Život u Kanadi - pitanja i odgovori

fino , bas fino , no nemas potrebe , Druge i njihov nacin ishrane usporedjivati sa " crkotinama" , kjer u znacenju Crko se podrazumeva da je zivotinja iz nekoga razloga , Crkla i da se Tada njeno meso stavlja u promet.
Ja eto sam licno vegetarijanac, po drugoj liniji...... i smatram da svako ama svako moze da zivi na svoj nacin i to podrazumeva i Ishranu.
Meni je drago da si sebi nasao nacin ishrane i da ti imas dovoljno novaca za to.
No, kada si pisao, nisi , a mozda se varam , naveo da Ti kao Vegetarijanac , Trosis tu sumu novca - izvini me ako kazem da nisi u Torontu. Grad Toronto ima Vise i mogucnosti i nacina za zadovoljavanja Licnih potreba vegetarijancima, neg mislim u manjim mestima , pa shodno i cene su ktome prilagodjene.

U velikoj prodavnici " Metro," postoji posebno odeljenje Hrane Biljnoga Porekla za _ Organsku ishranu i cene su Nesto malko Vise neg za ostale...

A , sto se tice 'Tvoje informacije , da sada razumes zasto je zemlja Kanada debela, a to bi se i moglo reci i za USA, tada bih Ti morao naglasiti da ,Razlika u jesti JUNK Food i nasega nacina pripremanje hrane -sa Balkana , je ipak razlicito, zar ne.:ok:

Dakle, sta bi tebi to smetalo da i u Kanadi, spremis , sebi svoju zimnicu od Organske Hrane.....pa recimo , da Kiselis Kupus,koji ima itekako i vitamina C i ..... ili mesanu salatu ili .....No pitanje je da li znas, da li su te tvoji naucili i Dal imas mesto, gde ces drzati.:think:

A sada sto se tice Money Management i Life Skills, srecom ,kazem srecom da nisi na Socijali i da uz primanja koje oni dobijaju, da moras da Prezivis tih mesec dana i sa Rentom, i sa Hranom i sa Licnim potrebama.

I tu se i donekle slazem sa tobom, da ove generacije ,koje su ovde odrasle, ne znaju pravilno da rukovode sa svojim novcima. I sobzirom da sam Profesionalno upucen u radu sa takvom populacijom ( sada vec uzivam u plodovima svoga drzavnoga posla) a medju njima ima i dosta nasih....Tada eto i imam predavanja i Prakticnoga prikazivanja, kako i na koji nacin ...sa malim sredstvima imati i kvalitetan obrok.

A inace, dosta mladih porodica ,koji su dosli i imali prilike da me upoznaju su i naucili, recimo ,kako i na koji nacin mogu i kiseliti i gde i kako i drzati na terasu a da se ne smrzne, pa i jos mnogih drugih stvari.

Recimo, kupovina na " Kvantaskoj Pijaci", nacin kako uci i kupovati na veliko i povrce i...pa recimo Papriku , a onda , drustvo se skupi , pored jezera i Paprike se Peku...a miris je ...i uz to deca se igrala, pa jos rostilj se udari...i zezanje do mile volje, A posle u kese, tako ohladjene i neociscene i u zamrzivac, Ah zaboravih , imadoh Kucu i jos izgradih i Hladnu sobu, gde se drzala zimnica i do sredine Jula meseca....
I onda usred zime, spremi se , Pecene Paprike sa belim lukom u maslinovom ulju i jos nekim malih ,mojih tajni...ili spremis pravi domaci pindjur ili ajvar.

Vidis, isto tako sam i u Beogradu, iako sam imao i novaca , zimnicu spremao, jer mi je to i ostalo od mojih roditelja a nadam se da ce i moja deca isto tako nastaviti put.

A kao slag na i po pitanje Hrane, nema nis lepse od Vegetarijanske jagnjetine i to sa Raznja.:mrgreen:

Wow Sone, cene su baš... mislim, banane 6 dolara. Još jednom wow. Ali svaka čast za zdravu ishranu, smatram da je to odlična stvar.

Mi nismo vegetarijanci, znači konzumiramo i meso i mleko i jaja, ali volimo i navikli smo na domaću hranu, spremljenu kod kuće. U Srbiji jesmo išli češće u restorane, ovde nam se prosto ne dopada ta hrana. Meni je sve previše slatko, sve je preliveno nekim groznim sosom, šta znam, ja to ne volim. Najčešće jedemo ćuretinu, piletinu, teletinu i ribu, uz dosta povrća, sveže salate, riža itd. Grickalice ne kupujemo, moji muški vole slatko pa uvek imamo čokolade u kući ili ja napravim neki slatkiš. Iskreno, nisam sigurna koliko mesečno potrošimo na hranu, ali mi ne plaćamo rentu pa smo tu u plusu i onda na hrani baš ne štedimo. Ja koristim skupu kozmetiku i tu ne pravim kompromise, toga se ne odričem.

Poslednja izmena:
Bojim se da ti nisi u pravu jer je ugovor pbavezujuci za obe strane. Osim toga iz prakse znam da stanari i dobijaju i gube,ali uvek gube kada je pitanje krsenja potpisanog ugovora. Vlasnici zgrada, u skladu sa zakonom i imovinskim pravima određuju ko moze ziveti u zgradi. A posle se to dalje definise u skladu sa zakonom. To ne radi menadzment nego vlasnik i advokati. Menadzeri samo sve to sprovode i toliko. Ja nisam menadzer ali zakon znam

Dakle da ponovim , cak i u kondo, gde su vecina Vlasnici, i doneli takve propise , su gubili ...

Dal znam o Tome , itekako dobro znam ,jer sam a narocito u vremenskom Periodu 1996 do 2004-5, Radio na toj problematici sa mojim klijentima, koje sam po sluzbenoj duznosti branio.

Da predpostavim da si van Toronta, ako si u Torontu i imas nekih problema u vezi tipa Landlord -Tenant, postoje i NVO , organizacije koje pomazu licima 'Stanarima" po tim i drugim pitanjima.

Mozes isto tako ponekad da procitas u Subotnjim Novinama, Toroonto Star, i o ovakvoj problematici i sudskim odlukama.

Licno iskustvo, Kondo, sto je na visem nivou u zakonskoj regulativi, Roditelji su primili dvoje dece, na cuvanje iako je zgrada -kondo proglasena za samo za odrasle.managemnt je prvo pretio , pa je doneo odluku o zabrani Babi i Dedi da se brinu o deci( majka , je bila u bolnici....) i dakle, Kondo je za Harasment tj management je itekao iskusio sta znaci Zakon.

Ako radis kao Properti Manager, obrati paznju, kakve dopise saljes svojima u zgradi, uvek se konsultuj sa Advokatom vase organizacije.

I inace za Eviction of Tenanat is and are VERY LONG Procedure..... a za kondo je i jos drugaciji.

Poslednja izmena:
To o cemu ti pricas je nesto sasvim drugo i ti to znas odlicno, ali u redu. Nemoj misliti da se to meni dopada, na protiv jer ako neko dozvoljava kucke i macke nenormalno je da brani da u zgradi budu deca. Znam da u Torontu se niko ne usudjuje da se tako postavi, Kalgari je drugaciji i to mnogo. Propisi su drugaciji sve je kaibojstona pa kako se zalomi. Svacega sam se nagledala na oba mesta!

Таман се вратих са фудбала па да довршим. Извињавам се на изразу цркотина ал јбг од када ми је ближњој особи дијагностикован рак од тада сам почео да се мењам, истражујем, читам и свест за 360 степени мењам.
Нисам у Торонту и хвала Богу тај бетон град ме не занима. Али Боже мој свако има свој укус.
Нема разлике између Канаде, Аустралије, Америке или Енглеске. Све тону у дубоку гојазност, дијабетес, срчане проблеме итд. Нажалост Србија је међу топ 5 државама на свету по смртности од срланог удара и кардиоваскуларних болести које су изазване 99% лошом исхраном, оних 1% је стрес, очајан живот, немаштина, бомбардовање и протеклих две и по деценије чемерног живота. Изненадио би се кад бих ти рекао колико масну ми храну једемо и како су наш кајмак, сланина, шунка, кобаја,ћевап или пљека једни од највећих узрока срчаних болести. Наравно леакри то неће рећи нити ћеш то видето на тв-у. Сад ми је то све смешно јер и ја сам тако говорио раније док ми није дошло из дупета у главу.
Зимницу не спремамо онако на тоне него колико нам треба и на другачији начин без оног шугавог отрова од конзерванса. Србија је богата сјајним воћем и поврћем али погледај српску просечну вечеру или ручак. Погледај маст, холестерол, калорије. То је за инфаркт и зато га имају људи за које не би никада рекао да би добио зар не? Само одједном зашто? Па ето зато брате. Најобичнија логика. И онда зашто не пробати 5, 10, 14 дана? Ја кад сам завршио чишћење не би веровао шта изађе из тела. А после тога као перце. Без вежби било каквог активног трчања, теретане или слично бум 13кг за 6 месеци и по први пут на мојој килажи од 20-те године. И онда константност. Никад се боље нисам осећао.
Јанчи-Не морате бити веган или вегетаријанци али пробајте да смањите мало то месо, масно, јогурт, млеко које је убица или га замените бадемовим које је одлично. Веруј ми ја који сам био месождер не могу више то да смислим. А знам и зашто после 20-так књига, документараца итд. Такође шећер убија. Замените га са јаворовим сирупом органским или медом сировим.
Ја волим слатко исто па смо тако ушли у свет сирових торти које смо заволели и које су сјајне. Колаши такође, палаћинке од ланеног брашна органског итд. Бескрајне су комбинације само треба мало труда и прочитати о томе.
И онда на крају схватиш шта смо у ствари направили тој природи, уништили смо је тотално, истребили морски и животињски свет до те мере да је немогуће повратити. Она схватиш у каквом јеб... свету ми живимо.:dash:
Поздрав!:bye:

Ja mogu bez mesa, nikad nisam bila ljubitelj. Detetu ne bih da uskraćujem jer još je mali i potrebna mu je raznovrsna ishrana. Mleko ne volim, sipam ga samo u kafu, ali volim jogurt i to baš, baš. Bademovo mleko sam sama pravila, jako je lepo, a ono što ostane od badema iskoristim za neki slatkiš. Ima stvarno mnogo mogućnosti, iako ljudi misle da su ograničeni sa takvom ishranom (kao što mnogi misle da za vreme posta nemaju šta da jedu, a posna hrana je prelepa).

Na žalost znam kako je kada izgubiš nekoga ko je bolovao od raka, tek tada čovek zastane i razmisli malo. I na žalost, sada dolazimo u Bg jer smo ostali bez nekog najbližeg.

Shone.... pretpostavljam da kupijes organsku hranu pritom te cene.

Izbor hrane u Torontu je puno bolji, posebno sto se tice organske hrane I pri tom jeftiniji.

Sto se tice stresa, ja verujem da je obrnuto. Srbini imaju kardio vaskularne problem od stresa a ne od ishrane.

Ja znam na primer kada merim pritisak. Evo vec godinama mislim da imam jako visok pritisak meljutim kada se onako smirim u stvari je samo malo povisen.

Iskreno mene je klima u Kanadi vise unistila nego hrana a posebno to grejanje I suv vazduh u stanovima preko zime. Prvo sam dobio totalno zakrcenje sinusa I eventoalno astmu.

Mogu reci da mi je Kanada definitivno unistila zdravlje I to je na kraju I razlog sto sam se premestio u topliju klimu.

Sve sto je umereno je u redu, pa i Otrov u malim kolicinama je lek.

Previse necega, neumeren u jelu i picu, snosi i svoje posledice, i kao sto kazu i lek u velikim kolicinama ,postaje otrov.

Moja opaska u vezi priprema hrane,,,pa moram reci da balkanski geni su tu i da prija mi vise nasa hrana, nego bilo koja druga a sto se tice Junk hrane,ne mogu se setiti ,kada sam zadnji put i popio Pepsi i uzeo njihov hamburger.

A da se u mom okruzenju i nalaze nase prodavnice i restorani, jes je, i tako ,sto zbog patriotizma ( bolje nas covek da ima moje novce neg...) sto zbog navike. Kupujem i trosim.

A jedino sto mi nedostaje u ovim zimskim danima je Sunce i ne nedostaje mi Duvan i pusenje, . Pocetkom Februara se vratih iz Beograda, i tamo sam kasljao kao lud i cim se vratih , nemaaaaaa duvana , nema i problema...:ok:

Моје саучешће Јанчи. Нажалост нестајемо а питамо се зашто. Први и главни узрочник храна. А ти Владстер како хоћеш. Ја ти кажем да је храна 99% али добро свако има своје мишљење. Ја ево никако да измерим тај притисак јер разбија како је добар. Доктор ме пита шта радим. Невероватно је колико ми мислимо да пилула лечи. Пилула за ово за оно. Одосмо у оф тотални јбг. Јако је тешко објаснити људима да то мало, не јддем пуно па само петком и тако даље нема везе, све је то исто-лоше. Што каже Јанчи пост је ето прави пример. Моја исхрана се може назвати константним постом а нисам гладан, напротив убијам колико хоћу воћа и поврћа, откривам нове видике и жао ми је што то раније нисам схватио. Даће Бог једног дана да одем из овог смрада и купим нешто на селу за узгајање органске хране само за себе и своју породицу. Лова ме не занима ни најмање.

Ajde reci mi Shone kako uspevas bez hleba. Mi kao balkanci smo navikli na to I mislim da u genima to mozemo da podnesemo iako svi u poslednje vreme pisu hleb (cak I onaj pravi crni) nista ne valja zbog glutena. Ja licno nikakvu zamenu nisam nasao za hleb. To mi jednostavno treba. Takodje bio je jedan clanak u zapadnim novinama gde su imali onaj top 20 najdepresivnijih stanovnika na planeti I Srbija je bila ubedljivo na prvom polozaju. Ja mislim da kardio vaskularni problemi od toga nastaju (I ne pomaze to sto svi u srbiji puse). Hrana manje-vise moze da se izmeni u svakom delu zivota (osim ako nije doprinela nekoj smrtonosnoj bolesti).

A za pilule se slazem. Ovi nasi sa balkana ni ne znaju da 50% kanadjana sto se onako vestacki keze imaju prepisano Xanax ili slicno.

Ja sam radije voleo zapaliti nego biti prepisan taj otrov. Na srecu cigareta sam se lako odvikao za razliku od pilula sa kojih je se nemoguce skinuti.

Narode, citam ovu prepisku o hrani, i manje-vise se slazem sa svime navedenim - jasno je da su industrijsko meso, mleko, jaja prepuni hormona i antibiotika koji izazivaju neopevane tegobe u organizmu, jasno je da u srbiji ljudi riknjavaju i od holesterola i od stresa - mislim da ste svi u pravu...
ono sto niko nije spomenuo, a jako me cudi jer ipak zivite u Kanadi koja je poznata po prirodnim bogatstvima - da li je moguce da niko od vas nije lovac ili ribolovac? ... to resava dve muve jednim udarcem - em je jeftino (verujte, znam cene za dozvole i za odstrel u BC i jeftino je), em je to nesto sto je zasticeno od svih gore navedenih otrova? ... ne znam za vas, a ja kao strastveni ribolovac iz lovacke familije nemam nameru da se odreknem tih navika cim budem u prilici da dodjem da zivim tu, naprotiv - Kanada je level up u odnosu na sve ostale...

Narode, citam ovu prepisku o hrani, i manje-vise se slazem sa svime navedenim - jasno je da su industrijsko meso, mleko, jaja prepuni hormona i antibiotika koji izazivaju neopevane tegobe u organizmu, jasno je da u srbiji ljudi riknjavaju i od holesterola i od stresa - mislim da ste svi u pravu...
ono sto niko nije spomenuo, a jako me cudi jer ipak zivite u Kanadi koja je poznata po prirodnim bogatstvima - da li je moguce da niko od vas nije lovac ili ribolovac? ... to resava dve muve jednim udarcem - em je jeftino (verujte, znam cene za dozvole i za odstrel u BC i jeftino je), em je to nesto sto je zasticeno od svih gore navedenih otrova? ... ne znam za vas, a ja kao strastveni ribolovac iz lovacke familije nemam nameru da se odreknem tih navika cim budem u prilici da dodjem da zivim tu, naprotiv - Kanada je level up u odnosu na sve ostale...

Boske, moj suprug je ribolovac i kad smo krenuli da se raspitujemo za Kanadu prvo sto je trazio na netu je bila cena dozvole :D Barem necemo umreti od gladi kad odemo :D

Владстер, врло лако. И сам волим хлеб тако да га углавном правимо али од лана, са брашном од лана, оригано, итд. Одлично испадне а 0 шећера и без глутена. Може и у продавници да се нађе неки који ваља али треба читати етикете. Није тај глутен толико лош за сваког. Додуше сви то питају како без хлеба и сира хаха смејем се увек кад ме неко пита јер тачно знам шта ће рећи:). Када си веган хлеб ти толико и није битан. Једноставно се организам навикне. Узмем и ја тост(лан и без шећера) ујутру понекад али тотално је небитно. Не мора се бити екстреман.
Добро код нас је депресија углавном због немаштине а и догађања у последње две деценије али се она не лечи бенсединима као што смо ми навикли да мислимо. Пушење такође убија а код нас се пурња само тако. Даћу ти један пример мог оца који је скоро почео да има проблеме са срцем, аритмијом, притиском. Простата је била упаљена и повећана 3 пута. Он се одмах уплашио јер је бол био велики а и ми смо. Одмах сам му направио програм сокова 21 дан. Без икаквих лекова које је сваки дебилни доктор нудио. После третмана прешао је на веган сирову исхрану 50% и 50% кувану наравно без меса, сира, млека итд. Тешко му је пало то јер никада болестан није био а сада овај бум. После 20 дана код доктора простата нормална, нема температуре, нема притискс, нема болова, све се вратило на нормалу. Доктор питао шта је радио. Природа и човеково тело су чудо. Када телу помогнеш на прави начин, може да се избори са било којом болести.
Боске- и ја сам се надао риби(коју поједем једном у месец дана) кад сам дошао овде да буде фантастична али ништа специјално. Код нас су далеко бољег укуса. Нико ти не тражи да се одрекнеш, само мало да поразмислиш и образујеш се у том правцу ако желиш. Можеш само позитиву из свега извући.

Pa , kazu da je Ontario , cist sada i da se i riba ,moze jesti.
Sto se mene tice, nek je ta Riba i dalje u ...nego , niti se moze pecati ,gde hoces i postoji i kvota ,koliko ribe smes da uhvatis.
Vecinom je to pecanje, Uhvati pa pusti ribu.
Za pecanje ribe, Torontorijanci idu na sever , i pecanje u rekama ili jezerima. A posto ne volim da Ja licno ubijam zivotinje, sto to nisam ni u Srbiji radio, ( eto jedem a ne volim niti da koljem niti da ubijam), nisam se ni zainteresovao.
Ovo me podseti na skolu i domaci zadatak, koji je mladje dete dobilo u skoli. Tata i Ja na pecanju?
I sin , napisa , ono sto je istina, i ukratko, Uciteljica , nas je pozvala i pokazala njegov rad. A ono doslovce Pise. " Moj Tata nije pecaros , i ne mogu pisati i lagati o pecanju", Moj Tata i moj Brat, mnogo vole da rone i Ja cim porastem , cu sa njima Roniti.

Ne treba skroz precrtati FSW kao opciju :)
The government of Quebec has announced that it will receive a maximum of 6,300 applications for a Quebec Selection Certificate through its Quebec Skilled Worker Program (QSWP), which is due to reopen later this year.

The cap for the most recent application cycle, which was filled within four months between April 1 and July 30, 2014, was 6,500. New rules regarding the intake of and processing of new applications for the QSWP were expected to be announced by April 1, 2015. While the government of Quebec has announced that the new regulations will be in effect for the period April 1, 2015 to March 31, 2016, it has not yet specified precisely when it will begin accepting applications under the program. Recent application cycles for the QWSP did not require candidates to have a job offer from an employer in Quebec, and this factor is not expected to change.

kako 600$ za troclanu porodicu??? jel to po osobi il ukupno??

Mislim da 600$ i nije preterano malo. Primera radi, moja supruga, jedno dete i ja potrošimo na hranu oko 700$ - 800$ u Torontu. Dete hranimo uglavnom organskom hranom a nas dvoje miksujemo malo organik - malo obična hrana. Takodje, postoji odredjeno preterivanje ovde kad je u pitanju pojam "organik", dosta je marketinški korišten pa je većina ljudi u strahu da sve što nema tu oznaku odma spada u GMO i slično :) Postoji dosta hrane koja nije organik a opet nije ni genetski modifikovana ili trovana pesticidima i antibioticima tokog uzgoja. Čist primer je Farmer's market (ono što mi zovemo klasična pijaca) gde možete da kupite direktno od kanadskih seljaka nešto što oni sami proizvode na svojim farmama (nešto slično našim selima). Ovih pijaca ima na nekoliko mesta u Torontu a tokom leta do jeseni skoknemo i na neku od farmi i slično gazdinstvo i tamo kupimo od čoveka provereno meso ili povrće koje nije po ničemu lošije od mesa koje naš Miladin ili Miladinka sami proizvedu u svom selu a opet nije niti mora biti certified organic :)

Druga stvar, uštede se prave na drugim - na prvi pogled beznačajnim stvarima - recimo:

- HLEB, on je ovde u Torontu oko 5$, malen je i može otići par komada za dan a nekad i više. Kao alternativu kupili smo sopstveni pekač (uredjaj košta svega 120 CDN) i sam mesi i peče. Odlična ušteda.
- VODA, ne kupujemo i ne vučemo flaše već koristitimo bokal sa filterom za čišćenje.
- Osnovne namirnice (šećer, ulje, brašno, itd) kupovati u lancima. Često su akcije i nije loše baciti malo pogled. Ništa preterano.
- Smanjiti grickalice, čipseve, čokoladice i ostali Junk food na najmanju moguću meru (nekad mora malo :) ) ali uglavnom voće i zrnasti plodovi.
- Oni koji su zaposleni nek ne kupuju obrok na poslu baš svaki dan. Ekonomičnije, zdravije je poneti kuvano od kuće.

Dakle, kao što vidiš nikakvi specijalni trikovi i mudrovanja. Samo malo povesti računa i to je sve.

kakvu vodu pijete? cesmusu ili samo flasiranu, kako stoji stvar sa cesmusom?

U mom slučaju koristimo bokal sa filterima da prečistimo česmušu. To je sasvim fina alternativa a kvalitet ovde je sasvim na mestu. Em olakša jer ne vućeš flašetine - em uštediš.
Mada kad je u pitanju voda, povremeno se otvorim i kupim paket domaćeg Knjaz Miloša u obližnjoj domaćoj radnjici u Torontu. Neke stvari nemaju alternativu :)

Poslednja izmena:
Mislim da 600$ i nije preterano malo. Primera radi, moja supruga, jedno dete i ja potrošimo na hranu oko 700$ - 800$ u Torontu. Dete hranimo uglavnom organskom hranom a nas dvoje miksujemo malo organik - malo obična hrana. Takodje, postoji odredjeno preterivanje ovde kad je u pitanju pojam "organik", dosta je marketinški korišten pa je većina ljudi u strahu da sve što nema tu oznaku odma spada u GMO i slično :) Postoji dosta hrane koja nije organik a opet nije ni genetski modifikovana ili trovana pesticidima i antibioticima tokog uzgoja. Čist primer je Farmer's market (ono što mi zovemo klasična pijaca) gde možete da kupite direktno od kanadskih seljaka nešto što oni sami proizvode na svojim farmama (nešto slično našim selima). Ovih pijaca ima na nekoliko mesta u Torontu a tokom leta do jeseni skoknemo i na neku od farmi i slično gazdinstvo i tamo kupimo od čoveka provereno meso ili povrće koje nije po ničemu lošije od mesa koje naš Miladin ili Miladinka sami proizvedu u svom selu a opet nije niti mora biti certified organic :)

Druga stvar, uštede se prave na drugim - na prvi pogled beznačajnim stvarima - recimo:

- HLEB, on je ovde u Torontu oko 5$, malen je i može otići par komada za dan a nekad i više. Kao alternativu kupili smo sopstveni pekač (uredjaj košta svega 120 CDN) i sam mesi i peče. Odlična ušteda.
- VODA, ne kupujemo i ne vučemo flaše već koristitimo bokal sa filterom za čišćenje.
- Osnovne namirnice (šećer, ulje, brašno, itd) kupovati u lancima. Često su akcije i nije loše baciti malo pogled. Ništa preterano.
- Smanjiti grickalice, čipseve, čokoladice i ostali Junk food na najmanju moguću meru (nekad mora malo :) ) ali uglavnom voće i zrnasti plodovi.
- Oni koji su zaposleni nek ne kupuju obrok na poslu baš svaki dan. Ekonomičnije, zdravije je poneti kuvano od kuće.

Dakle, kao što vidiš nikakvi specijalni trikovi i mudrovanja. Samo malo povesti računa i to je sve.

U mom slučaju koristimo bokal sa filterima da prečistimo česmušu. To je sasvim fina alternativa a kvalitet ovde je sasvim na mestu. Em olakša jer ne vućeš flašetine - em uštediš.
Mada kad je u pitanju voda, povremeno se otvorim i kupim paket domaćeg Knjaz Miloša u obližnjoj domaćoj radnjici u Torontu. Neke stvari nemaju alternativu :)

ali koristis bokal sa filterom jer tako hoces, ne jer moras?
jel tako
to me interesuje dal morate kupovati vodu ili ne mora nego tako zelite
i jel to vazi za celu kanadu il je mesovito, ima delova gde se ne pije?

hvala za info oko troskova za hranu :D

Јуче баш мењах филтер и да не спомињем шта се нађе у води, поготово овде у Квебеку. Вероватно има делова где је вода ок. Али има и делова где мора и да се прокувава.

Back