Nona2
Poznat
- Poruka
- 8.708
pre će ti Era popraviti cev nego MilutinProsecan Srbin je Era Ojdanić, a ne Milutin Milanković.
Kad to razjasniš u glavi - sve ti je jasno.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pre će ti Era popraviti cev nego MilutinProsecan Srbin je Era Ojdanić, a ne Milutin Milanković.
Kad to razjasniš u glavi - sve ti je jasno.
to je Paula, Bal_kan kan i sve je mogućePri čemu da, i to sam bila napisala, da će oticati voda za mnogo više od 40 hiljada za 24 sata, to su kubici
Ali niko ne reaguje. Znači, 2 i 2 su 4, ali ne.
Не мора, нико ништа да заврши ако прикаже трошкове за које је утрошио сва средства која си му пребацио и прикаже додатне непредвиђене трошкове до завршетка свих радова.
Da, da, toga sam se plašila, jer smo na močvarnom tlu--
Хоће вода да однесе песак испод твоје зграде и темеља који је наношен 1950-60 пре изградње и зграда да напукне.
Ne potcenjuj Milutina. Osim sto je bio izvrstan profesor naucnik, bio je i borac u ratu, bio je pisac, bio je veoma sposoban za sve.pre će ti Era popraviti cev nego Milutin![]()
Oporovljamo se od tog mračnog perioda.Teško i mukotrpno uz mnogo sabotaža postavljanja klipova u točkove ali nekako se ipak oporavljamo .Ljudi govore bilo ne povratilo se.Baš tim rečima.Još jedan pokazatelj koliko su Žuti razdrndali Republiku Srbiju, da se posljedice nemara i dan danas osijete.
Evo da napišem šta se desilo.
Došla je nova ekipa majstora koji su razbucali sve, prokopali 2m dole i našli kvar. Zamenili cev, pustili vodu. Posle su nabacali kamenje koje je izbušeno preko da ne bude rupa. Znači da je došla vrv skuplja ekipa, a koliko ćemo to sve platiti videćemo.
Nadam se da je upravniku stalo da se ne menja cena jer smo ga posle optuživali, a on će možda sa njima da se razračuna, jer reče da sarađuju.
Sad nas čeka pumpanje vode iz podruma, dna lifta.
U svakom slučaju, sve je to nešto ja tebi a ti meni, a mi samo da verujemo.
Paula, ne brini ništa, sve je pod kontrolom.Sad nas čeka pumpanje vode iz podruma, dna lifta.
U svakom slučaju, sve je to nešto ja tebi a ti meni, a mi samo da verujemo.
Da, to je standardna fora. Daju vam neku smešnu cifru da prihvatite njihovu ponudu a onda se fantomski ispostavi da će biti 3x skuplje. U tom slučaju tačno treba uhvatiti upravnika za gušu i raspraviti to pitanje. Ja prvi ne bi pristao da neko pravi budalu od mene. Ili u ponudi navedi koje usluge ulaze u 60 hiljada, ili ako si rekao da će problem biti sređen za 60 hiljada, onda tako moraš i da uradiš, koga briga za dodatne troškove, sledeći put bolje proceni.
Da.
Meni je sad muka od svega i treba mi par dana da se oporavim od sveg tog javašluka
Nisam ja za ove stvari definitivno![]()
Нико не тера станаре да имају тог ”бесмисличарског профи” управника зграде. Могу да изаберу неког од станара за управника зграде, и не треба му никаква лиценца. Али неће нико да се петља са гомилом будала. Зато нам је иста ситуација у зградама као и у државиDrzava daje besmislicarske licence besmislicarskim 'profi' upravnicima zgrada.
Tupave besmislicarske drzavne regulacije.
Ајде да не претерујемо. Миланковић је, истина, имао чин резервног официра у српској војсци кад је почео Први светски рат. Тај догађај га је затекао у родном Даљу у тадашњој Аустроугарској, па су га аустроугарске власти одмах ухапсиле. Заузимањем Миланковићеве супруге код његових професора и колега из Беча, средила му је да га пребаце у Будимпешту у Мађарску академију наука, где је провео цео рат, и где је заправо развио своје чувене Миланковићеве циклусе.Ne potcenjuj Milutina. Osim sto je bio izvrstan profesor naucnik, bio je i borac u ratu, bio je pisac, bio je veoma sposoban za sve.![]()
100%. A sad kad počne paljba po tebi.Да, очекивања да неко други реши проблем, стандард за људе који су својевремено добили станове откупили готово бесплатно, зашто се и они који купе понашају тако, ваљда не знају да је зграда ваша заједничка одговорност?
Vi komunisti možda volite da brinete o zajedničkim površinama100%. A sad kad počne paljba po tebi.
I stvar se rešava naredne godine, a možda i one posle.To je jasno, ali bi trebalo dostaviti ponudu na osnovu koje može da se uradi kvalitetna odluka. Ne može da se radi hajdučki u smislu "imam ja čoveka". Ako je angažovan profesionalni upravnik, onda i njegov rad mora biti profesionalan.
Profi building manager se elektuje kad stanare boli patka ili ako postoje interesni klanovi oko zajedničkih prostorija, podruma i parking mesta.Stara priča - cicija plaća najviše. No, to nije do države. Do nas je. Sa tim profesionalnim upravnicima inače mnogi imaju problem.
Ukratko:Pročitala sam naslov teme kada će Srbiji da bude bolje, pa sam rešila da prepričam događaje u našoj stambenoj zgradi u Beogradu.
Naime, pre više od 50 sati je pukla glavna vodovodna cev koja dolazi od vodomera do naše zgrade i pošto posle vodomera nije zadužen Vodovod već Gradsko stambeno, jer ga plaćamo. Odmah sam prijavila čim sam čula iz svog stana veliki otok vode, zvuk ide kroz beton a mi smo među nižim stanovima. Čuje se ogroman otok vode. Prijavljeno, Stambeno reklo da će brzo da izađu na teren i naprave specifikaciju troškova koje treba Upravnik da potpiše i da odmah dođe ekipa. Upravnik je profesionalni nije iz zgrade.
Sutradan, a ceo dan i noć šiklja voda i niko da je zatvori ujutru dolaze iz Vodovoda još jednom i sigurni su da je kvar prema zgradi, kažu hitno zovite stambeno, voda otiče u velikim količinama, vidi se na vodomeru. Verovatno kubici vode idu ispod zgrade i na sve strane.
Ja na vajberu pišem da je stvar hitna, od 32 stana jedva se ko javlja, osim pitanje Šta je sa liftom nešto se kvari?
Zovem gradsko stambeno, halo, jeste li Vi upravnik kažem nisam samo stanar, evo žurimo šaljemo ponudu do 14h. U međuvremenu upravnik šalje na vajber grupu ponudu privatnika da će ceo kvar da otkloni za 60000 din ali sutra. Ponuda stambenog sa svom specifikacijom, uključujući bušenje trotoara i na kraju betoniranje itd, naveli su i koja je dimenzija cevi, sve do u šraf, je 105700 din. I sad upravnik koji je naklonjen privatniku napiše sledeće: imamo ovu ponudu, ona je mnogo jeftinija, samo mogu tek sutra da dođu. Otvara pol i građani se njih 15 od 32 izjašnjavaju "privatnik za 60 hiljada". Ostale ne zanima.
Postavim pitanje odmah, da li taj privatnikj ima ime, koja je firma u pitanju, da li nude potpuno iste poslove kao Stambeno, da li su sigurni. Upravnik niti daje ime, niti bilo šta kaže osim oni su najjeftiniji i naravno da su isti radovi. Ja onda napišem da želim da vidim crno na belo sve, potpunu specifikaciju i opis poslova, našta dobijam komentar jedne stanarke ako vi nemate poverenja doplatite iz svog džepa 40 hiljada i nek dođe odmah Stambeno. Da ne pričam dalje šta je bilo na vajber grupi, mislim napisala sam da je to bezobrazluk, da zgrada nije moja, da za 32 stana razlika od 40 hiljada je minorna, da je bitniji kvalitet, da je stvar hitna., da je Stambeno reklo da će odmah da dođe, a ne sutra itd. Ako je to renomirana firma ok, ali bez odgovora.
Još jedna noć, u našoj sobi se čuje kao da kiša pada toliku buku stvara ta voda, podrum je jedan poplavljen još juče, počeo drugi da se puni vodom, voda ide ispod lifta, a mokar je i beton ispred zgrade odozdo, jer se voda čuje kao da je vodopad u pitanju. Konačno dolaze majstori, privatnik, jedan čovek sa ašovom da sredi stvar. Otvaraju šaht, vodomer preplavljen već 2 metara, jaoj treba nam pumpa, a mi je nemamo. Onda otišli po pumpu. Posle počeo taj jedan da kopa zemlju ašovom, ali kaže pa beton je ispod. Ja stojim sve vreme tu negde da ne odu, šta ćeš, i kažem, da, Stambeno je predvidelo bušenje betona. Onda kaže ovaj radnik joj, pa ovde je velika cev (nisu znali ni kolika je), onda su ponovo otišli. Napišem na vajber grupi to da je šaht prepun vod i da oni nisu spremni na bušenje betona, i svi ćute, od upravnika do stanara.
Evo par sati tajac. Mislim da u mojoj zgradi žive zombiji, a ne građani.
Da li vam je sve ovo poznato?
I sta je tu cudno , pa Srbija i da je u pitanju neka druga stvar, tako bi se i ti ponasala...Ali meni je više zapalo za oko ovo kako su se polakomili na privatnik za 60 hiljada.
Niko da pita za kvalitet, niko da pita za spcifikaciju poslova.
Evo nisam ni otipšla na posao, slušpam sad kako pričaju telefonom kako kritikuju nekog zašto si se zaleteo i uzeo ovaj posao? Znači, ako oni ostanu da rade, oni će tražiti mnogo više od 60 hiljada.
I kako je uopšte moguće tako veliki i obiman i posao i materijal i cev uraditi za smao 60 hiljada?
to je neko sitničarstvo u ljudima, zato nam sve i ide tako, niko se ne bavi kvalitetom, samo da prošemo jeftinije. Pa makar jopš jedan dan voda pičila ispod zgrade. Za koliko 40 hiljada ???
Ti da pocnes da skupljas pare, jer kad stanari uruse zgrade , a hoce , mozes cak i da im kazes to , onda ce da prodaju stanove po 200e po kvm...i ti dodjes i kupis celu zgradu za sitne pare....Ukratko:
želim da reśite problem što pre, nama isto pucale cevi pa majstori svaśta našli: peškire, peĉeno pile, kore od krupnijeg voća... sad dal su podstanari dal omatorele komšinice pa iz pakosti jer neće još dugo... ko će ga znati, na astralu vidim gužvu kao da svi rokaju šta stignu... Bitno da su posle na skupśtini stanara masovno kaśljucali i kojali kada smo ĉitali śta su majstori sve našli...
Stambeno se zove u socijalizmu
Privatnik u demokratiji
Stambeno se samo ugradjuje, mada ok, znaju opremljenije privatnike a tu se vaš bilding menidjer zezno...
Што ће ме изнимно узрујати100%. A sad kad počne paljba po tebi.
pa to spada u tekuce odrzavanje. hitne intervencije do 10 000 upravnik ne mora da pita za odluku ali sve ostalo je neophodno odluka skupstine stanara. kao i za investiciono odrzavanje. po zakono u stanovanju i odrzavanju zgrada o kojem ocito nemas pojma naucnice (ah pa dobro ne mozemo svi sve znati) skup[tina SZ - stambene zjednice ide na tri dana minimum ali u hitnim slucajevima se zakazuje i sutradan. Naravno u hitnim slucajevima moze da skupi i potpise ako ide od stana do stana jer kod vas je hitan slucaj.Pročitala sam naslov teme kada će Srbiji da bude bolje, pa sam rešila da prepričam događaje u našoj stambenoj zgradi u Beogradu.
Naime, pre više od 50 sati je pukla glavna vodovodna cev koja dolazi od vodomera do naše zgrade i pošto posle vodomera nije zadužen Vodovod već Gradsko stambeno, jer ga plaćamo. Odmah sam prijavila čim sam čula iz svog stana veliki otok vode, zvuk ide kroz beton a mi smo među nižim stanovima. Čuje se ogroman otok vode. Prijavljeno, Stambeno reklo da će brzo da izađu na teren i naprave specifikaciju troškova koje treba Upravnik da potpiše i da odmah dođe ekipa. Upravnik je profesionalni nije iz zgrade.
Sutradan, a ceo dan i noć šiklja voda i niko da je zatvori ujutru dolaze iz Vodovoda još jednom i sigurni su da je kvar prema zgradi, kažu hitno zovite stambeno, voda otiče u velikim količinama, vidi se na vodomeru. Verovatno kubici vode idu ispod zgrade i na sve strane.
Ja na vajberu pišem da je stvar hitna, od 32 stana jedva se ko javlja, osim pitanje Šta je sa liftom nešto se kvari?
Zovem gradsko stambeno, halo, jeste li Vi upravnik kažem nisam samo stanar, evo žurimo šaljemo ponudu do 14h. U međuvremenu upravnik šalje na vajber grupu ponudu privatnika da će ceo kvar da otkloni za 60000 din ali sutra. Ponuda stambenog sa svom specifikacijom, uključujući bušenje trotoara i na kraju betoniranje itd, naveli su i koja je dimenzija cevi, sve do u šraf, je 105700 din. I sad upravnik koji je naklonjen privatniku napiše sledeće: imamo ovu ponudu, ona je mnogo jeftinija, samo mogu tek sutra da dođu. Otvara pol i građani se njih 15 od 32 izjašnjavaju "privatnik za 60 hiljada". Ostale ne zanima.
Postavim pitanje odmah, da li taj privatnikj ima ime, koja je firma u pitanju, da li nude potpuno iste poslove kao Stambeno, da li su sigurni. Upravnik niti daje ime, niti bilo šta kaže osim oni su najjeftiniji i naravno da su isti radovi. Ja onda napišem da želim da vidim crno na belo sve, potpunu specifikaciju i opis poslova, našta dobijam komentar jedne stanarke ako vi nemate poverenja doplatite iz svog džepa 40 hiljada i nek dođe odmah Stambeno. Da ne pričam dalje šta je bilo na vajber grupi, mislim napisala sam da je to bezobrazluk, da zgrada nije moja, da za 32 stana razlika od 40 hiljada je minorna, da je bitniji kvalitet, da je stvar hitna., da je Stambeno reklo da će odmah da dođe, a ne sutra itd. Ako je to renomirana firma ok, ali bez odgovora.
Još jedna noć, u našoj sobi se čuje kao da kiša pada toliku buku stvara ta voda, podrum je jedan poplavljen još juče, počeo drugi da se puni vodom, voda ide ispod lifta, a mokar je i beton ispred zgrade odozdo, jer se voda čuje kao da je vodopad u pitanju. Konačno dolaze majstori, privatnik, jedan čovek sa ašovom da sredi stvar. Otvaraju šaht, vodomer preplavljen već 2 metara, jaoj treba nam pumpa, a mi je nemamo. Onda otišli po pumpu. Posle počeo taj jedan da kopa zemlju ašovom, ali kaže pa beton je ispod. Ja stojim sve vreme tu negde da ne odu, šta ćeš, i kažem, da, Stambeno je predvidelo bušenje betona. Onda kaže ovaj radnik joj, pa ovde je velika cev (nisu znali ni kolika je), onda su ponovo otišli. Napišem na vajber grupi to da je šaht prepun vod i da oni nisu spremni na bušenje betona, i svi ćute, od upravnika do stanara.
Evo par sati tajac. Mislim da u mojoj zgradi žive zombiji, a ne građani.
Da li vam je sve ovo poznato?
Увек ће бити као што је одувек било. Боље никако, може само горе.Pročitala sam naslov teme kada će Srbiji da bude bolje