Žig zveri

cekaj malo, pa zar nisam ja vec citirao isti taj stih iznad, kakve alfe i omege, Isaija nije bio Grk, nije prorokovao na GRCKOM JEZIKU, ODAKLE TI SAD TO? Pisac laznog otkrivenja se sa tim da je prvi i poslednji, ako verujemo Isaiji da to kaze Onaj koji tvrdi da osim njega nema Boga, pisac laznog otkrovenja proizilazi da se predstavlja Bogom - on je taj o kome govori i ap. Pavle.

A sto se tice ovih pretnji, ja sam ti vec rekao, on je antihrist i vec je osudjen i njegove pretnje ne vrede nista; cak na youtubu postoji armija ljudi koja je vec upoznata sa cinjenicama oko laznog otkrovenja, tako da je posao njegovog raskrinkavanja usao u zavrsnu fazu.
Nije kako kažeš "posao njegovog raskrinkavanja usao u zavrsnu fazu" nego posao satane i njegovih slugu da izvrnu Pismo i izbace ono što ga razobličava. Uskoro će da siđe u jarosti na zemlju, jer će mu vremena malo ostati za dejstvo. Zna da mu se bliži sud, pa mu je cilj da preko tebe i drugih njegovih slugu što više ljudi obmane i povede za sobom u večne muke. Ali, oni koji slušaju glas Jagnjeta neće biti prevareni.
"A Gospod reče Mojsiju: prođi pred narod, i uzmi sa sobom starješine Izrailjske, i štap svoj kojim si udario vodu uzmi u ruku svoju, i idi.
A ja ću stajati pred tobom ondje na stijeni na Horivu; a ti udari u stijenu, i poteći će iz nje voda da pije narod. I učini Mojsije tako pred starješinama Izrailjskim.
" Izlazak 17:5,6
"I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stijene koja iđaše za njima: a stijena bješe Hristos. " 1 Kor. 10:4
Isus je zajedno sa Ocem i Duhom Svetim nadahnuo i proroka Isaiju i proroka Jovana Bogoslova i proroka Mojsija i druge proroke Biblije. Isus je, kao i Otac i Duh Sveti predvečni Bog, Alfa i Omega, Početak i Svršetak.
Detaljnije o predvečnosti Isusa Hrista, Sina i Logosa Božijeg čitaoci mogu pogledati na drugim temama na kojima sam učestvovao.

Mi smo pravoslavni Hrišćani. Elen Vajt i Miler su pogrešili u određivanju rokova.
ponudio si link bibl. hronologija i jedna od referenci je
Tri tajne Fatime; Uvereni smo da događaji opisani u prethodna dva linka jesu znaci koji pokazuju da je poslednjih 120 godina pred Drugi dolazak Hristov u slavi počelo da teče;
sad sam se setio viduse i piramida, kako sad ovo rimokatolicko...3 dece i vizije pakla - sramota sta ljudi sebi sve dozvoljavaju, i to je tebi uverenje da tvoje odredjivanje roka nije pogresno kao ovih kojih se gnusas - SRAMOTA. i JA SAM SLUGA SATANE JE LI,kako te bre nije sramota?

ponudio si link bibl. hronologija i jedna od referenci je
Tri tajne Fatime; Uvereni smo da događaji opisani u prethodna dva linka jesu znaci koji pokazuju da je poslednjih 120 godina pred Drugi dolazak Hristov u slavi počelo da teče;
sad sam se setio viduse i piramida, kako sad ovo rimokatolicko...3 dece i vizije pakla - sramota sta ljudi sebi sve dozvoljavaju, i to je tebi uverenje da tvoje odredjivanje roka nije pogresno kao ovih kojih se gnusas - SRAMOTA. i JA SAM SLUGA SATANE JE LI,kako te bre nije sramota?
To o tri tajne Fatime, ono što je Viduša pisao o piramidama i mnoge druge stvari govore o tome. Posebno biblijski brojevi, subotnje godine i sl. Treba pročitati celi taj tekst ili barem sve fusnote. To nije nikakva sramota nego istina o biblijskoj hronologiji. Istinom treba čovek da se ponosi, a ne da je se srami. Ja verujem da je naša biblijska hronologija tačna, jer sve se poklapa toliko da čini mi se da se može desiti da pogrešimo samo ako 1 i 1 više nije 2. Ipak i da se desi da pogrešimo mi nikog ne pozivamo da ostavi svoja imanja, svoje poslove i sl. što je činio Miler (premda njegova 1844. godina (prethodno 1843.) je imala smisla, jer je 200 godina uoči poslednje jubilarne 2044. godine (jubilarne na osnovu biblijske hronologije što smo stavili na sajt), a 200 je broj iščekivanja tako da sa te strane je Miler imao nekog ispravnog rezona, ali nije do kraja sve razumevao i pogrešio je), niti imamo ikakvu materijalnu korist od svega ovoga - badava primismo badava i dajemo - oni koji nas slušaju ne mogu ništa da izgube, mogu samo da dobiju ako se ovo pokaže kao tačno (a po svemu hoće), jer će na vreme se spremiti za dolazak Gospoda Isusa Hrista. Elen Vajt i druge adventiste smo inače detaljno razobličili na ovom forumu za njihovo nepravoslavno, antibiblijsko učenje o navodnoj smrtnosti duše, a Jehovine svedoke za njihovo bogohulno učenje da Isus nije Bog.
Da si sluga satane sam si potvrdio time što si napisao da je ljubljeni učenik Hristov Jovan Bogoslov Antihrist i da je Otkrivenje koje je deo Svetog Pisma lažna knjiga. Stihovi iz Otkrivenja 22 koje sam ti naveo govore o tebi, dakle sam Bog govori o tome čiji si sluga. To je nešto čega ti treba da se stidiš, ne ja. Ja iznosim istinu o tebi, tvoje je da se postidiš i pokaješ, ali pošto nažalost mislim da nemaš stida, onda teško da će do pokajanja doći.

To o tri tajne Fatime, ono što je Viduša pisao o piramidama i mnoge druge stvari govore o tome. Posebno biblijski brojevi, subotnje godine i sl. Treba pročitati celi taj tekst ili barem sve fusnote. To nije nikakva sramota nego istina o biblijskoj hronologiji. Istinom treba čovek da se ponosi, a ne da je se srami. Ja verujem da je naša biblijska hronologija tačna, jer sve se poklapa toliko da čini mi se da se može desiti da pogrešimo samo ako 1 i 1 više nije 2. Ipak i da se desi da pogrešimo mi nikog ne pozivamo da ostavi svoja imanja, svoje poslove i sl. što je činio Miler (premda njegova 1844. godina (prethodno 1843.) je imala smisla, jer je 200 godina uoči poslednje jubilarne 2044. godine (jubilarne na osnovu biblijske hronologije što smo stavili na sajt), a 200 je broj iščekivanja tako da sa te strane je Miler imao nekog ispravnog rezona, ali nije do kraja sve razumevao i pogrešio je), niti imamo ikakvu materijalnu korist od svega ovoga - badava primismo badava i dajemo - oni koji nas slušaju ne mogu ništa da izgube, mogu samo da dobiju ako se ovo pokaže kao tačno (a po svemu hoće), jer će na vreme se spremiti za dolazak Gospoda Isusa Hrista. Elen Vajt i druge adventiste smo inače detaljno razobličili na ovom forumu za njihovo nepravoslavno, antibiblijsko učenje o navodnoj smrtnosti duše, a Jehovine svedoke za njihovo bogohulno učenje da Isus nije Bog.
Da si sluga satane sam si potvrdio time što si napisao da je ljubljeni učenik Hristov Jovan Bogoslov Antihrist i da je Otkrivenje koje je deo Svetog Pisma lažna knjiga. Stihovi iz Otkrivenja 22 koje sam ti naveo govore o tebi, dakle sam Bog govori o tome čiji si sluga. To je nešto čega ti treba da se stidiš, ne ja. Ja iznosim istinu o tebi, tvoje je da se postidiš i pokaješ, ali pošto nažalost mislim da nemaš stida, onda teško da će do pokajanja doći.
Radi se o 3 mlade portugalezanke, rimokatolkinje, o trima devojcicama - pa zar ti stvarno mislis da kada je Hristos rekao tesko onome ko sablazni i jednog od ovih najmanjih, zar ti stvarno mislis da cu ja to o 3 tajne fatime uzeti i kao mogucnost...
...ili da cu uzeti kao mogucnost da je rekoh vec PRIVREMENO Bog ostavio sebi, u svojoj vlasti vremena i rokove...
daj malo intelektualnog postenja, nismo deca, meni ne mozes da podvalis...
na internetu postoji tone i tone analiza da voljeni ucenik nikako nije autor i tzv. otkrivenja, da otkrovenje nije u pravoslavnih, za koje se ti izdajes, bogosluzbena knjiga, jel ne cita se nikada na sv. liturgiji, a u istoriji do 4. veka je bilo osporavano, izostavljano kod mnogih svetitelja, u istocnoj Crkvi iz koje poticemo mi pravoslavni, ... itd, itd
a kada govorimo o vama, ko ste to vi, lepo te pitam

Bogohulno je da je Isus Bog
A svi koji idu protiv Biblijskih dokaza idu protiv Boga.

a u Bibliji pise da je Isus Bozji Sin
Dakle nigde u Bibliji ne pise da je Isus rekao ja sam Bog
a pise da je Isus rekao Ja sam Bozji Sin.

A Bog JHVH Jehova je jasno sebe razotkrio Imenom.

dokaz da je Isus Bozji SIn ima bas previse u celoj Bibliji

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog
preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.
(Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.
sto puta mora covek da ti kaze..ako je isus boziji sin onda je isus bog..pa nije valjda zivotinja..

Slava Bogu! Evo baš nešto o veri i delima pre par godina pisali smo ovde: http://putgospodnji.com/vera-dela-spasenje/vera-jeste-delo.html
Писмо јасно говори да вера није дело, Када би вера била дело онда би се нама плата бројала по дугу а не би била благодат. Јер кадф неко ради он за то очекује плату а не милостињу" дај ми шта сам зарадио" и тачка. Нема ту благодати. Може човек да поверује Речи.али такође може да остане само слушач без дела. Топотвршују и Христове речи:А које је на камену то су они који кад чују с радости примају ријеч; и ови коријена немају који за неко вријеме вјерују, а кад дође вријеме кушања отпадну.
Дакле ови повероваше али будући да делима се не укоренише отпадоше
Дакле јасно се види да вера није дело већ да претходи делима, али је нешто друго ту пресудно А то је наша воља.
Без учешћа воље која ће веру крунисати делима нема нема благодати која се прима за веру.
Јер вера која не донесе род остаје без благодати
Ко жена ако и остане трудна а не донесе род, неће се назвати мајком.
А благодат је од вере а не од дела,иначе не би била благодат.
Вера није дело већ претеча дела, дело је последица наше воље а вера је стимуланс наше воље, вера је мотив који је дат од Бога а од нас прихваћен и продужен до дела. Многи не прихвате те идеје које долазе од Бога који живи у нама, неки посумњају, а неки поверују ал немају храбрости да их реализују, неки запусте те идеје и не добију балагодат која је у њима обећана. да благодат не буде од дела па да се хвалимо како смо ми нешто постигли , него да благодат буде од вере и да разумемо да смо даровани већ самом идејом која се родила у нашем уму.

вера је стимуланс наше воље, вера је мотив који је дат од Бога а од нас прихваћен и продужен до дела. Многи не прихвате те идеје које долазе од Бога који живи у нама, неки посумњају, а неки поверују ал немају храбрости да их реализују, неки запусте те идеје и не добију балагодат која је у њима обећана. да благодат не буде од дела па да се хвалимо како смо ми нешто постигли , него да благодат буде од вере и да разумемо да смо даровани већ самом идејом која се родила у нашем уму.
Ako imam dozvolu da se nastavim...narocito na ovo
Када би вера била дело онда би се нама плата бројала по дугу а не би била благодат
Vera se uvek gradi indukcijom, a nikad dedukcijom, tako kad apostoli tražaše da im Gospod dometne veru, on im odgovori da kad bi je imali koliko zrno gorušično, rekli bi gori da predje (Matej 17,20), ili dudu da se iščupa i usadi u more (Luka 17,6). To isto zrno gorušično, najmanje od svih semena, uzrasta u drvo, pa bude veće od sveg povrća (Matej 13,31-32), indukuje hlad za ptice nebeske (Marko 4,32), koje se na njegovim granama nastanjuju (Luka 13,19).
Kad god neki nevernik hoće da sakrije svoju neveru, da omalovaži Reč Gospodnju, jer ne veruje u nju, on kaže da to nije realno, stvarno, da je to simbolika, apstrakcija i sl. Opravdava se npr. simbolikom lažnog otkrivenja tipa 10x10x10, pa puta 122, ili pak računanjem žiga zveri, ne bi li lukavo izmišljena bajka dobila kao privid protivtežu egzaktnost. Drugi pak veruju brojkama, ali i jedni i drugi zaboravljaju da svoju (ne)veru grade dedukcijom (čak Irodovim kvascem), ili pak, na nepravdi. Kad bi bar gradili.
Ali Sin čovečiji kad dodje, hoće li naći veru na zemlji? upita Gospod, isti onaj koga uzverovaše i deca, i na koje upućivaše da se mi odrasli obratimo. A kako će se obratiti onaj kome misterije češu uši, koji apstrakcijom i simbolikom, ili pak dedukcijom pokušava da sakrije svoje neverje? Kuća takvih neće odoleti kad udari dažd i dodju vode i dunu vetrovi, a kamoli da je to tek priča (Matej 7,...21-27):
.

Poslednja izmena:

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

To što je Isus Sin Boga živoga je još jedan od dokaza da je On Bog. Sin prevečnog, nestvorenog Oca je prevečan, tj. nestvoren, tj. Bog. Sin vremenskog, stvorenog oca je vremenski, tj. stvoren, tj. čovek. Nestvoreno rađa nestvoreno, stvoreno rađa stvoreno. Isus je Sin prevečnog Oca i zato je On Bog. Da je Bog Otac rodio nekakvog Isusa koji nije Bog, to bi značilo da ni Otac ne bi bio Bog niti Otac već samo otac (sa malim "o"). Jer, kakve je prirode rođeni, takve je i onaj koji rađa. Čovek rađa čoveka, a Bog Boga. Isus se prevečno rađa od Oca i zajedno sa prevečno od Oca ishodećim Duhom i sa prevečnim Ocem postoji pre svih vekova, zbog čega se i naziva prevečnim. Taj prevečni Isus je sa Ocem i Duhom Svetim stvorio Mariju Bogorodicu, onu koja će Mu podariti telo. I kada se ovaplotio, tj. začeo silom Duha Svetoga u utrobi Deve Marije postao je čovek, a i dalje ostao Bog. Dobio je dakle čovečansku prirodu, a zadržao neizmenljivu božansku prirodu i božansku ipostas, tj. ličnost.
Ukratko o tome da je Isus Bog: https://www.gotquestions.org/Hrvatski/Isus-Bog.html (s tim što bih tu dodao da ovo "prije nego što je Abraham bio Ja Jesam" što govori Isus upravo znači "Ja sam Bog" - to "Ja Jesam" je istovetno sa "Ja sam Svagda Sušti, Svagda Postojeći" i sl.).
Detaljnije o tome da je Isus Bog čitaoci mogu videti na drugim temama na kojima sam o tome pisao.

Poslednja izmena:
Писмо јасно говори да вера није дело, Када би вера била дело онда би се нама плата бројала по дугу а не би била благодат. Јер кадф неко ради он за то очекује плату а не милостињу" дај ми шта сам зарадио" и тачка. Нема ту благодати. Може човек да поверује Речи.али такође може да остане само слушач без дела. Топотвршују и Христове речи:А које је на камену то су они који кад чују с радости примају ријеч; и ови коријена немају који за неко вријеме вјерују, а кад дође вријеме кушања отпадну.
Дакле ови повероваше али будући да делима се не укоренише отпадоше
Дакле јасно се види да вера није дело већ да претходи делима, али је нешто друго ту пресудно А то је наша воља.
Без учешћа воље која ће веру крунисати делима нема нема благодати која се прима за веру.
Јер вера која не донесе род остаје без благодати
Ко жена ако и остане трудна а не донесе род, неће се назвати мајком.
А благодат је од вере а не од дела,иначе не би била благодат.
Вера није дело већ претеча дела, дело је последица наше воље а вера је стимуланс наше воље, вера је мотив који је дат од Бога а од нас прихваћен и продужен до дела. Многи не прихвате те идеје које долазе од Бога који живи у нама, неки посумњају, а неки поверују ал немају храбрости да их реализују, неки запусте те идеје и не добију балагодат која је у њима обећана. да благодат не буде од дела па да се хвалимо како смо ми нешто постигли , него да благодат буде од вере и да разумемо да смо даровани већ самом идејом која се родила у нашем уму.
Tačno je ovo što ti ovde pišeš, o tome i mi pišemo na tom linku, vera prethodi delima, vera bez dela je mrtva i sl. Time demantujemo one koji kažu da se verom bez dela možemo spasiti. Samo mi to proširujemo i kažemo da je i sama ta vera delo, ne samo delo koje joj sleduje. Često možemo čuti izraz "čin vere" koji je ništa drugo nego li "delo vere". Vera je poslušnost Bogu, kad čovek veruje Bogu, On onda i dela u skladu sa svojom verom. Ali i sama ta vera u srcu je delo. Npr. kad ispogramiramo robota da nešto uradi, on će zaista imati delo, ali neće imati veru u sebi, već program po kome radi. A mi kao slobodna razumna bića delamo po veri, a ne po programu. Npr. Gospod kaže: "Ko poveruje i krsti se, spašće se, ko ne poveruje samog je sebe osudio". Znači, telesno krštenje sleduje veri da treba da se krstimo, a nekrštenje neverovanju u to da treba da se krstimo. Već samo neverovanje povlači osudu, a već samo verovanje je delo koje povlači spasenje. Ako se krstimo znači da smo zaista verovali, da se nismo krstili značilo bi da nismo verovali, jer nismo na delu ispunili to što vera nalaže. Znači, vere imamo ako delo ispunimo, a nemamo ako ne ispunimo, a možemo da ispunimo. Ipak, ima slučajeva kad čovek poveruje, ali nije u prilici da se krsti, recimo razbojnik na krstu s desne strane Gospoda nije se krstio, jer nije bio u prilici, ali je poverovao u reči Gospodnje, pokajao se, ispovedio Isusa kao Spasitelja i ušao u Raj iako se nije krstio. Dakle, sama njegova vera ga je spasila. Dobro, i njegove reči ispovedanja su delo, ali i vera u srcu je delo. Zato i apostol Pavle kaže: Neću vaše nego vas (srca vaša)". Pismo još kaže "Daću im novo srce", "Više svega što se čuva čuvaj srce svoje", "Iz srca izlaze preljuba, kurvarstva",... "Iz srca izlazi dobro ili zlo". Da Avram nije imao tu veru u srcu, tu poslušnost u srcu ne bi je imao ni u spoljnjem delu. To spoljnje delo je posledica unutrašnjeg dela, tj. vere.
Zato smo tu http://putgospodnji.com/vera-dela-spasenje/vera-jeste-delo.html napisali i ovo:
„A plod Duha jeste: ljubav, radost, mir, dugotrpljenje, blagost, dobrota, vjera, krotost, uzdržanje. Za takve nema zakona” (Gal. 5:22-23).
Vidimo da je vera izjednačena sa delima (ljubavi, radosti, dugotrpljenja...), da je stavljena u istu ravan sa delima. Drugim rečima vidimo da se za veru koja opravdava može reći, ne samo da jeste delo nego, da jeste i jedno od dela.
To se vidi i iz sledećih reči Svetog pisma:
„Sećajući se neprestano vašeg dela vere, i truda ljubavi, i postojane nade u Gospoda našega Isusa Hrista pred Bogom i Ocem našim.” (1 Sol. 1:3)
Reći „dela vere” je isto što i reći „delatne vere”. Apostol se ne seća dela koja nisu od vere niti vere koja je bez dela, nego spaja ta dva pojma u jednu nedeljivu celinu – „dela vere”, tj. „delatnu veru” koja jedino kao takva jeste dostojna sećanja; jer jedino kao takva „vredi” (vidi gore Gal. 5:6) i jedino kao takva „koristi” i „spasava” (vidi gore Jak. 2:14)

Tačno je ovo što ti ovde pišeš, o tome i mi pišemo na tom linku, vera prethodi delima, vera bez dela je mrtva i sl. Time demantujemo one koji kažu da se verom bez dela možemo spasiti. Samo mi to proširujemo i kažemo da je i sama ta vera delo, ne samo delo koje joj sleduje. Često možemo čuti izraz "čin vere" koji je ništa drugo nego li "delo vere". Vera je poslušnost Bogu, kad čovek veruje Bogu, On onda i dela u skladu sa svojom verom. Ali i sama ta vera u srcu je delo. Npr. kad ispogramiramo robota da nešto uradi, on će zaista imati delo, ali neće imati veru u sebi, već program po kome radi. A mi kao slobodna razumna bića delamo po veri, a ne po programu. Npr. Gospod kaže: "Ko poveruje i krsti se, spašće se, ko ne poveruje samog je sebe osudio". Znači, telesno krštenje sleduje veri da treba da se krstimo, a nekrštenje neverovanju u to da treba da se krstimo. Već samo neverovanje povlači osudu, a već samo verovanje je delo koje povlači spasenje. Ako se krstimo znači da smo zaista verovali, da se nismo krstili značilo bi da nismo verovali, jer nismo na delu ispunili to što vera nalaže. Znači, vere imamo ako delo ispunimo, a nemamo ako ne ispunimo, a možemo da ispunimo. Ipak, ima slučajeva kad čovek poveruje, ali nije u prilici da se krsti, recimo razbojnik na krstu s desne strane Gospoda nije se krstio, jer nije bio u prilici, ali je poverovao u reči Gospodnje, pokajao se, ispovedio Isusa kao Spasitelja i ušao u Raj iako se nije krstio. Dakle, sama njegova vera ga je spasila. Dobro, i njegove reči ispovedanja su delo, ali i vera u srcu je delo. Zato i apostol Pavle kaže: Neću vaše nego vas (srca vaša)". Pismo još kaže "Daću im novo srce", "Više svega što se čuva čuvaj srce svoje", "Iz srca izlaze preljuba, kurvarstva",... "Iz srca izlazi dobro ili zlo". Da Avram nije imao tu veru u srcu, tu poslušnost u srcu ne bi je imao ni u spoljnjem delu. To spoljnje delo je posledica unutrašnjeg dela, tj. vere.
Zato smo tu http://putgospodnji.com/vera-dela-spasenje/vera-jeste-delo.html napisali i ovo:
„A plod Duha jeste: ljubav, radost, mir, dugotrpljenje, blagost, dobrota, vjera, krotost, uzdržanje. Za takve nema zakona” (Gal. 5:22-23).
Vidimo da je vera izjednačena sa delima (ljubavi, radosti, dugotrpljenja...), da je stavljena u istu ravan sa delima. Drugim rečima vidimo da se za veru koja opravdava može reći, ne samo da jeste delo nego, da jeste i jedno od dela.
To se vidi i iz sledećih reči Svetog pisma:
„Sećajući se neprestano vašeg dela vere, i truda ljubavi, i postojane nade u Gospoda našega Isusa Hrista pred Bogom i Ocem našim.” (1 Sol. 1:3)
Reći „dela vere” je isto što i reći „delatne vere”. Apostol se ne seća dela koja nisu od vere niti vere koja je bez dela, nego spaja ta dva pojma u jednu nedeljivu celinu – „dela vere”, tj. „delatnu veru” koja jedino kao takva jeste dostojna sećanja; jer jedino kao takva „vredi” (vidi gore Gal. 5:6) i jedino kao takva „koristi” i „spasava” (vidi gore Jak. 2:14)
Све си ти то мени лепо објаснио, и текст исто то пише само мало опширније, Предивна интелигентна објашњења,
Таква предивна објашњења имају и они што се клањају иконама, и што обожавају Девицу Марију као Краљицу небеску.
Све неистине имају предивна објашњења и доказе.

[QUOTE="Avakum,
"Boj ne bije broj nego soj", kaže naš narod. A Gospod kaže za poslednja vremena: "Ne boj se malo stado". Bilo je perioda u istoriji kad je Crkva bila mnogobrojna, a bilo je kada je bila malobrojna. Po Pismu "Crkva je stub i tvrđava istine", a ne stub i tvrđava većine. Koliko god ljudi da sleduje Istinu oni su Crkva. Kao što su na istoku Pravoslavna Crkva bili Maksim Ispovednik i njegov učenik i možda još poneki mirjanin, a sve ostale vladike, sveštenici, monasi i mirjani su bili jeretici monoteliti iako su sebe predstavljali Pravoslavnom Crkvom.
Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija, ali to nisu ekumenističke crkve zato što one ispovedaju da osim Isusa Hrista postoje i drugi putevi spasenja dok to one koje su osudile Arija nisu ispovedale. Dakle, ekumenističke crkve nemaju kontinuitet nego diskontinuitet u odnosu na Pravoslavnu Crkvu, jer uče jeres i time otpadaju od Pravoslavlja.
Nije nekolicina nego mnogo ekumenističkih sledbenika se odvojilo od Crkve i otišlo u raskol, tj. šizmu i ne samo šizmu već i šizmatojeres, jer osim što su u raskolu još su i u jeresi zbog koje su se i odvojile od Crkve. S druge strane, mali je broj onih koji su ostali u Crkvi i njih ti pogrešno nazivaš raskolnicima iako ispovedaju učenje Crkve u kontinuitetu sa prethodnim generacijama Crkve. Na stranu to što ima i onih koji su protiv ekumenizma, ali ispovedaju druge jeresi. Oni su isto jeretici i raskolnici kao i ekumenisti. Samo oni antiekumenisti koji i u drugim stvarima ostaju verni učenju Crkve jesu pripadnici Crkve.
Da, Maksim je bio član Crkve za razliku od njegovih savremenika sa Istoka, tj. svih zvaničnih istočnih "pravoslavnih" crkava tog doba. On je sa svojim učenikom tada bio Pravoslavna Crkva na Istoku, a ostali na Istoku koji su se zvali pravoslavnim bili su jeretici monoteliti (Zapad tada nije bio pao u jeres monotelitstva). Tako i danas, malo stado je Pravoslavna Crkva, a zvanične "pravoslavne" crkve širom sveta su jeretici ekumenisti.
Sam si navodio da ima staraca koji greše što uče da je posedovanje brojeva u poreskoj upravi i sl. greh koji vodi u pakao. Ako mogu u tome pogrešiti, zašto ne bi mogli pogrešiti u proceni kada se gubi blagodat. Znali su i svetitelji u nečemu da pogreše, a kamoli razni današnji starci i "starci". Najbolje merilo kad je neko izgubio blagodat je merilo Pisma i Predanja po kome onaj koji je u jeresi (poput današnjih ekumenista) gubi blagodat.

Promenio bih ga svedočenjem Jevanđelja ukoliko želi da prihvati jevanđeljsku poruku. Ukoliko ne želi, krivica je na njemu, na Hrišćanima je da svedoče, a na onima kojima se svedoči je da li će tu poruku prihvatiti ili odbaciti. Ako je prihvate, slava Bogu, taj će se spasiti, ako je odbace onda po rečima Hristovim u dan Strašnog Suda lakše će biti Sodomu i Gomoru nego li takvome, jer (parafraza) "da su u Sodomu i Gomoru videli čudesa koja ste vi videli davno bi se u vreći i pepelu pokajali".
To je samo mit i propaganda. Neke bolesti su otklonjenje unapređenjem higijene i sl. Vakcine samo pogoršavaju zdravstveno stanje, ali o tome sam pisao na drugim temama, pa tamo čitaoci neka čitaju koga zanima.
Po svemu što pišem vidi se da sam pravoslavan, a da si ti nažalost u sekti (u onom negativnom smislu pošto postoji i ono pozitivno značenje, a to je da Hristos Hrišćane naziva onima koji nisu od ovog sveta, koje je odvojio od sveta, a takvim "sektašima" i ja, slava Bogu, pripadam (u Pismu piše da su sektom nazivani i prvi Hrišćani) dok ti pripadaš nažalost onim drugima - neka bi Gospod dao tvoje pokajanje, ali na tvojoj slobodnoj volji je da odluči).
[/QUOTE]

Bla bla truc truc. Nista novo pod suncem. Ne boj se malo stado. Ovo apsolutno moze da citira bilo koja sekta. Prica o nekakvoj istini je prica koju pricaju svi. Dovoljno je da se u tvom pisaniju izbaci rec Crkva, Pisma i Predanja i mozes slobodno svoje ime iz Avakum da preimunujes u Ahmed. Ti SPC nazivas sektom i time pokazujes da nemas pojima sta je to sekta, a sta je jers. SPC koja ima opstenje sa svim drugim Crkvama, dok vi istinski sektasi imate opstenje preko foruma. A najsmesnije kada se medjusobno dohvatite i onda kao deca Mi smo u pravu. E ne nego smo mi, e ne nego mi. Anatema, anatema, anatema.

Sto se tice pedera preporucujem ti voditelja emisije Slovoljubve Miljana Tanica. Idi pa njemu propovedaj evangelije ali dupe drzi uza zid. :rotf:

Prica o vakcinama je tipicna sektaska prica koja niti ima veze sa naukom niti sa Pravoslavljem.

Inace ovde ima 5 kratkih video klipova da ne lupas vise o nakakvom ekumenizmu. Nisi ti to nesto dobro razumeo i jopet si nesto pogresno nauco preko interneta.

Uvek sam navodio pametne stvari na ovom forumu, nikad gluposti. Pišem mudrošću ne svojom već onom koju mi je Bog dao. Tamo gde pogrešim, a to je vrlo retko, ja se ispravim (kao kod stava o biometrijskim dokumentima) i ta greška je plod moje ljudske nesavršenosti koju svi ljudi treba malo pomalo da otklanjaju po zapovesti Gospodnjoj: "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski". Prema tome, moje pisanje je sadejstvo Božije blagodati, talanata koje mi je dao, ali i te nesavršenosti pale prirode koju ispravljam iz dana u dan. A i taj pogrešan stav sam obrazlagao ne glupim već prilično zasnovanim argumentima koji su se na kraju ipak pokazali pogrešnim. Bog nam je dao mudrost, ali i slobodnu volju po kojoj nešto i pogrešimo, ali po kojoj se i ispravljamo ako hoćemo. Ja sam se za ono što sam napisao pogrešno ispravio, a ti se nažalost nisi ispravio za sve što si pogrešno napisao, npr. za ovo o ekumenizmu što je mnogo veća greška nego ova moja o biometrijskim dokumentima, jer biometrijska dokumenta su nešto novo i nije čudo da se tu pogreši, samo treba čovek i da se ispravi (i zbog te ispravke Gospod je meni i mom bratu u Hristu otkrio nove stvari po tom pitanju koje ranije nismo znali, tj. istinu o biblijskoj hronologiji i dr.), a učenje o Isusu kao jedinom putu spasenja (koga negira jeres ekumenizma) nije nešto novo, jer to učenje je zapisano u samom Jevanđelju koje je odavno napisano, a uz to jeres ekumenizma sigurno vodi u Pakao ako se čovek ne pokaje.

Imali smo priliku mnogi da se uverimo u tvoju pamet. Opticki i neopticki bar kodovi, cip iz pasosa koji je beskontaktni i deluje na daljinu, kompjuter zvani Zver gde podaci sigurno idu, zatim gde se stavlja elektronski potpis je podvaljen broj 666 jer nigde ne pise da ce tekst ja sam tvoj, ti si moj da se vidi te je moguce da su ga u policiji podvalili. A tvoje druge mudrosti koje ti je takodje Bog "otkrio" po pitanju subote ne da komentarisem.

Imali smo priliku mnogi da se uverimo u tvoju pamet. Opticki i neopticki bar kodovi, cip iz pasosa koji je beskontaktni i deluje na daljinu, kompjuter zvani Zver gde podaci sigurno idu, zatim gde se stavlja elektronski potpis je podvaljen broj 666 jer nigde ne pise da ce tekst ja sam tvoj, ti si moj da se vidi te je moguce da su ga u policiji podvalili. A tvoje druge mudrosti koje ti je takodje Bog "otkrio" po pitanju subote ne da komentarisem.
Suština lažnog otkrivenja je ta da se po njemu jasno razgraničavaju dobri i zli, Hristovi i antihristovi jednim jedinim SPOLJAŠNJIM "dokazom", opredeljenjem da li će ili neće primiti spoljašnje obeležje "žig zveri - 666", a da pri tome taj isti žig treba da se izračuna [OTK. 13,16-18].

Jovan 8,15: Vi sudite po telu, ja ne sudim nikome.

Ma kakvo bilo čovekovo srce, ma kome potčinio svoj um, nije presudno dok god nije spolja žigosan, može se zaključiti iz lažnog otkrivenja. Naravno da su ljudi u proteklim vekovima želeli da se "obezbede", što i danas imaju na umu, ali na taj način što žigom zveri uvek nanovo inkriminišu bilo omražene pojedince, bilo države.

MATEJ 23,28: Tako i vi: spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.

Ali apostol PAVLE JE JASNO REKAO DA JE NJEMU LIČNO PREDATO OTKRIVENJE BOŽIJE (i svi apostoli primiše i priznaše njega, PAVLA), I EVO ŠTA KAŽE U PRVOJ TIMOTIJU 4:

A DUH IZRIČITO GOVORI DA ĆE U POSLEDNJA VREMENA OTSTUPITI NEKI OD VERE SLUŠAJUĆI DUHOVE PREVARE I NAUKE DEMONSKE U LICEMERJU LAŽLJIVACA ČIJA JE SAVEST ŽIGOSANA (umesto čela i ruke - otk.13,16) KOJI ZABRANJUJU ŽENITI SE, kako ih lepo opisa apostol PAVLE, BUDUĆE KATOLIKE, A NASLEDNIKE ZAPADNE CRKVE IZ KOJE JE I DOŠLO LAŽNO OTKRIVENJE U ISTOČNU KOJA GA VEKOVIMA NIJE PRIZNAVALA, I DAN-DANAS GA ZABRANJUJE DA SE ČITA U NJOJ, NA SLUŽBI, NA SVETOJ LITURGIJI.

[QUOTE="Avakum,

Bla bla truc truc. Nista novo pod suncem. Ne boj se malo stado. Ovo apsolutno moze da citira bilo koja sekta. Prica o nekakvoj istini je prica koju pricaju svi. Dovoljno je da se u tvom pisaniju izbaci rec Crkva, Pisma i Predanja i mozes slobodno svoje ime iz Avakum da preimunujes u Ahmed. Ti SPC nazivas sektom i time pokazujes da nemas pojima sta je to sekta, a sta je jers. SPC koja ima opstenje sa svim drugim Crkvama, dok vi istinski sektasi imate opstenje preko foruma. A najsmesnije kada se medjusobno dohvatite i onda kao deca Mi smo u pravu. E ne nego smo mi, e ne nego mi. Anatema, anatema, anatema.

Sto se tice pedera preporucujem ti voditelja emisije Slovoljubve Miljana Tanica. Idi pa njemu propovedaj evangelije ali dupe drzi uza zid. :rotf:

Prica o vakcinama je tipicna sektaska prica koja niti ima veze sa naukom niti sa Pravoslavljem.

Inace ovde ima 5 kratkih video klipova da ne lupas vise o nakakvom ekumenizmu. Nisi ti to nesto dobro razumeo i jopet si nesto pogresno nauco preko interneta.

И Јевреји су имали предања па кад је Христос дошао нису препознали месију. Предања су најбољи могући начин да се из црквеног учења избаци Писмо.
Све што се не може оправдати писмом, свака јерес, Оправдаће се лепо и елегантно предањем

И Јевреји су имали предања па кад је Христос дошао нису препознали месију. Предања су најбољи могући начин да се из црквеног учења избаци Писмо.
Све што се не може оправдати писмом, свака јерес, Оправдаће се лепо и елегантно предањем

Ne kontas uopste moju poentu. No nema ni veze.

Kaze se na jednmom mestu u Bibliji :

"Mnogo je zvanih , a malo odabranih" i ono "Nece svaki koji mi govori Gospode , Gospode uci u Carstvo nebesko , no koji tvori volju Oca moga koji je na nebesima" Mt 7,21...
ima li razlike kada kaze
koji tvori Matej 7,21
i
koji izvrsi Matej 12,50
volju Oca moga koji je na nebesima/koji je kontekst Mt 7, a koji 12, 50?

ajmo sad, naredjenje, izvrsenje - na 12,50 za jedanput uradjen ili izvrsen ilizavrsen posao, a tvorenje traje, nikad se ne zavrsava

Poslednja izmena:
:)

Je l` to nekako slicno onome kada Otac kaze sinovima :

"Idi i uradi to i to" , a jedan kaze da hoce , al` ne ode ili onom drogom isto , a ovaj kaze da nece , ali ipak se raskaje i ode da uradi ...?

Ili je po malo rec o "sinu robinje i sinu brakom obrucene "...?

Ili je rec "o krotkima koji ce naslediti ..."...?

A mozda i o onima iz Psaltira 50 :

"...duh skrusen i smeran ..."...?

Ili su "samo u pitanju neka dobra deca , jer takvih je Carstvo nebesko"...?

Kaze se na jednmom mestu u Bibliji :

"Mnogo je zvanih , a malo odabranih" i ono "Nece svaki koji mi govori Gospode , Gospode uci u Carstvo nebesko , no koji tvori volju Oca moga koji je na nebesima" Mt 7,21...
Ovo su Boziji sinovi i samo na takav nacin, Galatima 3,

26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;
27 Jer koji se god u Hrista KRSTISTE, u Hrista se obukoste.

Bakonja, vreme ti je da se krstavas u ime Mesijino, da bi bio Boziji sin, :)

Otkrivenje, glava 2

Ко има ухо да чује нека чује шта говори Дух црквама: који побиједи даћу му да једе од мане сакривене, и даћу му камен бијел, и на камену ново име написано, којега нико не зна осим онога који прими
Шта је то крштење и шта значи крстити се именом Исуса Христа?
Једна наша песма каже: Бог је на небу а на земљи кум.
Кум на земљи даје име детету и то је земаљско крштење, јер постоји и духовно крштење где се такође добија име али овај пут од Бога.
Име је ознака карактера и кад Бог у светом писму говори о нечијем имену, он говори о карактеру тог човека, о ономе како га Бог види.
Кроз покајање ми се окрећемо од зла ка добру и почињемо да чинимо добра дела и кроз творење добра ми мењамо свој карактер , добијамо ново име од бога, нови карактер. И то је оно право духовно крштење без којег нико неће наследити Царство.Јер онај ко је се обукао у Христа оденуо је се Христовим карактером као хаљином. Родили су се поново као нови човек, и сада су Синови Божији.

Otkrivenje, glava 2

Ко има ухо да чује нека чује шта говори Дух црквама: који побиједи даћу му да једе од мане сакривене, и даћу му камен бијел, и на камену ново име написано, којега нико не зна осим онога који прими
Кум на земљи даје име детету и то је земаљско крштење, јер постоји и духовно крштење где се такође добија име али овај пут од Бога.
Kako moze niko da ne zna to novo ime osim ko ga primi, a kazes da kum daje ime detetu? Ko koga ovde laze osim pisca laznog otkrivenja - antihrista, jer ako niko ne zna, jel znas ti svoje novo ime od Boga, neka se javi neki krsteni koji je dobio NOVO ime od Boga, i samo ga on zna, Iili jos niko nije pobedio te niko jos nije dobio to novo ime? Kkao moe da bude zemaljsko, ako smo krsteni i zapecaceni Duhom Svetim? Nema drugog krstenja, nema druge smrti, nema drugog vaskrsenja - vec antihrist laze i vara vas da ili propustite ili negirate PRVO I JEDINO. Jer ako sve ima drugo, onda prvo i nije toliko vazno i vi nastavljate d razaloscujete Duha Svetoga kojim ste zapecaceni i ciji ste zalog dobili...

OTK., više mesta: ko ima uho (jedno) neka cuje sta duh govori crkvama: onome koji pobediI...
pa svakoj crkvi-"pobedniku" različito da napravi razdor, kao npr. u OTK.2,17 kome daje "manu sakrivenu" , ali najveću podvalu onome 'pobedniku kome neće nauditi tzv. druga smrt'. Da li je djavo mogao da smisli pakleniji plan kako da se nikad ne ukine i ne pobedi smrt (vidi obavezno OSIJA 13,14 i 1.Korinćanima 15.51-55, ako nisi do sada), neprijatelj poražen od Hrista, ustajući i sam iz mrtvih vlašću koji primi od Oca, čak podižući mrtve na licu mesta glasom svojim, bez da čekaju sveopšte vaskrsenje, kao npr. Lazara, od paklenog plana da pomeri fokus sa smrti-neprijatelja koji će se poslednji uništiti izmišljajući drugu smrt, blagosiljajući (otk.14,13) one koji ('prvi put') umiru?
  • Jovan 7,48-51 Ja sam hleb života. Oci vaši jedoše manu u pustinji i pomreše. Ovo je hleb koji silazi s neba: da koji od njega jede ne umre. Ja sam hleb živi koji sidje s neba; ako ko jede od ovoga hleba živeće vavek; i hleb koji ću ja dati telo je moje, koje ću ja dati za život sveta.
  • Jovan 7,58 Ovo je hleb koji sidje s neba: ne kao što oci vaši jedoše manu i pomreše; koji jede ovaj hleb živeće vavek.
  • Matej 11,15: Ko ima usi (oba) da cuje neka cuje da су сви пророци и закон прорицали до Јована (Krstitelja).
  • Pisac lažnog otkrovenja naziva sebe prorokom Jovanom, a pisac 4.og jevandjelja-apostol naziva sebe učenikom za čije svedočanstvo znamo da je istinito, a od vlastitog imena beži kao da i nije njegovo (Opširnije...).

Poslednja izmena:

Back