ZENEE I GLASANJE

to sto ti nazivas i ucis nas sta je aritmetika, to se kod nas zove uporedjivanje. uporedio si nekoliko dvocifrenih brojeva i dosao do zakljucka, uz pomoc tvoje aritmetike, da SNS ima vecinu. kod mene se vecina dobija sabiranjem dva ili vise dvocifrena broja uz pomoc ponekog jednocifrenog.

sorry, vise srece sledeci put. :bye:

Da li ti procitas to sto otkucas, pre nego sto posaljes?

Prilikom prosle "pobede" DS-a, bila je prica da se zabrane post izborne koalicije.

ko DS i SPS formiraju vladu, po principu zadnje vlade - pitam one koji se zalazu za demokratiju - kao objasnjaju nepostojanje predstavnika liste koja je dobila najvise glasova, u vladi?

Stvar je jasna - mandatara predlaže predsednik, jel tako? Evo sad će Toma u drugom krugu da dobije većinu, do tada nek ovi skrpe koaliciju i eto ti vlasti onoga ko je osvojio većinu.

Koji to mi?

Nemoj te titoisticke podele ako nisi partizan, onda mora da si cetnik.

DS sada ulazi u kolaiciju sa covekom koji je bio odmah iza coveka koji je svasta nesto uradio i radio... To dosta govori o DS-u. Nevezano za izborni rezultat ili nasu pricu ili za koga sam ja.

ufff, pisem ovo 4. put. razumem tvoj bol zbog poraza, no vise srece next time.

covek sa kojim je ds napravio ovu vladu, a i prethodnu, je veci evropejac i od vuka jeremica. toma je danas pokazao svoju "doslednost".opet se svio kod kostunice a i dveri mu danas "nisu daleko"

pa pa

ufff, pisem ovo 4. put. razumem tvoj bol zbog poraza, no vise srece next time.

covek sa kojim je ds napravio ovu vladu, a i prethodnu, je veci evropejac i od vuka jeremica. toma je danas pokazao svoju "doslednost".opet se svio kod kostunice a i dveri mu danas "nisu daleko"

pa pa

Postovana,

Ja nemam nikakav bol zbog poraza, jer ga nemam. Budite toliko elementarno pristojni i da svoju projekciju ostavite za sebe.

Hvala.

------------------------

Pitam se kako ce da se "bratime" clanovi DS-a i SPS-a, kada su jedni dobijali batine od ovih drugih... Da ne spominjemo pok. Djindjica...

Tuzno je da su puna usta demokratije, a nemamo proporcionalnu vladu. A zarad vlasti - prosla vlada je morala da "nahrani" brojne lidere jedva-presli-cenzus partija, sa ministarskim polozajima i ministarstvima... Pun gas na nizbrdici, a kocnice slabe...

Uzgred - SNS ima vecinu.

Zato sto KOALICIJA DS-SPS ima vise glasova, ali SNS ima najvise glasova, kao izborna lista.

To je makar drugi put da DS tako dolazi do vlasti.

Posebna prica je o DS-u koji ulazi u koaliciju sa Dacicem, kao da nikada nije bio to sto je bio i kao da nikada nije bio sa onim koji je radio, sta je radio.

Prilikom prosle "pobede" DS-a, bila je prica da se zabrane post izborne koalicije.

ko DS i SPS formiraju vladu, po principu zadnje vlade - pitam one koji se zalazu za demokratiju - kao objasnjaju nepostojanje predstavnika liste koja je dobila najvise glasova, u vladi?

Koji to mi?

Nemoj te titoisticke podele ako nisi partizan, onda mora da si cetnik.

DS sada ulazi u koaliciju sa covekom koji je bio odmah iza coveka koji je svasta nesto uradio i radio... To dosta govori o DS-u. Nevezano za izborni rezultat ili nasu pricu ili za koga sam ja.

Postovana,

Ja nemam nikakav bol zbog poraza, jer ga nemam. Budite toliko elementarno pristojni i da svoju projekciju ostavite za sebe.

Hvala.

------------------------

Pitam se kako ce da se "bratime" clanovi DS-a i SPS-a, kada su jedni dobijali batine od ovih drugih... Da ne spominjemo pok. Djindjica...

Tuzno je da su puna usta demokratije, a nemamo proporcionalnu vladu. A zarad vlasti - prosla vlada je morala da "nahrani" brojne lidere jedva-presli-cenzus partija, sa ministarskim polozajima i ministarstvima... Pun gas na nizbrdici, a kocnice slabe
...

Postovani,

davno bih ostavila svoju projekciju za sebe da se ne ponavljate kao ploca koja preskace (boldovano)

pozdrav

:lol:

Postovani,

imate pravo da se tesite, cak i sa udarcima ispod pojasa. razumem vas u potunosti. mehanizmi odbane trenutno vam ne dozvoljavaju kristalnu sliku. proci ce to, za koji dan, nedelju.

Ja niti sam porazen, niti se branim. Ja sam pokusavam da postavim u objektivnu perspektivu postizborno stanje, ali ne vredi.

Infantilno je da glasac misli da je "pobedio" zato sto je izborna lista ili pojedinac, za koga je glasao, dosao na vlast. To je samo benefit za tu izbornu listu ili pojedinca, a za glasaca - moguce, ali malo verovatno.

Ja niti sam porazen, niti se branim. Ja sam pokusavam da postavim u objektivnu perspektivu postizborno stanje, ali ne vredi.

Infantilno je da glasac misli da je "pobedio" zato sto je izborna lista ili pojedinac, za koga je glasao, dosao na vlast. To je samo benefit za tu izbornu listu ili pojedinca, a za glasaca - moguce, ali malo verovatno.

Postovani,

tu vasu objektivnost projektujete ponavljanjem subjektivnog stava! :zper:
hmmm, svaka pobeda je infantilna, bila to i politicka?
posle ovog stava vi tvrdite da niste porazeni, da se ne branite. najblaze receno ovo je koprcanje u magli
.;)

Postovani,

tu vasu objektivnost projektujete ponavljanjem subjektivnog stava! :zper:
hmmm, svaka pobeda je infantilna, bila to i politicka?
posle ovog stava vi tvrdite da niste porazeni, da se ne branite. najblaze receno ovo je koprcanje u magli
.;)

Opet nedostatak elementarne funkcionalne pismenosti:

"Infantilno je da glasac misli...". Pobeda nikako ne moze da bude infantilna, vec ljudi, tj. njihovo ponasanje, izjave, stavovi i sl.

A ovo da se ja branim - mozete vi i bolje. To je isto kao neko vece sa onanijom - nevesto spustanje sagovornika.

Opet nedostatak elementarne funkcionalne pismenosti:

"Infantilno je da glasac misli...". Pobeda nikako ne moze da bude infantilna, vec ljudi, tj. njihovo ponasanje, izjave, stavovi i sl.

A ovo da se ja branim - mozete vi i bolje. To je isto kao neko vece sa onanijom - nevesto spustanje sagovornika.

Postovani,

ljudi koji glasaju za pobedu njihovog izabranika,a kasnije svojim ponasanjem, izjavama,stavovima slave ono za sta su se borili, nadali. to je infantilno.

emotivno ste nezrela osoba, jer samo takvi ovako razmisljaju i misle da se ne brane u datim okolnostima sa ovakvim teenage tezama.
jedna stara kaze: cogito ergo sum.
propagirate da glasaci ne treba da misle, zato imamo rulju kojoj mozes danas da podvalis EU integracijama, a sutra (da bi posto-poto dosao do fotelje) se dodvoravas dijametralno suprotnim polit. opcijama. ili je ovde na delu ona stara :vuk dlaku menja, a cud ?

nemam potrebu da prelomim ovu diskusiju spustanjem protivniku,kako navodite, to vi sami radite. mozda vam neka hladna ili visprena glava ukaze na to. u suprotnom, nastavite da lutate u sopstvenoj demagogiji ubedjeni da svaki poraz mozete racionalno i dzentlmenski da prihvatite. :lol:

Poslednja izmena:
Postovani,

ljudi koji glasaju za pobedu njihovog izabranika,a kasnije svojim ponasanjem, izjavama,stavovima slave ono za sta su se borili, nadali. to je infantilno.

emotivno ste nezrela osoba, jer samo takvi ovako razmisljaju i misle da se ne brane u datim okolnostima sa ovakvim teenage tezama.
jedna stara kaze: cogito ergo sum.
propagirate da glasaci ne treba da misle, zato imamo rulju kojoj mozes danas da podvalis EU integracijama, a sutra (da bi posto-poto dosao do fotelje) se dodvoravas dijametralno suprotnim polit. opcijama. ili je ovde na delu ona stara :vuk dlaku menja, a cud ?

nemam potrebu da prelomim ovu diskusiju spustanjem protivniku,kako navodite, to vi sami radite. mozda vam neka hladna ili visprena glava ukaze na to. u suprotnom, nastavite da lutate u sopstvenoj demagogiji ubedjeni da svaki poraz mozete racionalno i dzentlmenski da prihvatite. :lol:

Postovana,

Ja nemam poraz na ovim izborima ili nekim drugim. Mada sada, opet tanko, pokusavate da promenite sopstvene reci - do mog "poraza", do "poraza" neke moje politicke opcije (za koju svakako nemozete da znate koja je).

Skretanje od recenog nece da opovrgne receno - sto je najgore - nije receno, vec napisano...

Super, neka formiraju vladu.
Mislim da smo na ivici da dobijemo novu poslovicu: Boji se ko Toma vlasti! :mrgreen:

ne moze da formira vladu, jer nema dovoljno koalicionih partnera.

Ja mislim da neće istrajati!
Da ima i mrvica istine u tome, uradili bi to na pravi način, ako imaju ozbiljne dokaze onda im nije potrebna teatralnost istresanja glasačkih listića na zemlju. Stvar je lako proverljiva - po izveštajima izbornih komisija!
Ja se samo bojim da će se opet mnogo izblamirati, kao i za štrajk glađu. To jeste bio blam!

pa ako ne istraje, onda je to dokaz da on jeste sve vreme bio lazna opozicija ili je stvarno toliko nesposoban ili je ovo sve predstava za narod (pozoristance u kome ucestvuju obe strane). citam na pdf politika da na nekoj konferenciji ili nije imao odgovore ili nece da prijavi, nego ce se dogovoriti sa drugim opozicionim strankama sta da rade. znas sta, ja tadica ne podrzavam, ali upravo nisam bila za tomu, jer je uvek stao na pola puta. a ako dokaze da listici jesu ukradeni, to bi vec bila druga prica.
ne moze covek da tvrdi da ima razlicite dokaze, mase listicima i onda da samo zacuti i puj pike ne vazi.

ne moze da formira vladu, jer nema dovoljno koalicionih partnera.

pa ako ne istraje, onda je to dokaz da on jeste sve vreme bio lazna opozicija ili je stvarno toliko nesposoban ili je ovo sve predstava za narod (pozoristance u kome ucestvuju obe strane). citam na pdf politika da na nekoj konferenciji ili nije imao odgovore ili nece da prijavi, nego ce se dogovoriti sa drugim opozicionim strankama sta da rade. znas sta, ja tadica ne podrzavam, ali upravo nisam bila za tomu, jer je uvek stao na pola puta. a ako dokaze da listici jesu ukradeni, to bi vec bila druga prica.
ne moze covek da tvrdi da ima razlicite dokaze, mase listicima i onda da samo zacuti i puj pike ne vazi.

Ja sam o tomi naprasno promenila mišljenje i prijatno me iznenadio istupanjem iz stranke, ali mi se sve čini da je navikao da bude pion nekog jačeg i da mu je teško da sada samostalno donosi odluke... pa onda donese, pa nije siguran da li je u pravu, pa stane, i tako 100x. Ja na kraju uopšte nisam ni sigurna koji je Tomin plan za ovu državu, sem da smakne Tadića? Ja uopšte ne znam rade li ti ljudi nešto sem što se bave protivnicima? :think:

a ti definitivo bolje cuti, slavis sto je za DS glasalo 25% i to onih koji su izasli na izbore, to valjda znaci oko 13% sa pravom glasa ...da je samo 1 covek izasao na izbore i glasao za vas proglasili bi izbore uspelim i slavili :dash:

Poslednja izmena:
Da prevedem samu sebe, Britanci se zale jer su stigli Poljaci i ubili im cenu rada. Poljaci se ne zale zato sto ubili Britancima cenu rada vec masooooovno emigriraju u UK buduci da u Poljskoj ima dalekooooooo vise radnika no posla. Da nema slobode rada i nastanjivanja tek tada bi Poljaci propistali macino mleko i trpeli bi gladni, k'o sto su do juce i trpeli. Dakle, rezime, Poljacima koji se zale bih pozelela nazad zatvorenu Poljsku i dvadeset radnika na jedno radno mesto pa cemo videti da li im je novcano Unija isplativa ili ne. Ne govorim uopste u uredjenosti vec upravo o ekonomiji, sindikati i levica su popiiiiizdeli Bokstejnom ali Nemci, Francuzi i Britanci su odlucno kazali njet - Evropa mora na svetskom trzistu da bude konkurentna a to ce biti ako su cene proizvoda i usluga nize a ne vise i zato se tim Rumunima i Poljacima omogucava da rade cak i umesto Britanaca ali logika kaze da je taj Rumun u svojoj maticnoj zemlji van Unije imao go krompir prema tome, sve sto kazu Bugari, Rumuni, Litvanci, Poljaci i ostale dojucerasnje golje Evrope mozes da okacis macku o rep buduci da im plata ulaskom u EU porasla a da radna mesta van maticne zemlje daleko lakse nalaze jos im se omogucava da tu zive a to mozes da vidis i preko low cost kompanija koje iz svih Mancestera i Liverpula lete po par puta na dan ka Katovicu, Gdanjsku i ostalim vukohebinama dok mnoge metropole nisu istim povezane. Niko nije pominjao pravila vec pare a Unija je tim Poljacima omogucila pare vece nego sto su pre nje imali.

Фреја, па нису ваљда ушли у ЕУ да би стекли право да гастарбајтују, него да се у њиховој земљи створе услови за рад и живот.

Што се тиче плата у Бугарској, навешћу ти само да су њихови просветни радници имали нешто мало преко 200 еура пре уласка у ЕУ, сада имају 100.
За остале не знам, али често идем у Бугарску и не видим да се нешто хвале платама.

Postovana,

Ja nemam poraz na ovim izborima ili nekim drugim. Mada sada, opet tanko, pokusavate da promenite sopstvene reci - do mog "poraza", do "poraza" neke moje politicke opcije (za koju svakako nemozete da znate koja je).

Skretanje od recenog nece da opovrgne receno - sto je najgore - nije receno, vec napisano...

ko zna za koga je to glasalo ...takvih napaljenih ima u svim strankama

da se vratim na temu,

setila sam se one od bate stojkovica : kako to da mene itd. itd. :) pa me asociralo na : kako to da je bas SNS otkrio "laznjake" ? to znaci da radikali, kostunica, dveri imaju lose sherlock holmese u svojim redovima, ili je posredi po ko zna koji put ocajan marketinski potez dvojca nikolic-vucic ?

Postovana,

Postovani,

objektivnost, to je ono sta vam nedostaje. kritikujete samo 1/2. da bih vam poverovala da vas trenutna izborna slika nije dotakla, ocekujem da procitam vase kritike i za drugu 1/2.

Back