Žig zveri

Није дискутабилно, Сви грешимо, али има неких који верују и уче како да се поправљају.Вера се узима у правду пред Богом.
Кроз веру постајемо праведници а не по делима. Бар тако учи Писмо.Ноје није био праведник по делима већ по вери и као такав био је једини који је спасен од потопа, он и његова породица.
28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.

Vidiš da je on bio predodređen, zato nema veze ni njegova vera ni dobrota

28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.

Vidiš da je on bio predodređen, zato nema veze ni njegova vera ni dobrota
Ти из своје перспективе видиш једно, ја из своје друго. Мрдни се мало с места ако желиш нешто ново да видиш
Нажалост ти вероватно не знаш шта треба да урадиш да би се"мрднуо с места"
Е видиш; ту до изражаја долази вера, користећи се њоме човек се мрда с места, има могућност да се креће у духу
Али то је мало тежа храна: не може свако то да свари, до онај коме је откривено

Poslednja izmena:
Jeste, Arianna, tu se slažemo. Ali, reći ću sad i tebi kao i Glasniku, ne znam da li ćeš me i ti pogrešno shvatiti kao i Glasnik ili ne, ali moje je da to kažem iz istinske hrišćanske ljubavi prema svakom palom čoveku, a ne iz mržnje kako misli Glasnik: i tebe je kao i Glasnika satana prevario, njemu sam ukazao na njegovo pogrešno učenje o smrtnosti duše, a tebi ukazujem na pogrešno učenje da Isus nije Bog koje je još gore nego ovo Glasnikovo. Koliko god mi poznavali Sveto Pismo može se desiti da nešto pogrešno ne razumemo ili da nećemo da razumemo. To se tebi desilo po tom pitanju (premda i po još nekim pitanjima, ali ovo je glavno) iako mnoge druge stvari iz Pisma razumeš i čak lepo i objašnjavaš. Ali, šta to vredi kad ne priznaješ Gospoda Isusa Hrista za Boga, a to je osnovno za spasenje čoveka. Gospod Isus kaže da će mnogi u onaj dan suda da Mu kažu: "Nismo li u tvoje ime prorokovali, isceljivali, čuda činili,...", "...a Ja ću im reći: Idite od Mene svi koji činite bezakonje, jer vas ne poznajem". Jedno od bezakonja je laž, a laž o božanstvu Gospoda Isusa Hrista je najveće bezakonje - to je čak hula na Duha Svetoga koja se po rečima Hristovim neće oprostiti ljudima ni u ovom veku ni u budućem. Ako čovek isprva ne shvata o božanstvu Isusovom, pa mu neko objasni i on se pokaje, onda mu se oprašta, ali ako mu neko iz Pisma jasno objasni, a on i dalje ne prihvata tu istinu, to znači da nije u pitanju trenutno neznanje (kome je moguće ispravljanje) već svesno odbacivanje istine o božanstvu Mesije iz Nazareta što je onda hula na Duha Svetoga koja se ne oprašta, za koju nema ispravke, jer je osoba svesno izabrala da ne prihvati istinu i time odbacila Duha Svetoga koji je Duh Istine.

Толико нас воли да је једном већ затро људски род, а све време је немо гледао док се његови синови шетају по земљи и наводе људе на грех.
И још је обећао да нас неће никад више подавити....само ће пустити ватру са неба овај пут.
Права РОДИТЕЉСКА љубав!
Bog je zatro grešnike, a ne pravednike. Sinovi Božiji, tj. anđeli (jedan deo) su prema Postanju 6, Knjizi Enohovoj i dr. prestali da čine ono što im je Bog poverio, tj. da nadziru ljude i sl. i sagrešili su sa ženama. Te žene su imale izbor, mogle su da ne sagreše, ali ipak su sagrešile, znači krivica je na njima. Takođe i taj deo anđela koji je sagrešio mogao je da ne sagreši, ali su izabrali da sagreše. Znači, i na njima je krivica. Bog nije kriv ni za kakvo zlo već stvorena bića koja biraju greh umesto vrlinu, zlo umesto dobro. Bog nije kriv ni što je Lučonoša sagrešio i postao satana, tj. protivnik Božiji. Jer i Lučonoša je imao izbor i u jednom trenutku načinio je pogrešan. Isto je sa Adamom i Evom i sa svim stvorenjima. Jedino Bogorodica nikad nije sagrešila. I naravno Gospod Isus Hristos koji je Bog koji je postao čovek, a ostao Bog.
Jeste, ovaj put će pustiti vatru umesto vode, ali opet na grešnike, a ne pravednike. To i jeste prava roditeljska ljubav, jer Bog čuva svoju decu, svoje pravednike, a kažnjava zla stvorenja koja nanose zlo Njegovoj deci.

ДНК+Жиг:
Не мислим да ће им бити криво, напротив, мислим да ће бити као на ЛСД-ју+анаболичким хормонима. Заправо, биће јако јако СРЕЋНИ!
Не кажем да га треба примити, далеко од тога, ал мислим да ће њима бити заправо јако добро!
Значи цео дан ће им бити пола Гуча, пола Егзит, буквално! Јер, како би другачије људи били заведени/ наведени да приме жиг???
А са друге стране ће бити они без жига, изгладнели, сви никакви...
Nisam rekao da će im biti odmah krivo, ovako sam rekao: "Onima koji prime žig biće krivo što su to primili (kad uvide da to nije nešto divno kako su ih varali već strašno)". Znači, prvo će im biti "divno", kako i ti kažeš, znači biće "srećni" kao na drogi. Ali, potom će se ta "sreća" kao kod droge obratiti u nesreću, pokazaće se onim što zapravo jeste, a ne kako su bili prevareni i tada će im biti krivo što su to primili, ali kasno. Zato se kaže u Otkrivenju: "I postaše rane zle i ljute na ljudima koji primiše žig i koji se klanjaju ikoni njezinoj". A u večnosti po istom Otkrivenju "neće imati mira dan i noć" oni koji su primili žig.
И, лично мислим, да се жиг већ увелико и дели, у "претпродаји", не као физички чип, већ на неки други начин, много људи се већ обележени.
Сви ови шта палацају језиком, су већ његови. А они пробни чипови, који се тренутно уграђују, немају везе са правим будућим чипом.
Врло је могуће да тај жиг буде бестелесни, није искључено, а то и није кључно.
Као ни то да ли ће или неће мењати ДНК, то је небитно, човек ће бити НЕПОВРАТНО изгубљен, и то је велико сраље, јер ће га примити многи они који су нам ближњи, а да се надамо да нећемо и ми! Далеко било...
I ja isto mislim da već danas ima dosta nefilima na zemlji. I da će posle ovog današnjeg čipa da se pojavi još usavršeniji (što ne znači da je ovaj danas prihvatljiv). Najverovatnije ta tehnologija je direktno od demona ili kako ih danas zovu "vanzemaljaca". To će biti verovatno neki nanočip (ima ih i danas, samo tad još sofisticiraniji) sa sadržajem koji menja DNK. Čitao sam neka pouzdana proroštva na amightywind.com da će demoni dolaziti u svemirskim brodovima (NLO - od kojih mnogi u obliku cigarete), uvlačiti ljude u njih i sl. Verujem i da će njihova tehnologija biti postavljena u savremene medicinske centre gde će ljudi pohrliti da prime "vakcinu protiv bolesti i smrtnosti" ili na neki sličan način, ali najverovatnije tako nekako. Naravno, nije ključno da li će biti telesni ili bestelesni, da li će menjati DNK ili ne (ipak mislim da će biti direktno u telo stavljen i da će menjati DNK, da je to put da čovek dušom i telom postane nefilim) već da će čovek postati nepovratno izgubljen, pogotovu što će i mnogi bližnji da to prime, a naravno mi ne želimo to da primimo ni po cenu smrti ili bilo kakvog mučenja, jer je svako ovozemaljsko mučenje mnogo manje zlo od večnog mučenja zbog primanja žiga. S tim što oni koji su u Nevesti Hristovoj po Pismu mogu sve to da izbegnu, tj. da ih Gospod uznese na Nebo pre svih ti događaja, tj. pre uvođenja obaveznog žiga zveri na planetarnom nivou i zato se i trudim (kao i drugi koji bi da budu deo Neveste) da ispunjavam sve zapovesti Božije, tj. da ugodim Bogu kao Enoh, da bih kao i on bio dostojan vaznesenja na Nebo (s tim što će Enoh i Ilija doći pred kraj da posvedoče i onda će umreti i vaskrsnuti i otići ponovo na Nebo).

joj - krivi broj

images.jpg

Ne govorim o tom izbvoru, vec bezobrazni naszup koji imas, koji je u stavri duh antihristov.

Tvoj nastupo je ovakav:
Moras da postanes kao ja, da sve vidis i verujes kao ja, pa cu ti onda objasniti ili tek tada ces shvatiti.
Zar ne vidis da ce upravo tako nastupiti antihrist.
Ko nije kao sto ja kazem, ne moze da funkcionise.
Ne treba da postaneš kao ja već kao Hristos. Možeš da postaneš kao ja ili ja kao ti samo ako sam ja ili ti neko ko teži da bude kao Hristos. Tako kaže apostol Pavle: "Ugledajte se na mene kao ja na Hrista". Neće samo Antihrist govoriti da treba da budemo kao on. I Hristos je govorio da budemo kao On: "29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim" (Mat. 11:29), a govorio je i da se ugledamo na njegovog Oca: "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš Nebeski". Na nama je da izaberemo na koga da se ugledamo - na Hrista ili Antihrista, tj. da izaberemo život ili smrt. Takođe, ne tvrdim da "moras da postanes kao ja, da sve vidis i verujes kao ja, pa cu ti onda objasniti ili tek tada ces shvatiti." Jer, mnogi i sami shvataju dosta toga bez ijedne moje reči, jer čitaju Sveto Pismo i žive po njemu. Neki, čitaju, ali ne žive ili slabo žive po njemu, pa onda samo malo shvataju od Pisma. Ali i oni koji revnosno čitaju i žive po njemu ne shvataju sve. Sam apostol Pavle kaže da ovde "delimično vidimo, delimično prorokujemo", "sada vidimo kao u staklu, kao u zagonetki, a onda ćemo videti kao licem k licu", tj. u večnosti ćemo videti onako kako jeste, a ovde onoliko koliko nam Bog otkrije što zavisi i od našeg kucanja, iskanja, traženja. A doći će uskoro i vreme kad po Pismu (parafraza) "neće brat brat učiti nego će slava Gospodnja ispuniti zemlju, pa će svi od Boga biti naučeni". A postoji i ono shvatanje koje ima satana - on bolje od svih poznaje Sveto Pismo, ali se protivi Bogu, jer iako zna o Njemu ne voli Ga, ne sluša Ga, protivi Mu se, tj. ne (po)zna(je) Ga (i zato u krajnjoj instanci ne poznaje Pismo onako kako bi trebalo, tj. kako je slučaj sa svetima koji slede Gospoda, nego svoje znanje Pisma koristi da zavede ljude, a pokušao je čak i samog Gospoda Isusa Hrista tokom kušanja u pustinji, ali naravno nije uspeo da zavede Isusa - autora i ispunjavaoca Pisma), što je u nešto manjoj meri slučaj i sa onima koji satani sleduju zbog čega će im Gospod u onaj dan reći: "Idite od Mene svi koji činite bezakonje, jer vas ne poznajem". Znači, da bismo bili prepoznati od Gospoda kao Njegovi potrebno je da vršimo Njegove zapovesti. Hristos kaže: "Ako me volite, zapovesti Moje držite". A jedna od zapovesti je i da ne govorimo laž, pa tako ni tu da čovekova duša posle smrti nije svesna ničega kako nasuprot Pismu uče adventisti.
A izvori ucenja zivotu posle smrti, to samo laici ne znaju.
Platon.
I Platon je učio o tome, ali on za Hrišćane nije merilo, za Hrišćane je merilo Biblija, tj. Sveto Pismo, a ono uči o životu duše posle smrti i za Hrišćane je ono sigurno verodostojan izvor takvog učenja.
Nisi ti duzan nikoga da upozorvas, jer je to apsolutna ne kutlura, kada dobro znas da nismo na sitoj relaciji.
Tada je to nacin vredjanja ne upozorenja.

Jer kao s to ti mene smtaras bezboznikom tako i ja tebe smataram.
Ali razlika je u tome sto se ja tebi tako necu obracati, jer drzim do mog Gospoda i on me uci.
Dužan sam, već ti navedoh stihove proroka Jezekilja, a ima i dosta drugih koji govore o našoj hrišćanskoj obavezi da druge upozoravamo u meri u kojoj to ima smisla. A ima smisla ako vidimo da još za nekog ima nade za obraćenje, a takođe da time skrenemo pažnju i drugima da neko može imati i neke tačne stavove, ali da ukazujući na ono što je netačno kod nekog upozorimo da onim što je tačno mogu zavesti nekoga neupućenoga da mu u svemu veruje i tako ga prevari. Hrišćani se u razobličavanju treba da obraćaju sa uljudnošću, ali ne licemernom već takvom da se kaže istina sa ciljem popravljanja onoga koji greši kao i upozorenja drugima na ono što on netačno uči. U hrišćanskom obraćanju ne sme biti licemerja i lažnog smirenja već iskrenog obraćanja sa dobrim ciljem da pobedi istina, a greh da bude poražen. I to je prava hrišćanska kultura. Hristos je obrazac prave nelicemerne kulture koji treba da sledimo.

Poslednja izmena:
Што је чекао да затре ЦЕЛО човечанство, а остави ЈЕДНОГ човека?
Зашто није ишао ОБРНУТИМ смером, да затре ЈЕДНОГ човека, а остави ЦЕЛО човечанство, тада не-грешно?
Због "слободне воље"???
Па и НОЈЕ са све децом и снајкама би се искварио за који месец, јер је и он био само човек.
Значи како је спасао њега могао је и ЦЕЛО човелчанство правовременим деловањем, али из непознатих разлога то није урадио
А, да, увек заборавим, ЗБОГ ВЕЛИКЕ ЉУБАВИ!
А зашто онда кад суди праведно, није убио првог грешника, тј братоубицу, КАИНА?
Већ, напротив, забрањује било коме да га такне!
И? Шта добијамо за пример? Да је грех НЕКАЖЊИВ!
Imaš i one koji postavljaju pitanje zašto Bog nije odmah uništio satanu nego je dopustio da i dalje postoji i nanosi zlo. Sveti oci su na to odgovarali da ima više razloga za to. O tome možeš pročitati u svetootačkoj literaturi. Ja bih ovde samo skrenuo pažnju na to da se možda ponajbolje vidi da svaki čovek ima odgovornost za sebe iz činjenice da kad nastupi hiljadugodišno carstvo satana će biti svezan tokom tih hiljadu godina, ali i tamo (samo van "države svetih") će biti ljudi koji će grešiti (samo zbog gvozdene palice kojom će Hristos vladati neće moći da ispolje sav greh koji gaje u svojim srcima) i koji će se kasnije čak priključiti u narod Goga i Magoga kad satana bude odrešen na kratko vreme radi (bezuspešnog) napada na Nebeski Jerusalim. Znači, iako satana tada tokom svoje svezanosti neće moći nikoga da nagovara na greh biće ljudi koji će grešiti. Kad je Adam sagrešio, on je svoju krivicu prebacio na Evu, a Eva na satanu. Zato je krivica ostala na njima (iako jednim delom je i na satani), a da su je priznali, da se nisu "vadili" na nekog drugog, Bog bi im oprostio, a samo bi satanu kaznio, a ovako je kaznio sve troje (kasnije je pomilovao Adamu i Evu, tj. izbavio je njihove (kao i duše drugih starozavetnih pravednika) iz Ada na tzv. Veliku Subotu, tj. 15. nisana, dan posle svoje telesne smrti na krstu), s tim što će konačna kazna satanina biti na Strašnom sudu kad bude bačen u jezero ognjeno i sumporovito, jer po Pismu "svemu ima vreme" .

Bog nije dopustio ubijanje Kaina da neko ne bi načinio dodatni greh. Smrt Kaina ne bi bila greh da ju je naredio Gospod, a greh je ako neko samovoljno bez Božijeg dopuštenja to uradi. Npr. kad je Izrael pod vođstvom Isusa Navina prešao Jordan i ušao u obećanu zemlju, najpre su morali da po naredbi Božijoj istrebe sve one koji su tu živeli. A oni koji su tu živeli bili su nefilimi i zato njihovo ubistvo sigurno nije bilo greh već volja Božija pošto oni nisu stvorenja Božija već satanina. Kad je Bog pustio potop tada je takođe poginulo mnogo nefilima, ali bilo je i običnih ljudi koji su tada ubijeni, ali ni to nije greh, jer su to bili nepopravljivi ljudi kojima je Bog dao čak 120 godina priliku da se pokaju i nisu je iskoristili već su se čak rugali Noju. Zato su kao nepopravljivi grešnici i oni pravedno kažnjeni. Tako da Bog u svom domostroju pokazuje i svoju pravednost i svoju milostivost s tim što se već pokazalo i na kraju će se potpuno pokazati da je On više milostiv nego pravedan iako je i jedno i drugo.

Samo jedan čovek u čitavom ljudskom rodu bio pravedan a piše da je bio alkoholičar.
I napiv se vina opi se, i otkri se nasred šatora svog
Noje nije bio alkoholičar nego se u jednom trenutku napio vina i zbog toga i ne znajući otkrio nasred šatora kad se već završio Potop. A Bog ga je nazvao pravednikom pre Potopa. Ali, i za taj greh nakon Potopa se Noje pokajao. Takođe, pre Noja se pominje Enoh za koga se u Pismu kaže da svojim životom "posvedoči da ugodi Bogu i zato ga Bog uze sebi", tj. živ je vaznet na Nebo (zato je i Enoh, kao i Noje i njegova porodica praslika Neveste koja će po Pismu biti uzeta na Nebo (2029. godine) pre Nevolje). I za Avrama se kaže da je bio pravedan i pošten, ali znamo i da nije to bio u apsolutnom smislu, znamo npr. da nije bio do kraja strpljiv u pogledu Božijeg obećanja, pa je dobio dete Ismaila sa sluškinjom Agarom, a tek kasnije sa Sarom od koje je dobio Isaka u kome će se nazvati seme, tj. Hristos u kome će se blagosloviti svi narodi po obećanju Gospodnjem. Zato se narod od Agare zove narodom od robinje ("Ismailćani"), a narod od Sare narodom od slobodne, narodom od koga potiče po telu i Hristos ("Izraelci", tj. potomci sina Isakovog Jakova, prozvanoga od Boga Izrael, što znači "onaj koji pobeđuje s Bogom"), narodom Nebeskog Jerusalima, tj. svih spasenih u Hristu Isusu. Za psalmopevca i cara Davida Bog kaže da je našao "čoveka po Njegovom srcu", a mnogi tumače da je to zato što je on bio čovek iako pravedan ipak kao i drugi ne apsolutno pravedan, tj. ne nepogrešiv već čovek koji je spreman da se iskreno u srcu pokaje. On je pored svih svojih silnih pravednih dela dva puta i teško sagrešio (preljubom i ubistvom), ali se zato gorko pokajao suzama natapajući svoju postelju i drugim aktima pokajanja (setimo se samo Psalma 51 i drugih njegovih psalama koji govore o njegovom pokajanju koje je sad obrazac i za nas, kao i drugih delova Pisma koji govore o njegovom silnom pokajanju). Ni apostol Pavle nije bio ceo život nepogrešiv, setimo se da je pre svog obraćenja na putu za Damask grešio kao Savle progoneći Hrišćanine što je kasnije i sam opisivao kao vreme svoje zablude i grešnosti koje ostavlja za sobom "a sad idem ka nebeskom". Pismo kaže da "svi ljudi sagrešiše i izgubiše slavu Božiju, ali će se zabadava opravdati verom u Gospoda Isusa Hrista", a iz Pisma znamo da ta vera podrazumeva i dela koja je prate. A jedno od tih dela je i iskreno pokajanje za već učinjenja grešna dela. Niko nije pravednik u apsolutnom smislu osim Gospoda Isusa Hrista i Bogorodice s tom razlikom što Isus po suštini nije samo čovek (što je postao u utrobi Bogorodice silom Duha Svetoga) nego i Bog (što je ostao nakon ovaploćenja), a Bogorodica je samo čovek i zato Bogorodica je imala potencijalnu mogućnost da sagreši (iako nije sagrešila, a drugi ljudi jesu), a Hristos nije. Više o tome ovde: http://putgospodnji.com/marija_bogorodica/bezgresna.html.

Druze.
Cim vi proracunavate Hristov dolazak, onda pisi, prropalo.
A tvrdjenje da treba drzanje starozavtenih praznika je katastrofa.
To je jos veci pokazatlje da ce te 2036 promeniti put, ali mozda kasno.

Dva zakona, a u onaj drugi spada obrezanje i svi ti praznici.

https://forum.krstarica.com/threads/bozji-zakon-10-bozje-zapovesti-i-apostoli.870953/
7 jevrejska praznika, koja su ukazivala na Hrista i koja su bila senka stvari koje su trebale da dodju.

https://forum.krstarica.com/threads/7-jevrejska-praznika-koja-su-ukazivala-na-isusa.869345/

Kada je stvarnost tu, nema vise senke.
Na tim linkovima ima i tačnog i netačnog. Čim stignem, verovatno sutra, napisaću šta je tu netačno.

Noje nije bio alkoholičar nego se u jednom trenutku napio vina i zbog toga i ne znajući otkrio nasred šatora kad se već završio Potop. A Bog ga je nazvao pravednikom pre Potopa. Ali, i za taj greh nakon Potopa se Noje pokajao. Takođe, pre Noja se pominje Enoh za koga se u Pismu kaže da svojim životom "posvedoči da ugodi Bogu i zato ga Bog uze sebi", tj. živ je vaznet na Nebo (zato je i Enoh, kao i Noje i njegova porodica praslika Neveste koja će po Pismu biti uzeta na Nebo (2029. godine) pre Nevolje). I za Avrama se kaže da je bio pravedan i pošten, ali znamo i da nije to bio u apsolutnom smislu, znamo npr. da nije bio do kraja strpljiv u pogledu Božijeg obećanja, pa je dobio dete Ismaila sa sluškinjom Agarom, a tek kasnije sa Sarom od koje je dobio Isaka u kome će se nazvati seme, tj. Hristos u kome će se blagosloviti svi narodi po obećanju Gospodnjem. Zato se narod od Agare zove narodom od robinje ("Ismailćani"), a narod od Sare narodom od slobodne, narodom od koga potiče po telu i Hristos ("Izraelci", tj. potomci sina Isakovog Jakova, prozvanoga od Boga Izrael, što znači "onaj koji pobeđuje s Bogom"), narodom Nebeskog Jerusalima, tj. svih spasenih u Hristu Isusu. Za psalmopevca i cara Davida Bog kaže da je našao "čoveka po Njegovom srcu", a mnogi tumače da je to zato što je on bio čovek iako pravedan ipak kao i drugi ne apsolutno pravedan, tj. ne nepogrešiv već čovek koji je spreman da se iskreno u srcu pokaje. On je pored svih svojih silnih pravednih dela dva puta i teško sagrešio (preljubom i ubistvom), ali se zato gorko pokajao suzama natapajući svoju postelju i drugim aktima pokajanja (setimo se samo Psalma 51 i drugih njegovih psalama koji govore o njegovom pokajanju koje je sad obrazac i za nas, kao i drugih delova Pisma koji govore o njegovom silnom pokajanju). Ni apostol Pavle nije bio ceo život nepogrešiv, setimo se da je pre svog obraćenja na putu za Damask grešio kao Savle progoneći Hrišćanine što je kasnije i sam opisivao kao vreme svoje zablude i grešnosti koje ostavlja za sobom "a sad idem ka nebeskom". Pismo kaže da "svi ljudi sagrešiše i izgubiše slavu Božiju, ali će se zabadava opravdati verom u Gospoda Isusa Hrista", a iz Pisma znamo da ta vera podrazumeva i dela koja je prate. A jedno od tih dela je i iskreno pokajanje za već učinjenja grešna dela. Niko nije pravednik u apsolutnom smislu osim Gospoda Isusa Hrista i Bogorodice s tom razlikom što Isus po suštini nije samo čovek (što je postao u utrobi Bogorodice silom Duha Svetoga) nego i Bog (što je ostao nakon ovaploćenja), a Bogorodica je samo čovek i zato Bogorodica je imala potencijalnu mogućnost da sagreši (iako nije sagrešila, a drugi ljudi jesu), a Hristos nije. Više o tome ovde: http://putgospodnji.com/marija_bogorodica/bezgresna.html.
Pa onda da čekamo 2029-tu da vidimo da li si u pravu
Avakum beše?

Druze.
Cim vi proracunavate Hristov dolazak, onda pisi, prropalo.
A tvrdjenje da treba drzanje starozavtenih praznika je katastrofa.
To je jos veci pokazatlje da ce te 2036 promeniti put, ali mozda kasno.

Dva zakona, a u onaj drugi spada obrezanje i svi ti praznici.

https://forum.krstarica.com/threads/bozji-zakon-10-bozje-zapovesti-i-apostoli.870953/
Sa ovog prvog linka sve mi je poznato i slažem se sa skoro svime osim sa time da su zapovesti Božije samo 10 zapovesti, a da druge nisu obavezne. Tačno je kao što tu piše da ne važi više zakon obrezanja iz razloga koji su tu navedeni. Ja ću tu dodati da je danas telesno krštenje, krštenje u vodi ono što je nekad bilo telesno obrezanje, da je ono danas obavezno kao simbol naše poslušnosti Hristu, tj. potapanje i izranjanje čoveka u činu krštenja je naše saobražavanje Hristovoj smrti i vaskrsenju i predstavlja ispiranje telesne nečistote koje simboliše ono glavno što se tada zbiva - očišenje naših srca od duhovne nečistote. U svakom slučaju obrezanje srca je ono što donosi Novi Zavet i telesno obrezanje nam više nije potrebno. Telesno obrezanje je isto prolivanje krvi kao što je to bilo i prinošenje životinjskih žrtava. Kad je prineta savršena krvna žrtva – Hristos, prestala je potreba za prolivanjem krvi, tj, za obrezanjem i životinjskim žrtvama u novozavetnom periodu. Ali, sav ostali zakon ostaje, a on nije samo 10 zapovesti Božijih nego i ostale zapovesti. Npr. davanje desetka i dalje ostaje, ono nije ukinuto. U tekstu koji je postavio Glasnik se čak navodi novozavetni stih koji govori o tome, ali autor tog teksta ne vidi da se baš u njemu govori o tome da desetak i dalje važi:
"23. stih: sto dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste sto je najpreteznije u zakonu; pravdu i milost i veru; a ovo je trbalo ciniti i ono ne ostavljati.
Lažna poboznost, nedostatak pravednosti, milosti, vere".
Ovde se s pravom ukazuje na „lažnu poboznost, nedostatak pravednosti, milosti, vere“, ali se previđa da isti stih kaže da i desetak treba davati, jer Gospod kaže: "ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati", tj. trebalo je činiti pravdu i milost i veru, ali i ono ne ostavljati, tj. davanje desetka. Prema tome, Gospod nije korio fariseje za davanje desetka, a i kako bi kad je to Njegova zapovest, nego za davanje desetka koje nije bilo skopčano sa činjenjem pravde, milosti i vere. Prema tome, Gospod govori da činimo oboje, a ne samo jedno od toga dvoje, tj. „ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati“ – i davati desetak i činiti pravdu, milost i veru. Autor ovog teksta pominje 8. zapovest Božiju: „Ne kradi“, ali ne vidi da se upravo i nedavanje desetka (i priloga) podvodi pod kršenje 8. zapovesti Božije:
7 Od vremena otaca svojih odstupiste od uredbi mojih i ne držaste ih. Vratite se k meni, i ja ću se vratiti k vama, veli Gospod nad vojskama. Ali velite: U čem bismo se vratili?
8 Eda li će čovek zakidati Boga? A vi mene zakidate; i govorite: U čem Te zakidamo? U desetku i u prinosu.
9 Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod.
10 Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.
11 I zapretiću vas radi proždrljivcu, te vam neće kvariti roda zemaljskog, i vinova loza u polju neće vam biti nerodna, veli Gospod nad vojskama.
12 I zvaće vas blaženim svi narodi, jer ćete biti zemlja mila, veli Gospod nad vojskama.“ Malahija 3:7-12
Prema tome, iako se davanje desetka ne pominje direktno među 10 Božijih zapovesti ipak vidimo iz drugih delova Pisma da je davanje desetka i priloga isto obavezna zapovest Božija i da čak indirektno potpada pod 8. zapovest Božiju. Slično je i sa držanjem biblijskih praznika Pashe, Jom Kipura i ostalih pomenutih u Levitska 23, kao i subotnjih i jubilarnih godina pomenutih u Levitska 25.

Gore rečeno je dovoljno za objašnjenje, ali pošto se u tekstu koji Glasnik navodi pominje i podela 10 zapovesti na prve 4 koje govore o našem odnosu prema Bogu i ostalih 6 koje se odnose na naš odnos prema bližnjima dotaću se malo i toga premda nije presudno za ovo razmatranje, ali interesantno bi bilo i to da pomenem. Iako svakako ima osnova za takvu podelu, smatram da ona nikako ne treba i ne može biti striktna, jer i preostalih 6 odnose se na naš odnos prema Bogu, a ne samo bližnjima kako se to na prvi mah mnogima čini. Npr. 5. zapovest govori o poštovanju roditelja, ali mnogi previđaju da se tu u dubljem smislu misli i na poštovanje naših Nebeskih roditelja, tj. Oca Nebeskog i Majke Nebeske (Duha Svetog) kojima trebamo biti poslušni, tj. izvršavati Njihove zapovesti, dok recimo 9. zapovest koja kaže: "Ne svedoči lažno na bližnjega svoga" se ne odnosi samo na ljude već u dubljem smislu odnosi se na Sina Božijeg Gospoda Isusa Hrista, jer mnogi lažno svedoče protiv Isusa (a Isus kaže svojim istinskim učenicima da ih od sad ne zove više slugama već prijateljima i braćom, prema tome ako nam je bližnji svaki čovek prema kome treba po Božijoj volji da se ophodimo, kako da nam to ne bude sam Isus) govoreći kako On nije zapovedio da držimo zakone, kako je On smrću na krstu ukinuo potrebu da vršimo starozavetni zakon, itd., tj. pogrešno tumače Pismo i lažno svedoče protiv Hrista, jer ukinuto je samo obrezanje i prinošenje životinjskih žrtava, a sve ostalo ostaje. Sam Isus kaže da nije došao da ukine Zakon već da ga ispuni i nama je ostavio primer i silu Duha Svetoga da možemo da ga ispunimo. A znamo iz Pisma i za druga razna lažna svedočenja protiv Isusa. Zatim, 6. zapovest "Ne ubij" ne odnosi se samo na ljude već i na Boga, jer mnogi ubijaju recimo svoju savest koja je glas Božiji u čoveku. 7. zapovest kaže "Ne čini preljubu", a mnogi čine ne samo telesnu preljubu sa drugim ljudima već i duhovnu preljubu sa lažnim bogovima, ostavljajući tako Ženika Hrista koji je pravi Bog. O takvoj duhovnoj preljubi Izraela sa lažnim bogovima Bog mnogo piše u Pismu. Za 8. zapovest već pomenuh kako se još kako odnosi i na potkradanje Boga kroz nedavanje desetaka i priloga, a ne samo na krađu od ljudi. 10. zapovest kaže: "Ne poželi ništa što je tuđe" i slično 7. zapovesti može se primeniti na lažne, tuđe bogove. Recimo, kad je Bog izvodio Izrael iz Egipta rekao im je da kad stignu u obećanu zemlju da ne pristaju za tuđim bogovima, da ne požele da žive kao tuđinski narodi inače će biti kažnjeni prokletstvom koje podrazumeva čak i izgnanstvo iz obećane zemlje što se posle i desilo, pa smo tako u tom izgnanstvu i dan danas sve do skorašnjeg povratka u obećanu zemlju samo ovog puta u mnogo slavniju, tj. u rajsko hiljadugodišnje carstvo i kasnije Novo nebo i zemlju.

Poslednja izmena:
7 jevrejska praznika, koja su ukazivala na Hrista i koja su bila senka stvari koje su trebale da dodju.

https://forum.krstarica.com/threads/7-jevrejska-praznika-koja-su-ukazivala-na-isusa.869345/

Kada je stvarnost tu, nema vise senke.
Slažem se sa većinom napisanog i u drugom tekstu, to mi je takođe poznato, ali se ne slažem sa nekim delovima koje ću ovde pomenuti (i još ponekim, npr. da je Hristos umro 31 AD, što nije tačno, jer je umro 29 AD, zatim da će zemlja biti pusta tokom 1000 godina vezanosti satane što je netačno, jer će biti obnovljena, u rajskom stanju i naseljena (biće pusta uoči tog obnavljanja, ali ni tada potpuno pusta, jer Gospod kaže u proroštvu da neće potpuno opusteti) i još pokoji detalj, ali o tome neću ovde detaljnije pisati, jer ne tiče se direktno ovog pitanja o praznicima premda jeste povezano).

Autor teksta ovde kaže:

„Nazalost Bozji narod onog vremena nije shvatio duhovne POUKE ovog praznika:
Oni su akcenat stavili na obicaj.

Njima je bilo vaznije da svoje kuce ociste kako ne bi ostala neka mrvica od kvasnog hleba za vreme svetkovine ovog praznika.
Znali su da u kuci nesme biti ništa od kvasca.
Oni su cistili kucu mesto da shvate da tako treba isto da ociste svoj zivot od greha.

Međutim njihov zivot je duboko ogrezao u u greh svake vrste.
Trebalo je isto tako da pociste i svoje zivote od svake mrve bezakonja, kao sto su to radili sa svojim kucama.
Tako zaslepljeni, od greha, nisu mogli da prepoznaju ono sto im je Bog govorio kroz ove praznike i spasitelja na koga su svi ovi obredi ukazivali i oni su ga odbacili.“

Slažem se i sa time, narod je akcenat stavio na običaje, a nije shvatao duhovne pouke praznika. Međutim, to ne znači da i običaj ne treba da ostane da se praktikuje već samo to da to ne treba da bude samo običaj bez svog duhovnog značenja koje je još važnije, premda je i ovo važno, kao što pomenuh Gospodnje reči: „ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati“. Dakle, običaje treba držati s tim da razumemo njihov smisao i pri tom sa Novim Zavetom u nečemu dolazi i do promene običaja. Pošto se u Novom Zavetu ukida krvna žrtva zato se više za Pashu ne jede zaklano jagnje kao do tada već samo hleb i vino kako je Gospod ustanovio da činimo u spomen Njegovih stradanja dok On ne dođe. Prema tome, hleb i vino koristimo kad god se pričešćujemo, ali i na sam dan Pashe 14. nisana. Obrazloženje autora ovog teksta koji je postavio Glasnik da mi ne treba više da slavimo Pashu, jer je to samo sena onoga što će doći, tj. Hrista ne stoji, jer baš zato što je sena trebalo je to do Hristovog dolaska držati, ali i nastaviti držati iako je Hristos došao. Zašto? Prvo zato što mi još uvek nismo spaseni dok ne pređemo u onaj svet, tj. u Carstvo Nebesko i zato mi i dalje obeležavamo Pashu, koja nije samo obeležavanje prelaska Izraela iz Egipta u obećanu zemlju nego i prelaska Novog Izraela, dakle Novozavetnog Izraela, odnosno svih Hrišćana iz duhovnog Egipta (greha, đavola i smrti) u „obećanu zemlju“, tj. Carstvo Nebesko dok koračaju u ovozemaljskom životu, ali i slika buduće Pashe, koja će se uskoro dogoditi, tj. konačnog oslobođenja Izraela:

"Zato ću Vas izbaciti iz ove zemlje u zemlju koju ne poznaste, ni vi, ni oci vaši i onde ćete služiti drugim bogovima dan i noć dokle vam ne učinim milost. Zato, evo, idu dani, govori Gospod kad se neće više govoriti: Tako da je živ Gospod koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje Misirske, nego: Tako da je živ Gospod koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje severne, i iz svih zemalja u koje ih beše razagnao! Jer ću ih opet dovesti u zemlju njihovu koju sam dao ocima njihovim." (Jeremija 16,13-15)

Ima i drugih stihova koji govore o tome.

Prema tome, Pasha je samo delimično ispunjena, ona se i sada ispunjava u životu svakog pojedinog Hrišćanina, a ispuniće se potpuno uskoro kad svi Hrišćani rasejani po celom svetu uđu u hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Tek tada će se Pasha (kao i Praznik beskvasnih hlebova i Praznik prvina) prestati obeležavati, jer će prelazak (pasha i znači, izlazak, prelazak) u Obećanu zemlju biti završen i neće biti kvasca greha (sa kojim se još borimo dok smo u ovom svetu) i sve prvine biće prinete (svi spaseni biće vaskrsli). Prema tome, Prvi dolazak Hristov je samo izmenio način na koji se ti praznici slave, a nije ih ukinuo, tek Drugi dolazak Hristov će da ih ukine. Prema tome, možemo govoriti samo o ukidanju i to delimičnom običaja vezanih za Pashu zbog upućivanja na Hrista koji je došao i ukinuo krvnu žrtvu, a ne o ukidanju praznika Pashe (kao i Praznika beskvasnih hlebova i Praznika prvina). Slično je i sa Pedesetnicama. Autor teksta sam pravilno kaže da postoji rani i pozni dažd, da je pozni dažd u poslednja vremena. Tek kad se desi i završi pozni dažd tada prestaje i slavljenje Pedesetnice, dakle i to o Drugom dolasku Hristovom. I kao što između prvog i drugog dolaska Hristovog postoje pashe, tj. prolasci svakog pojedinog Hrišćanina koji prelazi iz ovozemaljskog u večni život posle smrti, tako postoji i Pedesetnica za svakog Hrišćanina, tj. krštenje Duhom, rođenje odozgo za svakog Hrišćanina, kao i obnavljanje Duhom nakon pada u greh i pokajanja: „Ne gasite Duha“, „Razgorevajte Duha koji je u vama“, kaže apostol Pavle.

Što se tiče Praznika truba, Jom Kipura i Sukota (Praznik senica) sam autor pravilno kaže da su to praznici čije ispunjenje tek predstoji o Drugom dolasku Hristovom tako da je tu jasno da oni sigurno treba da se slave. Ali, treba da se slave i oni koje prethodno pomenuh, jer iako su oni za razliku od ova 3 delimično ispunjeni, ipak samo delimično, ali ne potpuno, tako da i oni treba da se slave sve do Drugog dolaska Hristovog. Međutim, za razliku od Praznika truba, Jom Kipura i ostalih pomenutih praznika, Praznik senica (Sukot) jedini će da se slavi i posle Drugog dolaska Hristovog, tj. slaviće se tokom celog hiljadugodišnjeg carstva Hristovog, tj. tokom celog 7. hiljadugodišta, što nije slučajno, jer i sam Sukot se slavi 7 dana i njime se obeležava potpuni odmor od svih borbi sa grehom i svakim zlom i nevoljom, a 7. hiljadugodište i jeste odmaranje od 6000 godina greha i palog stanja i zato je pored Sukota i sedmični Šabat, tj. 7. dan u sedmici simbol tog 7. hiljadugodišta (za 6 dana Bog je stvorio svet, a 7. dan je odmarao, u skladu sa tim i 4. zapovest Božija o 7. danu odmora, a s obzirom da je 1000 godina pred Gospodom kao 1 dan i 1 dan kao 1000 godina imamo i tu paralelu – 6 (7) dana odnosno 6 (7) hiljada godina). Evo biblijskih stihova koji govore o tome da će se Sukot slaviti i tokom hiljadugodišnjeg carstva:

„16 I ko god ostane od svih naroda koji dođu na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik senica.

17 I ako koje od plemena zemaljskih ne bi došlo u Jerusalim da se pokloni caru Gospodu nad vojskama, na njih neće biti dažda;

18 I ako se pleme misirsko ne bi podiglo i došlo, na koje ne daždi, biće isto zlo kojim će Gospod udariti narode koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.

19 Takav će biti greh Misircima i greh svim narodima koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.“ Zah. 14:16-19

Pored Sukota, u hiljadugodišnjem Carstvu slaviće se i sedmični Šabat (7. Dan, dan odmora), kao i Mladina, tj. Praznik Novog meseca:

„23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.“ Isa. 66:23
O tome govore i drugi biblijski stihovi.

Ево једно занимљивио учење
Na Torbenov sajt i klipove sam naišao pre par godina. O njemu mogu da kažem da čini mnoge divne stvari za Hrista - isceljuje ljude, uči ih veri, čak je i gonjen od vlasti za to. Ipak smatram da i za njega važi kao i za svakog čoveka da je dužan da ispunjava sve zapovesti Božije, a vidim da kod njih se ne praktikuje praznovanje biblijskih praznika i sl. Ipak, Duh diše gde hoće i kako hoće, On(a) ne daje odmah svima potpuno poznanje svega, a i malo to iko ima, zapravo u savršenom smislu niko i nema, ali ipak osnovno, minimalno za spasenje mora da se ispuni. Dužan je svako da ko uoči da u nečemu ne ugađa Gospodu da to ispravi. Neki ne žele da se isprave i/ili usavrše, a neki kad saznaju nešto novo isprave se. Mnogima koji isceljuju u ime Isusovo i sl., a ne vrše sve zapovesti Njegove Bog će reći u onaj Dan: "Idite od Mene svi koji činite bezakonje, jer vas ne poznajem", ali to ne znači da svako ko čini bezakonje, tj. ne ispunjava neku od zapovesti Božije, to će činiti uvek, jer mnogi će se pokajati i ispraviti tako da ćemo tek na konačnom sudu videti gde ko pripada. Zato Hristos kaže da ima i ovce u drugom toru koje hoće da dovede u tor svoj, pa se nadam da će tu biti i Torben i sl. To je Božija volja, a na Torbenovoj i slobodnoj volji svih nas je da odlučimo da li da se toj Božijoj volji priklonimo ili ne i po tome će nam svima biti suđeno. Takođe sam uočio da ima i nekih članova tog Torbenovog pokreta koji čak ne ispovedaju ni neke osnovne dogmate vere pravilno, tako da Bog zato i ostavlja zajedno pšenicu i kukolj zajedno do konačne žetve, tj. da bi neko od kukolja postao pšenica, odnosno da se mnogi još isprave dok ima vremena, tj. pre konačnog suda. Ipak, svakako smatram da većinu stvari na Torbenovom sajtu mnogi mogu čitati i odatle izvući mnogo toga korisnog, ali treba da odbace i ono štetno na šta naiđu, a za razlikovanje korisnog i štetnog merilo nam je Sveto Pismo.

Pa onda da čekamo 2029-tu da vidimo da li si u pravu
Avakum beše?
Da, 2029. godinu da čekamo, što kaže naš narod: "živi bili pa videli". :) Ipak, treba je čekati aktivno, a ne pasivno, tj. čineći dobra dela, produbljujući svoju veru i bogopoznanje kroz vršenje Njegovih zapovesti, molitvu, čitanje Svetog Pisma. Na taj način već sada možeš biti uveren da je 2029. godina Vaznesenja i bez čekanja da se to dogodi, jer će sam život po Bogu (intelektualni, moralni, delatni i u svakom drugom duhovnom pogledu) ti dati to uverenje. Vrlo je važno da se već sada okrećemo što više Bogu, mnogi to odlažu i onda ih uhvati duh ovog palog sveta koji je sve sličniji onom koji je vladao u Sodomu i Gomoru, kao i u vreme pre Potopa, a Gospod i upozorava da će u poslednja vremena biti kao u vreme Lotovo (i Nojevo) i onda otpadnu i nemaju više snage da se vrate na put spasenja. Setimo se da Gospod kaže za ovo vreme: "Opominjite se žene Lotove", tj. ne osvrćimo se nazad ka ovom Vavilonu već idimo napred ka Nebeskome da ne bismo doživeli sudbinu žene Lotove.
Jeste, Avakum. :) Kao što sam već napisao ovde, imao sam tehničkih problema sa tim nalogom, pa sam prešao na ovaj. Jednom mi je administrator otklonio tehnički problem, pa sam ponovo pisao pod nalogom "Avakum", ali sad se opet javlja isti problem, pa ću verovatno od sad pisati pod ovim nalogom.

Ne treba da postaneš kao ja već kao Hristos. Možeš da postaneš kao ja ili ja kao ti samo ako sam ja ili ti neko ko teži da bude kao Hristos. Tako kaže apostol Pavle: "Ugledajte se na mene kao ja na Hrista". Neće samo Antihrist govoriti da treba da budemo kao on. I Hristos je govorio da budemo kao On: "29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim" (Mat. 11:29), a govorio je i da se ugledamo na njegovog Oca: "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš Nebeski". Na nama je da izaberemo na koga da se ugledamo - na Hrista ili Antihrista, tj. da izaberemo život ili smrt. Takođe, ne tvrdim da "moras da postanes kao ja, da sve vidis i verujes kao ja, pa cu ti onda objasniti ili tek tada ces shvatiti." Jer, mnogi i sami shvataju dosta toga bez ijedne moje reči, jer čitaju Sveto Pismo i žive po njemu. Neki, čitaju, ali ne žive ili slabo žive po njemu, pa onda samo malo shvataju od Pisma. Ali i oni koji revnosno čitaju i žive po njemu ne shvataju sve. Sam apostol Pavle kaže da ovde "delimično vidimo, delimično prorokujemo", "sada vidimo kao u staklu, kao u zagonetki, a onda ćemo videti kao licem k licu", tj. u večnosti ćemo videti onako kako jeste, a ovde onoliko koliko nam Bog otkrije što zavisi i od našeg kucanja, iskanja, traženja. A doći će uskoro i vreme kad po Pismu (parafraza) "neće brat brat učiti nego će slava Gospodnja ispuniti zemlju, pa će svi od Boga biti naučeni". A postoji i ono shvatanje koje ima satana - on bolje od svih poznaje Sveto Pismo, ali se protivi Bogu, jer iako zna o Njemu ne voli Ga, ne sluša Ga, protivi Mu se, tj. ne (po)zna(je) Ga (i zato u krajnjoj instanci ne poznaje Pismo onako kako bi trebalo, tj. kako je slučaj sa svetima koji slede Gospoda, nego svoje znanje Pisma koristi da zavede ljude, a pokušao je čak i samog Gospoda Isusa Hrista tokom kušanja u pustinji, ali naravno nije uspeo da zavede Isusa - autora i ispunjavaoca Pisma), što je u nešto manjoj meri slučaj i sa onima koji satani sleduju zbog čega će im Gospod u onaj dan reći: "Idite od Mene svi koji činite bezakonje, jer vas ne poznajem". Znači, da bismo bili prepoznati od Gospoda kao Njegovi potrebno je da vršimo Njegove zapovesti. Hristos kaže: "Ako me volite, zapovesti Moje držite". A jedna od zapovesti je i da ne govorimo laž, pa tako ni tu da čovekova duša posle smrti nije svesna ničega kako nasuprot Pismu uče adventisti.
I Platon je učio o tome, ali on za Hrišćane nije merilo, za Hrišćane je merilo Biblija, tj. Sveto Pismo, a ono uči o životu duše posle smrti i za Hrišćane je ono sigurno verodostojan izvor takvog učenja.
Dužan sam, već ti navedoh stihove proroka Jezekilja, a ima i dosta drugih koji govore o našoj hrišćanskoj obavezi da druge upozoravamo u meri u kojoj to ima smisla. A ima smisla ako vidimo da još za nekog ima nade za obraćenje, a takođe da time skrenemo pažnju i drugima da neko može imati i neke tačne stavove, ali da ukazujući na ono što je netačno kod nekog upozorimo da onim što je tačno mogu zavesti nekoga neupućenoga da mu u svemu veruje i tako ga prevari. Hrišćani se u razobličavanju treba da obraćaju sa uljudnošću, ali ne licemernom već takvom da se kaže istina sa ciljem popravljanja onoga koji greši kao i upozorenja drugima na ono što on netačno uči. U hrišćanskom obraćanju ne sme biti licemerja i lažnog smirenja već iskrenog obraćanja sa dobrim ciljem da pobedi istina, a greh da bude poražen. I to je prava hrišćanska kultura. Hristos je obrazac prave nelicemerne kulture koji treba da sledimo.
Hristos nije verovao takve stvari koje pominjes.

A kada kazes da budemo kao hristos, ovo tvoje proracunjavanje njegovog doalska, se suproti ovome sto kazes da budemo kao hristos.
Jer Hristos kaze:
Mt 24:36 A o danu tom i času niko ne zna, ni andjeli nebeski, do Otac moj sam.
Naravno da si ustvari kazo da budem kao ti, jer trebam prvo da verujem onos to ti verujes da bi mogao nesto da mi objasnjavas?

Pa kada bi to tako funkcionisalo, ne bi ni trebalo nikome nesto objasnjavati.
Samo ih pitati da li hoce da veruju obo sto mi verujemo?
Ako kazu da nece, onda zavrsavamo pricu.

Nije Platon merilo niti sam to kazao.
Platon vam je tvorac takvog ucenja oi zivotu posle smrti, ne biblija.

Nisi ti duzan, jer ne mozes nekoga da pozivas na nesto a nisi skoro ni rec progovorio sa njime.
Vec odma na prvu?
Kakav je to brtalan nacin?

Mnogo govoris o Hristu, ali njegov nacin rada nigde ne vidim kod tebe.
A pogotovo sto znas nesto sto samo Otac zna?

Sa ovog prvog linka sve mi je poznato i slažem se sa skoro svime osim sa time da su zapovesti Božije samo 10 zapovesti, a da druge nisu obavezne. Tačno je kao što tu piše da ne važi više zakon obrezanja iz razloga koji su tu navedeni. Ja ću tu dodati da je danas telesno krštenje, krštenje u vodi ono što je nekad bilo telesno obrezanje, da je ono danas obavezno kao simbol naše poslušnosti Hristu, tj. potapanje i izranjanje čoveka u činu krštenja je naše saobražavanje Hristovoj smrti i vaskrsenju i predstavlja ispiranje telesne nečistote koje simboliše ono glavno što se tada zbiva - očišenje naših srca od duhovne nečistote. U svakom slučaju obrezanje srca je ono što donosi Novi Zavet i telesno obrezanje nam više nije potrebno. Telesno obrezanje je isto prolivanje krvi kao što je to bilo i prinošenje životinjskih žrtava. Kad je prineta savršena krvna žrtva – Hristos, prestala je potreba za prolivanjem krvi, tj, za obrezanjem i životinjskim žrtvama u novozavetnom periodu. Ali, sav ostali zakon ostaje, a on nije samo 10 zapovesti Božijih nego i ostale zapovesti. Npr. davanje desetka i dalje ostaje, ono nije ukinuto. U tekstu koji je postavio Glasnik se čak navodi novozavetni stih koji govori o tome, ali autor tog teksta ne vidi da se baš u njemu govori o tome da desetak i dalje važi:
"23. stih: sto dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste sto je najpreteznije u zakonu; pravdu i milost i veru; a ovo je trbalo ciniti i ono ne ostavljati.
Lažna poboznost, nedostatak pravednosti, milosti, vere".
Ovde se s pravom ukazuje na „lažnu poboznost, nedostatak pravednosti, milosti, vere“, ali se previđa da isti stih kaže da i desetak treba davati, jer Gospod kaže: "ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati", tj. trebalo je činiti pravdu i milost i veru, ali i ono ne ostavljati, tj. davanje desetka. Prema tome, Gospod nije korio fariseje za davanje desetka, a i kako bi kad je to Njegova zapovest, nego za davanje desetka koje nije bilo skopčano sa činjenjem pravde, milosti i vere. Prema tome, Gospod govori da činimo oboje, a ne samo jedno od toga dvoje, tj. „ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati“ – i davati desetak i činiti pravdu, milost i veru. Autor ovog teksta pominje 8. zapovest Božiju: „Ne kradi“, ali ne vidi da se upravo i nedavanje desetka (i priloga) podvodi pod kršenje 8. zapovesti Božije:
7 Od vremena otaca svojih odstupiste od uredbi mojih i ne držaste ih. Vratite se k meni, i ja ću se vratiti k vama, veli Gospod nad vojskama. Ali velite: U čem bismo se vratili?
8 Eda li će čovek zakidati Boga? A vi mene zakidate; i govorite: U čem Te zakidamo? U desetku i u prinosu.
9 Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod.
10 Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.
11 I zapretiću vas radi proždrljivcu, te vam neće kvariti roda zemaljskog, i vinova loza u polju neće vam biti nerodna, veli Gospod nad vojskama.
12 I zvaće vas blaženim svi narodi, jer ćete biti zemlja mila, veli Gospod nad vojskama.“ Malahija 3:7-12
Prema tome, iako se davanje desetka ne pominje direktno među 10 Božijih zapovesti ipak vidimo iz drugih delova Pisma da je davanje desetka i priloga isto obavezna zapovest Božija i da čak indirektno potpada pod 8. zapovest Božiju. Slično je i sa držanjem biblijskih praznika Pashe, Jom Kipura i ostalih pomenutih u Levitska 23, kao i subotnjih i jubilarnih godina pomenutih u Levitska 25.

Gore rečeno je dovoljno za objašnjenje, ali pošto se u tekstu koji Glasnik navodi pominje i podela 10 zapovesti na prve 4 koje govore o našem odnosu prema Bogu i ostalih 6 koje se odnose na naš odnos prema bližnjima dotaću se malo i toga premda nije presudno za ovo razmatranje, ali interesantno bi bilo i to da pomenem. Iako svakako ima osnova za takvu podelu, smatram da ona nikako ne treba i ne može biti striktna, jer i preostalih 6 odnose se na naš odnos prema Bogu, a ne samo bližnjima kako se to na prvi mah mnogima čini. Npr. 5. zapovest govori o poštovanju roditelja, ali mnogi previđaju da se tu u dubljem smislu misli i na poštovanje naših Nebeskih roditelja, tj. Oca Nebeskog i Majke Nebeske (Duha Svetog) kojima trebamo biti poslušni, tj. izvršavati Njihove zapovesti, dok recimo 9. zapovest koja kaže: "Ne svedoči lažno na bližnjega svoga" se ne odnosi samo na ljude već u dubljem smislu odnosi se na Sina Božijeg Gospoda Isusa Hrista, jer mnogi lažno svedoče protiv Isusa (a Isus kaže svojim istinskim učenicima da ih od sad ne zove više slugama već prijateljima i braćom, prema tome ako nam je bližnji svaki čovek prema kome treba po Božijoj volji da se ophodimo, kako da nam to ne bude sam Isus) govoreći kako On nije zapovedio da držimo zakone, kako je On smrću na krstu ukinuo potrebu da vršimo starozavetni zakon, itd., tj. pogrešno tumače Pismo i lažno svedoče protiv Hrista, jer ukinuto je samo obrezanje i prinošenje životinjskih žrtava, a sve ostalo ostaje. Sam Isus kaže da nije došao da ukine Zakon već da ga ispuni i nama je ostavio primer i silu Duha Svetoga da možemo da ga ispunimo. A znamo iz Pisma i za druga razna lažna svedočenja protiv Isusa. Zatim, 6. zapovest "Ne ubij" ne odnosi se samo na ljude već i na Boga, jer mnogi ubijaju recimo svoju savest koja je glas Božiji u čoveku. 7. zapovest kaže "Ne čini preljubu", a mnogi čine ne samo telesnu preljubu sa drugim ljudima već i duhovnu preljubu sa lažnim bogovima, ostavljajući tako Ženika Hrista koji je pravi Bog. O takvoj duhovnoj preljubi Izraela sa lažnim bogovima Bog mnogo piše u Pismu. Za 8. zapovest već pomenuh kako se još kako odnosi i na potkradanje Boga kroz nedavanje desetaka i priloga, a ne samo na krađu od ljudi. 10. zapovest kaže: "Ne poželi ništa što je tuđe" i slično 7. zapovesti može se primeniti na lažne, tuđe bogove. Recimo, kad je Bog izvodio Izrael iz Egipta rekao im je da kad stignu u obećanu zemlju da ne pristaju za tuđim bogovima, da ne požele da žive kao tuđinski narodi inače će biti kažnjeni prokletstvom koje podrazumeva čak i izgnanstvo iz obećane zemlje što se posle i desilo, pa smo tako u tom izgnanstvu i dan danas sve do skorašnjeg povratka u obećanu zemlju samo ovog puta u mnogo slavniju, tj. u rajsko hiljadugodišnje carstvo i kasnije Novo nebo i zemlju.
Stihove koje si naveo, Hristos govori jos o Starom zavetu, Novi jos nije nastao.
Po Aronovom svestenstvu i zakonu, nismo vise obavezni davati desetak.
Ali jesmo po Melhisedekovom, jer se sada nalazimo u Melhisedekovom svestenstvu.
Moguce da ti je to skroz nepoznanica?.
Ko govori da se desetak treba davati po starozavetnim propisima, taj je skroz promasio.

Podelu zakona koji vaze ili ne vaze, nisam ja izmislio, vec kako sam dao link sa mojim blogom, sami apostoli to cine.
Ali primecujem da ti znas neke stvari bolje i od Boga Oca, kao Hristov dolazak, a i bolje od apostola.
Znas sta vazi sta ne bolje od njih?

Sve to nam lako i jednostavno govori da si na zalost na losem putu.

Slažem se sa većinom napisanog i u drugom tekstu, to mi je takođe poznato, ali se ne slažem sa nekim delovima koje ću ovde pomenuti (i još ponekim, npr. da je Hristos umro 31 AD, što nije tačno, jer je umro 29 AD, zatim da će zemlja biti pusta tokom 1000 godina vezanosti satane što je netačno, jer će biti obnovljena, u rajskom stanju i naseljena (biće pusta uoči tog obnavljanja, ali ni tada potpuno pusta, jer Gospod kaže u proroštvu da neće potpuno opusteti) i još pokoji detalj, ali o tome neću ovde detaljnije pisati, jer ne tiče se direktno ovog pitanja o praznicima premda jeste povezano).

Autor teksta ovde kaže:

„Nazalost Bozji narod onog vremena nije shvatio duhovne POUKE ovog praznika:
Oni su akcenat stavili na obicaj.

Njima je bilo vaznije da svoje kuce ociste kako ne bi ostala neka mrvica od kvasnog hleba za vreme svetkovine ovog praznika.
Znali su da u kuci nesme biti ništa od kvasca.
Oni su cistili kucu mesto da shvate da tako treba isto da ociste svoj zivot od greha.

Međutim njihov zivot je duboko ogrezao u u greh svake vrste.
Trebalo je isto tako da pociste i svoje zivote od svake mrve bezakonja, kao sto su to radili sa svojim kucama.
Tako zaslepljeni, od greha, nisu mogli da prepoznaju ono sto im je Bog govorio kroz ove praznike i spasitelja na koga su svi ovi obredi ukazivali i oni su ga odbacili.“

Slažem se i sa time, narod je akcenat stavio na običaje, a nije shvatao duhovne pouke praznika. Međutim, to ne znači da i običaj ne treba da ostane da se praktikuje već samo to da to ne treba da bude samo običaj bez svog duhovnog značenja koje je još važnije, premda je i ovo važno, kao što pomenuh Gospodnje reči: „ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati“. Dakle, običaje treba držati s tim da razumemo njihov smisao i pri tom sa Novim Zavetom u nečemu dolazi i do promene običaja. Pošto se u Novom Zavetu ukida krvna žrtva zato se više za Pashu ne jede zaklano jagnje kao do tada već samo hleb i vino kako je Gospod ustanovio da činimo u spomen Njegovih stradanja dok On ne dođe. Prema tome, hleb i vino koristimo kad god se pričešćujemo, ali i na sam dan Pashe 14. nisana. Obrazloženje autora ovog teksta koji je postavio Glasnik da mi ne treba više da slavimo Pashu, jer je to samo sena onoga što će doći, tj. Hrista ne stoji, jer baš zato što je sena trebalo je to do Hristovog dolaska držati, ali i nastaviti držati iako je Hristos došao. Zašto? Prvo zato što mi još uvek nismo spaseni dok ne pređemo u onaj svet, tj. u Carstvo Nebesko i zato mi i dalje obeležavamo Pashu, koja nije samo obeležavanje prelaska Izraela iz Egipta u obećanu zemlju nego i prelaska Novog Izraela, dakle Novozavetnog Izraela, odnosno svih Hrišćana iz duhovnog Egipta (greha, đavola i smrti) u „obećanu zemlju“, tj. Carstvo Nebesko dok koračaju u ovozemaljskom životu, ali i slika buduće Pashe, koja će se uskoro dogoditi, tj. konačnog oslobođenja Izraela:

"Zato ću Vas izbaciti iz ove zemlje u zemlju koju ne poznaste, ni vi, ni oci vaši i onde ćete služiti drugim bogovima dan i noć dokle vam ne učinim milost. Zato, evo, idu dani, govori Gospod kad se neće više govoriti: Tako da je živ Gospod koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje Misirske, nego: Tako da je živ Gospod koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje severne, i iz svih zemalja u koje ih beše razagnao! Jer ću ih opet dovesti u zemlju njihovu koju sam dao ocima njihovim." (Jeremija 16,13-15)

Ima i drugih stihova koji govore o tome.

Prema tome, Pasha je samo delimično ispunjena, ona se i sada ispunjava u životu svakog pojedinog Hrišćanina, a ispuniće se potpuno uskoro kad svi Hrišćani rasejani po celom svetu uđu u hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Tek tada će se Pasha (kao i Praznik beskvasnih hlebova i Praznik prvina) prestati obeležavati, jer će prelazak (pasha i znači, izlazak, prelazak) u Obećanu zemlju biti završen i neće biti kvasca greha (sa kojim se još borimo dok smo u ovom svetu) i sve prvine biće prinete (svi spaseni biće vaskrsli). Prema tome, Prvi dolazak Hristov je samo izmenio način na koji se ti praznici slave, a nije ih ukinuo, tek Drugi dolazak Hristov će da ih ukine. Prema tome, možemo govoriti samo o ukidanju i to delimičnom običaja vezanih za Pashu zbog upućivanja na Hrista koji je došao i ukinuo krvnu žrtvu, a ne o ukidanju praznika Pashe (kao i Praznika beskvasnih hlebova i Praznika prvina). Slično je i sa Pedesetnicama. Autor teksta sam pravilno kaže da postoji rani i pozni dažd, da je pozni dažd u poslednja vremena. Tek kad se desi i završi pozni dažd tada prestaje i slavljenje Pedesetnice, dakle i to o Drugom dolasku Hristovom. I kao što između prvog i drugog dolaska Hristovog postoje pashe, tj. prolasci svakog pojedinog Hrišćanina koji prelazi iz ovozemaljskog u večni život posle smrti, tako postoji i Pedesetnica za svakog Hrišćanina, tj. krštenje Duhom, rođenje odozgo za svakog Hrišćanina, kao i obnavljanje Duhom nakon pada u greh i pokajanja: „Ne gasite Duha“, „Razgorevajte Duha koji je u vama“, kaže apostol Pavle.

Što se tiče Praznika truba, Jom Kipura i Sukota (Praznik senica) sam autor pravilno kaže da su to praznici čije ispunjenje tek predstoji o Drugom dolasku Hristovom tako da je tu jasno da oni sigurno treba da se slave. Ali, treba da se slave i oni koje prethodno pomenuh, jer iako su oni za razliku od ova 3 delimično ispunjeni, ipak samo delimično, ali ne potpuno, tako da i oni treba da se slave sve do Drugog dolaska Hristovog. Međutim, za razliku od Praznika truba, Jom Kipura i ostalih pomenutih praznika, Praznik senica (Sukot) jedini će da se slavi i posle Drugog dolaska Hristovog, tj. slaviće se tokom celog hiljadugodišnjeg carstva Hristovog, tj. tokom celog 7. hiljadugodišta, što nije slučajno, jer i sam Sukot se slavi 7 dana i njime se obeležava potpuni odmor od svih borbi sa grehom i svakim zlom i nevoljom, a 7. hiljadugodište i jeste odmaranje od 6000 godina greha i palog stanja i zato je pored Sukota i sedmični Šabat, tj. 7. dan u sedmici simbol tog 7. hiljadugodišta (za 6 dana Bog je stvorio svet, a 7. dan je odmarao, u skladu sa tim i 4. zapovest Božija o 7. danu odmora, a s obzirom da je 1000 godina pred Gospodom kao 1 dan i 1 dan kao 1000 godina imamo i tu paralelu – 6 (7) dana odnosno 6 (7) hiljada godina). Evo biblijskih stihova koji govore o tome da će se Sukot slaviti i tokom hiljadugodišnjeg carstva:

„16 I ko god ostane od svih naroda koji dođu na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik senica.

17 I ako koje od plemena zemaljskih ne bi došlo u Jerusalim da se pokloni caru Gospodu nad vojskama, na njih neće biti dažda;

18 I ako se pleme misirsko ne bi podiglo i došlo, na koje ne daždi, biće isto zlo kojim će Gospod udariti narode koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.

19 Takav će biti greh Misircima i greh svim narodima koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.“ Zah. 14:16-19

Pored Sukota, u hiljadugodišnjem Carstvu slaviće se i sedmični Šabat (7. Dan, dan odmora), kao i Mladina, tj. Praznik Novog meseca:

„23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.“ Isa. 66:23
O tome govore i drugi biblijski stihovi.
Ovde prakticnbo nema nikavih protiv dokaza.
Samo citiranje stihova koji se odnose na to, da je Izrail bio poslusan i ispunio bozju volju, bog bi za to vreme ucinio sto ti stihovi govore.

Zadnji tekst koji navodis, govori o svetkovanju subote na novoj zemlji.
Ali taj tekst nam govori u stvari sta ce se desavati?
Da ce spaseni na novoj zemlji dolaziti pred Gospoda svake subote i pocetkom svakog meseca.
Za subotu je jasno ali sta su u stvarnosti simbolizirale mladine?
Zasto ce spaseni dolaziti posebno na pocetku svakog meseca?

Nece doci da svetkuju mladine vec da sprovedu u praksi ono na sta je stvarno to ukazivalo.

Evo sta ce raditi svakog novog meseca?

Otk 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje radja dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.

Subotom ce dolaziti bred Gospodom da zadovolje svoje duhovne potrebe, dakle oko 4 puta mesecno, a na pocetku meseca, dakle jednom, da zadovolje svoje telesne potrebe.
Zahvaljuci naprednu nauke, mozemo da predpostavimo sta se desava svakog meseca, ato je da jedenje od drveta zivota obnavlja nase celije, genetiku, i tako covek zivi vecno.

A na ovom blogu sam vec objansio u kom pravcu ti ides.
To se zove:

DISPENZACIONALIZAM

Sta bi bilo da je Izrail prihvatio Mesiju, Hrista, pre 2000 god?

https://forum.krstarica.com/threads...isusa-pre-2000-god-dispenzacionalizam.879399/

I zbog pogresnog shvatanja nekih starozaventih stihova, donosis pogresne zakljucke.
Svu nadu u stvari polazes u neko stvaranje Izraila, mesto u Hrista.
I naravno da na pogresnom mestu onda trazis antihrita.

To je omda automatski,. neizbezno.

Stihove koje si naveo, Hristos govori jos o Starom zavetu, Novi jos nije nastao.
Po Aronovom svestenstvu i zakonu, nismo vise obavezni davati desetak.
Ali jesmo po Melhisedekovom, jer se sada nalazimo u Melhisedekovom svestenstvu.
Moguce da ti je to skroz nepoznanica?.
Ko govori da se desetak treba davati po starozavetnim propisima, taj je skroz promasio.

Hristos je rekao: „Ovo je trebalo činiti, a ono ne ostavljati“. I pri tom tu nigde nije rekao da od tada ili bilo od kad u budućnosti se desetak više ne daje. Niti to igde piše u Novom Zavetu. To znači da i dalje ostaje davanje desetka. Naravno da mi je poznato da smo sada u Melhisedekovom sveštenstvu, a ne Aronovom. Ali, to ne ukida davanje desetka (inače u Starom Zavetu piše da je Avram dao desetak Melhisedeku). Razlika između Aronovog i Melhisedekovog sveštenstva je u tome što su se u prvom prinosile krvne životinjske žrtve, a u drugom savršena žrtva Jagnjeta Božijeg Hrista, Prvosveštenika po redu Melhisedekovom i što u istom smislu nema više telesnog obrezanja već je u Novom Zavetu krštenje i obrezanje srcem. Takođe, nema više nesastajanja Jevreja sa neznabošcima o čemu govori ona vizija koju je od Boga dobio apostol Petar. Sve ostalo ostaje isto. Znači, daje se desetak, samo što danas neko prima i platu u firmu i od te plate daje deseti deo, a ranije se samo radilo na polju ili se gajila stoka ili i neki trgovački ili zanatski posao i od tih prihoda se davao desetak. Isto za praznike sve ostaje kako je bilo, samo taj deo vezan za prinošenje žrtava se ukida, pa tako recimo za Pashu se više ne kolje i ne jede jagnje već se samo jede hleb i vino, kako je Hristos rekao, a što sam objasnio u prošlim porukama.

Podelu zakona koji vaze ili ne vaze, nisam ja izmislio, vec kako sam dao link sa mojim blogom, sami apostoli to cine.
Ali primecujem da ti znas neke stvari bolje i od Boga Oca, kao Hristov dolazak, a i bolje od apostola.
Znas sta vazi sta ne bolje od njih?

Sve to nam lako i jednostavno govori da si na zalost na losem putu.
Ti jesi izmislio podelu zakona koji važe ili ne važe, jer apostoli tako ne čine. Oni vrše podelu na zakone koji ostaju (držanje 10 zapovesti Božijih, zapovesti o poštovanju biblijskih praznika, o davanju desetka i sl.) i one koji više ne važe (obrezanje i prinošenje životinjskih žrtava). Ti si u ove druge ubrojao i držanje biblijskih praznika, davanje desetka i sl. iako ih nigde apostoli ne svrstavaju u tu drugu grupu već samo obrezanje i prinošenje životinjskih žrtava.
Nigde nisam rekao da ja znam bolje od Boga Oca o Hristovom dolasku, to ti sad klevećeš i imputiraš. Ja sam samo izneo hronologiju koju nam je u svom Pismu otkrio Bog Otac, a ako je On otkrio, to naravno znači da On bolje zna, a kako i neće znati bolje, kad On sve zna, a ja kao i svi ljudi koji su stvorena, ograničena bića samo nešto znam. O Hristovom dolasku nam je otkrio baš zato što smo sledili istinu Njegovog Pisma, a nismo se protivili istini, kako činiš ti i mnogi drugi (hvala Bogu, ne svi). Niti sam govorio da znam bolje od apostola šta važi, a šta ne nego sam iz Pisma naveo tačno ono što i apostoli tvrde da i dalje važi i šta da više ne važi, demantujući upravo tebe koji si stavio u usta apostola ono što oni nisu rekli – da više ne važe ni praznici ni davanje desetka. Sve to govori da si ti na vrlo lošem putu – putu protivljenja Istini koji znamo gde vodi, a ja sam na putu Istine, putu Gospodnjem i zato smo i nazvali tako naš sajt: putgospodnji.com.

Back