Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.148
Kakav bezakonik za vreme Mesije crni ti?Pogledaj celi taj svoj citat na koji ti ja odgovaram. Znam da smatraš da će biti obećanja ispunjena nad onima koji prihvate Isusa bilo da su Jevreji, bilo da su neznabošci, to je pravilno, tako i ja smatram, ali ti si rekao da ta starozavetna obećanja nemaju dalje značenje i da ih Novi zavet ne pominje, a ja sam te demantovao, npr. napisao sam ono iz Poslanice Solunjanima da će Gospod ubiti bezakonika, tj. Antihrista duhom usta svojih što je starozavetno obećanje ("duhom usana svojih ubiće bezbožnika") koje si upravo ti citirao, a tvrdio si da se ne pominje u Novom zavetu. I još si tvrdio da su ta obećanja trebala biti ispunjena prilikom Prvog dolaska, a pošto Jevreji nisu priznali Isusa biće ispunjena tek na Novom nebu i zemlji, a iz ovog se vidi da neće biti samo na Novom nebu i zemlji već neka i prilikom samog Drugog dolaska nakon kojeg sledi hiljadugodišnje carstvo Hristovo gde će živeti u rajskim uslovima pravednici, a tek potom dolazi Novo nebo i zemlja.
Jovan i Danilo ga nagovestavaju u poslednje vreme.
Kakav demantovanja sa necim sta veze sa vezom nema?
kakvi rajski usklovi za vreme hiljadu godina?
Sto nisi odma presao u svedoke da se ne mucis?
Sto ne upita arijanu da te prime?