Zgrada i država

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prosecan Srbin je Era Ojdanić, a ne Milutin Milanković.
Kad to razjasniš u glavi - sve ti je jasno.

Ali i taj Era ima valjda mozga u glavi.

Za mene je ovo neobjašnjivo.

Ovi radnici sad psuju, buše, jao koliko posla, šta je ovo... čujem jer svako malo prođem.

A na vajber grupi sam napisala da ih uroavnik ponovo nazovu tu firmu i pita da li oni to mogu, kako idu radovi, da li je komplikovanije... ali ništa. I verujte mi ostaće i dalje taj upravnik. Jer... ne znam. Svi ćute. A oni koji su najgasniji neće da priznaju da su pogrešili. To je još jedno svojstvo ovih ljudi.

Pa pokrenuli se ljudi tek nakon što je ubijeno 15 osoba.

Pre toga - svi su do guše u mitu, korupciji, i oni sami. Nego zgrada su građani naše zemlje. Eto to je poenta.

Kada će nam biti bolje? Pa ne znam.. kada se promeni stanovništvo.
Da upravo to sam htio reci...stanovnostvo se I menja Ali na gore...sposobni odlaze ostaju poltroni i letargicni....I dolaze migranti iz Jos gorih vukojebina

Ovi radnici sad psuju, buše, jao koliko posla, šta je ovo... čujem jer svako malo prođem.

A na vajber grupi sam napisala da ih uroavnik ponovo nazovu tu firmu i pita da li oni to mogu, kako idu radovi, da li je komplikovanije... ali ništa. I verujte mi ostaće i dalje taj upravnik. Jer... ne znam. Svi ćute. A oni koji su najgasniji neće da priznaju da su pogrešili. To je još jedno svojstvo ovih ljudi.

Zve je to zato sto u Srbiji ne postoji odgovornost.
I ovde imamo upravnika (firmu, pravno lice) koji to radi. Ali ako firma ne reaguje kako treba - firma snosi odgovornost.
Sve je lako resiti, kada bi se htelo.

To im posao, Boze svasta.

Prosecan Srbin je Era Ojdanić, a ne Milutin Milanković.
Kad to razjasniš u glavi - sve ti je jasno.

Нема ништа од тог твог елитизма и истицање предност вас свезубих против безубих.

Елитисти и та ваша друга Србија такође пати од неспособности

С обзиром да сам прочитао све о пол.филозофији и друштвених примера разног корпаративизма, Зграда је слична корпорацији.

Удруживање рада, имовине и одлучивања.

Учитељице, не може да иде образовање твојих комшија у згради, пре васпитања.

--
Хоће вода да однесе песак испод твоје зграде и темеља који је наношен 1950-60 пре изградње и зграда да напукне.

Poslednja izmena:
Privatnici su alavi i očigledo su se zeznuli. Mislili su da će biti laka lova a sad ima da izginu od posla. Baš me zanima da li će biti dovoljno bezobrazni da traže još para jer je "teže nego što se pretpostavilo". U tom slučaju ne treba pristati i potsetiti ih na dogovor da će za 60 hiljada odraditi sve isto što i stambeno.

Privatnici su alavi i očigledo su se zeznuli. Mislili su da će biti laka lova a sad ima da izginu od posla. Baš me zanima da li će biti dovoljno bezobrazni da traže još para jer je "teže nego što se pretpostavilo". U tom slučaju ne treba pristati i potsetiti ih na dogovor da će za 60 hiljada odraditi sve isto što i stambeno.

Детињасто или форумашки.!

Не мора, нико ништа да заврши ако прикаже трошкове за које је утрошио сва средства која си му пребацио и прикаже додатне непредвиђене трошкове до завршетка свих радова.

Мораће анекс или ће ошљарити радове

Pa pokrenuli se ljudi tek nakon što je ubijeno 15 osoba.

Pre toga - svi su do guše u mitu, korupciji, i oni sami. Nego zgrada su građani naše zemlje. Eto to je poenta.

Kada će nam biti bolje? Pa ne znam.. kada se promeni stanovništvo.
Tek kad sam ovo tvoje pročitala vidim koliko mi u našoj zgradi imamo sreće. Imamo jednog čovjeka koji je domar za sva 4 ulaza naše zgrade. Čovjek je u penziji, voli on tu da se bakće i majstoriše, pomažu mu još neke komšije koje se u svašta razumiju. Tako da mi nemamo nikakvih problema, a i kad se šta dogodi, odmah se kreće u akciju.

Ali...
skoro sam imala situaciju u stanu u Novom Sadu. Mojim curama nestao internet i mi to odmah prijavimo. Dođe čovjek, kad tamo u zgradi on ne može da pristupi nekom ormariću, jer je stavljen katanac. Zovnuše i domara i možeš misliti on ima ključ ali neće da ga odključa. Zaprijeti čovjek iz sbb-a da će da složi prijavu, odmah se odključao ormarić. Ispostavi se na kraju da je domar lično nešto prčkao, prespajao da bi imao bolji internet u svom duplexu, a nekoliko stanova što nemaju internet...ko ih šiša. Naravno da sam poludila, prvo što on nema prava da to drži zaključano a drugo koji je to bezobrazluk jer curama treba internet za faks. Ali nevjerovatno da sem nas niko drugi se nije pobunio. Tako nam je sve, neznam zašto ljudi se prave šuntavi i ćute, dok drugi si uzimaju za pravo da rade šta god im padne na pamet.

Зависи да ли су станари добили станове или их крваво зарадили.

Ови први су баш неодговорни и сматрају да одржавање не треба да плаћају као у социјализму

Заједничке просторије подрума ходника, степеништа, крова, темеља, вертикале, лифтови, фасаде, заједно одржавајунимаоци права, јер је заједничка својина. Посебан део објекта као стан гаража и локал у обавези је појединачног имаоца својине.

Ко је добио стан, тај то не разуме потпуно.

--
Држава са зградом нема ништа, ако није сувласник Република Србија

Наслов је погрешан

Заједничке просторије подрума ходника, степеништа, крова, темеља, вертикале, лифтови, фасаде, заједно одржавајунимаоци права, јер је заједничка својина. Посебан део објекта као стан гаража и локал у обавези је појединачног имаоца својине.

Ко је добио стан, тај то не разуме потпуно.

--
Држава са зградом нема ништа, ако није сувласник Република Србија

Наслов је погрешан
Drzava daje besmislicarske licence besmislicarskim 'profi' upravnicima zgrada.

Tupave besmislicarske drzavne regulacije.

Ali privatnik za 60 hihljada...i još dolazi sutra... jbt ne mogu da verujem !

IQ 60?

nebriga?

zombiji?

ja jednostavno nemam objašnjenje za ljude ovde. I tako je svuda.
Све што си навела.
Ето докле доводи постављање партијских послушника, било која партија да је у питању и тако већ 30+ година.
Проблеми слични твом ће тек настајати у будућности, има разлога зашто се то дешава.
Да ли ћемо се опаметити, видећемо.Плашим се да нам се смањује критична маса становништва (по квантитету а тек по квалитету) из које црпимо способне.

Drzava daje besmislicarske licence besmislicarskim 'profi' upravnicima zgrada.

Tupave besmislicarske drzavne regulacije.

Може и тако, али онда сви носимо наоружање а лист непокретности и уговор да је нешто моје ми не треба.

Ето јефтине државе.

Па ко прекрши договор нема бележника, судова, катастра, али добије метак у чело.

Али ти си неспособни декаденти за нулту државу

Може и тако, али онда сви носимо наоружање а лист непокретности и уговор да је нешто моје ми не треба.

Ето јефтине државе.

Па ко прекрши договор нема бележника, судова, катастра, али добије метак у чело.

Али ти си неспособни декаденти за нулту државу
Mistice, ljudi se obicno dogovore ko ce prvi da prodje kada se nadju u uskom prolazu.

Koliko puta si se nasao u toj situaciji, pa propustis prvi osobu koju ne poznajes, pa prodjes posle nje, ili obrnuto, prvo ona tebe pusti, i sl.

Ne treba ti Drzava za to.

Postoje i oni tvdoglavi ovnovi, koji nece da se povuku, pa se poubijaju, ali to je u normalnoj zajednici stoti deo promila od ukupnog broja osoba.

Ali u sistemu gde postoji Drzava koja kaze 'Ma nema potrebe vi da se medjusobno dogovarate ko ce da prodje prvi, evo ja kao Drzava cu strucno regulacijama da odredim ko ide prvi', to ce da ti rodi jos 10 dodatnih problema uz taj osnovni problem.

Mistice, ljudi se obicno dogovore ko ce prvi da prodje kada se nadju u uskom prolazu.

Koliko puta si se nasao u toj situaciji, pa propustis prvi osobu koju ne poznajes, pa prodjes posle nje, ili obrnuto, prvo ona tebe pusti, i sl.

Ne treba ti Drzava za to.

Postoje i oni tvdoglavi ovnovi, koji nece da se povuku, pa se poubijaju, ali to je u normalnoj zajednici stoti deo promila od ukupnog broja osoba.

Ali u sistemu gde postoji Drzava koja kaze 'Ma nema potrebe vi da se medjusobno dogovarate ko ce da prodje prvi, evo ja kao Drzava cu strucno regulacijama da odredim ko ide prvi', to ce da ti rodi jos 10 dodatnih problema uz taj osnovni problem.

Све ок!

Ја само говорим како доћи оружјем до тог стања које ти описујеш.

Back