Ženomrzci i ženogadljivci

@Bodulica
Tebi odgovaram na post, iako znam da će ko zna koliko ljudi čitati, neka.
Deca i nezreli muškarci tema.
Pa evo, ja kad sam bila dete, u moje vreme roditelji (barem moji) nisu svoju decu informisali, štaviše, u prodavnicama se vata ispod kase umotavala u papir jer je to bilo sramota da se vidi da je žena kupila vati. Doduše, odrastala sam zbog rata po raznim "vukojebinnama", možda je u gradovima bilo naprednije - digresija, izvinjavam se.
U svakom slučaju ovo se desilo: kako sam rasla, moja mama me sve teže pratila u igri (gde ćeš štikle i fudbal na primer) a o menstruaciji nisam znala ništa, ni da postoji.
E, onda smo u jednom avgustu krenuli na more.
Ja sam bila oduševljena, volim i obožavam more i vidim da moja majka ne ulazi u vodu.
Ja navalim da uđe, čak sam je fizički vukla - ne vredi.
Onda je moj otac izgubio živce i rekao: "Reci joj!" Ili "Objasni joj!" ne sećam se tačnih reči.

I onda mi je majka objasnila šta je menstruacija, međutim nisam shvatila iz prve (sad je to tragikomična priča), ja sam to shvatila ovako:
"Jao mama, pa baš si baksuz! Ja kad porastem nadam se da ću tih nedelju dana menstruacije imati u februaru ili tako nekom bezveze mesecu, gde se tebi pogodi avgust?"

Ona mi je onda dodatno objasnila da se menstruacija dobija svakog meseca i nema odmora i tako maltene ceo život.

Nisam nekoliko dana govorila sa njom - pa eto, ponašala sam se kao da je ona "glupača" i da se to MENI ne može desiti.

Zato razumem muškarce koji ne razumeju žene.

Odvratnost koju neki muškarci osećaju prema ženama verovatno izaziva kasnije i mržnju, pa još kasnije dolazi i do fizičkog maltretiranja.

Гледам серију Невине лажи. Муж је врло насилан према својој жени, секс врло често прелазио у домен његовог силовања супруге. И мислиш да нема веће болештине од тог психа... Док се није појавила његова мајка, а онда спознаш шта значи чисто зло и зашто је он такав какав је. То јесте само филм, али може лако показати шта се и због чега дешава.

Гледам серију Невине лажи. Муж је врло насилан према својој жени, секс врло често прелазио у домен његовог силовања супруге. И мислиш да нема веће болештине од тог психа... Док се није појавила његова мајка, а онда спознаш шта значи чисто зло и зашто је он такав какав је. То јесте само филм, али може лако показати шта се и због чега дешава.
Nisam gledala, ali ako su prikazali ISTINU.
Jer eto, čak i na ovom forumu nekima prosto smeta istina, evo već nekoliko dana jedna piše svuda po forumu i traži da me banuju jer rekoh nešto malo grublje što je ona preuveličala i nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da me ne banuju.
Reč je bila o silovanju, i ti si sad pomenuo, možda i tebe napadne, žena prosto nije shvatila temu (koja ima 9 strana i 150+ postova) i šta reći?

Na primer, devojke i žene imaju taj sekret.
To može biti gadljivo nekim muškarcima iako nisu gej.
I sad post ovog tipa bude obrisan, a zašto, koga je to sramota, to je prirodno, proces koji se odvija kod devojaka i žena kao i menstruacija, a i ta reč hoda po ivici sme li se pomenuti,
znači traži se ovako nešto:
Pogledajte prilog 1765354
Ajde za menstruaciju i porađanje razumem, ali nije mi jasno zašto je bitno pišati stojeći?
:lol: Svašta.
To je pjesma “jer mi smo dečki što pijemo stojećki”, muška snaga da podnose sve s nogu a ako dozvoliš da se poigra lutkucama i curicama da od njega neće biti muškarčina nego će nedaj Bože biti feminiziran.

@Bodulica
Tebi odgovaram na post, iako znam da će ko zna koliko ljudi čitati, neka.
Deca i nezreli muškarci tema.
Pa evo, ja kad sam bila dete, u moje vreme roditelji (barem moji) nisu svoju decu informisali, štaviše, u prodavnicama se vata ispod kase umotavala u papir jer je to bilo sramota da se vidi da je žena kupila vati. Doduše, odrastala sam zbog rata po raznim "vukojebinnama", možda je u gradovima bilo naprednije - digresija, izvinjavam se.
U svakom slučaju ovo se desilo: kako sam rasla, moja mama me sve teže pratila u igri (gde ćeš štikle i fudbal na primer) a o menstruaciji nisam znala ništa, ni da postoji.
E, onda smo u jednom avgustu krenuli na more.
Ja sam bila oduševljena, volim i obožavam more i vidim da moja majka ne ulazi u vodu.
Ja navalim da uđe, čak sam je fizički vukla - ne vredi.
Onda je moj otac izgubio živce i rekao: "Reci joj!" Ili "Objasni joj!" ne sećam se tačnih reči.

I onda mi je majka objasnila šta je menstruacija, međutim nisam shvatila iz prve (sad je to tragikomična priča), ja sam to shvatila ovako:
"Jao mama, pa baš si baksuz! Ja kad porastem nadam se da ću tih nedelju dana menstruacije imati u februaru ili tako nekom bezveze mesecu, gde se tebi pogodi avgust?"

Ona mi je onda dodatno objasnila da se menstruacija dobija svakog meseca i nema odmora i tako maltene ceo život.

Nisam nekoliko dana govorila sa njom - pa eto, ponašala sam se kao da je ona "glupača" i da se to MENI ne može desiti.

Zato razumem muškarce koji ne razumeju žene.
Da, to je bio tabu. Generacijski se nešto kao šaputalo i krilo do te mjere da su se neke majke plašile i da pričaju o tom sa svojom djecom ili bi to bilo u nekom ozbiljno tajanstvenom tonu da ti izazove osjećaj stida što si žensko i posjeduješ te prirodne osobine.
Kao neka ružna tajna o nama ženama koja se smjela izgovarati samo uz šapat.

Da, to je bio tabu. Generacijski se nešto kao šaputalo i krilo do te mjere da su se neke majke plašile i da pričaju o tom sa svojom djecom ili bi to bilo u nekom ozbiljno tajanstvenom tonu da ti izazove osjećaj stida što si žensko i posjeduješ te prirodne osobine.
Kao neka ružna tajna o nama ženama koja se smjela izgovarati samo uz šapat.
Ja sam upravo ta generacija.

Ja sam upravo ta generacija.
Ja isto. Tata je imao puno više razumjevanja za koju ljubav prema fudbalu dok me mama stalno opominjala da treba da volim što ženski svijet voli. Zvali su me muškaračom, lezibejkom ali je moja ljubav za fudbalom nadjačala. Ja i 10 dječaka iz ulice na terenu.
Zbog toga nisam nikad bila dio neke grupe djevojčica. One su izbjegavale mene a ja nisam znala o čemu bi s njima pričala niti su mi njihove teme bile zanimljive.
Grozno je to sputavanje individualnosti i ogromna borba sa okolinom i bližnjim.
Ja sam ipak odabrala da budem svoja pa makar stajala sama i tako onda dodješ do epiteta “samotnjak, asocijalna” 😅 a meni baš lijepo sa sobom.
Još kao djete sam vidila da greše.

Ja isto. Tata je imao puno više razumjevanja za koju ljubav prema fudbalu dok me mama stalno opominjala da treba da volim što ženski svijet voli. Zvali su me muškaračom, lezibejkom ali je moja ljubav za fudbalom nadjačala. Ja i 10 dječaka iz ulice na terenu.
Zbog toga nisam nikad bila dio neke grupe djevojčica. One su izbjegavale mene a ja nisam znala o čemu bi s njima pričala niti su mi njihove teme bile zanimljive.
Grozno je to sputavanje individualnosti i ogromna borba sa okolinom i bližnjim.
Ja sam ipak odabrala da budem svoja pa makar stajala sama i tako onda dodješ do epiteta “samotnjak, asocijalna” 😅 a meni baš lijepo sa sobom.
Još kao djete sam vidila da greše.
Sjedim ja s curom neki dan bila neka tekma na tv cini mi se basket neki meni to sve isto cura sve zna igrace prati uzivela se ja drndam fon kaze ne moze vjerovat da me ne zanima

Da li se iko ikada zapitao zašto muškarci nipodaštavaju žene, ako ih mrze to je opet neki čudan oblik mržnje, drugačije mrze drugog muškarca i došla sam na ideju slušajući šta se priča, pogotovo među pubertetlijama iz naselja gde je nekoliko njih reagovalo pljuvanjem u bukvalnom smislu (sedeli su na klupi, ja sam prolazila iza).
Rekao bih da je najčešće to zbog nekog kulturološkog nasleđa ili uticaja sredine, ređi su slučajevi da se takav pojedinac pojavi u sredini koja generalno nije takva te nagađam da to nastaje zbog odbijanja ili nekog nezdravog odnosa sa rođenom majkom i sl.
Odvratnost koju neki muškarci osećaju prema ženama verovatno izaziva kasnije i mržnju, pa još kasnije dolazi i do fizičkog maltretiranja.
To je već tema za sebe - do učestalog fizičkog maltretiranja mislim da najčešće dolazi jer u datoj sredini nema nikog ko takav vid ponašanja kažnjava, česti su ti primeri da jači nagrne na slabijeg, u slučaju M-Ž muškarci su tipično 2x jači od žena pa je to češće.
Primera radi u nekim prošlim vremenima je bila situacija da ako M maltretira Ž fizički i ako su u braku, često bi došli njen otac i brat, odveli dotičnog u lov i tamo bi on doživeo "tragičnu nesreću".
Znači, epilog: muškarci ne mrze žene, nego su im odvratne. A opet nisu dovoljno odvratne da bi odbili seks i tu sam načisto zbunjena.
Upitno je u kom konteksutu je odvratno - fizični ili generalno?
A i ono kada se neko napali žešće, nebitno je ako je M ili Ž potencijalno bi i sa serijskim ubicama legli.

Sjedim ja s curom neki dan bila neka tekma na tv cini mi se basket neki meni to sve isto cura sve zna igrace prati uzivela se ja drndam fon kaze ne moze vjerovat da me ne zanima
Pazi sad , meni je 53 godine. U Novembru završila chemo terapiju, operaciju pa radijaciju od 12 nedjelja u Martu ove godine i nekidan dva momka na plaži igrala fudbal pa sam se ubacila s njima. Za glavu su se hvatali šta radim s loptom a mom mužu svaka druga kroz noge. 😅
Životna snaga je u fudbalerskim butinama 🤣
Meni neko da na samrtnoj postelji baci loptu ja bi ustala.

Sam naslov nije mržnja već polupitanje poluobjašnjenje.

"Žena je fiziološki horor presvučen lepom kožom" - rekao je Friedrich Nietzsche (nadam se da sam tačno napisala, nemam veze nemački, nažalost)

Da li se iko ikada zapitao zašto muškarci nipodaštavaju žene, ako ih mrze to je opet neki čudan oblik mržnje, drugačije mrze drugog muškarca i došla sam na ideju slušajući šta se priča, pogotovo među pubertetlijama iz naselja gde je nekoliko njih reagovalo pljuvanjem u bukvalnom smislu (sedeli su na klupi, ja sam prolazila iza).

Znači, epilog: muškarci ne mrze žene, nego su im odvratne. A opet nisu dovoljno odvratne da bi odbili seks i tu sam načisto zbunjena.

P.S. ja sam došla na ovaj forum da pitam ljude ono što mi godinama nije jasno, nisam došla da se svađam ni provociram.
Znam da sam ovde na pdf psihologija "na tankom ledu", ali želim da čujem odgovore.
Prikriveni gejevi
Problematicne majke
Nedostatak ljubavi u detinjstvu

svakakve anomalije stvaraju mizoginiju

Normalan stav muskaraca je da smatraju zene neophodnim i divnim bicima

Prikriveni gejevi
Problematicne majke
Nedostatak ljubavi u detinjstvu

svakakve anomalije stvaraju mizoginiju

Normalan stav muskaraca je da smatraju zene neophodnim i divnim bicima
Pre bih rekla iz iskustva: problem je u očevima.
Eto moj brat od ujaka, ima rođenu sestru stariju, kad se on rodio to je bilo "muškooo" i ujak ne samo da ga nije opominjao da ne napada sestru, već ga je i podsticao.
Sa sestre se ponašanje proširilo malo po malo na još jednu žensku osobu, pa još jednu, izgledalo je lično, međutim nije bilo ničega ličnog, dečko je postao žešće syeban u glavi, mrzeo je sve što je žensko.

Interesantno, kad je odrastao, nije sazreo, upoznao je devojku za kojom je trčao a ona ga vrtela oko malog prsta, posle toga ne znam šta je bilo jer ga je taj njegov otac naučio da drži distancu od "siromašnih rođaka iz Srbije" - citat - inače oni žive u Švajcarskoj.

Pre bih rekla iz iskustva: problem je u očevima.
Eto moj brat od ujaka, ima rođenu sestru stariju, kad se on rodio to je bilo "muškooo" i ujak ne samo da ga nije opominjao da ne napada sestru, već ga je i podsticao.
Sa sestre se ponašanje proširilo malo po malo na još jednu žensku osobu, pa još jednu, izgledalo je lično, međutim nije bilo ničega ličnog, dečko je postao žešće syeban u glavi, mrzeo je sve što je žensko.

Interesantno, kad je odrastao, nije sazreo, upoznao je devojku za kojom je trčao a ona ga vrtela oko malog prsta, posle toga ne znam šta je bilo jer ga je taj njegov otac naučio da drži distancu od "siromašnih rođaka iz Srbije" - citat - inače oni žive u Švajcarskoj.
Ja mislim isto da ključnu ulogu igraju očevi u ovakvom slučaju.
Naslov teme me malo zaveo u dva pravca tako da mislim da kod kreiranja ženomrsca veliku ulogu igra majka a kod gaditelja otac.

Ovo je neka poprilično toksična romantizacija ljubavi. To ti je dvosmerna ulica i uključuje želje i potrebe oba partnera. Zdrava doza posesivnosti i sebičnosti bi trebalo da budu deo svake veze u kojoj ima nekih emocija, pa je normalan i bes, razočarenje, mržnja koju osetiš kad te neko šutne zbog drugog.
Radi se i o autosugestivnoj zastiti samoga sebe , jer ako stvari posmatramo realno, onda znamo da kao i mi i te zene najvise vole same sebe, i da biraju partnere za koje misle da ce da ih usrece, i onda nam nece biti krivo, jer i one kao i mi traze zastitu licnog ega i zadovoljstvo, sto je normalno.

Znaci i am emotivni odnos je interes, voli ti mene da bi ja tebe, necu tebe jer se ne dopadas mom ukusu, znaci meni, hocu tebe jer se doopadas mom ukusu, licno meni, znaci interesni ego, i tako to treba posmatrati, onda se covjek ne sekira ako se neki odnos zavrsi, onda nece biti tezak, posesivan, ljubomoran, jer je je interes, oba partnera.

Back