Po Bibliji zivot posle smrti ne postoji

To je pagansko ucenje i verovanje
Ne pricaj o bibliji kao da si je procitao.
U hriscanstvu samoubistvo je najtezi greh, tako da ne postoji takav koncept u hriscanstvu, a idealan covek je sadrzan u liku Isusa Hrista, kao onoga koji se samozrtvuje, neodricuci se sopstvenih vraednosti i nacela, a pri tom ne nanosi nesrecu i bol drugima.
U hriscanstu se pod odbacivanjem vrednosti koje se namecu u ovom zivotu, misli, na kontolu iskusenja kojima se suocava nasa egoisticna priroda, i ostvarivanje srece i zadovoljstva kroz teznju u dostizanju idealne ljubavi AGAPE, gde svoje JA ostvarujes u relaciji sa drugim kroz samozrtvovanje i empatiju, a ne kroz nasilje, zelju za dominacijom, pohlepom pohotom sto su sklonosti nase pale prirode kako hriscanstvo uci. Tu izgradnja novog JA u hriscanstvu je Isus objasnio recima da covek mora biti ponovo rodjen, ovoga puta ne kao telesno nego kao duhovno bice. Covek moze da se promeni samo ako dozivi iskreno pokajanje za sva zla i bol koji je naneo drugima, ostvari metanoju-promenu sopstvene licnosti, postavsi vise nalik Hristu, i tako ce da dostigne pravi mir i srecu kako na ovom tako i na onom svetu.
Hriscansko ucenje ne negira ovaj zivot, zato se i Isus kaze da je carstvo nebesko u nama, znaci upravo sada i ovde, a da je on tamo gde se dvoje skupe u njegovo ime, ali zahteva da se odbacimo antihriscanska nacela koje namece okolni svet. Ovaj svet kao Bozja kreacija se prihvata i voli, voli se svaki covek u njemu, kao nosioc bozije iskre, ali se ne prilagodjavas njemu nego se prilagodjavas Hristu kao idealu.
Hriscanstvo ima eshatolosko ucenje o kraju sveta, gde oni koji zasluze ostvarice vecnu zajednicu sa Bogom, dok ostali ce biti zauvek liseni da tu zajednicu ostvare, i samo prisustvo Boga kao apsolutne ljubavi, apsolutno davanje i apsolutno stvaranja ce za te sebicne, destruktivne i potpuno lisene empatije pale duse za njih bice pakao.
Jer raj i pakao nisu fizicko mesto, jer se Bog nalazi van prostora i vremena nego stanje, stanje pakla je nalik stanju u kome se nalazi heroinski zavisnik u apsinentskoj krizi.
Tako da hriscanin koji tezi da dostigne bozje savrsenstvo, mora de se oslobadja ''narkotika'' koji mu se nude u ovom svetu, i da svoju dusu ne ucini robom tih iskusenja.
Sva ljudska nedela poticu od nejgovih strahova,i kompleksa koji se manifestuju kao sebicnost, zelje za moci da dominira i vlada drugima, kroz nasilje, laz i prevaru,slavoljubivost, pohlepu itd...Tvoj savet je da prihvatimo takvog coveka kao merilo vrednosti,
1. Hriscanstvo nije jedina religija koja postoji, niti je hriscantvo tema ove price, kao jedina religija.
2. Naravno da se u hriscanstvu nanosi i te kako nesreca i bol drugima (zene, gej populacija, netolerancija prema neistomisljenicima, itd its), jer tako pise u svetim knjigama. Ja ne bih bio ovde, da je drugacije.
3. Procitaj bibliju nekad, pa vidi sta pisci misle.
4. Nista sto postoji, ne moze se nalaziti van prostora i vremena.
5. Fala, od te apsolutne ljubavi mi nije dobro. Neko ko moze pobiti tek rodjenu decu je sve, samo ne ljubav. Da ne pricam o ubijanju rodjenog sina. Bolest.
6. Kad uzmes u obzir da je knjiga pisana po narudzbi tadasnjih vladara od ljudi koji cak nisu ni bili u kontaktu sa ljudima koji su culi za isusa, dodjes do zakljucka da je biblija nista vise do ideologija robovlasnika tog vremena, nesto oko cega bi se okupio narod, nesto cega bi se narod plasio, nesto gde bi se oni na vrhu uvek i lako dokopali vlasti preko predavanja te knjige.
Nikome ne treba biblija da zna sta je moralno a sta nije, i ta pogresna indoktrinacija ljudi i ucenje da moral dolazi od nekog svevisnjeg, pravi vakuum u ljudskom razmisljanju. Odgovornost se prebacuje na kojekakve djavole i bezi se od sopstvene odgovornosti za dela koja se ucine. Tako se i nedela ucinjena u ime religije, pravdaju kao moralno validna, iako je sam temelj na kojem religija pociva, invalidan i nemoralan.
7. Covek niti bira kako ce se roditi niti bira kako ce umreti. Covek je predodredjen da umre, samo je splet okolnosti u pitanju kako i kada ce umreti. A svakog da pitas da li vise zeli zivot od smrti, jasno ti je sta ce ti odgovoriti.
UPRAVO iz tog znanja, da je covek potrosan i da nije vecan, dolazi prica o dusi, kao zamena za potrosno telo, koje ce negde van prostora i vremena ziveti vecno.
Eto, da sam ja to nekome ispricao, ljudi bi mi se smejali, ali posto pricaju neki koje ljudi smatraju za autoritet, onda nije smesno.
Sve vi razumete, ali vam nista jasno nije, kako biblija deluje psihicki na coveka.
Vernici su kao ljudi zarazeni od gripa koji daju savet imunima kako da se zastite od gripa.