Zimske gume - istorijat i šta ćete vi povodom toga.

Foggo nema pojma, zakoni važe od države do države, postoje grupne registracije i osiguranja za starije automobile a km može teško da se proverava u rl.

Uglavnom to ljudi i ne voze iz koristi jer je baš skup sport. Sam da popravljaš ali tu su i skupi delovi. Sećam se dok sam imao starog forda jebbeno si stalno u potrazi za delovima. Ideš negde i u glavi vrtiš dal da uzmeš nešto što ti je možda manje hitno a kod forda je sve uglavnom hitno.

Uglavnom skuplja pita no tepsija. Ide se na to da navuku što više ljudi da kupuju te registracije "možda ću ga provozati"

Foggo nema pojma, zakoni važe od države do države, postoje grupne registracije i osiguranja za starije automobile a km može teško da se proverava u rl.

Uglavnom to ljudi i ne voze iz koristi jer je baš skup sport. Sam da popravljaš ali tu su i skupi delovi. Sećam se dok sam imao starog forda jebbeno si stalno u potrazi za delovima. Ideš negde i u glavi vrtiš dal da uzmeš nešto što ti je možda manje hitno a kod forda je sve uglavnom hitno.

Uglavnom skuplja pita no tepsija. Ide se na to da navuku što više ljudi da kupuju te registracije "možda ću ga provozati"

Tako je Dr.Mario...svi smo svesni tvog nazamenljivog i fascinantnog YouTube znanja 👍🏻

Ja ti predlazem da se udruzis sa ovim drugim smaracem (kojeg isto nista ne interesuje, kao i tebe, nego ste ovde da samo iz dosade kenj**e), pa vas dvojca lepo u diskusiju do sledeceg banovanja...😉

Jedina dva izuzetka su ili oldajmeri
pa jel; taj jugic oldtajmer? sta vise bulaznis da ne sme da ga vozi svaki dan, si normalan bre? vozi kada njemu prdne, shvatas, a ti samo kenjas ovde, vezs nemas, a ja zivim ovde mozda vec 20 godina
Arizona trazi da automobili idu na test izduvnih gasova...
trazi, ali jugic ne mora jer je stariji od 25 godina, koliko puta treba da ti se kaze? sacuvaj ti auto 25 godina i ne moras ni ti; ej. covek osposobio jugica, i ja sam gledao taj video,a ti ljubomoran? jer si vezara
nisam ni ja strucnjak kao @mario80 :mrgreen: ali bar nisam ljubomoran na njega
Nemam pojma neki Yugo 55 gvx model.
ma gledao sam ga, bosanac neki, i bembare sam gledao; znam i ovde entuzijaste, koji ce da ospobljavaju jugica, po meni suludo, ali bas da vidim sta ce irade

Poslednja izmena:
pa jel; taj jugic oldtajmer? sta vise bulaznis da ne sme da ga vozi svaki dan, si normalan bre? vozi kada njemu prdne, shvatas, a ti samo kenjas ovde, vezs nemas, a ja zivim ovde mozda vec 20 godina

trazi, ali jugic ne mora jer je stariji od 25 godina, koliko puta treba da ti se kaze? sacuvaj ti auto 25 godina i ne moras ni ti

Opet te Trump nešto iznervirao, pa si rešio ovde malo da se izduvas?

Nadam se da si za tih 20 godina uspeo bar konverzacijski engleski da savladas, pa ćeš sa razumevanjem uspeti da pročitaš sledeći tekst…

1. Registration and Legal Requirements:

Registration:
The vehicle must be properly registered with the Arizona Department of Transportation (ADOT).

Historic Vehicle Designation:
Arizona offers a "Historic Vehicle" license plate for vehicles at least 25 years old, with a one-time application fee and a small annual renewal fee.

Emissions:
Vehicles manufactured before 1967 are exempt from emissions testing, and Arizona also offers an exemption for "Collectible Vehicles" that are more than 15 years old.

Insurance:
Classic car insurance is available for these vehicles, but it often comes with restrictions such as the car not being used as the primary daily driver.

Safety:
While classic cars may not have all the modern safety features, they still need to be roadworthy and meet basic safety standards.

2. Restrictions on Daily Driving:

Classic Car Insurance:
Many classic car insurance policies, like those offered by Hagerty, restrict the vehicle from being used as a primary daily driver.

Usage Limitations:
Classic car insurance policies often allow for occasional pleasure driving, club activities, and events, but not as a daily commuter.

Maintenance:
While classic cars can be daily driven, they may require more maintenance and specialized care compared to modern vehicles.

3. Important Considerations:

Modifications:
Modifications that compromise safety or roadworthiness may affect the vehicle's status as a classic or antique.

Safety Features:
Classic cars lack modern safety features, and owners should be aware of the risks associated with daily driving without these features.

Storage:
Some classic car insurance policies may require the vehicle to be stored in a secure, enclosed space when not in use.
In summary, while it is possible to register and drive an oldtimer as a daily driver in Arizona,

it's crucial to understand the specific requirements for registration, insurance, and potential restrictions related to classic car usage. Consult with ADOT and insurance providers to ensure compliance and safe operation.

Nadam se da si za tih 20 godina uspeo bar konverzacijski engleski da savladas, pa ćeš sa razumevanjem uspeti da pročitaš sledeći tekst…
juga nasi entuzijasti sredjuju, kosta ih vise vremena nego sto to vredi, ali vole ljudi, izdovoljice se i kvit, a ne sredjuju ih da ih voze na posao, mozda da se promangupiraju i kvit... taj tip sredjuje i bmw, pa nije lud da ide sa jygocem na aytoput, ako ima i bmw, nema sta da mu osiguranje brani, ti mastas

davez si, sta ne razumem? ti kazes da ne sme da vozi juigica svaki dan, lupetas, ko ce da ga kontrolise? nije ti jasno kako je registrovao na 5 godina

Nemoj da se nerviras,..posto si bio uporan pametnjakovic, ajde sad da te vidimo…

Ona prošla poruka su uslovi registracije u AR.
Sad recimo ti imas Yuga 1998 u Phoenix Arizona.
Šta i kako da registruješ taj auto?

I mani se tih fora..ko će da ga kontroliše…ovde pričamo o legalnim stvarima..a ne o kršenju zakona

Poslednja izmena:
Ti su ljubomoran barem tako deluješ jer neko funkcioniše bez problema. I baš kao je ljubomoran što ja radim mali servis u ovlašćenom za 69 evra. Ja sam ljubomoran što vi imate veću slobodu tamo u usa ali sve ima svoju cenu :kafa:
ма он је гост код свог детета, на конту чега је добио зелени картон и сад се прави паметан
Nemoj da se nerviras,..posto si bio uporan pametnjakovic, ajde sad da te vidimo…

Ona prošla poruka su uslovi registracije u AR.
Sad recimo ti imas Yuga 1998 u Phoenix Arizona.
Šta i kako da registruješ taj auto?

I mani se tih fora..ko će da ga kontroliše…ovde pričamo o legalnim stvarima..a ne o kršenju zakona
ja sam gledao i druge videe, tog bosanca sa tim yugom gvx 55, tip zna sta radi, dovodi auta u vozno stanje, a yuga je napravio samo zato sto je nas, yugovich, inace je to zaludan posao, skuplja dara od mere, utrosuio je sigurno sate i sate, a ne moze da ih naplati, osiguranje da ga sutra slupa, samo kaze totalna steta, evo ti 5 hiljada, a placa kao i svi mi 120-140 dolara mesecno za kola stara samo 3 godine, ili 13 cak! da li me razumes? to kako ti mastas nije realnost, niko te ovde ne maltretita kako ti miuslis, mozda kod kola koja kostaju 50 hiljada, ali kod 5 hiljade nema sansi, a yugich to je kantica, do 5 hiljada.

ja sam gledao i druge videe, tog bosanca sa tim yugom gvx 55, tip zna sta radi, dovodi auta u vozno stanje, a yuga je napravio samo zato sto je nas, yugovich, inace je to zaludan posao, skuplja dara od mere, utrosuio je sigurno sate i sate, a ne moze da ih naplati, osiguranje da ga sutra slupa, samo kaze totalna steta, evo ti 5 hiljada, a placa kao i svi mi 120-140 dolara mesecno za kola stara samo 3 godine, ili 13 cak! da li me razumes? to kako ti mastas nije realnost, niko te ovde ne maltretita kako ti miuslis, mozda kod kola koja kostaju 50 hiljada, ali kod 5 hiljade nema sansi, a yugich to je kantica, do 5 hiljada.

Opet te tuce ego, pa umesto da odgovoriš lepo i razumno, ili bar da kažeš..nisam znao kako ide procedura…daješ neke trampovske glupave okol naokolo odgovore…

ма он је гост код свог детета, на конту чега је добио зелени картон и сад се прави паметан
.

Imali smo mi već jednom raspravu oko pominjanja dece na forumu.
Ja te još jednom molim da to ne radiš, jer se neće završiti dobro…

Ako te zanima moj status, mozes da pitaš a ja mogu i ne moram da ti odgovorim.
Tvoje pretpostavke ne mogu da ti zabranim da ih iznosiš, ali je to ok samo dok sam ja uključen u njih.
Porodica je nešto drugo, i to je van foruma.

Jesmo se razumeli?

Poslednja izmena:
Tvoje pretpostavke ne mogu da ti zabranim da ih iznosiš, ali je to ok samo dok sam ja uključen u njih.
mA, NIKO te ne proziva, samo kazem da ja zivim i kupujem kola sa usa pasosem, a ti si na zelenom kartonu, mastas sta je amerika, a nemas pojma
sad daju vece kamate na orocenu stednju, nego sto ja placam kamatu na aUito, OD 2022,KUPLJEN NOV

Poslednja izmena:
Problem je u komunikaciji očigledno, neukim ljudima ne treba detaljno objašnjavati nego ih poslati u prodavnicu po sprej za čišćenje i oni presrećni :mrgreen:
pa kazem ti da slabo deluje sprej, pa sam ponavljao, i sad ne vidim vise rezultat kao ranije da ce bar neki mesec da ide bez problema
na ovom videu tip cisti sa vodom, evo pogledaj

Back