gost 254762
Iskusan
- Poruka
- 5.892
ljubav, sa svim svojim licima i oblicima uvijek jest savršena. ljubav jest Bog, a mi smo djeca Božja. djelovi smo savršene cjeline i samim tim savršeni. ono najljepše što nam Bog dade, jest različitost. kako različitost među nama, tako i sve ostale različitosti koje možete zamisliti na ovom svijetu. prema teoriji o dualnosti, sve ima svoj komplement, jer jedno bez drugog ne može egzistirati. muškarac je potpun uz ženu i vice versa. da bismo znali da postoji dan, moramo znati za noć. kako da znamo šta je toplo, ako nam nije bilo hladno? prema tome, kako da znamo išta o zadovoljstvu, ako nismo iskusili patnju istog intenziteta? i sad ono što je za ovu našu priču interesantno: patnja u ljubavi proporcionalna je intenzitetu ljubavi, a naše ekstatične trenutke balansiramo deprom.
naše se vizije o ljubavi, uglavnom, poistovjećuju sa osjećajem zadovoljstva i ispunjenosti. ako ne dobijemo isto, osjećamo se prevareno, iznevjereno, a u nutrini počinje kopati crv sumnje. i eto, imamo problem. postavlja se pitanje: kako se nositi s time? a odgovor je: svatko na svoj način! nema univerzalnog recepta. razgovarao sam, na ovu temu, sa ženama i muškarcima. najčešći odgovor podjednako zastupljen bio je: nedaj da te zajebava! nema tu filozofije! ili jesi ili nisi! kreni dalje!
ne sjećam se da mi je itko rekao: poslušaj svoje srce...
za sve što je vrijedno treba se boriti i ako ti je toliko vrijedno, bori se!
onda se postavlja pitanje smisla..
naše se vizije o ljubavi, uglavnom, poistovjećuju sa osjećajem zadovoljstva i ispunjenosti. ako ne dobijemo isto, osjećamo se prevareno, iznevjereno, a u nutrini počinje kopati crv sumnje. i eto, imamo problem. postavlja se pitanje: kako se nositi s time? a odgovor je: svatko na svoj način! nema univerzalnog recepta. razgovarao sam, na ovu temu, sa ženama i muškarcima. najčešći odgovor podjednako zastupljen bio je: nedaj da te zajebava! nema tu filozofije! ili jesi ili nisi! kreni dalje!
ne sjećam se da mi je itko rekao: poslušaj svoje srce...
za sve što je vrijedno treba se boriti i ako ti je toliko vrijedno, bori se!
onda se postavlja pitanje smisla..
...