Živimo u doba Nušića

Ова неписмености је за доживотну робију у Хашком казамату.
Злочин против правописа.
Ово су полуписмени људи! Да си имао несрећу да видиш текстове оних који се зову "новинари" као што сам ја био у ситуацији, док мучени потплаћени лектори од "го*ана праве питу", ове би поставио да им воде аналфабетске курсеве.

Ово су полуписмени људи! Да си имао несрећу да видиш текстове оних који се зову "новинари" као што сам ја био у ситуацији, док мучени потплаћени лектори од "го*ана праве питу", ове би поставио да им воде аналфабетске курсеве.
Могу замислити.
То се, буквално, намерно ради да би се народ изразито заглупљивао и постао подложнији манипулацији, попут стоке

<SPAM>
Покојни Мирослав Радојчић је до лудила доводио уредништво јер му није падало на памет да шаље текстове из Лондона тада прилично јефтиним телексом, него их је искључиво диктирао телефоном.
Нико није смео да му каже ни реч, пошто је сваки његов текст без икакве измене ишао право у штампу. Није било никаквог посла за лекторе.
</SPAM>

Могу замислити.
То се, буквално, намерно ради да би се народ изразито заглупљивао и постао подложнији манипулацији, попут стоке
Суштина је у срозавању професионализма у буквално свакој области! Пре четири деценије донета је одлука да не може да се запосли новинар без факултета у мојој фирми, а данас половина уредника има само средњу школу. О "новинарима" и да не причамо. Професија је уз многа друга занимања на издисају.
Један је Александар Тијанић који је без школе био врхунски новинар. Али, већ офуцано, "изузетак који потврђује правило".

Back