A to, uostalom, više i nije tako važno. Bila sam umorna od svega, od ljudi i njihovih hirova. Bila sam umorna od sopstvenih hirova. Možda zbog nedostatka vremena. Možda zbog previše vremena.
Nisam te tad shvatala ozbiljno. Mada, nekako, ne znam ni ja – instinktivno, valjda – znala sam da si dobar. Da si bolji nego što mislim.
Svi su mi ogoljeni, providni, predvidljivi. Kao da davno ustanovljeni princip magije sada funkcioniše na malo izvitoperen način: ljudi su onakvi kakvim ih vidiš samo zato što si ti taj koji ih oblikuje. Od njih skoro ništa ni ne zavisi. Tvoja sopstvena snaga volje čini ih onim što jesu. A kad prestaneš da veruješ, kada uspeju da te razuvere, magija nestaje... A to, uostalom, više i nije tako važno...
Susretali smo se mnogo puta. Tada, mnogo puta, bila sam u nekim drugim vrstama razmišljanja. U nekim drugim usmerenostima. Ne znam kako, ali svesna sam tih susreta, iako mi oni tada nisu imali nikakvo značenje. Ali, opet, sećam se nekog prizvuka vrednosti u njima, nesvesno prisutne sudbinske doktrine u svemu tome.
Glava mi je bila oblivena glupostima. Bila sam umorna od svega, od ljudi i njihovih hirova. Bila sam umorna od sopstvenih hirova...
Zaslepljena tuđom svetlošću. Nesvesna emitovanja ličnog spektra. Neko ga je, međutim, primećivao. Možda, opet, nesvesno. Možda baš kako treba. Možda baš njegovog emitovanja u budućnosti.
U meni su se smenjivale emotivne protuberancije. Svaki put izazvane orbitiranjem neke druge planete.
Nije potreban astronom da otkrije da mi je duša zatrpana sedimentacijom različitih ljubavi. Naravno da nije, jer to uopšte i nije njegov posao. Traži se arheolog na određeno vreme radi pažljivog iskopavanja jednog srca. Ako se pokaže dovoljno umešnim, ako metlicama razgrne prave nanose prašine i zemlje, možda ga i primim za stalno.
Kako te dosad nisam primetila? Možda zbog nedostatka vremena. Možda zbog previše vremena...
Stigosmo do kraja. Daj mi ruku. Idemo da pravimo magiju. Ovaj put: interaktivno, kako i dolikuje jednoj simbiozi.
izvor
net