Žig zveri

Можда се нису одрекли речима али делима сигурноп јесу. Многи су на речима хрићћани а делима га се одричу
Нешто ме занима није ли ово икона звери

I ja sam to pomislio prošle godine kad sam video te vesti o robotu Sofiji i sl. Čitao sam i ranije neka tumačenja da bi i roboti mogli biti ikona zveri (ima i tumačenja da su to TV, kompjuter, mobilni, hologrami i sl.). Moguće je da je sve to zajedno odnosno sve ono na čemu će se prikazivati i lik Antihrista kad se pojavi. A po biblijskoj hronologiji, a ranije sam o tome ovde pisao, Antihrist će se javno pojaviti 2025. godine, a žig kao obavezan uvesti 2032/33. godine (3,5 godine nakon Vaznesenja Neveste 2029. godine) i vladati sve do Armagedona i Drugog dolaska Hristovog 2036. godine. Potom dolazi hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Skoro je otpočeo i projekat izgradnje grada Neoma u Saudijskoj Arabiji. Neki tumače da bi Neom mogao biti Vavilon Veliki iz Otkrivenja. Mislim da je savremeni zemaljski Jerusalim Vavilon Veliki, tj. majka bludnica, a Vatikan, Neom, možda Njujork, London i sl. bi mogli biti ćerke bludnice. Savremeni Izrael odnosno zemaljski Jerusalim (duhovno Sodom i Gomor - Otkr.11, odnosno "sinagoga satanina" - Otkr. 2:9 i Otk. 3:9) je suprotstavljen Nebeskom Jerusalimu, ali i tu će biti (a i danas ih ima) onih koji će se obratiti JAHOŠUI ha MEŠIJAHU (Isusu Hristu) i postati kasnije stanovnici Nebeskog Jerusalima. Građani Nebeskog Jerusalima (bilo jevrejski bilo nejevrejski po telesnom poreklu) su istinski Izraelci, Jevreji odnosno Hrišćani, a svi drugi (bilo jevrejski bilo nejevrejski po telesnom poreklu) su lažni.

Poslednja izmena:
Kako tehnika napreduje rötako ljudi prilagodjavaju zig zveri.
Secam se to bese nekad TV pa kompjuter pa www pa kartice pa cipovi pa nedacno citam nesto sa genetikom evo i robota.

Tako ce napredkom tehnike opet nesto novo biti.

Ali glavni izvor iz kojeg potice ovaj izvestaj o zigu zveri biblija, se slabo istrazuje da se vidi sta je to u ko to daje.

Kako tehnika napreduje rötako ljudi prilagodjavaju zig zveri.
Secam se to bese nekad TV pa kompjuter pa www pa kartice pa cipovi pa nedacno citam nesto sa genetikom evo i robota.

Tako ce napredkom tehnike opet nesto novo biti.

Ali glavni izvor iz kojeg potice ovaj izvestaj o zigu zveri biblija, se slabo istrazuje da se vidi sta je to u ko to daje.

Biće najverovatnije nanočipovi u okviru vakcine koja menja DNK čoveka u nefilimski DNK i zato takvima po Otkrivenju nema oproštaja, jer Bog ne oprašta nefilimima pošto nisu Njegova tvorevina. Niko ne kaže da je TV ili kompjuter žig zveri već da ikona zveri može biti TV, kompjuter, mobilni (mobilnim će se (pored čipa u telu) takođe vršiti i plaćanja što je već i sada donekle slučaj), hologram i sl., a meni se čini da je sve to, tj. prosto to je savremeno tehnološko sredstvo pomoću koga će ljudi u svetu moći da vide Zver - Antihrista i da mu se klanjaju, a moguće da će do tada svuda biti postavljeni i usavršeni roboti koji će imati svoju dodatnu funkciju porobljavanja ljudi.

A glavni izvor jeste Biblija, mi smo najviše i pisali ovde o žigu zveri utemeljeno na Bibliji samo što to neki poput Glasnika namerno negiraju.
Pored svega što smo ovde biblijski zasnovano napisali dovoljno je da ostavim ovaj link (koji sam i ranije ovde više puta ostavljao) ka našem sajtu gde je sve na osnovu Biblije detaljno objašnjeno o žigu zveri i kada će sve to biti:
http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html

A da ljudi ne bi bili prevareni od onih koji govore (delimično tačno, delimično netačno) protiv žiga zveri, a sami propovedaju učenje zveri (satane čiji će sin biti zver - Antihrist) o duši posle smrti, ostaviću ovde i biblijsko utemeljeno razobličenje (od mog brata u Hristu, a koje sam postavio ovde 2013. godine na svoj blog) epikurejaca, budista, adventista i drugih poput Glasnika koji nasuprot Bibliji, tj. Svetom Pismu uče da duša nije svesna posle smrti već tek od vaskrsenja tj. od sjedinjenja sa telom:

https://forum.krstarica.com/entry.php/39407-Šta-se-dešava-nakon-smrti-–-biblijski-stav-1-deo
https://forum.krstarica.com/entry.php/39409-Šta-se-dešava-nakon-smrti-–-biblijski-stav-2-deo
https://forum.krstarica.com/entry.php/39410-Šta-se-dešava-nakon-smrti-–-biblijski-stav-3-deo
https://forum.krstarica.com/entry.php/39423-Šta-se-dešava-nakon-smrti-–-biblijski-stav-dodatak
https://forum.krstarica.com/entry.php/39432-Biblija-uči-da-Pakao-postoji
https://forum.krstarica.com/entry.php/39466-Biblija-uči-da-Pakao-postoji-dodatak

Poslednja izmena:
Safa biblijski to potvrdi.
Već ti ostavih biblijske potvrde u prethodnom postu...
Pravo pitanje je: "Kada će se dodeljivati žig?".Važno je i pitanje "ko daje žig" i sl., to je sve na mestu, ali najvažnije je odgovoriti na pitanje kada se dodeljuje žig. Jer kad to znamo, onda ćemo lakše prepoznati i ko dodeljuje žig. Jer nekom se može učiniti po nekim znacima da se već sad ili uskoro dodeljuje žig i sl., ali kad vidimo biblijsku hronologiju onda je jasno da obavezne dodele žiga zveri neće biti pre poslednjeg sedmogodišnjeg perioda (2029-2036 AD), tačnije da će početi 2032/33 AD nakon troipogodišnje propovedi proroka Ilije i Enoha da se ne prima žig, njihovog ubistva od strane Antihirsta i vaskrsenja (Otkrivenje 11). U tom periodu će biti sasvim jasno ko dodeljuje žig, a do tad možemo samo da tumačimo i razmišljamo, a kako vreme ide sve će postajati sve jasnije i jasnije. Meni se čini da će tzv. NLO tu imati veliku ulogu, tj. da će u doba Velike Nevolje nefilimi (demoni) dodeljivati žig. Sada se još uvek samo viđaju NLO-i i sl., ali tada će svi demoni doći na zemlju (i zato u to vreme, po Otkrivenju (parafraza): "teško, teško ljudima od zala koja idu na zemlju, jer se đavo vrlo razjario znajući da vremena malo ima"). Medicinski centri će biti veoma razvijeni. Tada će vakcinacija biti obavezna na svetskom nivou i vakcine će u sebi sadržati nanočip. Ko primi tu vakcinu promeniće mu se DNK u nefilimski i zato mu, po Otkrivenju Jovanovom, neće biti oproštaja, tj. "mučiće se dan i noć u jezeru ognjenom".

Kako biblijski povezati zig zveri sa sedmogodisnjim periodom i kojim?
Rekoh već u prethodnom postu - poslednji sedmogodišnji period je 2029 - 2036 AD. Prva polovina tog perioda je propoved Ilije i Enoha protiv Antihrista i njegovog žiga, druga polovina je strahovlada Antihrista koji će sve prinuđavati da prime žig, a ko odbije biće gonjen. Od 2037. godine je hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Da bi sve to razumeo pročitaj i prouči detaljno od početka do kraja ovaj link koji ti ostavih u prethodnom postu:

Rekoh već u prethodnom postu - poslednji sedmogodišnji period je 2029 - 2036 AD. Prva polovina tog perioda je propoved Ilije i Enoha protiv Antihrista i njegovog žiga, druga polovina je strahovlada Antihrista koji će sve prinuđavati da prime žig, a ko odbije biće gonjen. Od 2037. godine je hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Da bi sve to razumeo pročitaj i prouči detaljno od početka do kraja ovaj link koji ti ostavih u prethodnom postu:

Na osnovu čega su izvedeni ti datumi?

Vjerojatno na osnovu toga što će doba Crkve trajati 2000 godina, a to brojanje počinje nakon Isusove smrti na križu, a to je bilo 33. AD. Onda bi logično bilo da Nevolje započnu 2033. godine i da traju do 2040. Ali to je samo nagađanje. Bit svega je da smo mi trenutno u dobu Crkve i da smo pri samom kraju.

Vjerojatno na osnovu toga što će doba Crkve trajati 2000 godina, a to brojanje počinje nakon Isusove smrti na križu, a to je bilo 33. AD. Onda bi logično bilo da Nevolje započnu 2033. godine i da traju do 2040. Ali to je samo nagađanje. Bit svega je da smo mi trenutno u dobu Crkve i da smo pri samom kraju.
Računanje vremena koje je zasnovano po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru, nije zasnovno po svetom pismu, Bibliji. Tako da se na osnovu današnjih kalendara, ne može utvridti ni jedan datum, vezano za Hrišćanstvo niti na osnovu današnjih kalendara se ne može predvideti bilo šta a da je opsiano u svetom psimu.

Odredjivanje takvih datuma uopšte ne pripadaju Hrišćanstvu. Zapravo antihrišćasnki je.

Jeste, to je jedna od stvari na osnovu kojih to izvodimo. S tim što smrt i vaskrsenje JAHOŠUE nije bilo 33 AD već 29 AD, pa Vaznesenje Neveste ne može biti pre 2029 AD (a da je poslednji sedmogodišnji period baš 2029-2036 AD, a ne kasnije izveli smo iz drugih biblijskih činjenica od kojih smo neke stavili na sajt). O tome smo pisali u 15. fusnoti linka koji sam ostavio:

[15] Vaznesenje Neveste ne može biti, kako neki pogrešno uče, u bilo koji čas, već u tačno određeno vreme u skladu sa zakonima biblijske hronologije. Kao što je Hristos u treći dan od svoje smrti vaskrsao tako će i učenici njegovi (pre svega apostoli) koji su se udostojili da uđu u broj Neveste vaskrsnuti u treći dan, to jest, u trećem hiljadugodištu od svog upokojenja. Jer, jedan je dan pred Bogom kao hiljadu godina (Ps. 90:4; 2Petr. 3:8) i “evo izgonim demone i vršim iscjeljenja danas i sutra, a treći dan završiću” (Lk. 13:32) i “povratiće nam život do dva dana, treći dan podignuće nas, i živjećemo pred njim“ (Os. 6:2). Zato vaskrsenje Neveste Hristove nikako ne može biti pre nego što prođu 2 dana, to jest, 2000 godina od Hristovog vaskrsenja. Jer kad u Luka 13:32 Hristos kaže “u treći dan završiću ” to ne znači samo da će u treći dan vaskrsnuti svoje individualno telo nego da će i u trećem hiljadugodišnjem danu od svoje smrti vaskrsnuti svoje duhovno telo—Crkvu. Vreme od "dva dana" navršiće se na praznik Prvih plodova 16. Aviva, 2029. godine i od tada će početi da teče vreme “trećeg dana”. Vaskrsenje i Vaznesenje Crkve-Neveste trebalo bi da se dogodi na Praznik Truba, 1. dana 7. biblijskog meseca Tišrija, 2029. godine.
Godina 2029. je ujedno i subotnja čime bi se i u ovom slučaju ostvarila paralela da je Prvi Adam stvoren u subotnjoj godini da je zatim i Drugi Adam Jahošua Mesija došao prvi put (ovaplotio se) u subotnjoj godini, da je umro, vaskrsao i vazneo se u subotnjoj godini, i da će drugi dolazak po svoju Nevestu kao i sedam godina posle, nakon Velike nevolje, isto biti u subotnjoj godini.
Vaskrsenje Neveste treba da bude i sedam godina pre "potopa" čaša gneva (Otkrivenje 16) da bi se ispunile reči Hristove da će pred dolazak Sina Čovečijega biti kao u dane Nojeve, a Noje je ušao u barku 7 dana pre dolaska potopa (Postanje 7; Pravednoga 6; Targum Jonatana). Tih sedam dana bili su proročki i tumače se saglasno biblijskom hronološkom zakonu o jednom danu koji je jednak jednoj godini (vidi: Jezekilj 4:5,6 i Brojevi 14:34)

- - - - - - - - - -

Računanje vremena koje je zasnovano po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru, nije zasnovno po svetom pismu, Bibliji. Tako da se na osnovu današnjih kalendara, ne može utvridti ni jedan datum, vezano za Hrišćanstvo niti na osnovu današnjih kalendara se ne može predvideti bilo šta a da je opsiano u svetom psimu.

Odredjivanje takvih datuma uopšte ne pripadaju Hrišćanstvu. Zapravo antihrišćasnki je.
Da, "računanje vremena koje je zasnovano po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru, nije zasnovno po Svetom pismu, Bibliji". Mi smo se rukovodili biblijskim Enohovim kalendarom. Na osnovu njega se određuju ti datumi, što je hrišćanski - u Svetom Pismu je to JAHO (Bog) i ostavio za nas da bismo se spasili u ova poslednja vremena.

- - - - - - - - - -

Po kojoj osnovi dolazi Enoh i Ilija?

Neko ce reci: ja sam Enoh.
A drugi, ja sam Ilija.

I ko ce im verovati?

Poznaje ih neko?

Ali zasto Enoh i Ilija?

Zato što su oni živi otišli na Nebo, pa će doći da umru, tj. biće ubijeni od strane Antihrista nakon svoje propovedi. Posle 3,5 dana će vaskrsnuti i biti za svagda vazneti na Nebo.

- - - - - - - - - -

U kom to svetom pismu su opisani Enoh i Ilija ???
Po imenu pominju se u Starom Zavetu, a i u Jevanđelju i poslanicama apostola.

Jeste, to je jedna od stvari na osnovu kojih to izvodimo. S tim što smrt i vaskrsenje JAHOŠUE nije bilo 33 AD već 29 AD, pa Vaznesenje Neveste ne može biti pre 2029 AD (a da je poslednji sedmogodišnji period baš 2029-2036 AD, a ne kasnije izveli smo iz drugih biblijskih činjenica od kojih smo neke stavili na sajt). O tome smo pisali u 15. fusnoti linka koji sam ostavio:

[15] Vaznesenje Neveste ne može biti, kako neki pogrešno uče, u bilo koji čas, već u tačno određeno vreme u skladu sa zakonima biblijske hronologije. Kao što je Hristos u treći dan od svoje smrti vaskrsao tako će i učenici njegovi (pre svega apostoli) koji su se udostojili da uđu u broj Neveste vaskrsnuti u treći dan, to jest, u trećem hiljadugodištu od svog upokojenja. Jer, jedan je dan pred Bogom kao hiljadu godina (Ps. 90:4; 2Petr. 3:8) i “evo izgonim demone i vršim iscjeljenja danas i sutra, a treći dan završiću” (Lk. 13:32) i “povratiće nam život do dva dana, treći dan podignuće nas, i živjećemo pred njim“ (Os. 6:2). Zato vaskrsenje Neveste Hristove nikako ne može biti pre nego što prođu 2 dana, to jest, 2000 godina od Hristovog vaskrsenja. Jer kad u Luka 13:32 Hristos kaže “u treći dan završiću ” to ne znači samo da će u treći dan vaskrsnuti svoje individualno telo nego da će i u trećem hiljadugodišnjem danu od svoje smrti vaskrsnuti svoje duhovno telo—Crkvu. Vreme od "dva dana" navršiće se na praznik Prvih plodova 16. Aviva, 2029. godine i od tada će početi da teče vreme “trećeg dana”. Vaskrsenje i Vaznesenje Crkve-Neveste trebalo bi da se dogodi na Praznik Truba, 1. dana 7. biblijskog meseca Tišrija, 2029. godine.
Godina 2029. je ujedno i subotnja čime bi se i u ovom slučaju ostvarila paralela da je Prvi Adam stvoren u subotnjoj godini da je zatim i Drugi Adam Jahošua Mesija došao prvi put (ovaplotio se) u subotnjoj godini, da je umro, vaskrsao i vazneo se u subotnjoj godini, i da će drugi dolazak po svoju Nevestu kao i sedam godina posle, nakon Velike nevolje, isto biti u subotnjoj godini.
Vaskrsenje Neveste treba da bude i sedam godina pre "potopa" čaša gneva (Otkrivenje 16) da bi se ispunile reči Hristove da će pred dolazak Sina Čovečijega biti kao u dane Nojeve, a Noje je ušao u barku 7 dana pre dolaska potopa (Postanje 7; Pravednoga 6; Targum Jonatana). Tih sedam dana bili su proročki i tumače se saglasno biblijskom hronološkom zakonu o jednom danu koji je jednak jednoj godini (vidi: Jezekilj 4:5,6 i Brojevi 14:34)

- - - - - - - - - -

Da, "računanje vremena koje je zasnovano po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru, nije zasnovno po Svetom pismu, Bibliji". Mi smo se rukovodili biblijskim Enohovim kalendarom. Na osnovu njega se određuju ti datumi, što je hrišćanski - u Svetom Pismu je to JAHO (Bog) i ostavio za nas da bismo se spasili u ova poslednja vremena.

- - - - - - - - - -

Zato što su oni živi otišli na Nebo, pa će doći da umru, tj. biće ubijeni od strane Antihrista nakon svoje propovedi. Posle 3,5 dana će vaskrsnuti i biti za svagda vazneti na Nebo.

- - - - - - - - - -

Po imenu pominju se u Starom Zavetu, a i u Jevanđelju i poslanicama apostola.

Enoh se pominje u Bibliji, Medjutim njegov kalednar nije opisan u Bibliji. Tako da je pravo pitanje, kava je to Biblija u pitanju. Ko je tu Bibliju pisao, ko je oduzimao dodavao. Ko to dovodi ljud eu zablude kada je Biblija u pitanju?

Enoh se pominje u Bibliji, Medjutim njegov kalednar nije opisan u Bibliji. Tako da je pravo pitanje, kava je to Biblija u pitanju. Ko je tu Bibliju pisao, ko je oduzimao dodavao. Ko to dovodi ljud eu zablude kada je Biblija u pitanju?
Enohov kalendar je biblijski. Evo npr. ovde imaš o tome:
http://enochcalendars.webs.com
Nije na tom sajtu sve tačno, ali jeste većinom, u svakom slučaju korisno je da analiziraš to, tu ćeš saznati dosta o Enohovom kalendaru. A daljim proučavanjem saznaćeš još savršenije.

Enohov kalendar je biblijski. Evo npr. ovde imaš o tome:
http://enochcalendars.webs.com
Nije na tom sajtu sve tačno, ali jeste većinom, u svakom slučaju korisno je da analiziraš to, tu ćeš saznati dosta o Enohovom kalendaru. A daljim proučavanjem saznaćeš još savršenije.

Možda jeste u nekoj Bibliji. Medjutim u Hrišćanskoj Bibiliji nema Enohovog kalendara. Postoje priznati prevodi svetog pisma. U priznatim prevodima bilo katoličkim ili pravoslavnim. Nema Enohovog kalendara.

Možda jeste u nekoj Bibliji. Medjutim u Hrišćanskoj Bibiliji nema Enohovog kalendara. Postoje priznati prevodi svetog pisma. U priznatim prevodima bilo katoličkim ili pravoslavnim. Nema Enohovog kalendara.
Biblijski Enohov kalendar je u priznatim prevodima Svetog Pisma i to kako u kanonskim tako i priznatim apokrifnim (ne u lažnim apokrifima). Čitaj linkove koje sam ti ostavio, tamo imaš navode iz Svetog Pisma.

Biblijski Enohov kalendar je u priznatim prevodima Svetog Pisma i to kako u kanonskim tako i priznatim apokrifnim (ne u lažnim apokrifima). Čitaj linkove koje sam ti ostavio, tamo imaš navode iz Svetog Pisma.
Nadji u priznatim svetim pismima Enohov kalendar i prikaži ga ???

Zapravo nećeš ga pronaći jer ga nema!

Pravi Enoh nije pisao ni knjigu ni kalendar.
Knjiga Enohova je dokazano mladji apokrif nekoga ko se predstavio kao Enoh.

Pisana malo pre Hrista.
Skoro cetiri hiljade godina posle pravog Enoha.

Enoh i Ilija nece doci na zemlju da umiru.
Njihov slucaj je zavrsen i sud o njima je donesen.

Mojsije je peimer i preteca ba nebu onih koji ce okusiti smrt ali ce vaskrsnuti.

Ilija je primer i preteca na nebu onih koji ce zivi docekati Hrista i bice uzeti u nebo bez da su okusili smrt prilikom drugog Hristovog dolaska.
Bice ih mnogo.

Enoh je primer onih koji su mogli biti zivi uzeti na nebo da su ziveli zivotom kao Enoh.

Primer u Otkrivenju o dva svedoka ili proroka ne govori o Enohu i Iliji.
To je samo nagadjanje.

Biblija nam na drugom mestu kaze ko su ta dva svedoka u Otkrivenju

Tako da nema mesta spekulaciji.

Za sve simbole moramo da trazimo odgovor u bibliji sta znace.

Imamo na priner receno da ce doci Ilija pre Mesije.

Isus kaze Ilija je vec dosao.

To je bio Jovan krstitelj.

Dakle tada nije dosao bukvalni Ilija.
Jer ga niko ne bi prihvatio.
Niko ga ne poznaje vise.
Rekli bi da je neki cudak.

Tako imamo da ce doci i treci Ilija.
On je vec tu.
Ali ne bukvalbi Ilija vec ce treci Ilija imati slicnu poruku kao Bukvalni Ilija.

Nisam dolazio na pravoslavne teme.
Mislis na forum pravoslavlje?

Glava XVII :

"...
11. A Isus odgovarajuci rece im :

Ilija ce doci najpre i urediti sve

12. Ali vam kazem da je Ilija vec dosao i ne poznase ga , nego ucinise sa njim sta htejese ; tako i Sin covjeciji treba da postrada od njih...

13. Tada razumese ucenici da im govori za Jovana Krstitelja ..." ...

Sa :

https://books.google.rs/books?id=hd...MQAQ#v=onepage&q=Isus Hristos o Iliji&f=false

" Молитва Светом пророку Илији

О прехвални и предивни пророче Божији Илија, који си засијао на земљи животом равноангелским, ватреном ревношћу према Господу Богу Сведржитељу, знамењима и преславним чудима, затим по узвишеној Божијој милости према теби надприродно узнесен телом на небо на огњеним колима, удостојивши се говорити са Спаситељем света преображеном на Тавору, и сада стално пребиваш у рају и стојиш пред престолом Небеског Цара.
Услиши нас грешне и некорисне који сада стојимо пред твојом светом иконом и усрдно прибегавамо твоме заступништву.
Моли за нас човекољупца Бога да нам дарује дух покајања и опроштај наших грехова и својом свесилном благодаћу да нам помогне да оставимо пут.".

Jos jedno "vidjenje o Svetom Iliji " :

http://www.herbert-armstrong.org/Serbian Translations/Gde su Enoh i Ilija.pdf

Poslednja izmena:
Po kojoj osnovi dolazi Enoh i Ilija?

Neko ce reci: ja sam Enoh.
A drugi, ja sam Ilija.

I ko ce im verovati?

Poznaje ih neko?

Ali zasto Enoh i Ilija?

Ја мислим да је одговор у значењу тих имена. Позни дажд који се очекује биће у сили и слави Илијиној. Јер писмо каже да ће се у задње време појавити многи чудотворци који ће својим чудесима задивљивати свет. Излиће се свети дух на људе и чиниће се чудеса: Послаћу анђела свог пред лицем твојим каже писмо. Говорећи о излићу светог духа у задње време. Јер као што је Св, Јован Крститељ ишао пред христом у његовцом телесном доласку зако ће сила духа светог бити предходница
Другог Христовог Доласка који ће бити у духу љубави међу ближњима.

Poslednja izmena:

Back