Žig zveri

Ovo je učenje adventista o pričešću ,ili večeri Gospodnjoj,nasao tu skraćenu verziju,ali to je suština njihovog ucenja.

Večera Gospodnja
Večera Gospodnja je učestvovanje u znamenju Isusovog tela i krvi kao izraza vere u Njega, našeg Gospoda i Spasitelja. U ovom iskustvu zajedništva Hristos je prisutan da bi se sastao sa svojim narodom i da bi ga jačao. Uzimanjem učešća mi objavljujemo Gospodnju smrt sve dok ponovo ne dođe. Priprema za Večeru Gospodnju uključuje samoispitivanje, pokajanje i priznanje. Učitelj je uspostavio obred pranja nogu da označi ponovno očišćenje, da izrazi voljnost za službu jedan drugome u Hristovoj poniznosti i sjedini naša srca u ljubavi. Služba Večere Gospodnje otvorena je za sve hrišćane koji veruju.

- - - - - - - - - -

Ovo je pravoslavno

ШТА ЈЕ ТО СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ?
У молитви пре Светог Причешћа исповедате: „Верујем да је ово само Пречисто Тело Твоје и да је ово сама Пречасна Крв Твоја.“
Бог вас благословио за ово добро исповедање, за то што ви, као деца, не расуђујући сувише, верујете у велику Тајну Евхаристије.
Само они који су се понизили као деца, и без икаквог расуђивања, прихватају Христове речи за највећу и безусловну истину, добијају од причешћа Светим Тајнама – вечни живот.
А они отуђеници, који су изашли ван Цркве, и који верују само у материјално и негирају све духовно, потпуно су неспособни да верују у то да нам се под видом хлеба и вина даје Тело Христово и Крв Његова.
За њих је Апостол Павле рекао: „А тјелесни човјек не прима што је од духа Божјега; јер му је лудост и не може да разумије, јер се то испитује духовно(1Кор.2,14).
А Света Тајна Тела и Крви Христове је највећа тајна хришћанске вере.
О тој тајни је сам Господ наш Исус Христос у Капернаумској синагоги овако говорио: „Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек(Јн. 6,51,53,56-58).
Ове Христове речи су биле толико необичне да чак многи од Његових ученика који су их слушали рекоше: „Ово је тврда бесједа! Ко је може слушати?“ (Јн. 6,60).
И од тада престадоше да иду за њим.
Хоћемо ли и ми отићи од Спаситеља нашег?
Хоћемо ли по сваку цену хтети да у потпуности схватимо велику Христову Свету Тајну?
Никако! Будимо смирени као деца и усудићемо се да само мало подигнемо крајичак завесе над овом великом Светом Тајном.
Уколико нам то пође за руком биће оправдана наша дубока вера у претварање хлеба и вина у Тело и Крв Христову.
Свету Тајну Евхаристије установио је сам Господ Исус Христос на Тајној Вечери. Он је тада узео хлеб, благословио га, узнео Своме Оцу молитву благодарности, преломио га, и разделио Апостолима Својим, рекавши: „Узмите, једите; ово је Тијело Моје које се даје за вас.“
Слично овоме, благослови и чашу са вином, и пружајући је Апостолима, рече: „Пијте из ње сви, јер је ово Крв Моја Новога Завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха“(види: Мт.26,26-28; Мк.14,22-24, Лк.22,19-20).
Он, истинити Син Божји назива Себе Хлебом живим и Хлебом Живота.
Каквог живота? Наравно, не телесног, јер је за њега потребан само пшенични хлеб, већ хлебом другог живота – вишњег, духовног, вечног.
Хлеб који је потребан за тај живот јесте Тело и Крв Његова.
На Тајној Вечери Господ није дао Своје право Богочовечанско Тело и Крв Својим ученицима да једу и пију, већ им је дао освештани хлеб и вино, и рекао им да је то Тело Његово и Крв Његова. И ове дубоко тајанствене речи његове, ми као и све речи Христове, прихватамо као безусловну Истину.
Он је Себе назвао Хлебом Живота, који је сишао са неба, и хлеб који је Он преломио на вечери Телом Својим, а вино, дато ученицима – истинском Крвљу Својом.
И уколико бисмо, причешћујући се, хтели да у освештаном хлебу и вину видимо изглед тела и укус крви, био би то грех неверовања Христовим речима, које су свагда безусловно истините, и не само грех неверја, него и неразумевање, јер је нама непозната истинска суштина Тела Богочовековог, чија су својства нама несумњиво несхватљива, а која су се више пута испољавала приликом Његовог јављања Апостолима после Његовог Васкрсења из мртвих.
Трудећи се да проникнемо у тајну претварања евхаристијског хлеба и вина у Тело и Крв Христову, не смемо да заборавимо да је Тело Господа Исуса Христа и за Његова Живота било не само истински људско, већ и духовно.
Христос се помолио Оцу и благословио хлеб и вино, и они постадоше Тело и Крв Његова.
Свештеник који служи Литургију после многих дубоких молитава благосиља хлеб, говорећи: „Претвори хлеб овај у часно Тело Христа Твојега.“ А благосиљајући вино: „А што је у чаши овој у часну Крв Христа Твојега.“
А потом благосиља истовремено хлеб и вино, призивајући на њих силу и дејство Духа Светога речима: „Претворивши их Духом Твојим Светим. Амин.“
И сваки свештеник испуњен вером и страхопоштовањем изговара ове речи са трепетом и дубоким осећањима, јер верује да у том тренутку на Свете Дарове силази Дух Свети и претвара их Својом Божанственом силом у истоснко Тело и Крв Христову.
У житију великог преподобног оца нашег Сергија Радоњешког читамо како је једном приликом његов најближи ученик Симон у тренуцима када је Свети изговарао ове велике речи, видео како је цео Престол и самог преподобног Сергија захватио неки чудан пламен. Он се брзо кретао по Престолу и окруживши Преподобног са свих страна, овај свети пламен се скупио и ушао у Чашу са Светом Крвљу.
Зар ни ово није довољно јасно?
Нека нико од нас не посумња у истинитост претварања хлеба и вина у Тело и Крв Христову.
Уколико свим срцем будемо веровали да се у Светој Тајни Евхаристије хлеб и вино заиста претварају у Тело и Крв Христову, оствариће се и на нама драгоцена реч Христова: Који једе Моје Тело и пије моју крв пребива у мени и Ја у њему.
С Телом и Крвљу Својом улази у нас цео Христос и постаје једно са нама, и ми пребивамо у Њему. Јер се најситиније честице, молекули Тела и Крви Његове сједињују са нашом крвљу и долазе до нашег срца, дајући нам вечни живот.
Давши оне вечери Тело и Крв Своју апостолима, Господ Исус им заповеди: Ово чините за Мој спомен.
Њима и искључиво њима, Својим изабраницима, Он је дао власт да служе Божанствену Евхаристију онако као што је Он сам управо то био учинио. А Апостоли су ову власт, као и власт проповеди Јеванђеља и вршења свих Светих Тајни предали својим наследницима, епископима и свештеницима.
Сви многобројни протестантски правци и секте, којима припадају баптисти, евангелисти и адвентисти (суботари), не верују у истинско претварање хлеба и вина у Тело и Крв Христову, и своје такозвано „преламање хлеба“ они сматрају само обредом сећања који се обавља да би се испуниле речиОво чините за мој спомен.
Међутим, код њих Света тајна Евхаристије није ни могућа, јер код њих нема јединих законитих служитеља Свете Тајне Евхаристије – епископа и свештеника, којима је дата благодат Светог Духа у Светој Тајни Свештенства, коју ови секташи такође одбацују.
Ето, као што казах, усудио сам се са страхом и трепетом да подигнем крајичак завесе над великом Светом Тајном Евхаристије.
За мене ће бити велика радост ако су моје речи успеле да вам улију дубоко страхопоштовање према овој великој Светој Тајни и веру у њену истинитост.
Завршићу своју беседу речима апостола Павла:Тако који недостојно једе овај хљеб и пије чашу Господњу, биће крив Тијелу и Крви Господњој. Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије; јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући Тијела Господњега(1Кор.11,27-29).
Нарочито запамтите ове последње речи Апостола: јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије.
Са страхом слушајте и речи свештеника које он изговара после освештања хлеба и вина призивањем Духа Светога: „Светиња Светима!“
Зато штo oве речи значе да је велика светиња Тела и Крви Христове намењена само светима, онима који су дубоким покајањем у, суштински битној, Светој Тајни Исповести добили разрешење и опроштај грехова. И увек са послушношћу прихватите забрану вашег духовника да се причестите Светим Тајнама док се дубље не покајете, уколико он сматра да је то потребно због тежине ваших греха, јер је Господ наш Исус Христос дао Својим Апостолима, а преко њих – епископима и свештеницима, власт не само да разрешују људске грехе, већ и да их свезују. Амиn.

Glasnik ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:
Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.
REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)
Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.
Isus ne kaze za Jevreje.
Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.
Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.
Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.
Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?
A KO JE BIO
Bilo je coveka!!!!!!!
Kog coveka???
1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Adama i Evu.
Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.
A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.
Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.

QuOTE subota je načinjena da sluzi čoveku,a ne da covek robuje suboti. Subota nije iznad čoveka,nego je Bog iznad svega i čoveka i subote.Naš odmor shabat je u Gospodu ,to je On i sam rekao "DODJITE SVI K MENI KOJI STE NATOVAReNI,JA ĆU VAS ODMORITI".shabat je dat jevrejima u EXODUS: 9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Poslednja izmena:
Ponovljeni zakon 5,1Mojsije sazva sve Izraele i reče im: "Čuj, Izraele, zakone i naredbe, što vam ih danas objavljujem! Naučite ih i nastojte, da ih držite!
Ponovljeni zakon 5,2Gospod, Bog naš, sklopi s nama zavjet na Horebu.
Ponovljeni zakon 5,3Nije s ocima našim sklopio Gospod taj zavjet, nego s nama, koji smo danas još svi ovdje na životu.
Ponovljeni zakon 5,4Lice k licu govorio je Gospod na gori s vama iz ognja.
Ponovljeni zakon 5,5Ja sam tada stajao između Gospoda i vas, da vam objavim riječ Gospodnju; jer vi ste se strašili od ognja i nijeste uzašli na goru. Riječi su glasile:
Ponovljeni zakon 5,6Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje egipatske, iz kuće sužanjstva.
Ponovljeni zakon 5,7Nemaj drugih bogova uz mene!
Ponovljeni zakon 5,8Ne pravi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga, što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodi pod zemljom!
Ponovljeni zakon 5,9Ne padaj ničice pred njima i ne klanjaj se njima; jer ja, Gospod, Bog tvoj, jesam Bog revnitelj, koji kazni zlodjela otaca na djeci, na unučadi i praunučadi onih, koji me mrze,
Ponovljeni zakon 5,10A milosrđe iskazuje do u tisućno koljeno onima, koji me ljube i drže zapovijedi moje.
Ponovljeni zakon 5,11Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svojega, jer Gospod neće pustiti bez kazne onoga, koji uzima ime njegovo uzalud.
Ponovljeni zakon 5,12Pazi na to, da posvetiš subotu, kao što ti je zapovjedio Gospod, Bog tvoj!
Ponovljeni zakon 5,13šest dana radi i izvršuj sve poslove svoje!
Ponovljeni zakon 5,14Ali sedmi dan jest dan odmora u čast Gospodu, Bogu tvojemu. Tada ne smiješ raditi nikakva posla, ni ti ni sin tvoj ili kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vol tvoj ni magarac tvoj ni sva stoka tvoja ni stranac, koji boravi kod tebe unutar vrata tvojih! Sluga tvoj i sluškinja tvoja neka se mognu odmor ti kao ti!
Ponovljeni zakon 5,15Pomišljaj na to, da si sam bio rob u zemlji egipatskoj, i da te je Gospod, Bog tvoj, izveo odanle rukom jakom i mišicom podignutom! Zato ti Gospod, Bog tvoj, zapovijeda, da svetkuješ subotu.

Evo sta kaze Mojsije ,u Ponovljenom zakonu JEVREJIMA,narodu Izrailja.Ponovljeni zakon 5,2Gospod, Bog naš, sklopi s nama zavjet na Horebu.
Ponovljeni zakon 5,3Nije s ocima našim sklopio Gospod taj zavjet, nego s nama, koji smo danas još svi ovdje na životu.
Sa njima je sklopio ZAVET,ne sa neznabošcima,ne sa Hrisćanima.

- - - - - - - - - -

Ponovljeni zakon 5,12Pazi na to, da posvetiš subotu, kao što ti je zapovjedio Gospod, Bog tvoj!
Ponovljeni zakon 5,13šest dana radi i izvršuj sve poslove svoje!

BOG JE REKAO PAZI.PAZI NARODE IZRAILJEV,NIJE REKAO PAZITE SVI, JA NISAM IZRAILJAC,A NI VI SIGURNO NISTE.

Ponovljeni zakon 5,15Pomišljaj na to, da si sam bio rob u zemlji egipatskoj, i da te je Gospod, Bog tvoj, izveo odanle rukom jakom i mišicom podignutom! Zato ti Gospod, Bog tvoj, zapovijeda, da svetkuješ subotu.

Njih je Gospod izveo iz zemlje egipatske,ne NAS.Zato VAMA dajem NARODE IZRAILJEV DA SVETKUJETE SUBOTU,ne svIMA,SAMO VAMA.to JE DIREKTNA ZAPOVEST ZA JEVREJE.,ovde se nigde ne pominju drugi narodi.
Daje im zapovest da bi se sećali toga dogadjaja,da ne bi zaboravljali na Boga,šta je ON učinio za njih,ne za nas.

Subota nije jevrejska jer je dana coveku kaze Hristos jos u raju, jos kada nije bilo jevrejina.
Kaze data je coveku Adamu to jest svim ljudima kroz njega, ne jevrejima. Pa su zato i jevreji bili duzni da ju postuju kao i svi mi.
To sto si ti prihvatio papski dan sunca a odbacio bozji dan odmora deo 10 zapovesti, to je tvoja odgovornost pred bogom i moraces dati odgivor pred njim jednoga dana.

nemojte vi te sektaške fore ,to kod mene ne pali, to zastrašivanje,i takve gluposti,nisad ja vesla sisao,ovde sam vam lepo objasnio sta i kako ,vi se direktno protivite Bogu.BOG JE DIREKTNO DAO I OBNOVIO ZAPOVEST SA NARODOM IZRAILJA,mi nismo narod taj.NAROD IZRAILJA JE BIO IZABRAN NAROD ,VIŠE NISU ,ODBACILI SU HRISTA,tu nije mogao da se švercuje ni Filistejac,ni Samarjanin,ni drugi neznabošci,kako vi to hoćete ovde da predstavite.Bog je njih izabrao,zato su bili IZABRAN NAROD TO je i znacenje te reči u sustini.Šta znači IZRAILJ?
»Izrailj• muški rodPočasno ima Jakova i njegovih potomaka;
Carstvo Izrailja, i to: a) svi potomci Avramovi; b) carstvo Izrailja (za razliku od carstva Judinog koje se posle Solomona otcepilo od Izrailja).

I da znate jednu stvar ,Bog je prvog dana počeo da stvara svet,prvi dan nedelja.Hristos je vaskrsnuo u nedelju,silazak Duha Svetoga posle 50 dana nedelja.Први данстворена је светлост: "И рече Бог: Нека буде светлост! И би светлост. И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме". Тај дан је дан један: из њега извиру и њему се враћају сви дани. (Јеврејска реч "јом" дан, може да значи одређени астрономски или неограничени временски период настанка света).

UCENJE 12 APOSTOLA DIDAHI

XIV. (1) А у недељу Господњу, сабравши се заједно, ломите хлеб и вршите Евхаристију (=Литургију), исповедајући претходно грехе своје, да би жртва ваша била чиста. (2) Сваки пак онај који има спор са другом својим нека не долази на сабрање са вама, докле се не измире, да се (тиме) не упрља жртва ваша. (3) Јер је то она (жртва) за коју је Господ рекао: „У сваком месту и времену приносићете ми жртву чисту, јер сам ја Цар велики, говори Господ, и Име је моје чудесно међу народима“.

Matej 23:13

(Croatian E2R) Teško vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zatvarate pred ljudima vrata u nebesko kraljevstvo. Sami ne ulazite u njega, a ne dopuštate da uđu ni oni koji bi htjeli.

(Serbian DK) Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

Isus Hrist

1.Ne sudite da vam se ne sudi; Jezek. 16, 52. Luka 6, 37. Rim. 2, 1. 1.Kor. 4, 3. Jak. 4, 11.
2.Jer kakovijem sudom sudite, onakovijem će vam suditi; i kakovom mjerom mjerite, onakom će vam se mjeriti. Jer. 34, 17. Jezek. 24, 8. Mar. 4, 24. Luka 6, 38.
3.A zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osjećaš? Luka 6, 41.
4.Ili, kako možeš reći bratu svojemu: stani da ti izvadim trun iz oka tvojega; a eto brvno u oku tvojemu?
5.Licemjere! izvadi najprije brvno iz oka svojega, pa ćeš onda vidjeti izvaditi trun iz oka brata svojega.
6.Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svojega pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojima, i vrativši se ne rastrgnu vas. Prič. 9, 7. Dela. 13, 45.
7.Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se. Mat. 21, 22. Mar. 11, 24. Luka 11, 9. Luka 18, 1. Jovan 14, 13. Jovan 16, 23.
8.Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se. Prič. 8, 17. Jona 2, 3. Luka 23, 42. Dela. 9, 11.
9.Ili koji je među vama čovjek u koga ako zaište sin njegov hljeba kamen da mu da? Luka 11, 11.
10.Ili ako ribe zaište da mu da zmiju?
11.Kad dakle vi, zli budući, umijete dare dobre davati djeci svojoj, koliko će više otac vaš nebeski dati dobra onima koji ga mole? Isa. 49, 15. Luka 11, 13. Rim. 8, 32.
12.Sve dakle što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima: jer je to zakon i proroci. 3.Moj. 19, 18. Mat. 22, 40. Luka 6, 31. Rim. 13, 8. Gal. 5, 14. 1.Tim. 1, 5.
13.Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu. Jezek. 18, 30. Luka 9, 23. Luka 13, 24. Luka 14, 33. 1.Jov. 5, 19.
14.Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.
15.čuvajte se od lažnijeh proroka, koji dolaze k vama u odijelu ovčijemu, a unutra su vuci grabljivi. 5.Moj. 13, 3. Jer. 23, 16. Mih. 3, 5. Dela. 20, 29. Ef. 5, 6. Kol. 2, 8. 2.Tim. 3, 5.
16.Po rodovima njihovijem poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve? 1.Sam. 24, 14. Prič. 20, 11. Luka 6, 43.

Za ADVENTISTE.ETO TOLIKO O PATRIJARHU KIRILU KOGA CITIRATE.

Патриjарх је јеретик и одступник! Још један свештеник РПЦ на бранику вере
28/05/2016 5:49 pm
Ничега се не бојте, макар сви кренули на вас, јер Господ је иза вас! Ваша Мајка је Сама Царица Небеска, а по Њој се све управља!
Преподобни Серафим Саровски
Данас, када је права вера угрожена, сваки исповедник вере је један зрачак више у светлости којом сија Православље. И сваки је вредан помена. Отац Алексеј Мороз не прави компромисе у исповедању своје вере. Чврсто се држи поуке Светог Григорија Богослова„Ћутањем се издаје Бог“. И то показује и речју и делом. Он је свештеник Руске Православне Цркве (Московске патријаршије), професор теологије, доктор наука, члан управног одбора огранка Санкт–Петерсбуршког Савеза књижевника Русије. Аутор је 50 књига и преко 300 стручних радова. Иако је већ познато његово иступање против зала савременог доба, укључујући и неправославне појаве у оквиру Цркве, Хаванску Декларацију итд. отац Алексеј не оклева ни овога пута пред Истином у исповедању своје вере, не штедећи ни патријарха Кирила, у свом обраћању христољубивом народу.
У том свом обраћању са краја месеца априла, или почетка маја, он истиче да из љубави према православној вери и жеље да се спасава, руски народ, живећи по заповестима Господњим, треба да живи у Светотачком Православљу. Да иде путем који је Господ припремио руској земљи, коју је назваоСветом Русијом. Јер су наступила упозоравајућа времена, када се опет покушава преображавање Руске Православне Цркве, неким измешаним образовањем које је истовремено и православно и католичко, и католичко и протестантско, признаје се и јудаизам и ислам, а то се све назива једном светском религијом Новог Доба илиЊу Ејџ(New Age), о чему су писали и Свети Оци. Када говори о пророчанству Светих Отаца и једној светској религији, када ће многи отпасти од вере, отац Алексеј истиче да је нарочито битно у тим временима имати дар распознавања духа, бити веран истини и указује на речи Господње:„Ја сам Бог ревнитељ, не можете служити Мени и мамону“, и допуњује својим: „Не можете служити Богу и ђаволу, не може из извора Источника да тече горка и слатка вода.“
Истичући да се сада сервира да је то застарела прича, да је сада све потпуно другачије, да су православни дужни да буду толерантни према другим верама, према хомосексуализму, педофилима, толерантни према свима, он објашњава да савремени човек бива уљуљкиван, претрпан сувишним и лажним информацијама тако да сам човек ходи по путу погибељи.
Помињући сусрет патријарха Кирила са римским папом он назива трагичним догађајима у РПЦ оне када је јеретик папа римски назван светим папом, а јеретичка католичка црква је названа светом сестринском црквом. И када је митрополит Иларион изрекао забрану да се католици називају јеретицима. И не само то, већ је забрањено да се ширипрозелитизам(фанатично преобраћање у другу веру, види овде) међу католицима, ни у каквом случају католик не сме да се преобрати у Православну веру, то је по јеретицима грех, то је забрањено решењима Синода и решењима врховне црквене хијерархије. Говорећи о католицизму, отац Алексеј Мороз се осврће и на Свете Оце:Игњатија Брјанчанинова, Амвросија Оптинског, Јована Кронштатскогитд. који су католицизам називали јересју, а који се изненада сада претвара у спасавајуће вероучење и јеретици престају да буду јеретици и постају наша браћа и сестре. Отац Алексеј додаје: „И прећутати то, превести у неки конформизам, сагласност или олако пустити да се у причи лелуја, говорити о томе својим пријатељима, прозвати Кирила што није спровео ово или оно, а ћутањем се саглашавати, доприноси се да ће истина изаћи из Цркве. Трпеће се улазак католичких „служитеља“ заједно са нашим православним јерарсима и осталима, трпеће се када нашу веру припајају муслиманској, припајају католичкој или англиканској, сматрајући да је то све исто зарад религије која води ка једном општем богу, ка светском савезу цркава, а то значи издати Христа. То значи издати своју истиниту веру, то значи издати свој народ и одустати од спасења не само себе, но и свих наших будућих покољења. Затим, то значи издати Бога и издати Русију. То није могуће ради оних људи у којима тече православна крв, који су спремни да стоје у вери и истини до краја света.“
Поменуте догађаје он сматра великим издајништвом, и да се не може очекивати да ће се то како-тако примирити, да ће се све некако средити, и да ће опет, као раније, настати какво-такво јединство, да ће се опет живети у неком духовном комфору. Отац Алексеј каже да то више не може да буде, да нема враћања:„По томе, или смо ми са нашим Светим Оцима, или смо са нашим вероучитељима и исповедницима, или Новомученицима, или смо са новом црквом коју оснивају Кирил, Иларион и они који су са њима. И ту испуњавате судбоносни избор. За тај избор свако ће одговарати за своје стечено (духовно) у животу, за тај избор свако ће следити сопствену савест.“
Он говори још и о перфидности екумениста, о њиховој дрскости и угрожавању оснoвних права и слобода онима који се не слажу са њима, као што је и физички напад на Олгу Николајевну (Четверикову), чији се нападачи представљају да су из центра духовне заштите. Углавном су то заштитници Кирилове „политике“. Многим свештеницима су упућене претње и одузето им је право на слободу говора, право на исповедништво. Поступцима гоњења и заплашивања, јеретици покушавају да приморају свештенство да им се повинују. И отац Алексеј каже да ако су икоме претили, заправо су претили самомПреподобном Јосифу Володском,који је разобличавао јудаистичку јерес, а која се и данас, нажалост, поново јавно провлачи кроз Цркву. Према преподобном Јосифу Володском, претња јеретика не може да буде претња, јер не делује. И коме год претили, коме год одузимали парохију, кога год одлучивали од Цркве, „све то је пусти звук, јеру нечистом духу Свети Дух не може да живи…“
Као други страшни моменат отац Алексеј наводи јеретичка служења, у којима, не може бити сједињења са Христом и Светим Тајнамa.Свети Дух у оскрнављеном сасуду не живи и тада је Света Тајна бездејствена. Тако и, они који помињу као првог међу једнакима патријарха Кирила то значи да се он духовно сједињује са њим, јеретички, указујући на тај начин на потребу престанка помињања патријарха који је огрезао у јерес.
У данашње дане црквена организација московске хијерархије почиње да се растаче, људи који живе по истини бивају изгоњени, упућују им се претње, а остају они који су верни јеретичким и екуменистичким погледима. Oтац Алексеј каже да„и када последњи праведник, последњи човек који жели да живи по истини и правди, по делима Светих Отаца буде изгнан остаће једно тело лишено душе, а такво тело ће трулити, распадати се и ишчезнуће са лица земље…“
Нелицемерно, не бојећи се да ствари назове правим именом, он разобличава патријарха Кирила наводећи пример Символа вере који каже:„Верујем у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву“, док патријарх Кирил пише Пасхалну честитку англиканцима, католицима, лутеранцима и назива их црквама. Значи, има много цркава и много Пасхи по њему. По томе би значило да се Христос разделио. Црква се разделила, значи није Једна.„Не драги моји, Црква је Једна. А ко се одриче – он је јеретик и одступник, па нека је то и сам патријарх, значи он је јеретик и одступник.“ – каже отац Алексеј. О принципу саборности у Руској Цркви отац Алексеј каже да је у потпуности нарушен. Наводи да патријарх није обавестио архијерејски Сабор када је отишао на сусрет са римским папом, а који је при том тајно организован сусрет у име Цркве (!?), и у име Цркве је потписао декларацију. Декларацију у 30 тачака. Као што многи кажу30 сребрењаказа које је продана Православна вера, за коју су добијене неке дивиденде од папе римског. Својим поступцима Кирил признаје папски примат, и тиме га доводи у Русију.
Ко није сагласан, бива прогнан и истеран. На крају, отац Алексеј истиче да свако ко жели да живи како су нам Свети Оци оставили и сачува православље, дужан је да дигне свој глас против новотарија и рушења црквеног поретка, устајући за Свете оце, за Христа, без предаје и без одступања. Он предлаже оснивање савеза, као саборног органа, као што је предложила и Олга Николајевна, и саборним умом проналазити решења за одбрану вере.
„Будите трезвени и бдите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере. Њему се противите утврђени вером, знајући да се таква иста страдања догађају вашем братству по свијету”.
(1 Петрова, 5, 8-9)

Хлеб који је потребан за тај живот јесте Тело и Крв Његова.
На Тајној Вечери Господ није дао Своје право Богочовечанско Тело и Крв Својим ученицима да једу и пију, већ им је дао освештани хлеб и вино, и рекао им да је то Тело Његово и Крв Његова. И ове дубоко тајанствене речи његове, ми као и све речи Христове, прихватамо као безусловну Истину.
Он је Себе назвао Хлебом Живота, који је сишао са неба, и хлеб који је Он преломио на вечери Телом Својим, а вино, дато ученицима – истинском Крвљу Својом.
И уколико бисмо, причешћујући се, хтели да у освештаном хлебу и вину видимо изглед тела и укус крви, био би то грех неверовања Христовим речима, које су свагда безусловно истините, и не само грех неверја, него и неразумевање, јер је нама непозната истинска суштина Тела Богочовековог, чија су својства нама несумњиво несхватљива, а која су се више пута испољавала приликом Његовог јављања Апостолима после Његовог Васкрсења из мртвих
A šta adventisti uče da je Hristos pričestio apostole ,ne vinom,nego borovnicom.to je učenje njihove JELENE VAJT,lazne proročice,koja izvrće Hristove reči,i koja je mislila da zna bolje starogrcki od apostola i jevandjelista,pa se sada prži u paklu u vekove vekova. Ellen White says of this drink: “The wine which Christ provided for the feast, and that which He gave to the disciples as a symbol of His own blood, was the pure juice of the grape. . . . It was Christ who in the Old Testament gave the warning to Israel, ‘Wine is a mocker, strong drink is raging: and whosoever is deceived thereby is not wise.’ Prov. 20:1

Poslednja izmena:
11.(Оне) напајају све звери пољске,
очекују је јелени за жеђ своју.
12.Птице небеске крај њих се настањују,
и између стена чују се гласи (њихови).
13.Напајаш горе са висина Својих,
наситиће се земља од плодова дела Твојих.
14.Проузрасташ траву за стоку,
и зелен на службу људима,
да произведу хлеб из земље,
15.и вино весели срце човека;
да уљем улепша лице своје,
и хлеб срце човека укрепљује.
16.

A šta kaže sveti car David,i vino veseli serdce čelovjeka.da je vino tako loše kao sto ga predstavlja vasa Jelena Vajt,ne bi ga car David koristio u psalmima ,koji su bili nadahnuti Duhom Svetim kada su pisani.jer je car David bio Božji pomazanik ,imao je Duha,bio je mudar,izabranik Gospodnji. It was Christ who in the Old Testament gave the warning to Israel, ‘Wine is a mocker, strong drink is raging: and whosoever is deceived thereby is not wise.’ Prov. 20:1

Hristos Sin Božiji nije dao ovo upozorenje nego Njegov Otac,JHWH. i ovo je uPOZOrenje ,da se ne preteruje sa vinom,ne zabrana.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kosher_wine

Glasnik ZAPAZITE OVE ISUSOVE RECI:
Marko 2:27 I govoraše im: Subota je NACINJENA čoveka radi, a nije čovek subote radi.
REC NACINJENA JE STARA REC I U DANSNJEM MODERNOM JEZIKU ZNACI (STVORENA) U BIBLIJSKOM IZVORNOM TEKSTU ZNACI (STVORENA)
Isus kaze da je subota STVORENA radi coveka.
Isus ne kaze za Jevreje.
Jer kada je subota stvorena ntije bilo greha niti je bilo jevreja.
Niti je Bog imao nameru da postoje jevreji i razne necije.
Bog je imao nameru da se ljudi razmnoze na zemlji i vecno zive.
Kada je Bog stvorio SUBOTU NIJE BILO JEVREJA?
A KO JE BIO
Bilo je coveka!!!!!!!
Kog coveka???
1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Adama i Evu.
Isus gore u Marku kaze da je Bog tada stvorio subotu radi coveka, radi Adama i Eve i njihovog potomstva.
A svi smo mi njihovi potomci ne samo jevreji.
Kada Isus kaze subota je stvorena za coveka koristi rec ADAMA.u Marku 2,27.

QuOTE subota je načinjena da sluzi čoveku,a ne da covek robuje suboti. Subota nije iznad čoveka,nego je Bog iznad svega i čoveka i subote.Naš odmor shabat je u Gospodu ,to je On i sam rekao "DODJITE SVI K MENI KOJI STE NATOVARENI,JA ĆU VAS ODMORITI".: 9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
ovde se nigde ne pominje da je Bog stvorio subotu,nego pise da se odmarao.

Za ADVENTISTE.ETO TOLIKO O PATRIJARHU KIRILU KOGA CITIRATE.

Патриjарх је јеретик и одступник! Још један свештеник РПЦ на бранику вере
28/05/2016 5:49 pm
Ничега се не бојте, макар сви кренули на вас, јер Господ је иза вас! Ваша Мајка је Сама Царица Небеска, а по Њој се све управља!
Преподобни Серафим Саровски
Данас, када је права вера угрожена, сваки исповедник вере је један зрачак више у светлости којом сија Православље. И сваки је вредан помена. Отац Алексеј Мороз не прави компромисе у исповедању своје вере. Чврсто се држи поуке Светог Григорија Богослова„Ћутањем се издаје Бог“. И то показује и речју и делом. Он је свештеник Руске Православне Цркве (Московске патријаршије), професор теологије, доктор наука, члан управног одбора огранка Санкт–Петерсбуршког Савеза књижевника Русије. Аутор је 50 књига и преко 300 стручних радова. Иако је већ познато његово иступање против зала савременог доба, укључујући и неправославне појаве у оквиру Цркве, Хаванску Декларацију итд. отац Алексеј не оклева ни овога пута пред Истином у исповедању своје вере, не штедећи ни патријарха Кирила, у свом обраћању христољубивом народу.
У том свом обраћању са краја месеца априла, или почетка маја, он истиче да из љубави према православној вери и жеље да се спасава, руски народ, живећи по заповестима Господњим, треба да живи у Светотачком Православљу. Да иде путем који је Господ припремио руској земљи, коју је назваоСветом Русијом. Јер су наступила упозоравајућа времена, када се опет покушава преображавање Руске Православне Цркве, неким измешаним образовањем које је истовремено и православно и католичко, и католичко и протестантско, признаје се и јудаизам и ислам, а то се све назива једном светском религијом Новог Доба илиЊу Ејџ(New Age), о чему су писали и Свети Оци. Када говори о пророчанству Светих Отаца и једној светској религији, када ће многи отпасти од вере, отац Алексеј истиче да је нарочито битно у тим временима имати дар распознавања духа, бити веран истини и указује на речи Господње:„Ја сам Бог ревнитељ, не можете служити Мени и мамону“, и допуњује својим: „Не можете служити Богу и ђаволу, не може из извора Источника да тече горка и слатка вода.“
Истичући да се сада сервира да је то застарела прича, да је сада све потпуно другачије, да су православни дужни да буду толерантни према другим верама, према хомосексуализму, педофилима, толерантни према свима, он објашњава да савремени човек бива уљуљкиван, претрпан сувишним и лажним информацијама тако да сам човек ходи по путу погибељи.
Помињући сусрет патријарха Кирила са римским папом он назива трагичним догађајима у РПЦ оне када је јеретик папа римски назван светим папом, а јеретичка католичка црква је названа светом сестринском црквом. И када је митрополит Иларион изрекао забрану да се католици називају јеретицима. И не само то, већ је забрањено да се ширипрозелитизам(фанатично преобраћање у другу веру, види овде) међу католицима, ни у каквом случају католик не сме да се преобрати у Православну веру, то је по јеретицима грех, то је забрањено решењима Синода и решењима врховне црквене хијерархије. Говорећи о католицизму, отац Алексеј Мороз се осврће и на Свете Оце:Игњатија Брјанчанинова, Амвросија Оптинског, Јована Кронштатскогитд. који су католицизам називали јересју, а који се изненада сада претвара у спасавајуће вероучење и јеретици престају да буду јеретици и постају наша браћа и сестре. Отац Алексеј додаје: „И прећутати то, превести у неки конформизам, сагласност или олако пустити да се у причи лелуја, говорити о томе својим пријатељима, прозвати Кирила што није спровео ово или оно, а ћутањем се саглашавати, доприноси се да ће истина изаћи из Цркве. Трпеће се улазак католичких „служитеља“ заједно са нашим православним јерарсима и осталима, трпеће се када нашу веру припајају муслиманској, припајају католичкој или англиканској, сматрајући да је то све исто зарад религије која води ка једном општем богу, ка светском савезу цркава, а то значи издати Христа. То значи издати своју истиниту веру, то значи издати свој народ и одустати од спасења не само себе, но и свих наших будућих покољења. Затим, то значи издати Бога и издати Русију. То није могуће ради оних људи у којима тече православна крв, који су спремни да стоје у вери и истини до краја света.“
Поменуте догађаје он сматра великим издајништвом, и да се не може очекивати да ће се то како-тако примирити, да ће се све некако средити, и да ће опет, као раније, настати какво-такво јединство, да ће се опет живети у неком духовном комфору. Отац Алексеј каже да то више не може да буде, да нема враћања:„По томе, или смо ми са нашим Светим Оцима, или смо са нашим вероучитељима и исповедницима, или Новомученицима, или смо са новом црквом коју оснивају Кирил, Иларион и они који су са њима. И ту испуњавате судбоносни избор. За тај избор свако ће одговарати за своје стечено (духовно) у животу, за тај избор свако ће следити сопствену савест.“
Он говори још и о перфидности екумениста, о њиховој дрскости и угрожавању оснoвних права и слобода онима који се не слажу са њима, као што је и физички напад на Олгу Николајевну (Четверикову), чији се нападачи представљају да су из центра духовне заштите. Углавном су то заштитници Кирилове „политике“. Многим свештеницима су упућене претње и одузето им је право на слободу говора, право на исповедништво. Поступцима гоњења и заплашивања, јеретици покушавају да приморају свештенство да им се повинују. И отац Алексеј каже да ако су икоме претили, заправо су претили самомПреподобном Јосифу Володском,који је разобличавао јудаистичку јерес, а која се и данас, нажалост, поново јавно провлачи кроз Цркву. Према преподобном Јосифу Володском, претња јеретика не може да буде претња, јер не делује. И коме год претили, коме год одузимали парохију, кога год одлучивали од Цркве, „све то је пусти звук, јеру нечистом духу Свети Дух не може да живи…“
Као други страшни моменат отац Алексеј наводи јеретичка служења, у којима, не може бити сједињења са Христом и Светим Тајнамa.Свети Дух у оскрнављеном сасуду не живи и тада је Света Тајна бездејствена. Тако и, они који помињу као првог међу једнакима патријарха Кирила то значи да се он духовно сједињује са њим, јеретички, указујући на тај начин на потребу престанка помињања патријарха који је огрезао у јерес.
У данашње дане црквена организација московске хијерархије почиње да се растаче, људи који живе по истини бивају изгоњени, упућују им се претње, а остају они који су верни јеретичким и екуменистичким погледима. Oтац Алексеј каже да„и када последњи праведник, последњи човек који жели да живи по истини и правди, по делима Светих Отаца буде изгнан остаће једно тело лишено душе, а такво тело ће трулити, распадати се и ишчезнуће са лица земље…“
Нелицемерно, не бојећи се да ствари назове правим именом, он разобличава патријарха Кирила наводећи пример Символа вере који каже:„Верујем у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву“, док патријарх Кирил пише Пасхалну честитку англиканцима, католицима, лутеранцима и назива их црквама. Значи, има много цркава и много Пасхи по њему. По томе би значило да се Христос разделио. Црква се разделила, значи није Једна.„Не драги моји, Црква је Једна. А ко се одриче – он је јеретик и одступник, па нека је то и сам патријарх, значи он је јеретик и одступник.“ – каже отац Алексеј. О принципу саборности у Руској Цркви отац Алексеј каже да је у потпуности нарушен. Наводи да патријарх није обавестио архијерејски Сабор када је отишао на сусрет са римским папом, а који је при том тајно организован сусрет у име Цркве (!?), и у име Цркве је потписао декларацију. Декларацију у 30 тачака. Као што многи кажу30 сребрењаказа које је продана Православна вера, за коју су добијене неке дивиденде од папе римског. Својим поступцима Кирил признаје папски примат, и тиме га доводи у Русију.
Ко није сагласан, бива прогнан и истеран. На крају, отац Алексеј истиче да свако ко жели да живи како су нам Свети Оци оставили и сачува православље, дужан је да дигне свој глас против новотарија и рушења црквеног поретка, устајући за Свете оце, за Христа, без предаје и без одступања. Он предлаже оснивање савеза, као саборног органа, као што је предложила и Олга Николајевна, и саборним умом проналазити решења за одбрану вере.
„Будите трезвени и бдите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере. Њему се противите утврђени вером, знајући да се таква иста страдања догађају вашем братству по свијету”.
(1 Петрова, 5, 8-9)
Свето Писмо је Реч Божија, Свето писмо је тело Христово које ми треба да једемо, И то је тело на које христос мисли кад каже да ко не једе моје тело..

О тој тајни је сам Господ наш Исус Христос у Капернаумској синагоги овако говорио: „Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек(Јн. 6,51,53,56-58).
Христос овде говори о духовном причешчу и духовној храни које је свето писмо.
Када је преломио хлеб и рекао; ово је за вас тело моје он је мислио , Реч Божја, Свето Писмо је за вас храна.
Наставићу касније

Glasnik Pa na taj nacin ju je stvorio.
Isus kaze da je ona stvorena za adama.
Ali Bog je ssm uzeo ucesca u njenom odmoru.
A Bog je nepogresiv.
Taj akt stavlja pecat vecnosti na subotnji dan.
Bar ovo nije tesko ukapirati.

Drugi argument je klasično hvatanje na emocije i osećaj krivice, što je tipično za svaki pseudo-hrišćanski kult. "Subota je podsećanje na stvaranje, sedmi dan je rođendan planete Zemlje, ako se ne podsećamo svake subote na stvaranje tako što ćemo svetkovati subotu, mi ne poštujemo Tvorca". A u prilog ovoj tvrdnji citiraju 4. zapovest iz 5. Mojsijeve 5, gde piše: Šest dana radi a sedmi dan je dan odmora... jer je za sedam dana Bog stvorio svet itd... Dakle, taj tekst jasno kaže da je CELA SEDMICA bila potrebna da se stvori svet, i da je SEDMICA uspomena na stvaranje, a ne sedmi dan. Jer Bog u sedmi dan ionako nije više ništa stvarao, sve što je stvorio, stvorio je za prvih šest dana. Ako ijedan jedini dan treba da slavimo kao rođendan planete Zemlje, onda je to prvi stvaralački dan, onda kada je Bog stvorio Zemlju ("U početku stvori Bog nebo i zemlju"), a ne sedmi dan, kad Bog nije stvorio ništa. Ni mi ne slavimo svoje rođendane i jubileje i godišnjice sa šest dana zakašnjenja, pa što bismo slavili rođendan planete Zemlje sa šest dana zakašnjenja?

- - - - - - - - - -

A sad da se posvetimo analizi stiha 1. Mojsijeva 2:2.3 i da vidimo šta se zaista desilo tog sedmog stvaralačkog dana. Za početak, kao mali uvod u analizu, naglašavamo da Jevreji, koji su fanatični subotari i koji ovaj tekst čitaju na svom maternjem jeziku, NIKAD NEĆE REĆI da je subota data Adamu, naprotiv, reći će vam: "Nema šanse da je subota data Adamu, Mojsije govori upravo suprotno!" Dakle, Jevreji ovaj tekst 1. Mojsijeva 2:2.3 razumeju sasvim suprotno od adventista. Oni ovaj tekst razumeju kao DOKAZ da Adamu NIJE data subota u Edenu! Analiza teksta i originalnog jezika na kome je napisan pokazaće zašto Jevreji imaju ovako isključivo mišljenje. U analiziranju ćemo takođe primeniti i logiku, kao i kontekst cele Biblije, i postavićemo neka pitanja na koja nijedan adventista, makar bio i najpriznatiji njihov teolog, ne može da odgovori.
*.U 1. glavi 1. Mojsijeve čitamo kako je Bog stvarao. Bog je stvarao tako što je GOVORIO: "Neka bude to i to..." Dakle, Bog je stvarao kroz i pomoću Svoje Reči (znamo Ko je Reč Božija, Logos, Isus Hrist, Sin Božiji). Sve što je Bog stvorio, stvorio je kroz i pomoću Reči (čitati 1. poglavlje jevanđelja po Jovanu, i 1. poglavlje 1. Mojsijeve). Stvarao je šest dana, i DOVRŠIO je do kraja šestoga dana SVE, i zaključio je da je sve bilo "veoma dobro". Onda je ušao u počinak u sedmi dan (prekinuo stvaranje). Ako više ništa nije stvorio sedmoga dana, kako adventisti kažu da je Bog sedmoga dana stvorio subotu? I takođe, šta je Bog IZGOVORIO (rekao) sedmoga dana? Čitati ponovo stih 1. Mojsijeva 2:2.3 i odgovoriti na pitanje: "Šta je Bog izgovorio / rekao sedmoga dana?" I ako nije izgovorio ništa, kako je onda stvorio subotu? Ako je do kraja šestog dana stvorio sve i DOVRŠIO sav stvaralački posao, kako je onda stvorio subotu sedmoga dana? Gde piše da je subota stvorena sedmoga dana? Gde se uopšte pominje "subota" u tom tekstu (ili u celoj 1. knjizi Mojsijevoj)? Nigde. I ako Bog nije ništa izgovorio / rekao, kako je onda Adam to mogao da čuje? Gde je Adam u tom tekstu? Nigde.
Zaključak: Bog sedmog dana nije stvorio ništa, pa ni subotu. Bog sedmog dana nije rekao ništa, a čim ništa nije izgovorio, znači da ništa nije ni stvorio, jer znamo da Bog stvara pomoću i kroz svoju Reč (Sina). Ako ništa nije izgovorio, onda Adam ništa nije ni mogao da čuje. Adam se u tom tekstu ne pominje. Ni reč "subota" se u tom tekstu ne pominje, kao ni u ostatku 1. knjige Mojsijeve. Nigde se ne pominje da je neki od patrijarha (Enoj, Noje, Avram, Isak, Jakov, Josif) svetkovao subotu. Niti se to bilo gde kasnije u Bibliji pominje.

Za GLASNIKA

Гле, ученици Твоји чине што не ваља чинити у суботу (в. Мт. 12; 1-8). међутим, Господ их је у почетку поучавао и усавршио у истини праведника, да се не би превише зачудили када Он пунотом Свог учења разруши закон. Да, и Отац Његов га је разрушио да би показао да Њему припада стварање (света), промишљање и законити домострој и да би уверио да је закон био лек одсецања, који је истински лекар предложио онима, које је болест захватила од главе до пете ? . Почеше тргати класје и јести (Мт. 12; 1). Овде нам је дат пример и неки образац , јер је Закон забрањивао да се једе првина док не буде принета на олтар (2. Мојс. 23; 19. и 34; 26, 5. Мојс. 14; 23). Они су брали и јели плод првине, који је пре жетве требало однети свештеницима (5. Мојс. 18; 4, Књ. Нем. 10; 37. и Јез. 44; 33). Фарисеји нису били толико мудри да би из тог разлога окривили ученике, него су их, како је написано, прекоревали што нарушавају суботу.
Господ им се супротставио уистину најјаснијим доказом, наводећи пример цара Давида (Мт. 12; 3-4, упор. 1. Сам. 21), будући да он није био кажњен за сличан поступак, као ни за неке друге (поступке). Давид није имао право да их једе јер он није био свештеник ? . Давид је, наравно, био свештеник, али зато што је био обитавалиште Духа Светога. Када их ни то није уразумило, Он их је разобличио због њихових сопствених поступака: Свештеници у храму суботу обесвећују, па опет нису криви (Мт. 12; 5). Господ нам је, међутим, означио и нешто друго: пре него што су почели да га прогоне, Давид није смео да приступи светим хлебовима. међутим, кад су почели да га прогоне, он је добио власт да их узме и поједе. На тај начин је и Господ после Својих прогона поделио Своје тело и Своју крв ученицима и верујућима. Субота постаде човека ради (Мк. 2; 27), јер одмор долази након шест дана и због тога је ради човека. Из тог разлога је (субота) и добила своје име. Субота, дакле, није установљена ради Бога него ради човека и стога је човек, којем ју је дао, њен господар.

*.Zašto Jevreji smatraju da Bog nije dao Adamu zapovest da svetkuje subotu? Zato što taj tekst čitaju na svom jeziku i odlično ga razumeju. Zato što adventisti (posebno teolozi i pastori koji su učili jevrejski) prećutkuju neke činjenice vezane za ovaj tekst 1. Mojsijeva 2:2.3. Čitajte ponovo te stihove, PAŽLJIVO ih čitajte, polako, sa razumevanjem: "I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini; I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih koja učini". Pročitajte ovaj stih nekoliko puta i odgovorite na pitanje: Zašto je Bog posvetio sedmi dan? Zato što je u taj dan počinuo od svojih dela. Pa koji je onda dan Bog posvetio i blagoslovio? Dan u koji je počinuo od svojih dela. TAJ dan je posvetio. TAJ JEDAN DAN, taj sedmi stvaralački dan, jer SAMO JE U TAJ DAN POČINUO. Nije počinuo u osmi, deveti ili četrnaesti dan stvaranja. Počinuo je u SEDMI dan i posvetio ga je i blagoslovio jer je u TAJ dan počinuo od svih dela svojih. I u dokaz ovoj tvrdnji, imamo ODREĐENI ČLAN u jevrejskom jeziku ispred svakog izraza "sedmi dan". Određeni član znači "taj". Sad čitajte taj stih ponovo, sa određenim članom: "I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u TAJ sedmi dan od svih dela svojih, koja učini; I blagoslovi Bog TAJ sedmi dan, i posveti ga, jer u TAJ dan počinu od svih dela svojih koja učini."I ne samo to, ovo je samo početak. Da li je Bog počinuo sledeće "subote" (četrnaestog dana)? Ili dvadeset i prvog dana posle stvaranja? Da li Bog uopšte počiva subotom? Znamo da je počinuo u taj sedmi stvaralački dan, tako piše, ali šta je sa ostalim sedmim danima (subotama)? Da li Bog počiva svake sledeće subote? Možda će neki adventista reći: "Da, naravno, to nije zapisano, to se podrazumeva." Međutim, JESTE zapisano, i zapisano je SUPROTNO. Zapisano je da Bog NE POČIVA SUBOTOM! I to nije zapisao neki prorok ili psalmista, već je to rekao lično Isus Hrist! Čitajte peto poglavlje jevanđelja po Jovanu, gde Isusa optužuju što radi (isceljuje) subotom. Šta je Isus odgovorio na te optužbe? "Moj Otac radi sve do sada, pa radim i Ja!" Isus nije pokušao da se opravda rečima: "Pa ako lečite subotom, to nije rad." Ne, on je otvoreno i direktno priznao da je RADIO, i još je rekao da i Njegov Otac RADI SVE DO TADA. Isus je to rekao u sred subote!
Zaključak: Bog je posvetio sedmi stvaralački dan, a ne subotu. Subota se ne pominje u tom kontekstu. Isus Hrist je eksplicitno izjavio da Bog ne počiva subotom i da ni On (Hrist) takođe ne počiva subotom, već rade svakodnevno! Bog nije posvetio SVAKI sedmi dan, jer se u tekstu koristi određeni član TAJ sedmi dan, i zato što je jasno da Bog i Hrist rade NEPREKIDNO, bez pauze, odmora i počinka, čak i subotom

Свето Писмо је Реч Божија, Свето писмо је тело Христово које ми треба да једемо, И то је тело на које христос мисли кад каже да ко не једе моје тело..

Христос овде говори о духовном причешчу и духовној храни које је свето писмо.
Када је преломио хлеб и рекао; ово је за вас тело моје он је мислио , Реч Божја, Свето Писмо је за вас храна.
Наставићу касније
Jn. 7:16

25Ovo vam kazah dok sam s vama.

26A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.

Lk. 24:49, Jn. 2:22, Jn. 12:16, Dela 11:16, 1 Jn. 2:27

jasno je takodje i iz ovih reči da je sveta pričest nesto drugo,da je to samo Telo i Krv Hristova.koja se daje za oprostenje grehova,i ziVOT VEČNI,a ne reč Božja.
Jer zasto bi Bog propovedao 3 godine ,i ostavio učenike,apostole,kasnije i Jevandjelje,ako je pričest samo reč Bozija?
Ovde je očito da su ove stavke reč Bozija i nauka.
Ovde u 2 stihu govori da će poslati Duha Svetoga da ih nauči,Utešitelja..Zasto bi im slao Svetoga Duha da ih nauči ,kada vi kažete da nam je dovoljno Sveto Pismo@Reč Bozija,i kažete da je pričest samo simbolicno?
Zar Hristova reč nije mogla da ih nauči sta da rade?

Poslednja izmena:
Јер кад год једете овај хљеб и чашу ову пијете, смрт Господњу објављујете, докле не дође. Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући Тијела Господњега. Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире. Јер да смо сами себе осуђивали, не бисмо били осуђени. А кад нам суди Господ, кара нас, да не будемо осуђени са свијетом“ (1. Кор. 11, 23-32).
Недостојно се причешћује онај који не разликује Тела Господњег. Овде је веома важно имати у виду да Причешће није неки "витамински" додатак за наше здравље, помоћно средство да се боље подвизавамо, које треба с времена на време узети али које можемо и да прескочимо. Они који не разликују тела Господњег имају овакав магијски приступ причешћу или с друге стране моралистички расуђују да ли су га достојни или нису у зависности да ли заслужују или не заслужују награду. Евхаристија није награда за добро владање. Господ је узео хлеб и вино управо зато што су обе ове материје колективног карактера. Хлеб се добија од пшенице која је сакупљена са многих поља и која тек самљевена и умешана водом и заквашена квасцем постаје хлеб. Исто тако и вино се добија од многих гроздова који згњечени у преси дају сок који ферментацијом постаје вино. Дакле, ни хлеб ни вино не настају природно, већ се добијају људским трудом и састоје се од материје која је сакупљена и сједињена, од многих у једно. Евхаристијски хлеб и вино стога символизују заједницу хришћана, Цркву у којој многи постају једно, Цркву у којој смо призвани и сабрани из многих народа и крајева, као многи класови у један хлеб и многи гроздови у чашу вина (ову асоцијацију налазимо у ранохришћанским молитвама анафоре). Евхаристијом се Црква зато не само символизује, већ се и непосредно остварује и потврђује на сваком литургијском скупу. Евхаристија је есхатолошко окупљање верних и залог коначног остварења Цркве у Царству небеском.

I ovde je jasno da pričest nije simbolika već HrANA BOŽIJA,kroz koju se dobija sam Hristos .

Poslednja izmena:
Pricest je SILA BOZIJA koja spaljuje mnoštvo nasih sagresenja i bezakonja.to nam je Gospod ostavio u zalog da se secamo NJegove smrti kao,zalog Vecnog zivota,kroz koju dobijamo blagodat Božiju odnosno Silu Svetoga Duha,koja nam je preko potrebna za borbu protiv strasti,poroka,tela,djavola,za borbu protiv iskusenja djavolskih tj.raznih zamki.

ШТА ЈЕ ТО СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ?
Свето Писмо је реч Божија. Христос је реч Божија. Свето писмо је Христово тело, Духовна храна. Када читамо Свето писмо ми се духовно хранимо.
„Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек(Јн. 6,51,53,56-58).
Ако је Св. Писмо духовна храна коју ако не једемо нећемо имати живот у себи шта је онда духовно вино које је крв Христова? Па љубав према ближњима. Христос је пролио своју крв, Своју духовну крв, своју љубав ради нашег спасења. Његова се крв излила ради нас. Ко чини дела љубави према ближњима у себи има осећање љубави према ближњима; и то осећање љубави према ближњима је крв Христова коју он пије. Шта је онда право причешће? Духовно се хранити речју Божјом и опити се љубављу према ближњима, јер ко тако ради он једе тело Христово и пије његову крв. Тј. причешћује се духовно. Телесни људи се причешћују телесно и немају никакву корист од тога, А духовни човек се причешћује духовно и благодат Божја која се добија кроз љубав је с њим. Јер љубав се добија само када се даје. Тако духовни човек дајући љубав ближњима добија Божју љубав заузврат, Божју благодат. А цркве варају вернике причајући им причу како су хлеб и вино које им дају тело Христово и крв Његова.

Poslednja izmena:
Свето Писмо је реч Божија. Христос је реч Божија. Свето писмо је Христово тело, Духовна храна. Када читамо Свето писмо ми се духовно хранимо.
„Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек(Јн. 6,51,53,56-58).
Ако је Св. Писмо духовна храна коју ако не једемо нећемо имати живот у себи шта је онда духовно вино које је крв Христова? Па љубав према ближњима. Христос је пролио своју крв, Своју духовну крв, своју љубав ради нашег спасења. Његова се крв излила ради нас. Ко чини дела љубави према ближњима у себи има осећање љубави према ближњима; и то осећање љубави према ближњима је крв Христова коју он пије. Шта је онда право причешће? Духовно се хранити речју Божјом и опити се љубављу према ближњима, јер ко тако ради он једе тело Христово и пије његову крв. Тј. причешћује се духовно. Телесни људи се причешћују телесно и немају никакву корист од тога, А духовни човек се причешћује духовно и благодат Божја која се добија кроз љубав је с њим. Јер љубав се добија само када се даје. Тако духовни човек дајући љубав ближњима добија Божју љубав заузврат, Божју благодат. А цркве варају вернике причајући им причу како су хлеб и вино које им дају тело Христово и крв Његова.

znači vi izvrćete Bozju Reč.Јер кад год једете овај хљеб и чашу ову пијете, смрт Господњу објављујете, докле не дође. Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући Тијела Господњега. Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире. Јер да смо сами себе осуђивали, не бисмо били осуђени. А кад нам суди Господ, кара нас, да не будемо осуђени са свијетом“ (1. Кор. 11, 23-32

Zasto čovek da ispituje sebe?Zar se od Bozje reči postaje bolestan ,zar se od Bozje reči umire?
Ta ljubav o kojoj pričas se kroz pričest dobija ,ne dobija se simbolicno kao sto sektasi uče,nego se dobija životvorno telo Hristovo ,koje oživotvorava ,nevidimo se hranimo Njime,tj.dobijamo sta nam je potrebno za spasenje.Kroz pričest i molitvu se čovek uči i sjedinjuje sa Bogom.a ne simbolicno kao sto vi ucite.
Sila Božija se u nemoći pokazuje,kada priznamo da smo slabi,da nista ne mozemo bez Boga,da nijedno dobro ne postoji i ne moze da se uradi bez Njega..e sa takvim raspolozenjem se prilazi čaši Pričesća,sa strahom,verom i ljubavlju,u pokajanju i opraštanju svima,da bi nam bilo na zdravlje ,spasenje i zivot večni.zato kaze ovaj stih ,da se ne bi posle razboljevali,raslabili..A Gospod je direktno dao tu zapovest,i naglasio njen značaj,da je mislio metaforicki ,simbolicki ne bi ni naglasavao to.i ovo sto si rekao telesni i duhovni,tacno je mi treba duhovno i telesno da se pričesćujemo tj.da duhovno u molitvi,postu,ispovesću,trpljenjem,blagodaranjem,pristupamo ,da se trudimo,da budemo u podvigu.

Back