Zimnica

To su sve gluposti sem kisele paprike mene bi sramota bila da izvadim karfiol na sto. Krastavci domaci se vezu za velicinu pa su i oni ciganski(zato postoje kornisoni) a ajvar neznam uz sta bi jeo uz leso sigurno ne.samo na leba da ga mazem neide a ni uz peceno nikako ne ide niti u pljeskavicu neku ili pohovano belo tako da je ipak paprika obicna najbolja u kombinaciji sa somborkom, baburom, kombinacija ne u istoj tegli nego polici sam mislio xd.

A kupus mi nije nikakva zimnica to je neki skroz drugi svet i mora se imati ako je kuca domacinska i ako se slavi slava i prvenstveno ide u motanje sarme. Generalno glupa tema ali eto ija sebi da dozvolim da sudjelujem u takvoj, kad sam slab na kiselu papriku pa moram stoga i iracionalno postupati

sve je to samo stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati, ja lično volim karfiol iz turšije, pa čak stavim i kupus u turšiju, nije za sarmu ali je odlična salata :ok:

sve je to samo stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati, ja lično volim karfiol iz turšije, pa čak stavim i kupus u turšiju, nije za sarmu ali je odlična salata :ok:

ja sam prestala da spremam tursiju zbog konzervansa i vinobrana
iskljucila sam iz ishrane sve sto je agresivnije
ali tursija sa paprikom, karfiolom, glaicama crnog luka, sargarepom i celerom - mmmmmmm
cvarak i tursija to su srca dva :heart:

ehh, ja ribu zdravo volem :D

- - - - - - - - - -

37_Sredle.jpg

- - - - - - - - - -

i to je zimnica :ok:

a da li si ikad imala u špajzu, malu drvenu kacu punu usoljene ribe, tj fileta? ;)

incune svake godine dobijemo od tatinog drugara
odvoji kad stavlja jednu za nas
ociste se fileti, zaliju suncokretovim uljem i frknu u frizider
do iduce sezone
on drzi u konobi, mi to nemamo gdje drzati u takvom stanju
ali ocisceni u tegli se takodjer dugo odrze
kod nas se jedu kao meze
i dodaju u razna jela
mi ih cesto veceramo uz pole

- - - - - - - - - -

ove godine smo bili odsutni
u sezoni kajsija, prvi put da je tako ispalo i nema pekmeza
svekrva ce pravit od sljiva
za ajvar sam uzela oko 40 kila paprike i negdje sam na pola sa spremanjem posto pecem iz tura od po 5 -7 kila
nemamo uvjete za vise
vjerojatno cemo stavljat i tursiju sami ove godine

ufffffffff :lol:

- - - - - - - - - -

danas sam ispeka skoro 3 kg ljutih paprika za zamrzivač, biće neka i za tebe

ja ovaj moj otrov sa prozora berem polako
ljute su kao sam djavo
ali specificno ljute
zagrizes i ne pece te jezik, nego samo osetis kao da ti je tornado na korenu jezika :lol:

14274531_10208448279263510_1178068503_o.jpg

te su idealne za aromatizovano ulje

uzmeš jednu-dve ljute papričice i jednu glavicu belog luka, sve iseckaš , papriku na šnite a luk na krupnije i staviš u flašu u koju uliješ maslinovo ulje, količina je dovoljna za 2-3 dcl ulja

posle dve nedelje ulje dobija šmek, ja ga koristim za sve a najviše za špagete na ulju, skuvam špagete i samo ih prelijem malo sa uljem i to je to :ok:

Back