Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Људи зна ли неко повољније осигурање за ауто за свеже дошљаке у Алберти тј. Едмонтону? Ја сам нашао нешто тренутно најповољније од 146$ али ни то баш није најпољоније. Ово је месечна премија. У суштини ово је само уз српску тј. међународну дозволу без потврда од осигурања из Србије. Рекоше ми из осигурања ако набавим те потврде да драстично може да падне осигурање типа на 85$ месечно.

@Aleksmi, $146 zvuci kao san za mene ☺ ne znam za Albertu, ali ON Tororonto sa full G bez istorije u Kanadi placam $570 mesecno i nikakve potvrde iz Srbije od osiguranja ih ne zanimaju

570$ месечно??? Да ли си пробао код неких других осигурања? Овде ово што ја плаћам је пре две-три године било између 45-60$. Канда су цене осигурања драстично скочиле. Овде постоје осигуравајуће куће које признају потврде од осигурања из Србије и у том случају може осигурање да се смањи на 85$ месечно само са српском тј. међународном дозволом.

570$ месечно??? Да ли си пробао код неких других осигурања? Овде ово што ја плаћам је пре две-три године било између 45-60$. Канда су цене осигурања драстично скочиле. Овде постоје осигуравајуће куће које признају потврде од осигурања из Србије и у том случају може осигурање да се смањи на 85$ месечно само са српском тј. међународном дозволом.

Probao desetak razlicitih kompanija, iskren da budem nije odmah bilo $570. Dok sam ziveo u Mississaugi bilo je $309 (i to je bila najbolja ponuda od Belair direct), medjutim posle par meseci sam se preselio u Toronto kako bi bio blize poslu. Naravno na pamet mi nije palo da osiguranje moze duplo da skoci u zavisnosti od postanskog broja. Izgovor kompanije je "istina da sad vozite manje do posla ali kraj u kome zivite je znatno rizicniji od predhodnog" nikakve rasprave ne pomazu. Prva pomisao je bila da platim penale i raskinem ugovor, ali posle zvanja par drugih kompanija shvatio sam da bi kod njih placao jos vise. Ostaje mi nada da ce posle prve godine osiguranje ici nize, ako ne onda selidba van grada posto ovako isplatim dva svoja auta godisnje na osiguranje

Моментална селидба из тог вонабињујорк града. Знаш када бих им плаћао 500$ осигурање за кола? Када бих возио Бентли или нешто слично, а можда ни тада. Само пиш.. по сиротињи. Овај свет је отишао у три лепе.

Моментална селидба из тог вонабињујорк града. Знаш када бих им плаћао 500$ осигурање за кола? Када бих возио Бентли или нешто слично, а можда ни тада. Само пиш.. по сиротињи. Овај свет је отишао у три лепе.
To je sledeća opcija, dosta je lepše a u jeftinije čim se udaljiš pa makar i 50km od ove guzve. Polako da preguramo prvu godinu pa tražimo poslove u nekom manjem mestu, ovde je kao u mravinjaku ☺

Ја плаћам 110$ за два аутомобила у Кебек провинцији и то са само 9 година "стажа". Торонто је бетонски сноб град. Нешто као изигравају неку елиту. Већина ни српски не зна да бекне али "чуку времена бирам шта ће данас да се вози..."

Ја плаћам 110$ за два аутомобила у Кебек провинцији и то са само 9 година "стажа". Торонто је бетонски сноб град. Нешто као изигравају неку елиту. Већина ни српски не зна да бекне али "чуку времена бирам шта ће данас да се вози..."

Toronto nije betonski snob grad. Ako je neki grad snobovski, to je Montreal jel' se Montrealerz stalno pale kako im je grad najbolji u Kanadi a u sustini je mafijaska rupa.

Naravno, ja sam ziveo u Montrealu vise od 10 godina i zaista dok sam tamo prezivljavao i ja sam gutao te stvari kako svi u Torontu misle da je centar sveta. U sustini, svaki veci grad je isti kada zivis duze vreme i brzo dosadi.Sta je definitivno bolje u Torontu je zdravstveno i bolnice. Ne samo u Torontu nego i u rupi koja je Hamilton. Healthcare ne moze da se poredi sa Kvebekom i samo abog toga treba izaci iz te provincije.

A sada ja ne razumem zasto mi se neko selio iz Misisage u Toronto i dalje zadrzao kola... to uopste ne zvuci logicno. Prodaj kola i to osiguranje i benzin sto placas bice ti vise nego dovoljno da iznajmis nesto gde mozes da setas do posla.

Бетончина као НБГ. Не знају више где да ставе јебене небодере. Надобудни љаљани где је престиж имати доњи веш Армани или истакнута алкица дотичних "in" брендова.
Пише се "јер", а не " јел" које ни не постоји у српском језику. Је ли или Је л' ако већ желиш у том правцу.
Мафијашке рупе су оба града небитно где се живи али реалност и чињеница је да је Мтл много мирнији град, мање криминала, додуше мањи али и "Европскији".
Да Мтл нема везе са снобовима говори чињеница да носе шта било и заболе их. Некада је то накарадно некада не. Али углавном их заболе да ли маркирано или не.
Нема шта да гуташ живео у оба града, додуше у Торонту на кратко.
Здравствено је боље слажем се. И инфраструктура(путеви).
Целокупно вагање се своди на то шта коме одговара. Желиш цимање вамо тамо, неки као амерички начин живота, распад система 24/7, лудницу онда пичи у Торонто.
Мтл је ипак за класу изнад када се сагледају све чињенице. Мада ме ниједан ни други неће видети у позним годинама. Овде ће бити распада система ионако за коју деценију.

Ovo ce biti interesantno. Iskreno o Imigraciji nista ne znam ali ziveo sam dugo vremena u Montrealu i trenutno zivim u Torontu. Ako ima neko neka pitanja u vezi ova 2 grada odgovoricu najiskrenije sto mogu.

Pitanja tipa kako se uspesno uklotpiti u drustvo su malo generalna. Ja licno ne podnosim Toronto gde ljudi koji zive u boljem kraju grada totalno snobuju ako ste niza klasa. To se ovde jako lepo vidi.

Zelim da zavrsim studije u Torontu, studiram elektrotehniku, i cula sam da je univerzitet tamo ok. Zanima me kakve su sanse za zaposlenje i kakav je zivot generalno, tj da li vredi bezati tako daleko. :P Hvala unapred na svakoj informaciji

Zelim da zavrsim studije u Torontu, studiram elektrotehniku, i cula sam da je univerzitet tamo ok. Zanima me kakve su sanse za zaposlenje i kakav je zivot generalno, tj da li vredi bezati tako daleko. :P Hvala unapred na svakoj informaciji

Za Toronto ne znam, ali za Vancouver znam - sa elektrotehnikom (pretpostavljam da se radi o programiranju) posla ima kao u prici, od junior do senior pozicija... da li vredi bezati, i sta je zaista daleko - to zavisi od osobe do osobe, tako da u taj deo necu da se petljam... Vredi li ostajati? :)

Back