Zivot na Zapadu

Mislim, okej je skroz da se nekome ne dopada ideja zivota u zapadnoj evropi, ali lepo kazes - meni se ne dopada, ja vise volim da zivim u srbiji. to je posteno.
a ne da izmisljate kako ne vidjate beskucnike u bg ili kako se na zapadu promovise gej je ok a u srbiji je premijerka lezbejka.
Nisam rekao da ih nema ili ne vidjam, nego da nije slicno kao u Francuskoj. Sama si ranije objasnila i zbog cega je tako (vecina poseduje stambene prostore sto je zasluga socijalizma), ne vidim u cemu je problem.

28723269-jpg.1399989

ako ću živeto ovako bolje ostati u Srbiji

Cekaj, objasni mi, kakvu konkretnu stetu moze da mi napravi ta promocija da je gej okej? :)
Evo, cekam objasnjenje
tebi ne može zato što je gej ok ali na hiljade Kanađana se diglo na proteste posle toga.. niko nije slao decu u obdaništa i škole neko vreme.. al ok ti bolje od njih znaš jbg da l to treba da im smeta ili ne i da l su ugroženi

Hajmo o beksucnicima u Nemackoj:

Nemacka ima takve socijalne programe, da je nemoguce da postanes bskucnik osim ako nisi teski idiot.
Ko ne moze da radi, dobija pomoc (kesh, i to vise nego dovoljno za leba i s leba) i krov nad glavom. Jedino, ako si debil pa tu pomoc trosis na drogu a ne na hranu, i oni skontaju, i posle deset upozorenja ti nastavis, onda gubis socijalnu pomoc.
Ali bas je tesko izgubiti socijalnu pomoc u Nemackoj i ostati na ulici.
Ako si 1 promil normalan covek - ne mozes da budes beskucnik.

Kolika je ono socijalna pomoc u Srbiji?

tebi ne može zato što je gej ok ali na hiljade Kanađana se diglo na proteste posle toga.. niko nije slao decu u obdaništa i škole neko vreme.. al ok ti bolje od njih znaš jbg da l to treba da im smeta ili ne i da l su ugroženi

Ali ja opet pitam, kako mene to ugrozava?
Znaci, ne ugrozava mi posao. Ne ugrozava mi stan. Ne ugrozava mi zdravlje. Ne ugrozava mi apsolutno nijedan segment zivota.
Cak, posto vecina gejeva voli da vozi bajs, lobiraju za vise biciklistickiih staza, pa meni cak i super :D

Hajmo o beksucnicima u Nemackoj:

Nemacka ima takve socijalne programe, da je nemoguce da postanes bskucnik osim ako nisi teski idiot.
Ko ne moze da radi, dobija pomoc (kesh, i to vise nego dovoljno za leba i s leba) i krov nad glavom. Jedino, ako si debil pa tu pomoc trosis na drogu a ne na hranu, i oni skontaju, i posle deset upozorenja ti nastavis, onda gubis socijalnu pomoc.
Ali bas je tesko izgubiti socijalnu pomoc u Nemackoj i ostati na ulici.
Ako si 1 promil normalan covek - ne mozes da budes beskucnik.

Kolika je ono socijalna pomoc u Srbiji?
ma znam super je u Nemačkoj :D

da objasnim.. u vrtiću i školama su upali gej likovi sa duginim zastavama i dočekali zbunjenu decu.. napravili žurku sa onim odvratnim kejkovima njihovim.. delili im knjigice gde se dva dečkića drže za rukice , mašu šarenim balonima itd.. kad su roditelji saznali šta se desilo odlepili su.. izašli na ulice..bilo je i sukoba sa policijom..

Objasni sta to znaci "sa nacinom zivota satanizovan"?
Kakav ti to mislis nacin zivota da ljudi na zapadu vode? :D
Preživljavaju kao i svi...

A klasa do klase i kako.
Kategorizacija društva je bolja od onog što je bilo pre, plemići, elita, trgovci/zanatlije, radnici, i neradnici plus robovi...

Sada je koliko vrediš toliko i imaš, skoro svuda u svetu, iako ima izuzetaka naravno...
Naravno i pod kategorizacijom postoje visoko pozicionirani i nevisokopozicionirani(srednje/niže od više, visoko srednje, srednje, niža srednja, niska, najniža, bez).
Od dobijene do stečene pozicije(nasleđena vs zarađena).
Od suštinski bitne za društvo do prelazne i prolazne kategorije lica u zajednici.
Od sposobnih do nesposobnih za određene delatnosti i funkcije. Od dovoljnih za sebe i druge do nedovoljnih(slabe za sopstveni život) .

Koliko ti stvarno i zaista treba toliko ti je i dato tvojim trudom i radom... Satanističko društvo??? Ako je pohlepa greh zašto se onda skuplja na gomilu?
___
Retko ko ima više ili manje nego što je zaslužio do tog trenutka...
Ali ko smo mi da sudimo o tome
___

Naravno nepravdi i neracionalnih podela ima... Tvoje je da se snađeš ukoliko nisi zadovoljan...
I pronađeš.

To je uticaj orijenta na nasu kulturu. Na "zapadu" a tu se pre svega misli na zemlje koje su bile pod uticajem protestanata, skromnost se forsirala kao vrlina.

Poenta je - ljudi su ljudi, ali "zapad" ima bogatija i uredjenija drustva, a ovde je siromastvo i uzasno velika korupcija.
i ogroman broj teoreticara zavjera sto je meni licno i najveci problem ,daleko vise nego u drugim siromasnim zemljama.

Visok zivotni standard zapadnih zemalja iskljucivo su vezani za inovacije, tehnoloski razvoj, stvaranjem proizvoda, dominacijom istih svetskim trzistem, unistavanjem konkurencije, kolonijalizacijom, war Inc. Sistemi koji su gradjeni stotinama godina.

Niko od wannabe zapadnjaka iz istocne Evrope, koja u velikoj meri ima kompleks inferiornosti (a narocito pomenuti wannabe zapadnjaci), ne trude se da ih oponasaju na tom polju, vec po onome sto nema veze s tim.

Nikad od tih zagrizenih euroatlantista u Srbiji nisam cuo konkretno misljenje kako bi Srbija mogla da dostigne taj nivo zivotnog standarda i uredjenosti. Muh EU fondovi, muh EU ce sve to da dovede u red, kao neko razmazeno dete koje ocekuje da mu sve padne s neba. To ce se desiti nikada.

Najgora kombinacija je kad su im zanimanja beskorisna i ovde i tamo, pa prosipaju frustracije na sve strane.

Back