu je problem?
Izneo sam sustinu, znam coveka koji pravi I 45 na sat I 15, to je Kanada, zavisi zasto dolazite, ovde se nedolazi radi istorije vec bolje buducnosti. Doveo Sam Malog od sestre 20 godina klinac, sve Sam mu objasnio , za 4 godine je slozio gajbu od 50 kvadrata na novom BG , sad skuplja za ovde da uzme kucu.Ali Mali je radio ko mrav. Reko Sam sa 40 penzija miki.
Ko ovde dolazi posle 40 mora malo vise da zapne. Najbolje je da dodjete sa zenom/devojkom koja isto razmislja I da imate cilj, bice Vam muka od para, ali nesmete da dolazite posle na forum I lozite ljude da je ovde lose jer vas pucaju kompleksi da jos neko slucajno neuspe.
Ja I dalje tvrdim da ovde svako ko je iole normalan ima na stednji 50000$ a neki mnogo vise I onda dodje ovde da vas laze kako je lose. Ali Ajde njih da zanemarimo. Ima ovde dosta dobrih ljudi Ali niko nema mnogo vremena jer se radi dosta. Pitajte sta God vas zanima. Ja Vam lazi necu govoriti jer Nisam tako vaspitan.
Pozdrav I dobrodosli u zemlju sa malo istorije ali velikim mogucnostima.

Savet za one koji su u Srbiji:

Kad posaljete CV i propratno pismo, kupite kredit na Skype i obavezno zovete. Razlika je ogromna. I maltretirate na kulturan nacin, znaci sve sa lepim i Engleski da bude dobar. Ogromna je razilka kad ih cimate. Jeste da ce da vas zaposle za manju kintu ali vama je bitno da vi udjete, posle je pesma. To je za ljude koji nemaju nikog a ovi sto imaju sta reci. Nek je na cast tim ljudima koji nemogu da odvoje 30 minuta dnevno da pomognu. NE da nemogu nego nece, jer se ponavaljam pucaju takvi kompleksi da je to strasno. Pozdrav za sve moje pozitivce i dao Bog da mi svi dodjete u Kanadu i da ste sretni i zadovoljni i da obaveno pomazete nase a ne ovde da se otudjujete i gledate jedan drugom u novcanik. Ajde sad svi nazad to work hahahaha

Ево још једног индијанца због којег ме у рођеној земљи презиру јер се "усеравам" од лове. Не вреди јбг, или куће и авиони или прича ала Шурда. Све у свему све што нам се дешава сами смо криви.

Sve u svemu, ljudi idite u Zanzibar ili Sirija nije losa ali nemojte ovde u Kanadu, danas je litra goriva 76 centi , nekih 50-60 srpskih dinara. Nemojte ljudi, ovde je sve lazno, grozno vreme, niko vas nevoli a i zasto da dolazite a posle da vas preziru kuci kad kupite nov X3 u ke$u.
Uf nisam ovo trebao da kazem, sa ce Sone da me prezire, izvini Sone idem sad u Dealership da vratim auto sorry.

Naravno da dolazim na forum, idem I na druge, u cemu je problem?
Izneo sam sustinu, znam coveka koji pravi I 45 na sat I 15, to je Kanada, zavisi zasto dolazite, ovde se nedolazi radi istorije vec bolje buducnosti. Doveo Sam Malog od sestre 20 godina klinac, sve Sam mu objasnio , za 4 godine je slozio gajbu od 50 kvadrata na novom BG , sad skuplja za ovde da uzme kucu.Ali Mali je radio ko mrav. Reko Sam sa 40 penzija miki.
Ko ovde dolazi posle 40 mora malo vise da zapne. Najbolje je da dodjete sa zenom/devojkom koja isto razmislja I da imate cilj, bice Vam muka od para, ali nesmete da dolazite posle na forum I lozite ljude da je ovde lose jer vas pucaju kompleksi da jos neko slucajno neuspe.
Ja I dalje tvrdim da ovde svako ko je iole normalan ima na stednji 50000$ a neki mnogo vise I onda dodje ovde da vas laze kako je lose. Ali Ajde njih da zanemarimo. Ima ovde dosta dobrih ljudi Ali niko nema mnogo vremena jer se radi dosta. Pitajte sta God vas zanima. Ja Vam lazi necu govoriti jer Nisam tako vaspitan.
Pozdrav I dobrodosli u zemlju sa malo istorije ali velikim mogucnostima.

50,000 na stednji?

Uf, ogromna lova za nekog ko crnaci citav zivot.

Majstore, znam Kanadjanina ovde koji je pobegao iz Tajlanda u Saudi i zaradjuje $200,000 godisnje predavajuci Engleski (posle same 3 godine iskustva u Tajlandu). Govorim o Americkim dolarima a ne ovim bednim petro dolarima (znaci 273,000 po danasnjem kursu) i to je jos tax free lova. Znaci sve u dzep.

Ako hoces da "radis kao mrav" i prodas svoju dusu za novac ima puno boljih opcija od Kanade.

A koliko su te stvari u zivotu jako vazne vidi se po glupanima u Alberti koji se ubijaju zato sto ostali bez posla i upali u dugove da bi se pokazivali pred komsijama sa novim BMW. Kako se to ovde kaze keeping up with the Joneses.

Idi bre u Saudi 3 godine i zaradices vise novaca nego 20 godina u Kanadi ako ti je to vazno.

Meni takav zivot ne treba.

Ja uzivam svaki dan.

U Kanadi nisam uzivao ni jedan (osim kada sam studirao).

Nije u pitanju koliko čovek zarađuje, nego koliko mu novca treba da bi živeo životom kojim je zadovoljan. Moja plata u Can bila je nešto veća nego u Srbiji, ali ja u Srbiji daleko bolje živim nego što sam živeo u Kanadi kada se sve sabere i oduzme. Naravno, to je moja situacija, siguran sam da ima i drugih mišljenja.

Za Vladstera,

Ja postujem da si ti sretan na Tajlandu.

Za Sizifa,

Bravo, isto tako je meni lepse u Kanadi za sad, nadam se da se slazate da svi zivimo u sadasnjosti.

Za Vunj,

Ja bih rekao druga nedelja Januara, sad ce Bozic, NG i tako to, prase, znate vec. Sretno u Kanadi i molim vas samo pozitivno, ostavite klasicne Srpske zalopojke na aerodromu ako zelite biti prihvaceni.
POzdrav za sve pozitivce

Imam pitanje, onako uopsteno, za ljude koji su malo duze ovde (u Kanadi).. Dosao sam sa suprugom pre oko 3 meseca, poceli smo da radimo i krenulo je sve nekako da se klacka, u Windsoru smo, relativno manji grad, 200-300k stanovnika.. Po struci sam IT Bachelor, imam par godina iskustva iz Srbije, medjutim posto u ovom delu Kanade je relativno slaba ponuda za taj tip posla (a ovde smo jer trenutno nemamo troskove iznajmljivanja stana), razmatramo u neko dogledno vreme da se preselimo mozda u Otavu, ili neki grad blize Torontu (Hamilton, Oshawa..).. Pa me zanima generalno ako neko moze da napravi poredjenje tog istocnog dela Ontarija sa ovim zapadnim (Kitchener, London, Windsor, Chatham..) po pitanju zivota uopste, cena, profila ljudi... Imam utisak da ovaj narod ovde (cast izuzecima) ama bas nista ne radi osim sto jede i vozika se po gradu od tacke A do tacke B :)

Poslednja izmena:
Pa Windsor kako se to ovde kaze armpit of Ontario.Mislim povezan je sa Detroitom, pa ti vidi.....

Hamilton takodje nema poslova.... tamo samo zive penzionisani ljudi i mentalni bolesnici. Meni se licno hamilton svidja ali tamo neces naci posao u IT.

U otavi ce ti najverovatnije traziti Francuski.

Toronto je znaci najbolje resenje, ali je grad uzasno skup i zaboravi da ces ikada imati neki socijalan zivot ako nadjes posao.

Verovatno bi trebao da se preselis u Mississaug-u posto tamo ima puno kompanija i warehouse do warehousa. To ti je bolje resenje nego Oshawa.

Sto se tice ljudi, jako su nepodnosljivi (Posebno u istocnom delu Ontarija) cast izuzetcima.

Ja sam zbog toga i otisao iz Kanade.

Poslednja izmena:
Imam pitanje, onako uopsteno, za ljude koji su malo duze ovde (u Kanadi).. Dosao sam sa suprugom pre oko 3 meseca, poceli smo da radimo i krenulo je sve nekako da se klacka, u Windsoru smo, relativno manji grad, 200-300k stanovnika.. Po struci sam IT Bachelor, imam par godina iskustva iz Srbije, medjutim posto u ovom delu Kanade je relativno slaba ponuda za taj tip posla (a ovde smo jer trenutno nemamo troskove iznajmljivanja stana), razmatramo u neko dogledno vreme da se preselimo mozda u Otavu, ili neki grad blize Torontu (Hamilton, Oshawa..).. Pa me zanima generalno ako neko moze da napravi poredjenje tog istocnog dela Ontarija sa ovim zapadnim (Kitchener, London, Windsor, Chatham..) po pitanju zivota uopste, cena, profila ljudi... Imam utisak da ovaj narod ovde (cast izuzecima) ama bas nista ne radi osim sto jede i vozika se po gradu od tacke A do tacke B :)
Najveća prednosti Windsora ti je to što je blizu Detroitra - par mojih prijatelja radilo je preko reke a živelo u Winsoru, i to baš u IT branši. Windsor jeste dosadan, kad se malo stabilizujete finansijski nije loše da razmišljate o odlasku, kao što maylo reče - Mississsauga je dobra opcija - možeš da radiš u najboljim firmama, a da prođeš jeftinije nego da si u Torontu.

Pozdrav poštovani forumaši, da ne kažem Srbi po belom Svetu. :)
Da ne bih čitao svih 94 strana (pročitah nekih 20), želeo bih da Vas pitam kakva je procedura za dobijanje Radne Vize sa tendencijom za PR ( pojednostavite srpskim jezikom, npr. treba to i to, šalješ tu i tu ) jer pročitah silne strane na CIC-u i dalje imam nekih nedoumica. Kao i potrebni sertifikati za Engleski jezik.
Ukoliko neko ima informaciju ili iskustvo oko situacije u oblasti Šumarstva ( Tehničar ili Inženjer ), bio bih krajnje zahvalan na podeljenom iskustvu. Pored toga, generalno, da li poznavanje dodatnih programa koje poslodavci navode u Konkursu kao poželjne zaista utiču na to da budete odabrani ili je isto kao u Srbiji?
Oprostite na gnjavaži, ali smučio mi se život u Srbiji, kao i rodbinsko i stranačko zapošljavanje. Nisam kriv što moji roditelji nisu radnici Opštine, Sudije i sl. a neću da budem deo korumpiranog sistema baziranog na kompetitivnom neznanju. Želim da se dokažem kao stručno lice i zarađujem shodno svom znanju.
Hvala... :D

Pozdrav poštovani forumaši, da ne kažem Srbi po belom Svetu. :)
Da ne bih čitao svih 94 strana (pročitah nekih 20), želeo bih da Vas pitam kakva je procedura za dobijanje Radne Vize sa tendencijom za PR ( pojednostavite srpskim jezikom, npr. treba to i to, šalješ tu i tu ) jer pročitah silne strane na CIC-u i dalje imam nekih nedoumica. Kao i potrebni sertifikati za Engleski jezik.
Ukoliko neko ima informaciju ili iskustvo oko situacije u oblasti Šumarstva ( Tehničar ili Inženjer ), bio bih krajnje zahvalan na podeljenom iskustvu. Pored toga, generalno, da li poznavanje dodatnih programa koje poslodavci navode u Konkursu kao poželjne zaista utiču na to da budete odabrani ili je isto kao u Srbiji?
Oprostite na gnjavaži, ali smučio mi se život u Srbiji, kao i rodbinsko i stranačko zapošljavanje. Nisam kriv što moji roditelji nisu radnici Opštine, Sudije i sl. a neću da budem deo korumpiranog sistema baziranog na kompetitivnom neznanju. Želim da se dokažem kao stručno lice i zarađujem shodno svom znanju.
Hvala... :D

Ovo je tema zivot u Kanadi [emoji3]

A sad malo o druzenju u Kanadi.
Upoznao sam lika pre neki dan,subota uvece sedimo, on navalio da ide, kaze" sutra radim ( nedelja) 1100 $. Za jedan dan. Znam da ce mu odbiti takse bla bla bla. I kako sad da se druzite ko u Srbiji. Nema sanse, svi bio KAO da se druze ali svi rade full time part time. Ja se nezalim samo kazem, jedan od razloga sto nema ovde mnogo druzenja je LOVA=LOVE hahah
Odlicna zemlja za uzimanja para, ko je pametan naravno. Budale ovo ni nekapiraju.
Naravno ovo nevazi za Indijce, Kineze i Filipince, njih ovde toliko ima da im je kao kod kuce. lol

Sretan vam danas rad Kanadjani moji.

Poslednja izmena:

Upoznao sam lika pre neki dan,subota uvece sedimo, on navalio da ide, kaze" sutra radim ( nedelja) 1100 $. Za jedan dan. Znam da ce mu odbiti takse bla bla bla. I kako sad da se druzite ko u Srbiji. Nema sanse, svi bio KAO da se druze ali svi rade full time part time. Ja se nezalim samo kazem, jedan od razloga sto nema ovde mnogo druzenja je LOVA=LOVE hahah
Odlicna zemlja za uzimanja para, ko je pametan naravno. Budale ovo ni nekapiraju.
Naravno ovo nevazi za Indijce, Kineze i Filipince, njih ovde toliko ima da im je kao kod kuce. lol

Kinezi ne zaradjuju pare u Kanadi.

Ako je tako lako praviti pare u Kanadi, zasto se vecina Kanadjanina buni o ceni nekretina?

Jednosoban stan u centru Toronta kosta $300,000. To nisu velike pare za dobrostojece kanadjanine, zar ne?

Reci mi koliko imovine ima prosecan Kanadjanin sa 30 godina (bez intervencije mamine i tatine banke).

Poslednja izmena:
Ima nas raznih ovde vladster. Ima koji rade za 15 $ na sat i 100 $ na sat, ko se kako snadje. Video sam kanadjanina koji ima na RSP $ 60 000 i na savings jos 30 000 $ sa 26 godina a isto tako lika koji sa 28 spava na kaucu, cela plata ode na alkohol, tako da neko jede Kupus a Neko meso. Imas u Srbiji decu kojoj mama i tata sve placaju.
Kljucna razlika kad vec uporedjujemo Kanada VS Srbija.

Kad se ujutru probudim u Srbiji dosta toga nezavisi od mene.
Kad se ujutru probudim u Kanadi sve zavisi samo od mene.

E vladster da li ti stvarno mislis da ljudi koji dolaze na ovaj forum da nadju nacin kako da pobegnu iz Srbije kupuju stan u centru Toronta za 300k $ . Ali ajde ti to gledas iz svog ugla.

Jedna od kljucnih stvari kad dodjete u KAnadu je da nema opustanja. Cilj je da sto pre dodjete do dobre pozicije. Zasto ? Zato sto u Kanadu svake godine dodje 500 000 svezih, pozitivnih, vedrih, energicnih, spremnih da rade za minimalac imigranata, koji hoce da napreduju. Ako ste manager ovo je raj na zemlji jer svake godine stize nova roba haha, tako oni kazu lol. ALI ako ste jefitna radna snaga kukala vam majka, posle par godina pucate, postajete negativni, depresija itd.
Kada jednom osedlate Kanadskog konja to je to. Vi ste uspeli, onda samo igrate po sistemu, primate platu, cim vas imigrant krene da talasa, hoce vecu platu, zali se itd. vi dovodite novog. Surovo ali to vam je tako ovde.
Zato se dosta ljudi odlucuje da bude sam svoj boss. Znam ljude koji su u istoj firmi po 30 godina, cist komunizam a ovamo satro demokratija haha. Samo treba izdrzati ovde 20 do 30 zima po 6 meseci. Nemoze to svako.

Znam nase ljude koji su ovde 30 godina i stalno se zale. Izgleda kad nam dobro ide volimo da se zalimo da nas nebi prezirali ili jos gore preuzeli nase pozicije....

Izvinite za gramatiku, 20+ godina van Srbije sorry, ali i dalje je volim

Sretan vam rad Kanadjani moji. :)

Ne znam zasto je prva asocijacija na Srbiju - druzenje i bleja :) Evo, mi zivimo u Srbiji (jos uvek), a radimo i po 12h dnevno da zaradimo dovoljno za kakav-takav zivot (imamo dvoje male dece). Drustvo sam poslednji put videla pre nekoliko meseci (ako ne racunamo kontakte i chatovanje preko Facebook-a). I svaki put, kada nekome kazemo da zelimo da emigriramo dobijemo isti odgovor - "Samo da znate, tamo se mnogo radi". Zasto je rad prva asocijacija - nemam pojma. I da li bi to trebalo da nas uplasi? :) Suprug i ja volimo svoj posao i radimo ga sa uzivanjem, ali racunica je jasna - nas sat rada u Srbiji kosta 4$, a u Kanadi 30+$ . Da ne uporedjujemo gde ima vise mogucnosti

Можда зато што већина размишља да ће преко ноћи узети кредит, купити бембару и окућити се са штеком од 50к$ за годину дана. Знам брдо таквих. Али исто тако знам да многи Срби раде од јутра до сутра. Тако да није све црно-бело. Већина у Србији ће ти рећи боли те к..... отишао си у Канаду где све расте на јавору испред куће. Најбоље пролазе асимиловани. Што пре заборавиш одакле си дошао и шта си то боље. Имаш и пример изнад где 20+ година чини да граматика нестане. Али битна је кинта, колико правиш, када и зашто. Ко разуме схватиће.

Suprug i ja smo se resili na imigraciju u prilicno pozvnim godinama. Ja imam 35, on 42 godine i klince od 8 i 5 godina. Trenutno cekamo ITA i nadamo se da cemo do kraja sledece godine i dobiti vizu. Bilo je mnogo vaganja i pro et contra za odlazak. Ono sto je prelomilo (ako ne racunamo katastrofalnu ekonomsku situaciju u Srbiji) nije novac, vec zelja da nasa deca odrastaju u zemlji sa normalnijim sistemom vrednosti, gde se rad i znanje ceni i gde ce njihov uspeh zavisiti od njih samih. Zelimo da mogu pristojno da zive od svog postenog rada, cime god budu odlucili da se bave, te da mogu sutra imati svoju porodicu i ziveti normalan zivot... Da upoznaju razlicite kulture i obicaje, da prosire vidike...Srbija, druzenje, bleja....to je poezija...zivot je nesto drugo...

Sone objasnio, slazem se, za tu bembaru mora da se dobro znojite. Ja se ubijo od rada I nisam bogat. Ma kakva gramatika, ovde kad udjete u kredite imena svoje dece zaboravljate.
Ma sta vas briga za bill c24 , imigranti se pitaju mozes misliti.
Verujem da kinezima u Hongkuveru proveravaju gramatiku, pokupovali sve zivo a pricaju engleski ko Ja turski.
Sretan rad kanadjani moji

Srbija, druzenje, bleja....to je poezija...zivot je nesto drugo...

Pa onda.....

gde se rad i znanje ceni i gde ce njihov uspeh zavisiti od njih samih. Zelimo da mogu pristojno da zive od svog postenog rada, cime god budu odlucili da se bave, te da mogu sutra imati svoju porodicu i ziveti normalan zivot... Da upoznaju razlicite kulture i obicaje, da prosire vidike.

Katastrofalno zamaglena realnost. Ne budite naivni.

Back