oko zagađenja vazduha, vode, zemlje..
pa ne možeš mi reći da je vazduh u Hamburgu čistiji od vazduha u Ivanjici, Brusu, na Zlatiboru
voda, zemlja.. ne možeš da porediš koliko je ovde zdravija..pođi samo od hrane.. evo ga sad bio komšija došo iz Holandije kaže da tamo paprika ima ukus gumenog krca .. čovek se bukvalno uželeo zdrave, domaće hrane..
Ako hoces da poredis Hamburg, poredi ga sa Beogradom. Ako hoces da poredis Zlatibor, poredi sa Insbruckom. A Hamburg ima neverovatno cist vazduh bog blizine mora, i jedan je od milionskih gradova sa najboljim vazduhom.
Taj komso iz Holandije kupuje papriku u supermarketu - i ti u Srbiji kad je kupis u marketu nije ni za k. Nego nece komso da plati malo vise i da kupi od seljaka, da vidis kakvo je povrce - isto ko domace i u Srbiji. Nego koliko para toliko muzike.
školstvo otišlo u tri lepe? a tamo nije? tamo je sve super..i zdravstvo i školstvo i sve.. haha.. sećam se u USA poseko prst na poslu odveli me u hitnu.. prvo ti daju da popunjavaš neki obrazac.. ja im kažem daj ušite me prvo.. a krac bato.. prvo popuni podatke.. kažem kako da popunim krvarim..nek ti popuni your friend.. onda te ušiju i došao račun 3 000 dolara!!! za 3 jbna šava.. u Grčkoj na moru klinka od mog šuraka pre mesec dana udarila je nekako neka vrata od terase iznad nosa... odveli je, primili je, ušili.. pita majka njena doktora: je l treba moj pasoš, osiguranje.. samo joj rekli Doviđenja i sve najbolje.. znači ništa!!! Besplatno!
Ne pricam o USA, pricam ti o Evropi, u USA ne bih ziveo nikad. Skolstvo u Evropi je mnogo smislenije, odmah znas na cemu si, i lako se prekvalifikujes, imas bukvalno milion opcija. U Nemackoj je studiranje besplatno, treba ti par stotina evra za hranu i smestaj deteta i to je to. Studenti imaju besplatan Deutcsche Bahn - pa brate, samo to da sam imao za dz. kao student pa bi mi bilo vrh!
Zdravstvo - zena mi dr u Nemackoj, ne moras nista o tome da mi pricas - ovo za sta mi skupljamo pare za decu (ovaj lek od 2 mil. evra), je pokriven od osiguranja, kao i mnogi drugi. Svojevremeno operisao diskus herniu - operacija najsavremenija metoda, oziljak 0.5cm, oporavak 5 dana. Sve pokriva osnovno osiguranje. Drugar operisao isto to na VMA - pola ledja oziljak, oporavljao se 2 meseca.
U Nemackoj je problem jedino sto ne mozes da dodjes lako do specijalista kad ti nije hitno, ali kad je hitno - bolnica i odmah se resava.
posao.. ok ti radiš neki ok posao vidim na forumu si često pa imaš slobodnog vremena ali 90 % gastarbajtera radi i subotom.. plate jesu veće al ni ovde niko nije umro od gladi.. svake godine odem na more..oblačim se bolje nego 99 % evropljana i amerikanaca.. i hranim zdravije..
Rade subotom jer su pohlepni i hoce besan auto, da bi se kurtchili kad dodju u rodno mesto. Koga ne zanima kurtchenje, moze opusteno da zivi sa 40h rada nedeljno. To ti mislis da se hranis zdravije, a garderobu placas bar 30-40% skuplje u Srbiji nego ja ovde.
ke njaš o kokainu.. prvo da bi se drogirao kokainom treba ti kinta.. ne verujem da je toliko rasprostranjeno u Srbiji pošto je to skupa zabava.. što se droge tiče zapad a posebno USA su jedno 10 000 puta razvaljeniji od nas.. ne znam da l si video na šta trenutno liči centar Filadelfije, Nju Jorka, LA.. evo kucaj na tik toku Holliwood blvd..lik ide ulicama Holivuda, dakle elitnog dela LA , tamo gde su dole one zvezde ugravirane..i snima sve.. raspali zombiji leže po ulicama, prosjaci ufiksani.. i to od Krokodil droge koja trenutno razvaljuje celu USA i Kanadu..ako imaš nekog tamo pitaj ga o tome..
USA verujem da je uzas, ali u Evropi nije, evo, izadjem ovde povremeno u nocne klubove - nema nakoksanih ni 5% koliko ih je bilo zimus po Beogradu i NS-u kad sam izlazio po tamosnjim klubovima (bukvalno se u sred klubova smrce na sred stola). A i drugar mi je pukovnik u policiji u Bgd, pa mi prica neke stvari.
Mnogo je otisla Srbija u tri lepe od kada sam ja otisao (10-tak godina).
I svaki put kad dodjem, samo vidim nesto jos gore, nikako da vidim da se nesto promenilo na bolje.
USA jeste srannje, i tamo ne bih ziveo nikad, to je najnehumanija zemlja. Ali Evropa je totalno druga prica. Kada se prica o zapadu, uvek mislim i pricam o Evropi, nikako o USA.