ZENEE I GLASANJE

Lepo sam rekao....ista ekipa koja je jahala jase opet.
Ja sam otisao kao dete - pre 22 godine. Razumem svakog ko radi boljeg zivota odlazi, a ti razumi svakog ko iz istog razloga ne bi da se vrati.
U vezi ostalo: trenutno imam bebisiterku iz Srbije u kuci...ona je bivsi glasac DS-a a sad pristalica LDP. Citiracu neke njene izjave, a valjda ce i tvoj ograniceni mozak umeti da izvuce neke zakljucke o nekim stvarima:

"Ako ne uspem ovde u Austriji da ostanem, vraticu se u Srbiju i uclanicu se u stranku...tako cu jedino dobiti posao."

"Joooj, muka mi je od njih tamo...samo da ostanem ovde i bole me doope za njih."

moj ogranicen mozak jer se borim za ulazak srbije u EU a vidi sta ti pises o istoj toj EU (boldovano). ne samo ono sto sam napisala do sada o tebi, nego si i kontradiktoran. "ljudi sta ce vam evropa, djubre je to. borite se protiv nje i ja vas podrzavam sa mojim austrijskim pasosem, virtuelno. nemojte me zvati nazad, jer se necu vrati,ali imate moj glas. no, razumecu svaku bejbisiterku koja bi zbog boljeg zivota dosla kod mene u EU"

strasno!
ovo me podseca na scene iz kusturicinog undergrounda - vecinu ubedjuju da rat jos uvek traje, a samo "on" zna pravo stanje.

meni ne smetaju patriote, sta imate protiv ljudi koji vole svoju zemlju...ne mogu ja vise da volim nemacku od srbije, to bi bilo kao da volim vise ove na vlasti od svoje porodice....u americi deca po skolama sa rukom na grudima slusaju americku himnu svaki dan...sta mi imamo od eu i nato osim onih banaka koje nam uvaljuju kredite po nenormalnim uslovima i unistavaju nam sve od industrije do poljoprivrede da bi mogli da nam prodaju svoje smece...mozemo i mi njih da volimo samo na recima :heart:

I drugi put.:kpozdrav:

Naravno, možeš ostati na temi i učestvovati u zanimljivoj konverzaciji.

Kojoj konverzaciji? Vi ovde pricate (pisete) medju sobom kao da ste na Politici.
A sto se teme tice, rekao bih da se zene jako dobro razumeju u politiku ako je prate i da im ne treba nikakvo savetovanje. Druga je stvar sto ovde (pa i na ovom forumu za zene) ima zena koje bi htele nesto da promene, ali ni same ne znaju kako ni sebe da promene, ali ne zato sto su zene.
I konstatacija da su zene glasale za Botu zato sto je lep ne valja jer je 100% zena na krstarici napisalo da ih ne zanima fizicki izgled muskarca i da je lepota u ocima posmatraca.

Poslednja izmena:
Nešto mi se javlja da će Dveri ući u koaliciju sa demokratama. Što bi definitivno bila potvrda da su veštačka tvorevina tj. frakcija demokratske stranke kojom su privukli glasače koji su se razočarali u radikale. A možda ja ipak previše naginjem teorijama zavere. A i ne ličim na Mel Gibsona:mrgreen:

To ce se tek pokazati. To ne znamo jos. ;)

Svojim pisanijima blamiraš one za koje si glasala. Samo tako nastavi :bye:

:worth: :super:

Ajoj, pivo... Koštunica je jedan izuzetan intelektualac, vrijedan poštovanja, ali on je mrtav da bi ikoga vodio, on nije čovjek promjene, eventualno sa strane da gleda i odmahne prstom kad mu se baš nešto ne dopadne... bez energije, bez harizme, sa jakom idejom srpske neutralnosti... ali danas njegovo održanje kosova ne pije vodu, od toga nema ništa, izgubljeno, otišlo. Njegova politika bi danas bila stagnirajuća, neodrživa. Šta bi se desilo da je ta politika došla prije ihahaj godina- ko zna, možda bi danas srbija bila daleko kvalitetnija zemlja, ali to je nevažno sad.
Dveri, ne poznajem njihov program, patrijarhalne porodične vrijednosti, pravoslavlje... šta preko toga? Kakva crkva danas... kome je do crkve eto mu je, to je intimno pitanje, al srbima nije do crkve, mi nismo religiozan narod. Kakav im je ekonomski program? Čome jačaju privredu? Mada se meni Glišić izuzetno dopao. Dostojanstven, odmjeren, mnogo lijepo držanje, govor... al program nije ono šta se tebi čini da bi donijelo promjenu i boljitak.

Ne mislim ja na njega licno....znam samo da u DSS ima kvalitetnih kadrova, koji su mozda i sposobni da nesto urade. I svakako mislim da je bolje da zemljom upravlja drzavnik koji stiti nacionalne interese a ne tamo neki pajac i postavljena marioneta, koji nema vise kome ni da se izvine.
Za Kosovo ne znam, iz jedne proste stvari u koju sam 100% ubedjen: ako Ameri izgube interes (i samim tih dignu ruke od siptara), nisam bas ubedjen da bi to onda tako proslo kako oni zamisljaju. A kako to izgleda kad nekog puste niz vodu imali smo prilike da vidimo. ;)
Program Dveri...imas na njihovom sajtu, da ja ne prepricavam sad.

meni ne smetaju patriote, sta imate protiv ljudi koji vole svoju zemlju...ne mogu ja vise da volim nemacku od srbije, to bi bilo kao da volim vise ove na vlasti od svoje porodice....u americi deca po skolama sa rukom na grudima slusaju americku himnu svaki dan...sta mi imamo od eu i nato osim onih banaka koje nam uvaljuju kredite po nenormalnim uslovima i unistavaju nam sve od industrije do poljoprivrede da bi mogli da nam prodaju svoje smece...mozemo i mi njih da volimo samo na recima :heart:

Ma ne smetaju nikom patriote, nego nacin na koji svako od njih tumaci patriotizam...zaiebana je to rabota a i kategorija.

moj ogranicen mozak jer se borim za ulazak srbije u EU a vidi sta ti pises o istoj toj EU (boldovano). ne samo ono sto sam napisala do sada o tebi, nego si i kontradiktoran. "ljudi sta ce vam evropa, djubre je to. borite se protiv nje i ja vas podrzavam sa mojim austrijskim pasosem, virtuelno. nemojte me zvati nazad, jer se necu vrati,ali imate moj glas. no, razumecu svaku bejbisiterku koja bi zbog boljeg zivota dosla kod mene u EU"

strasno!
ovo me podseca na scene iz kusturicinog undergrounda - vecinu ubedjuju da rat jos uvek traje, a samo "on" zna pravo stanje.

Konkretno, mnogo ljudi u Austriji su se okrenuli protiv ove EU kakva je sad, jer je slaba, neslozna, nemocna. U mnogim drugim zemljama vlada slicno raspolozenje. Na konkretnim primerima (Slovenija, Irska, Portugal, Spanija, Grcka...) se moze videti da ta EU nije po difoltu popravila standard i zivot ljudima. Zasto ti mislis (ako stvarno to mislis) da ce Srbiji po difoltu biti bolje ako udje u EU?

To je to.
Samo nazalost imas ove sto pljuju po svom narodu i sve sto je srpsko....moderno, demokratski, sta znam... :roll:

Konkretno, mnogo ljudi u Austriji su se okrenuli protiv ove EU kakva je sad, jer je slaba, neslozna, nemocna. U mnogim drugim zemljama vlada slicno raspolozenje. Na konkretnim primerima (Slovenija, Irska, Portugal, Spanija, Grcka...) se moze videti da ta EU nije po difoltu popravila standard i zivot ljudima. Zasto ti mislis (ako stvarno to mislis) da ce Srbiji po difoltu biti bolje ako udje u EU?

1000 razloga. jedan sam nekoliko puta do sad navela. nije ni blizu primarnog. a to si ti, a odnedavno i tvoja bejbisiterka. zalosno je sto ne vidis sopstvenu demagogiju!

pusti ti moju marinu :mrgreen: ostvarila je istorijski skor od 18% iliti sest miliona glasova a toliko nije ni njen tata u najbolje vreme
ona je oborila sarka a ne holand, ali to je zato sto planira da preuzme celu desnicu u buducnosti i pametno je odigrala mogu reci.

pusti ti moju marinu :mrgreen: ostvarila je istorijski skor od 18% iliti sest miliona glasova a toliko nije ni njen tata u najbolje vreme
ona je oborila sarka a ne holand, ali to je zato sto planira da preuzme celu desnicu u buducnosti i pametno je odigrala mogu reci.

Ocekivano da su dobro prosli na izborima...po meni ocekivana reakcija Francuza.
J*bi ga, oni su se etablirali....pre su in nazivali svakakvih imenima...sad su kao gospoda i etablirali su se na politickoj sceni. Takva stranka uzme u Francuskoj skoro 20%, a neki se kao zgrozavaju na nasu (u poredjenju sa frontom) umerenu desnicu. :roll:

boga mi ta i takva ce zube da im lomi jer ump je slab bez sarkozija, pocece borbe unutar stranke - nema ko da ga menja. pa kad se pojedu medjusobno, ona i ocekuje da deo izbornog tela predje u njene redove. a pazi, u njenom regionu je imala 35% glasova, to je ogroman rezultat. videcemo sad na skupstinskom nivou kako ce proci, to je pouzdaniji pokazatelj.

bar ne lutam u svojoj magli. kristalno vidim.
a budi siguran da im trebamo iako nisu odusevljeni time, no trebamo im !

Ma po svaku cenu i definitivNo. :lol:
Eventualno svake prestupne ovde izadje neka vest o ulasku Srbije u EU (uz persketivu da ce tio biti 2020. ako i tada bude), neki clanak koji sadrzi tri recenice i cao. Dok vas tu rezimski mediji prave budalama i pricaju kako ce uskoro ta famozna EU i kako je tamo sve super, samo da se tamo udje i sve ce biti reseno. I korupcija, i nezaposlenost i nizak standard i sve....ma naravno.

Uzeli su oni vec sta im treba, posadili banku na svakom cosku i sad vas muzu. E da si ti ziva i zdrava... :roll:

boga mi ta i takva ce zube da im lomi jer ump je slab bez sarkozija, pocece borbe unutar stranke - nema ko da ga menja. pa kad se pojedu medjusobno, ona i ocekuje da deo izbornog tela predje u njene redove. a pazi, u njenom regionu je imala 35% glasova, to je ogroman rezultat. videcemo sad na skupstinskom nivou kako ce proci, to je pouzdaniji pokazatelj.

Neka ture Strauss-Kahna na vr´ partije. :mrgreen: :rotf:
Kontam da ce i tu da ojacaju...konzervativci kriziraju u celoj EU.

pa ovo je balkan sta da se radi...meni su i oni sa kokardama prihvatljiviji od ovih sto bi da budu veci katolici od pape:D

Realno...kad cujem "mi smo deca Evrope", "EU nema alternativu" i slicne baljezgarije - k*nja mi se istog momenta. :lol:

Lepo sam rekao....ista ekipa koja je jahala jase opet.
Ja sam otisao kao dete - pre 22 godine. Razumem svakog ko radi boljeg zivota odlazi, a ti razumi svakog ko iz istog razloga ne bi da se vrati.
U vezi ostalog: trenutno imam bebisiterku iz Srbije u kuci...ona je bivsi glasac DS-a a sad pristalica LDP. Citiracu neke njene izjave, a valjda ce i tvoj ograniceni mozak umeti da izvuce neke zakljucke o nekim stvarima:

"Ako ne uspem ovde u Austriji da ostanem, vraticu se u Srbiju i uclanicu se u stranku...tako cu jedino dobiti posao."

"Joooj, muka mi je od njih tamo...samo da ostanem ovde i bole me doope za njih."

Ma po svaku cenu i definitivNo. :lol:
Eventualno svake prestupne ovde izadje neka vest o ulasku Srbije u EU (uz persketivu da ce tio biti 2020. ako i tada bude), neki clanak koji sadrzi tri recenice i cao. Dok vas tu rezimski mediji prave budalama i pricaju kako ce uskoro ta famozna EU i kako je tamo sve super, samo da se tamo udje i sve ce biti reseno. I korupcija, i nezaposlenost i nizak standard i sve....ma naravno.

Uzeli su oni vec sta im treba, posadili banku na svakom cosku i sad vas muzu. E da si ti ziva i zdrava... :roll:

ti vise ne vidis koliko si kontradiktoran. ta bejbisiterka, ldpeovka, hoce ili u EU (njena drzava) ili da ostane u EU (ona). to je smisao njen kao i svake normalne mlade osobe u srbiji.

probudi se, pa bar nas postedi sopstvene demagogije, ako protiv nje ne mozes/hoces da se izboris!

Poslednja izmena:
ti vise ne vidis koliko si kontradiktoran. ta bejbisiterka, ldpeovka, hoce ili u EU (njena drzava) ili da ostane u EU. to je smisao nje i svake normalne mlade osobe u srbiji.

probudi se, pa bar nas postedi sopstvene demagogije, ako protiv nje ne mozes/hoces da se izboris!

Vidim ona te najvise pecnula...da se nisi prepoznala? :mrgreen:

Ukljuci mozak. Porediti Srbiju i EU je smesno, normalno da se u drzavama EU generalno bolje zivi. To niko ne osporava. Kad posmatramo izolovano EU, tu se i te kako desavaju neke stvari, koje su veoma problematicne i koje ce u najgorem slucaju dovesti do istupanja nekih zemalja iz EU ili do totalnog raspada iste.
Ponavljam, nije se svim zemljama koje su postale clanice, automatski poboljsalo stanje u zemlji. Neke su cak i na rubu propasti tj. propale se.

A sto se bejbisiterke tice...njoj je apsolutno svejedno gde je, samo hoce da joj je dobro. I to je legitimno. Zasto ti mislis da ce njena mizerna plata koju je imala tu skociti onog momenta kad Srbija udje u EU, to samo ti znas. :roll:

bar ne lutam u svojoj magli. kristalno vidim.
a budi siguran da im trebamo iako nisu odusevljeni time, no trebamo im !

nikada srbija nece uci u eu. to je sargarepa kojom nam masu, pa vidis valjda da i eu grca i koprca se. licno bih volela da se udavi, pa da vise nema gde da ulazimo, al' naci ce nasi politicari vec negde gde treba da nas uvedu, a najbolji su da nas odvedu u pi.zdu materinu.

aha, trebamo im eventualno kao jeftina radna snaga.

samo znam da oni koji su imali u Slobino vreme, imaju i sada...
a oni koji nikada nisu imali, nemaju ni sada...sem par onih koji su se preko noći obogatili al to je druga priča ;)

ja znam mnogo koji su mnogo izgubili u Tudjmanovo vreme
i koji i sada gube
i one koji su se mnogo obogatili

a znam i porodice cija su deca neuhranjena- nije toliko retko po Bg osnovnim skolama :(
samo- sramota je, pa se ne vidi

Back