Zivot posle zivota?

Jednostavno je, ljudi se plase smrti i onda izmisljaju svakakve gluposti.
Kada jednom tehnologija omoguci vecan zivot u nekom obliku, bajke tipa zivot posle smrti ce se svesti na podsmeh i olicenje primitivizma. Besmrtnost je moguca a i prirodna, sto se da videti iz organizama na nasoj planeti koji su fizicki besmrtni.

Besmrtnost nije moguca makar po danasnjem standu fizike. Jer se Universum pomera prema termodinamickoj ravnotezi, sta znaci da nema vise reakcija (hemiskih pa tako i bioloskih reakcija). Tako da se moze reci da ce nekad i svemir umreti, doduse ima i drugih misljenja ali to je makar trenutno standard model.

Inace ja ne verujem u zivot posle smrti jer nema nijednog razloga to da se radi, ali necu nikom da pametujem, bolje je mozda ziveti u zabludi ali srecan nego u istini ali ne srecan.

Poslednja izmena:
Na početku da kažem da sam ateista, ali da zaboravimo na to na momenat i uključimo zdrav razum u ovo. Priče o zagrobnom životu postoje otkako postoji i čovečanstvo, i stari Grci i Egipćani su verovali u zagrobni život. Nebitno što smo u 21.veku. Nebitno je da li neko veruje u Boga ili ne (npr. pravoslavni/katolički vernici a sa druge strane ateisti). Ljudi govore o životu posle smrti kao da su apsolutno uvereni da taj život postoji, govore o drugoj strani o kojoj ako malo bolje pogledamo ne znaju apsolutno ništa, znaju jedino ono što su pročitali npr u Bibliji. Kako neko može da "veruje" u to? Ovo je gotovo apsurdno što ću reći ali da bi govorio sa takvom sigurnošću u zagrobni život zar ne moraš prvo da umreš i da to uslovno govoreći iskusiš? Jedino što na kraju se može zaključiti je da "vera" u zagrobni život potiče od vere u nekog svemogućeg Boga i da tu zdravog razuma nema. Šta vi mislite o ovome?

Onda kada doživiš takvo duhovno iskustvo koje ti pruži uvid u jedan potpuno novi svet mimo čulnih okvira, to više nije predmet verovanja, već nešto što pouzdano ZNAŠ da postoji.
Život kakav je nama poznat je posledica čulne percepcije, te je razumljivo zašto bi neko bio skeptičan.

U prilog tome stoje koncepti kliničke smrti, astralne projekcije, transcendentalne meditacije i tome slično.

p.s.-Ja sebe ne deklarišem kao vernika, da ne bude zabune.

Poslednja izmena:
Pusti bibliotekare, ja sad s tobom komuniciram jer mi tvrdis da je Gogolj ziv.
Hocu s njim da popijem kafu, da ga izvedemna veceru, da popricamo.
Ako je ziv onda je to izvodljvo.
Pusti sad mastu......

Trenutno je odsutan, a i kad je bio tu bio je veoma zatvoren i povucen, i zato je napisao nesto i i ostavio u biblioteci za tebe da procitas.
Nije zivot samo krv i meso, sto bi drugovi komunisti rekli Lenjin je ziveo, Lenjin je ziv, Lenjin ce ziveti.

Nije zivot ni bajka :)

Zivot je cudo.

Kad pogledas sve te elektone, kvarkove, protone, molekule, amino kiseline, proteine .... savrsene organizvovane, namerno ili slucajno, sposobne da stvore isto tako savrseno organizovane graficke simbole kakvi su Sekspirov Hamlet, Njutn-Gausova diferencijalna metoda, ili tonove poput Betovenove 7 simfonije, boje u Leonardovoj Tajnoj veceri, kamenje u Notrdamskoj katedrali, poluprovodnike u integrisanom elektronskom kolu itd..

Nema veceg cuda, tajne i bajke od te.

Da ju je neko ispricao niko mu ne bi verovao.

Back