Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
душа је бесмртнаUmire sve sto se rodi . Po meni , umire i dusa jer je kod osobe nastala rodjenjem .
Ako mislis da nije tako objasni mi gdje ti je bila dusa pre 200 godina .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
душа је бесмртнаUmire sve sto se rodi . Po meni , umire i dusa jer je kod osobe nastala rodjenjem .
Ako mislis da nije tako objasni mi gdje ti je bila dusa pre 200 godina .
душа је бесмртна
A gde se nalaze te duse koje nikad ne izumiru, ima li neko skladiste ?
доћи ће време па ћеш сазнатиA gde se nalaze te duse koje nikad ne izumiru, ima li neko skladiste ?
доћи ће време па ћеш сазнати

Po Bibliji zivot posle smrti ne postojiTo je pagansko ucenje i verovanje
To su ti rekli ovi iz mesne zajednicePo Biblijama POSTOJI život poslije smrti samo su različito opisani.
душа је бесмртна
Po Biblijama POSTOJI život poslije smrti samo su različito opisani.
Ješe imaju zajednički zagrobni život bez obzira kakva je ko osoba bio(nešto slično grčkom Had-u) , a što se Hrišćanstva tiče Isus je prvi pomenuo Pakao i Raj

To su ti rekli ovi iz mesne zajednice
Na početku da kažem da sam ateista, ali da zaboravimo na to na momenat i uključimo zdrav razum u ovo. Priče o zagrobnom životu postoje otkako postoji i čovečanstvo, i stari Grci i Egipćani su verovali u zagrobni život. Nebitno što smo u 21.veku. Nebitno je da li neko veruje u Boga ili ne (npr. pravoslavni/katolički vernici a sa druge strane ateisti). Ljudi govore o životu posle smrti kao da su apsolutno uvereni da taj život postoji, govore o drugoj strani o kojoj ako malo bolje pogledamo ne znaju apsolutno ništa, znaju jedino ono što su pročitali npr u Bibliji. Kako neko može da "veruje" u to? Ovo je gotovo apsurdno što ću reći ali da bi govorio sa takvom sigurnošću u zagrobni život zar ne moraš prvo da umreš i da to uslovno govoreći iskusiš? Jedino što na kraju se može zaključiti je da "vera" u zagrobni život potiče od vere u nekog svemogućeg Boga i da tu zdravog razuma nema. Šta vi mislite o ovome?

Много на овом форуму хулиш на Бога нашег Творца, лукави те тапше на левом рамену и хвали те, зар су му потребни демони поред ђавоиманих будала на земљи. Сад је о хо хо, у ху ху.. а кад дође судњи час биће касно, плач и шкргут зуба. Дозови се памети док још имаш времена то ти је мој добронамеран савет.Ne lipsi magarce do zelene trave
Sad mi kazi veliki vernice
Ne skreci sa pitanja nego odgovori kad ce doci to vreme, kad cu saznati ?Citat Original postavio Владан Pogledaj poruku
доћи ће време па ћеш сазнати
Кад Бог одлучи.Ne skreci sa pitanja nego odgovori kad ce doci to vreme, kad cu saznati ?

U pravu si...Biblija,Gita,Kuran...nisu životu ni do jajca...Zivot je cudo.
Kad pogledas sve te elektone, kvarkove, protone, molekule, amino kiseline, proteine .... savrsene organizvovane, namerno ili slucajno, sposobne da stvore isto tako savrseno organizovane graficke simbole kakvi su Sekspirov Hamlet, Njutn-Gausova diferencijalna metoda, ili tonove poput Betovenove 7 simfonije, boje u Leonardovoj Tajnoj veceri, kamenje u Notrdamskoj katedrali, poluprovodnike u integrisanom elektronskom kolu itd..
Nema veceg cuda, tajne i bajke od te.
Da ju je neko ispricao niko mu ne bi verovao.

Šta bi sa drugom zapovjesti ?Budući da su naši usnuli u privremenom obitalištu, naše molitve, i pomeni, još uvek mogu da pomognu i doprinesu duši i pokoju bližnjih.

Zivot je cudo.
Kad pogledas sve te elektone, kvarkove, protone, molekule, amino kiseline, proteine .... savrsene organizvovane, namerno ili slucajno, sposobne da stvore isto tako savrseno organizovane graficke simbole kakvi su Sekspirov Hamlet, Njutn-Gausova diferencijalna metoda, ili tonove poput Betovenove 7 simfonije, boje u Leonardovoj Tajnoj veceri, kamenje u Notrdamskoj katedrali, poluprovodnike u integrisanom elektronskom kolu itd..
Nema veceg cuda, tajne i bajke od te.
Da ju je neko ispricao niko mu ne bi verovao.
Verovanje u zagrobni zivot nije nuzno povezana sa verom u Boga. Mnogi ljudi, recimo, ne veruju u Boga ali veruju da postoji dusa kao nesto sto nije isto sto i telo, i da dusa ne umire sa telom.