Zivot posle zivota?

Možda ste propustili da pročitate...

Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

&

Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

SMRT = SMRT

(prestanak postojanja)

druga smrt je konacna smrt iz koje nema vaskrsenja...

unistenje

Da li verujete u zivot posle smrti,neki bolji,lepsi i beskrajno srecni zivot bez tuge,patnje i boli?

Ja verujem duboko, da prestankom fizičkog postojanja, nije i onaj...duhovni kraj. Ljudi su energija; ono šta misliš, voliš, ono šta radiš. Šta želiš. O čemu sanjaš. Nezadrživo. I nakon fizičkog nestanka, ta silna energija se pretpostavljam koncentriše u neki drugi oblik i vid postojanja. Ne mislim da je fizička smrt prestanak postojanja tebe kao bića.

:hvala:

I sta onda , ako ih ceka smrt , mogu i dalje da se segace jer ih ona i pre toga cekala.
Ali muke u vek vekova to je ono sto i najokorelijeg ateistu primora na razmisljanje,a muke su otudjenje od Boga.

Kakio moze to da ga natera kada ateista ne veruje u tako nesto niti Boga.

Osim toga, odkad to Bog zaplasuje i primorava?

Da li je Hristos primoravao i zaplasivao dok je.bio ovde?

Koliko je niih spalio da bi ovi ostali poverovali?

...

Kako to da isti prevodilac UPOTREBLJAVA REČ subota u istoj knjizi (eng. Exodus, srpski Izlazak ili 2. Knjiga Mojsijeva), na drugom mestu:

Exo 31:1 I reče Gospod Mojsiju govoreći:
...
Exo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
Exo 31:14 Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta; ko bi je oskvrnio, da se pogubi; jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrebiće se ona duša iz naroda svog.
Exo 31:15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.
Exo 31:16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.
Exo 31:17 To je znak između mene i sinova Izrailjevih doveka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.
Exo 31:18 I izgovorivši ovo Mojsiju na gori sinajskoj, dade mu dve ploče svedočanstva, ploče kamene pisane prstom Božijim.

I to baš na mestu u kojem se govori o 10 Božjih zapovesti!

Znači nije ta reč prevedena da bi se pojasnilo značenje, već da bi se PREVARIO NAROD!

...

Poslednja izmena:
KO VARA NAROD?

Da li narod varaju oni koji upućuju sve ljude na zaboravljenu istinu...

NA ZAPOVEST KOJU JE SAM STVORITELJ (JHVH) IZGOVORIO I I NAPISAO SVOJOM RUKOM

Exo 31:18 I izgovorivši ovo Mojsiju na gori sinajskoj, dade mu dve ploče svedočanstva, ploče kamene pisane prstom Božijim.

Ili narod varaju oni koji izopačuju Božju reč i tako uče sve ljude?

...

Poslednja izmena:
...

Mat 23:1 Tada Isus reče k narodu i učenicima svojim
Mat 23:2 Govoreći: Na Mojsijevu stolicu sedoše književnici i fariseji.
Mat 23:3 Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.
Mat 23:4 Nego vežu bremena teška i nezgodna za nošenje, i tovare na pleća ljudska; a prstom svojim neće da ih prihvate.
Mat 23:5 A sva dela svoja čine da ih vide ljudi: raširuju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojim.
Mat 23:6 I traže začelje na gozbama i prva mesta po zbornicama,
Mat 23:7 I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: Ravi! Ravi!
Mat 23:8 A vi se ne zovite Ravi; jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braća.
Mat 23:9 I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.
Mat 23:10 Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.
Mat 23:11 A najveći između vas da vam bude sluga.
Mat 23:12 Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se.
Mat 23:13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.
Mat 23:14 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.
Mat 23:15 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
Mat 23:16 Teško vama vođe slepe koji govorite: Ako se ko kune crkvom ništa je; a ako se ko kune zlatom crkvenim kriv je.
Mat 23:17 Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.
Mat 23:18 I ako se ko kune oltarom ništa je to, a koji se kune darom koji je na njemu kriv je
Mat 23:19 Budale slepe! Šta je veće, ili dar, ili oltar koji dar osveti?
Mat 23:20 Koji se dakle kune oltarom, kune se njim i svim što je na njemu.
Mat 23:21 I koji se kune crkvom, kune se njom i Onim što živi u njoj.
Mat 23:22 I koji se kune nebom, kune se prestolom Božjim i Onim koji sedi na njemu.
Mat 23:23 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.
Mat 23:24 Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.
Mat 23:25 Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.
Mat 23:26 Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.
Mat 23:27 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.
Mat 23:28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.
Mat 23:29 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,
Mat 23:30 I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.
Mat 23:31 Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.
Mat 23:32 I vi dopunite meru otaca svojih.
Mat 23:33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?
Mat 23:34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,
Mat 23:35 Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.
Mat 23:36 Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.
Mat 23:37 Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja piliće svoje pod krila i ne hteste!
Mat 23:38 Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.
Mat 23:39 Jer vam kažem: Nećete mene videti odsele dok ne kažete: Blagoslovljen koji ide u ime Gospodnje.

NEPOSLUŠNOST

1 Samuel 15:23

(Croatian IS) Jer neposlušnost je tako zla kao grijeh vračanja, nepokornost tako zla kao idolopoklonstvo, jer si prezreo zapovijed Gospodnju, odbacuje on tebe kao kralja."

(Croatian ST (KS)) Nepokornost je kao grijeh čaranja, samovolja je kao zločin s idolima. Ti si odbacio riječ Jahvinu, zato je Jahve odbacio tebe da ne budeš više kralj!"

(ERV) Refusing to obey is as bad as the sin of sorcery. Being stubborn and doing what you want is like the sin of worshiping idols. You refused to obey the LORD'S command, so he now refuses to accept you as king."

(KJV) For rebellion is as the sin of witchcraft, and stubbornness is as iniquity and idolatry. Because thou hast rejected the word of the LORD, he hath also rejected thee from being king.

(MKJV) For rebellion is as the sin of witchcraft, and stubbornness is as iniquity and idol-worship. Because you have rejected the Word of Jehovah, He has also rejected you from being king!

(Serbian DK) Jer je neposlušnost kao greh od čaranja, i nepokornost kao sujeverstvo i idolopoklonstvo. Odbacio si reč Gospodnju, zato je i On tebe odbacio da ne budeš više car.
Objasni kakve ovo veze ima sa temom. Ti si klasicni spamer.

Poštovani hogarius,

Ja hoću da razgovaram sa svim ljudima, ali molim Vas promenite malo ton (način ophođenja) ako hoćete da diskutujemo...

(prekinite da mi dajete razne epitete i budite ljubazni ako hoćete da nastavimo razgovor)

Da se osvrnem na Vaše pitanje koje ste mi uputili:

Objasni kakve ovo veze ima sa temom. Ti si klasicni spamer.

Ako Vi ili bilo ko na svetu ODLUČI da bude NEPOSLUŠAN svemu što Bog izgovara...

taj stih nam objašnjava kako Bog gleda na takvog NEPOKORNOG, TVRDOGLAVOG vernika.

Da li Vam je sada postalo jasnije kakve veze taj stih ima sa temom, ima veze jer...

NEPOSLUŠNI (NEPOKORNI, TVRDOGLAVI) NEĆE DOBITI VEČNI ŽIVOT

Svako dobro

Poslednja izmena:
Poštovani hogarius,

Ja hoću da razgovaram sa svim ljudima, ali molim Vas promenite malo ton (način ophođenja) ako hoćete da diskutujemo...

(prekinite da mi dajete razne epitete i budite ljubazni ako hoćete da nastavimo razgovor)

Da se osvrnem na Vaše pitanje koje ste mi uputili:

Ako Vi ili bilo ko na svetu ODLUČI da bude NEPOSLUŠAN svemu što Bog izgovara...

onda taj stih objašnjava kako Bog gleda na takvog NEPOKORNOG, TVRDOGLAVOG vernika....

da li Vam je sada postalo jasnije kakve veze taj stih ima sa temom, ima veze jer...

NEPOSLUŠNI (NEPOKORNI, TVRDOGLAVI) NEĆE DOBITI VEČNI ŽIVOT

Svako dobro
Ne pada mi na pamet da stobom diskutujem. Pitam te zasto spamujes i zasto ne rasmisljas o cemu pises. Ili je to tvoj maksimalni intelektualni domet. I, ne izigravaj tumaca nekakvog nepostojeceg boga.

Back