Zivio sam na " zapadu" tj u jednoj skandinavskoj zemlji, par godina, u kojoj su izmedju ostalog socijala i ljudska prava najvisi na planeti, tamo su djeca, penzioneri, zena, kucni ljubimac pa na zadnjem mjestu odrastao zdrav muskarac koji je takodjer zasticen ali kao posljednji.
Gay grupe, parovi takodjer zasticeni, negdje se radi po 6 sati na dan,a brakovi su totalno otvoreni, slobodni, gdje partneri ne kriju jedni od drugih , zene od muzeva i obratno, ako su imali vanbracno iskustvo, ali ta iskrenost tamo brakove i odrzava, dok se na Balkanu to krije, na Balkanu se vara sto je po meni dosta odvratnije, jer sta ce reci sredina ako se sazna za prevaru, hoce li biti osude, do prije nekog vremena posebno u ruralnijim sredinama je zene bilo sramota da se vrate kuci, u selo, familija ce je osuditi, nema veze sto joj muz razbija zube svaki dan, sto je alkos, ovakav, onakav.
Ne treba nikoga silom zadrzavati a dok god partneri trpe ili ne trpe jedni druge u ovakvim i onakvim vezama, to je njihova stvar.
Ako volim zenu, ne mogu je mrziti zato sto je otisla drugom, jer mi je stalo da ta zena bude sretna na bilo koji nacin, ali ljudi su sebicni, mnogo vole sebe pa misle da ta zena moze biti sretna jedino sa njima, u stvari ne zanima ih ta zena, nego gledaju svoj sebicni interes.