hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.252
je l ima neka da sedi tamo pa onda ona stace da obuce ali manje je zanimljivo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro je dok se biracki spisak smanjuje (znaci neko se setio da je potrebno prociscavanje,konacno), ne valja ako naraste tako odjednom.
Tvoj stav na temi je potpuno ispravan. Nije normalno biti indiferentan u ovakvom ekonomskom i politickom momentu. Zapravo je neodgovorno ne izaci na izbore. Glasanjem (cak i precrtanim listicem) se daje odgovor na pitanje - sta dalje? Bojkotovanjem izbora se ostavlja preveliki prostor "okorelim" partijasima da sebi sve udese kako im odgovara (nezavisno koji su). Upravo neopredeljeni (koji nisu uclanjeni u stranke) odlucuju gde ce da prevagnu glasovi. Glasacko telo velikih stranaka vrlo malo varira i sav napor u predizbornim kampanjama je upravo zbog onih neopredeljenih glasaca, oni njima najvise vrede.
Svako ko ne ispostuje osnovno pravilo demokratije - glasanjem, nema pravo da zbog nezadovoljstva, naknadno upire prstom u bilo koga, jer nije ucestvovao u kreiranju politickog zivota u drzavi.
a sta ako nemas izborbila sam indiferentna u vreme slobine diktature i nisam jednom izasla na glasanje..
rezon mi je bio upravo taj - sta moj glas moze da promeni, ne dam svoje pre podne..
moji roditelji su tada otisli i glasali..nisu insistirali, nisu me pritiskali..
kad su se vratili, tata mi je rekao - kako hoces..mislim da je glupo da ne izadjes..glasaj za koga hoces to je tvoje pravo, ali nemoj da neko drugi odlucuje u kakvoj zemlji ces da zivis..nemoj da neka dzenana iz kartonsitija bude ta ciji ce glas da odluci kakva ce da bude zemlja u kojoj ces ti da podizes svoje dete!
to su bili izbori pre 2000te..
na sledece sam izasla i desilo se sta se desilo..
ne zbog mog glasa, nego zbog glasa svih onih koji su tada izasli..bilo je malo manje dzenana, a malo vise onih drugih..
iz moje kuce (sestra,zet,roditelji,moj ex,ja) su tada glasovi otisli sps-u,radikalima,dss-u,ds-u..
i niko od nas nije medjusobno pokusao da promeni stav onih drugih..
ja tada samo nisam htela da moje dete odraste u zemlji koju vodi neko ko u sustini ima ispravne stavove po pitanju nekih vrlo bitnih pitanja, ali do njih dolazi na vrlo pogresan nacin - radikalan..
politika je kurv.a, to znamo svi..
uvek ce onaj ko je na vlasti da uradi stvar vise za sebe samog..ali to rade svuda..
da smo pregurali jedan tezak period - jesmo..
ne zato sto smo mi tako hteli, nego zato sto nam je neko sa strane to nametnuo..
ja cu danas da izadjem..
i moje dete ce..
i moj ex ce..
ne znam koliko ce to da utice na neciju pobedu, ali ja cu da napravim svoj izbor..
a to je najvaznije..
necu da cekam da neko ponisti svoj listic, pa da neko ne pobedi nego da ovaj drugi izgubi..
ja cu od ponudjenog da napravim svoj izbor.
a sta ako nemas izbor
kod nas je danas drugi krug,ni na prvi nisam izasla
a tek sad
izmedju klovna sarkozija i njanjavog holande koga izabrati?je l treba da se bira manje zlo?koga je da izaberem za svoje dete kad se ne zna ko je gori?
ako su nam ponudjena dva zla, onda biramo ono za koje mislimo da je manje..
pa nema manje,ja ne mogu da odlucim koje je manje,obojica mi se gade![]()
bila sam indiferentna u vreme slobine diktature i nisam jednom izasla na glasanje..
rezon mi je bio upravo taj - sta moj glas moze da promeni, ne dam svoje pre podne..
moji roditelji su tada otisli i glasali..nisu insistirali, nisu me pritiskali..
kad su se vratili, tata mi je rekao - kako hoces..mislim da je glupo da ne izadjes..glasaj za koga hoces to je tvoje pravo, ali nemoj da neko drugi odlucuje u kakvoj zemlji ces da zivis..nemoj da neka dzenana iz kartonsitija bude ta ciji ce glas da odluci kakva ce da bude zemlja u kojoj ces ti da podizes svoje dete!
to su bili izbori pre 2000te..
na sledece sam izasla i desilo se sta se desilo..
ne zbog mog glasa, nego zbog glasa svih onih koji su tada izasli..bilo je malo manje dzenana, a malo vise onih drugih..
iz moje kuce (sestra,zet,roditelji,moj ex,ja) su tada glasovi otisli sps-u,radikalima,dss-u,ds-u..
i niko od nas nije medjusobno pokusao da promeni stav onih drugih..
ja tada samo nisam htela da moje dete odraste u zemlji koju vodi neko ko u sustini ima ispravne stavove po pitanju nekih vrlo bitnih pitanja, ali do njih dolazi na vrlo pogresan nacin - radikalan..
politika je kurv.a, to znamo svi..
uvek ce onaj ko je na vlasti da uradi stvar vise za sebe samog..ali to rade svuda..
da smo pregurali jedan tezak period - jesmo..
ne zato sto smo mi tako hteli, nego zato sto nam je neko sa strane to nametnuo..
ja cu danas da izadjem..
i moje dete ce..
i moj ex ce..
ne znam koliko ce to da utice na neciju pobedu, ali ja cu da napravim svoj izbor..
a to je najvaznije..
necu da cekam da neko ponisti svoj listic, pa da neko ne pobedi nego da ovaj drugi izgubi..
ja cu od ponudjenog da napravim svoj izbor.
a sta zavrsava cerka?
super ceedu
ne postoji nijedan polkiticar u nasem politickom blatu koji je lep ili privlacan na bilo koji nacin. ne znam odakle ideja da je tadic lep. mozda nekada jeste bio lep, ali nije bio sexipilan, a sad je jos manje, niti ima u sebi ono nesto privlacno.sjaj u ocima i brzinu misli.
ne znam dal cu se odvuci na izbore, jer ce i onako ostati sve isto, bez obzira dal ce nam zemlju u dalju propast voditi musavi ili maneken (barca blizanci).
kratko i jasno!
mene teraju da glasam, da ne bi Dinkic i Ceda presli cenzus