Ponistavanje listica je nesto najgore sto mozes da uradis. Tvoj glas se racuna iako je precrtan, ulazi u masu koja je izasla na glasanje.
Ja verujem u licni primer, dakle, streljaj ali u partiju necu! Sto nas je vise takvih to ce nam se glas pre cuti. Jasno reci svoj stav, ne kalkulisati i ne skrivati misljenje jer se mozes nekome zameriti. Delati svako u svojoj sferi na promene a promena nije ustoliciti Tomu na mesto Tadica. Kakva je to promena? Personalna ili strukturalna? Nije cak ni personalna jer su se istopili i preoblikovali kao onaj iz Terminatora 2 u istog coveka. Ja sam prva koja kaze da je Kostunica najopasniji covek u politici danas, ne slazem se ni sa jednom njegovom recenicom i vidim ga kao osobu koja bi zbog licne borbe uvela naciju u propast ali postujem sto sa njim znam na cemu sam. Ja znam da prezirem njegovu politiku ali postujem njegov politicki stav. Dobijes sta vidis. Gde je problem? Problem je u tome sto od ostalih ne dobijes ono sto vidis vec jedno cujes, drugo dozivis, trece gledas oko sebe. Meni smeta da zivim bogato sa siromasnim oko sebe. Smeta mi kada procitam na novoj zgradi Rasni identitet - smrt ciganima, prebrisem, posvadjam se i ne spustam glavu jer mene niko ne dira jer - dirace me sutra. Jedina moja obaveza je da stitim koliko mogu slabije od sebe jer povredom prava nekog pojedinca vredjaju se prava SVIH nas a politicari, listom svi, vredjaju pamet, egzistenciju i golo samopostovanje vecine pojedinaca i zato im necu izaci na glasanje jer niko nije izasao i kazao - ljudi, penzioner ne moze da zivi od 12000 mesecno, dajte da izvrsimo preraspodelu unutar PIO fonda pa da bivsi pukovnik SFRJ NEMA vise 70000 vec 35000 a baki od 12000 da dodamo jos koju crvenu da ne krepa od gladi. Ne! Vazno je da se Krkobabici razdeljuju prostom deobom pa od dede postane otac od oca sin od sina unuk a bog te zna koliko ima pobocnih srodnika. Za takve je planina sa koje su sisli i svaki glas koji dobiju je protracen i bacen u kontejner sa djubretom iz kojeg vadi hleb neki penzioner za koga se inace klan Krkobabic bori licno! Ako glasas sa njima si a ja necu da imam bilo sta sa njima dok im ne isproveravaju imovinu i ne potrpaju u zatvore.