Boki
Buduća legenda
- Poruka
- 25.947
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aj sto ne poznaju, nego nisu spremni ni da saslusaju onog koji sigurno zna...
I posle nikome nije jasno zasto sve mora po necijem diktatu. Eto zato...nema se kapaciteta ni za opstu konverzaciju, a da se sve ne svede na pametovanje "doktora nauka" za sve oblasti...siledzije na sve strane.
Iskoristicu tvoj post, da se ne bih vracala unazad.
Ja se vec par godina vidjam sa slovencima, poljacima, rumunima i madjarima koji se ne osecaju isto pre i posle ulaska u eu. Zamerke su najvise u vezi visokih cena i niskih plata.
Niko se ne zali na uredjena "pravila igre" u oblasti finansija, sudstva, policije, ljudskih prava, socijalnih kriterijuma, skolstva,....
Licno smatram "navlacenje" vrlo pozeljnim, jer ima i svoje pozitivne strane, a konacan ulazak u eu je tako daleko da je besmisleno i razmisljati o tome, a kamo li predvidjati sta ce i kako "onda" biti.
Kriterijum za poznavanje je kafa sa strancima? Mislim i ja kad pijem kafu sa drugarima pljujem po demoKraciji ali to nema nikakvu tezinu isto kao sto Rumuni i Poljaci nemaju nikakvu tezinu kada se zale na EU. Da si kazala kako se zale Britanci i Nemci nema problema ali ocigledno vi koji znate ne znate da je doneta Bokstejnova direktiva kojom su direktno na gubitku veliki i mocni EU a na dobitku mali i nemocni, sindrom "polish plumber", iliti personifikacija socijalnog dampinga, preciznije odnosi se na armiju zaposlenih lica iz Istocne Evrope koja su oborila cenu rada u razvijenim drzavama EU. Da ne ulazim u pricu dalje, mislim da je vrhunski licemerno da Poljak i Rumun kazu nesto protiv Unije buduci da se njihovi iseljenici mere milionima. EU funkcionise po principu bivse SFRJ, veliki udruzeni sa malim, bitni sa nebitnim, razliciti po svakom osnovu, tako ce se i raspasti ali nama ne ide u prilog sto ni sa njima takvima mi ne mozemo, to sto nismo sa njima ne znaci da smo iznad njih, naprotiv, da je bivsa SFRJ bila potpisnica Mastrihta sve bi bilo znatno drugacije danas.
Da si citala kako treba ne bi se toliko zahuktala... Nepristojno je vaditi reci i recenice iz konteksta radi zloupotrebe, stvar osnovnog vaspitanja ljudi u bilo kakvoj komunikaciji.
Jedan post je direktan odgovor na tudji post, kako si se pronasla u njemu, samo ti znas; a u drugom je potencirano da gradjani iz zemalja koje sam pomenula osim primedbi na finansijsko (licno) oslabljenje, ljudi nemaju primedbi na pozitivne strane ulaska u eu. Zaboravljaju na sve to jer ih dzep boli najvise, sto je i normalno.
Da li se o tome pricalo na kafi u kaficu, rodjendanu ili na medjunarodnom politickom forumu, apsolutno nebitno.
Odatle smatram da treba nasim ljudima objasniti i ostale aspekte prilagodjavanja eu normama, na sta se one i odnosile. Kompliciranjem (u tvom stilu) i zloupotrebom politike u svim sferama, ljudi samo izgradjuju negativan stav.
p.s.Sledeci put, pre nego krenes da bljujes, dobro pohvataj smisao, pre nego se obesis o reci koje tebe licno zuljaju.
Ne crtam odavno ni mom maloletnom sinu.
I moja misao je isla u tom pravcu - i ne moramo da udjemo, ali moramo da stavimo u zakonski red milion stvari u drzavi. A kakvi su nam politicari to je jedino moguce pod eu prisilom, ocigledno.za nas je poguban i pokusaj ulaska u eu u koju nikada necemo uci. sto se tice primnja imam neku familiju u sloveniji, ali ja licno sa njima retko pricam i svodim sve na aha, kako ste? dobro? fino (mislim familija je to). kako konkretno moji stoje materijalno ne bih rekla da su oni licno ugrozeni, jer se povremeno sete da imaju u bg familiju, kojoj treba kinta.
![]()
nasi pokusaju da udjemo u eu, u koju nikada necemo uci, jesu pogubni za nas i to ne samo finansijski. zato nisi trebala da pises da je to toliko daleko da o tome ne treba misliti, jer sam ja vec u citiranom postu navela indirektno da i ne ocekujem ne skori nego uopste ulazak u eu.
I moja misao je isla u tom pravcu - i ne moramo da udjemo, ali moramo da stavimo u zakonski red milion stvari u drzavi. A kakvi su nam politicari to je jedino moguce pod eu prisilom, ocigledno.
I ne zaboravi referendumski momenat, koji uvek moze pametno da bude iskoriscen.
Poredeci zemlje, nove clanice eu... naravno da su u poredjenju sa ostalima daleko ispred nas sa primanjima. Ali eto njima je to manje nego pre ulaska, jer su im se troskovi povecali. Pricamo o obicnim ljudima...
![]()
uhvaćeni "bolji ljudi" u krađi
sad ćemo da vas potepamo![]()
Da si citala kako treba ne bi se toliko zahuktala... Nepristojno je vaditi reci i recenice iz konteksta radi zloupotrebe, stvar osnovnog vaspitanja ljudi u bilo kakvoj komunikaciji.
Jedan post je direktan odgovor na tudji post, kako si se pronasla u njemu, samo ti znas; a u drugom je potencirano da gradjani iz zemalja koje sam pomenula osim primedbi na finansijsko (licno) oslabljenje, ljudi nemaju primedbi na pozitivne strane ulaska u eu. Zaboravljaju na sve to jer ih dzep boli najvise, sto je i normalno.
Da li se o tome pricalo na kafi u kaficu, rodjendanu ili na medjunarodnom politickom forumu, apsolutno nebitno.
Odatle smatram da treba nasim ljudima objasniti i ostale aspekte prilagodjavanja eu normama, na sta se one i odnosile. Kompliciranjem (u tvom stilu) i zloupotrebom politike u svim sferama, ljudi samo izgradjuju negativan stav.
p.s.Sledeci put, pre nego krenes da bljujes, dobro pohvataj smisao, pre nego se obesis o reci koje tebe licno zuljaju.
Ne crtam odavno ni mom maloletnom sinu.
kako nisu, mozda u nekom bas matem. tumacenju ali u skoli ti kazu da su operacije, mogu da budu operacije
Da prevedem samu sebe, Britanci se zale jer su stigli Poljaci i ubili im cenu rada. Poljaci se ne zale zato sto ubili Britancima cenu rada vec masooooovno emigriraju u UK buduci da u Poljskoj ima dalekooooooo vise radnika no posla. Da nema slobode rada i nastanjivanja tek tada bi Poljaci propistali macino mleko i trpeli bi gladni, k'o sto su do juce i trpeli. Dakle, rezime, Poljacima koji se zale bih pozelela nazad zatvorenu Poljsku i dvadeset radnika na jedno radno mesto pa cemo videti da li im je novcano Unija isplativa ili ne. Ne govorim uopste u uredjenosti vec upravo o ekonomiji, sindikati i levica su popiiiiizdeli Bokstejnom ali Nemci, Francuzi i Britanci su odlucno kazali njet - Evropa mora na svetskom trzistu da bude konkurentna a to ce biti ako su cene proizvoda i usluga nize a ne vise i zato se tim Rumunima i Poljacima omogucava da rade cak i umesto Britanaca ali logika kaze da je taj Rumun u svojoj maticnoj zemlji van Unije imao go krompir prema tome, sve sto kazu Bugari, Rumuni, Litvanci, Poljaci i ostale dojucerasnje golje Evrope mozes da okacis macku o rep buduci da im plata ulaskom u EU porasla a da radna mesta van maticne zemlje daleko lakse nalaze jos im se omogucava da tu zive a to mozes da vidis i preko low cost kompanija koje iz svih Mancestera i Liverpula lete po par puta na dan ka Katovicu, Gdanjsku i ostalim vukohebinama dok mnoge metropole nisu istim povezane. Niko nije pominjao pravila vec pare a Unija je tim Poljacima omogucila pare vece nego sto su pre nje imali.
uhvaćeni "bolji ljudi" u krađi![]()
sad ćemo da vas potepamo![]()
Molila bih vas da ne pretvarate sasvim pristojnu temu u lično bojno polje.
Za takve rabote imate pp.
Hvala
i to me jos zanima dal ce toma istrajati u vezi ovoga sa izbornom kradjom ili ne, jer ako ne mislim da ce definitivno sns propasti.
kada prestane razum, nastupa ocaj.
svestan da je izgubio sve, pa i mesto predsednika stranke, ma kako da se zavrse izbori 20. maja, proevropski toma sada pokazuje svoje pravo lice i trazi pomoc za revoluciju od ultradesnice. no, neomoleban mu nece pomoci da se po bilo koju cenu domogne vlasti i da mu se stranka nakon 20.05. ne pocepa na dva dela.
Uzgred - SNS ima vecinu.
zasto nije uspeo da formira vladu, po tvojoj aritmetici ?
Uzgred - SNS ima vecinu.
Zato sto KOALICIJA DS-SPS ima vise glasova, ali SNS ima najvise glasova, kao izborna lista.
To je makar drugi put da DS tako dolazi do vlasti.
Posebna prica je o DS-u koji ulazi u koaliciju sa Dacicem, kao da nikada nije bio to sto je bio i kao da nikada nije bio sa onim koji je radio, sta je radio.
(ovo sa aritmetikom - ne treba ti taj posprdni ton, mogla si da napises i racunica, ali to je vec rezultat tvog "repa")
Zato sto KOALICIJA DS-SPS ima vise glasova, ali SNS ima najvise glasova, kao izborna lista.
To je makar drugi put da DS tako dolazi do vlasti.
Posebna prica je o DS-u koji ulazi u koaliciju sa Dacicem, kao da nikada nije bio to sto je bio i kao da nikada nije bio sa onim koji je radio, sta je radio.
(ovo sa aritmetikom - ne treba ti taj posprdni ton, mogla si da napises i racunica, ali to je vec rezultat tvog "repa")