Zivot posle zivota?

Klinicka 'smrt' nije smrt, cim su bili i dalje zivi...
To nije znak da necega ima, vec da ne mozes shvatiti razliku izmedju zivog, i mrtvog.
Mrtav ne moze da ti kaze nista, ziv moze. Klinicki mrtav covek je i dalje ziv, a ne mrtav, nemoj da te buni izraz.

Клинички мртав човек је човек који је технички искусио смрт, барем њене почетне фазе.

Jel ima neki vernik nesto sto bar lici na dokaz ili argument za nastavak zivota nakon sto mozak umre ?

Kako vernici ne vide potpunu nelogičnost: ako je život posle smrti, onda nije ni bilo smrti, a ako je nastupila smrt onda nema života. Stvarno mi nije jasno zašto nekome treba da izmišlja o životu posle smrti, reinkarnaciji, vaskrsenju, carstvu nebeskom.....

Kada mozak radi to nije smrt, tako da osecanja i iskustva u tom periodu nemaju veze sa zivotom posle smrti, jer osoba nije bila mrtva.

Tvoje tumačenje mi ne deluje ubedljivo....
Mnogo je to veća tajna, nego što ti i ja možemo zamisliti !

Rusi se naučno bave tim fenomenima.
Nakon povratka iz klin. smrti, prvo pitanje lekarskog tima je -
šta je video gore ?
Sa mnom je radio čovek koji je to preživeo....

Moraoji da postoji neko objašnjenje ?
Zašto se to dogodilo ?
San ili klinička smrt ?
Trećeg nema....

Halucinacije tokom velikog stresa su najlogicniji odgovor, san i klinicka smrt u isto vreme, mozgu nedostaje kiseonika i krecu ludacka iskustva.
Oko 30-50 posto ljudi imaju takva iskustva tokom klinicke smrti, sto je jos jedan dokaz da nema veze sa pravom smrcu jer da ima svi bi doziveli to valjda.

- - - - - - - - - -

Tvoje tumačenje mi ne deluje ubedljivo....
Mnogo je to veća tajna, nego što ti i ja možemo zamisliti !

Rusi se naučno bave tim fenomenima.
Nakon povratka iz klin. smrti, prvo pitanje lekarskog tima je -
šta je video gore ?
Sa mnom je radio čovek koji je to preživeo....

Otkud znaju da je gore ? I kakvi su to naucnici kada znaju da je mozak radio i veruju da su ljudi stvarno videli neki zivot posle smrti ( a nisu bili mrtvi ).

Jel ima neki vernik nesto sto bar lici na dokaz ili argument za nastavak zivota nakon sto mozak umre ?

Ambalaža odlazi, duh ostaje da živi....
"Izdig'o se do plafona i gleda telo kako leži i porodicu, koja plače pored ....!"

Gotovo istovetna izjava svih povratnika iz kliničke smrti !

U "Večernjim novostima" od 18. 07. 2010. godine izašao je članak sledeće sadržine:
"Aktivnost moždanih talasa pacijenata koji umiru, dovode do naleta električne aktivnosti u mozgu što može da bude uzrok mnogobrojnih nadrealnih iskustava-hodanja kroz tunel, pojavljivanja jake svetlosti ili lebdenje iznad vlastitog tela u trenucima kada je osoba na samom "rubu" života.
Mnogi ljudi koji su se izvukli iz "sigurne smrti" , kasnije su tvrdili da su, dok su umirali, bili okupani jarkom svetlošću i osećali potpuni mir hodajući tunelom. Neki su svoj "susret sa smrću" opisali kao da su videli Isusa Hrista, ili proroka Muhameda, dok su drugi navodili da su lebdeli iznad svog tela, koje je ostalo da leži na samrtničkoj postelji,
Jarka svetlost je posledica električne aktivnosti umirućeg mozga. Smrt nije raj, a ni pakao, tvrde naučnici.
Istraživački tim američkih naučnika pod vođstvom dr. Lakmira Čavla koristio je elektrocefelograf-uređaj koji meri aktivnos mozga, da bi ispitivali sedam neizlečivo bolesnih osoba. Primetili su da su "trenuci pred smrt" bili preplavljeni navalom moždanih talasa koji su trajali od 30 sekundi do tri minuta.
Aktivnost je bila slična onoj kod potpuno svesnih ljudi, a ubrzo posle toga kada bi moždani talasi popustili, osobe su bile proglašavane zvanično mrtvim.
-Smatramo da iskustva bliska smrti mogu biti uzrokovana talasom elektičnih impulsa, koji se oslobađaju kada mozak ostaje bez kiseonika. Kako se protok krvi usporava, a nivo kiseonika pada, moždane stanice ispaljuju poslednje električne impulse- objasnio je dr. Čavla iz američkog medicinskog centra "Džordž Vašington".
Prema njegovim rečima, taj proces počinje u jednom delu mozga i kaskadno se širi na ostale delove i upravo to bi moglo osobama na samrti da stvara takve mentalene senzacije.
To je prvo istraživanje, koje sugeriše da sva iskustva bliskog susreta sa smrću imaju fiziološki urzrok i isključivo biološko objašnjenje, tvrde u žurnalu "Palijativ medison", gde su objavljeni rezultati američkog tima naučnika."

lako je BOg je sve stvorio i pokazao je sta sve moze da stvori...

Nije tesko da ponovo stovri istu osobu... to je vaskrsenje...

Tako je, jos kada bi postojao neki dokaz da Bog postoji, pa onda da postoji Hriscanski Bog, bilo bi lepo.

Pitao sam za argument za zivot posle smrti, ti dajes "argument" za koji da bi bio validan moram da poverujem u jos neke stvari koje nemaju smisla i za koje dokazi ne postoje.

Back