Ženomrzci i ženogadljivci

Zasto je problem da zena bude celicna a pri tome zenstvena u svom svetu? Margaret Tacer je samim svojim prisustvom u politici donela ogromnu stvar i napredak zenama u Engleskoj a indvidualno i zenama po celom zapadu. Nama mozda nije omiljena i gledamo je iz drugog ugla najvise politickog.
Nemam neki stav o njoj. Jedina joj je mana što je slabo pročitala Džimija Sevilja i izborila se za njega da dobije kraljevske počasti.
Kažem samo kako nastaje pritisak na ženu iz predrasuda

Zasto bi mrzeo bilo koju zenu?
Ako se tema odnosi na zenomrzce, tu se ne misli na muskarce koji ne mrze samo jednu zenu, nego zene u globalu,a ja licno ne znam da mrzim bilo koga a pogotovo bilo koju zenu, posebno zato sto dovoljno postujem samoga sebe i sto bi mi bilo porazno da sebi dozvolim da me neko natjera da ga mrzim.

A mrznja najcesce razara onoga koji mrzi...

Sam naslov nije mržnja već polupitanje poluobjašnjenje.

"Žena je fiziološki horor presvučen lepom kožom" - rekao je Friedrich Nietzsche (nadam se da sam tačno napisala, nemam veze nemački, nažalost)

Da li se iko ikada zapitao zašto muškarci nipodaštavaju žene, ako ih mrze to je opet neki čudan oblik mržnje, drugačije mrze drugog muškarca i došla sam na ideju slušajući šta se priča, pogotovo među pubertetlijama iz naselja gde je nekoliko njih reagovalo pljuvanjem u bukvalnom smislu (sedeli su na klupi, ja sam prolazila iza).

Odvratnost koju neki muškarci osećaju prema ženama verovatno izaziva kasnije i mržnju, pa još kasnije dolazi i do fizičkog maltretiranja.

Znači, epilog: muškarci ne mrze žene, nego su im odvratne. A opet nisu dovoljno odvratne da bi odbili seks i tu sam načisto zbunjena.

P.S. ja sam došla na ovaj forum da pitam ljude ono što mi godinama nije jasno, nisam došla da se svađam ni provociram.
Znam da sam ovde na pdf psihologija "na tankom ledu", ali želim da čujem odgovore.
Ko mrzi i gadi se je derpe, derpe.

Mrznja i ogoljavanje zene u uredjenim zemljama najvise na zapadu je individualna stvar, kod nas je to drustveni problem, razlike su ogromne. Kada sam nekad krenuo sa raznim literaturama i citanjem pobegao sam recimo od Ruske literature jer mi nije nikako sela nekako mi bila vec vidjeno koliko god uzimao razlicitih dela i na kraju se okrenuo vise zapadu, zadrzao sam se na Turgenjevu jedno vreme, dok ovamo kada sam krenuo odmah video nesto novo, nesto drugacije sto samo po sebi ne mora biti ispravno, u mom konkretnom slucaju osetio sam osvezenje.
Zivio sam na " zapadu" tj u jednoj skandinavskoj zemlji, par godina, u kojoj su izmedju ostalog socijala i ljudska prava najvisi na planeti, tamo su djeca, penzioneri, zena, kucni ljubimac pa na zadnjem mjestu odrastao zdrav muskarac koji je takodjer zasticen ali kao posljednji.

Gay grupe, parovi takodjer zasticeni, negdje se radi po 6 sati na dan,a brakovi su totalno otvoreni, slobodni, gdje partneri ne kriju jedni od drugih , zene od muzeva i obratno, ako su imali vanbracno iskustvo, ali ta iskrenost tamo brakove i odrzava, dok se na Balkanu to krije, na Balkanu se vara sto je po meni dosta odvratnije, jer sta ce reci sredina ako se sazna za prevaru, hoce li biti osude, do prije nekog vremena posebno u ruralnijim sredinama je zene bilo sramota da se vrate kuci, u selo, familija ce je osuditi, nema veze sto joj muz razbija zube svaki dan, sto je alkos, ovakav, onakav.

Ne treba nikoga silom zadrzavati a dok god partneri trpe ili ne trpe jedni druge u ovakvim i onakvim vezama, to je njihova stvar.

Ako volim zenu, ne mogu je mrziti zato sto je otisla drugom, jer mi je stalo da ta zena bude sretna na bilo koji nacin, ali ljudi su sebicni, mnogo vole sebe pa misle da ta zena moze biti sretna jedino sa njima, u stvari ne zanima ih ta zena, nego gledaju svoj sebicni interes.

Zivio sam na " zapadu" tj u jednoj skandinavskoj zemlji, par godina, u kojoj su izmedju ostalog socijala i ljudska prava najvisi na planeti, tamo su djeca, penzioneri, zena, kucni ljubimac pa na zadnjem mjestu odrastao zdrav muskarac koji je takodjer zasticen ali kao posljednji.

Gay grupe, parovi takodjer zasticeni, negdje se radi po 6 sati na dan,a brakovi su totalno otvoreni, slobodni, gdje partneri ne kriju jedni od drugih , zene od muzeva i obratno, ako su imali vanbracno iskustvo, ali ta iskrenost tamo brakove i odrzava, dok se na Balkanu to krije, na Balkanu se vara sto je po meni dosta odvratnije, jer sta ce reci sredina ako se sazna za prevaru, hoce li biti osude, do prije nekog vremena posebno u ruralnijim sredinama je zene bilo sramota da se vrate kuci, u selo, familija ce je osuditi, nema veze sto joj muz razbija zube svaki dan, sto je alkos, ovakav, onakav.

Ne treba nikoga silom zadrzavati a dok god partneri trpe ili ne trpe jedni druge u ovakvim i onakvim vezama, to je njihova stvar.

Ako volim zenu, ne mogu je mrziti zato sto je otisla drugom, jer mi je stalo da ta zena bude sretna na bilo koji nacin, ali ljudi su sebicni, mnogo vole sebe pa misle da ta zena moze biti sretna jedino sa njima, u stvari ne zanima ih ta zena, nego gledaju svoj sebicni interes.
Postoji jedan deo oko poverenja i izdaje. otvoreni brak ovde kod nas je jos uvek tabu tema i zato je varanje prisutno mozda u vecoj meri mada to ne mora biti pravilo. Mada i kod nas sve vise ima otvorenih brakova.

Sto se tice prevara na zapadu, ista je stvar. Jedna istinita prica sa zapada sa jednog licnog primera, jedan moj poznanik je ziveo nekih 20 godina u Americi, vratio se nazad. Imao je kucu u jednom naselju, pored njega su bile dve kuce koje su se relativno cesto izdavale tu su dolazili bracni parovi i ziveli, kaze u susedstvu je ziveo jedan crnac ratni penzioner, rastavljen, radio usput tu po toj sredini na odrzavanju dvorista, kaze ovaj da nije postojala zena koja je tu dosla mlada-starija udata koja je izgledala bar pristojno da je ovaj nije j.ebo, vecina tih zena sigurno nije bila u otvorenom braku. Sumnjao i u svoju zenu ali nikad nije uspeo ni da cuje nesto ni da primeti, da bi mu ona nakon sto su otisli odatle u nekoj zestokoj svadji rekla da se j.ebala sa tim likom vise puta, ovaj se rastao istog momenta, mozda je to rekla iz osvete, mozda to on prica kako bi je napravio kurvom, nebitno, verovatno nije sve izmislio bar o ostalim zenama, tako da to nije pravilo, svuda se vara ko hoce i zeli.

Back