ZENEE I GLASANJE

ja bi ove koalicije zabranila..
glasanje, pa koga izabere vecina..
kad se podvuce crta, postoji ona negativna statistika koja kaze da ni za jednu stranku nije glasalo vise od 25% biraca, vec je protiv dolaske svake od njih glasalo 75% biraca i vise..
i sta sad..
narod glasao protiv, a kurta i murta se udruze i opet po svom..

Koliko mala zemlja a koliko partija, stranaka, nevladinih organizacija itd. :roll:
I onako se sa svojim satelitima mogu skupiti sve zajedno u 3-4 opcije i cao.

Hoces kvazi-demokrate, liberale, prase, grobara i ove manjinske stranke - lista IZVINI, Borhan Tadici
Hoces promene, novu Vladu, drzavne interese, nisi po svaku cenu za ulazak Srbije u EU - DSS, Dveri
Hoces da ratujes opet, nije ti dosta, svidja ti se Jadrankin izgled i opalio bi dok nema vojvode - SRS :mrgreen:

I to je otprilike to.

Poslednja izmena:
Ne može ni lokalna samouprava da se finansira čistim vazduhom. Taj novac dolazi odnekud... a dolazi od onih koji ipak nešto rade i proizvode. Naravno da je trenutni odnos, tj broj onih koji su na državnoj hranilici, nenormalan.
Ali, suma sumarum, danas jeste bolje nego pre 15 godina. Problem koji ja imam, i zbog čega nisam mogao da nateram sebe da ikom dam glas, što je do sada već moglo biti mnogo bolje, i to bez nekih epohalnih poteza.

Jeste bolje ali nije dobro.
Ne znam kako je u drugim delovima zemlje, ja pričam za svoj grad.
Nemam ni neko epohalno rešenje, niti mi je cilj da prosipam pamet ko dokonaši po lokalnim birtijama, ja zaista pojma nemam kako bi se ova zemlja mogla izvaditi iz bule, ali mora da negde postoji neko ko to ume i zna. Ili više njih. Pa bih da se šansa da novim ljudima, novim licima, novim idejama. Jer kad uključim tv, vrte se stalno isti likovi i tako već 20 godina.

posto je napravljena buduca vlast, zamolila bi krajnje desne glasace da ne napustaju srbiju, tako sto ce otici u omrazenu im EU i uzeti njihovo drzavljanstvo da bi buducim generaija krajnje desnice u srbiji pruzali virtuelnu podrsku uz "neka hvala na pozivu da se vratim i zivim srbiji" ! :bye:
ostanite ovde i borite se za svoje ideje, pa ako jednom narod bude za vas, bice i Karicevih, Bekovih itd. potomaka da vas uce o lepoj srbiji !
vidimo se 20. 05.2012. a posle toga, ima li toga za vas? :mrgreen: :bye:

Ti si o sebi sve rekla, a drago nam je da si preko zutaca otvorila i firmu - masala. Sad je sve jasno. :super:

Ne može ni lokalna samouprava da se finansira čistim vazduhom. Taj novac dolazi odnekud... a dolazi od onih koji ipak nešto rade i proizvode. Naravno da je trenutni odnos, tj broj onih koji su na državnoj hranilici, nenormalan.
Ali, suma sumarum, danas jeste bolje nego pre 15 godina. Problem koji ja imam, i zbog čega nisam mogao da nateram sebe da ikom dam glas, što je do sada već moglo biti mnogo bolje, i to bez nekih epohalnih poteza.

Не, до сада је морало бити боље.

Ne, sasvim je dovoljno malo mozga. ;)
Sad ces da nam objasnis da tvoja firma uspesno posluje jos od doba 80-ih godina proslog veka, kako ste uspesno prebrodili sankcije i krize (putovali ljudi mnogo bas), a tek sto ti je krenulo pod ovom sposobnom vladom to je tek prica iz Holivuda. :lol:

moja turisticka agencija je uspesno radila i za vreme druga slobodana, kao i posle njega!
zalosno je sto tvoja nakaradna svest ne moze da dokuci da aranzmane kupuju ljudi a ne partije, kao i to da sam ovde kao jedinka sa svojim politickim stavom, zivim i radim u srbiji a ne kao ti koji je pobegao iz nje i to ni manje ni vise u demonsku EU i usput uzeo njihovo drzavljanstvo odrekavsi se srpskog i koji se najlepse zahvaljuje pozivu da se vrati da zivi i radi u srbiji !
cija je svest naopaka ?

ja bi ove koalicije zabranila..
glasanje, pa koga izabere vecina..
kad se podvuce crta, postoji ona negativna statistika koja kaze da ni za jednu stranku nije glasalo vise od 25% biraca, vec je protiv dolaske svake od njih glasalo 75% biraca i vise..
i sta sad..
narod glasao protiv, a kurta i murta se udruze i opet po svom..

Дајв, коалиције су наслеђе с краја двадесетог века, јер да није било коалиција, Слоба никада не би постао историја (мада, ево ти га сад опет).
Али, онда се знало ко са ким може и ко ка чему нагиње.
Данас их заиста треба забранити, јер испаде да свако са сваким може. У том случају, "џаба сте кречили", пардон, "гласали". Битно је да се они дочепају власти.

Nego, mene trenutno mnogo manje brine bljuzgava koalicija koja će se sklopiti za koji dan, nego činjenica da je maligna skupina SRS-DSS-Dveri napecala 16% glasova. Brinu me sledeći izbori.
Kad gledam Dveri, gledam oštrenje mesarskog noža, dok ovce oduševljeno bleje jer im je rečeno da će on da služi za sečenje torte. A ko ne voli porodicu... pardon, tortu?

moja turisticka agencija je uspesno radila i za vreme druga slobodana, kao i posle njega!
zalosno je sto tvoja nakaradna svest ne moze da dokuci da aranzmane kupuju ljudi a ne partije, kao i to da sam ovde kao jedinka sa svojim politickim stavom, zivim i radim u srbiji a ne kao ti koji je pobegao iz nje i to ni manje ni vise u demonsku EU i usput uzeo njihovo drzavljanstvo odrekavsi se srpskog i koji se najlepse zahvaljuje pozivu da se vrati da zivi i radi u srbiji !
cija je svest naopaka ?

Lepo sam rekao....ista ekipa koja je jahala jase opet.
Ja sam otisao kao dete - pre 22 godine. Razumem svakog ko radi boljeg zivota odlazi, a ti razumi svakog ko iz istog razloga ne bi da se vrati.
U vezi ostalog: trenutno imam bebisiterku iz Srbije u kuci...ona je bivsi glasac DS-a a sad pristalica LDP. Citiracu neke njene izjave, a valjda ce i tvoj ograniceni mozak umeti da izvuce neke zakljucke o nekim stvarima:

"Ako ne uspem ovde u Austriji da ostanem, vraticu se u Srbiju i uclanicu se u stranku...tako cu jedino dobiti posao."

"Joooj, muka mi je od njih tamo...samo da ostanem ovde i bole me doope za njih."

Poslednja izmena:
Nego, mene trenutno mnogo manje brine bljuzgava koalicija koja će se sklopiti za koji dan, nego činjenica da je maligna skupina SRS-DSS-Dveri napecala 16% glasova. Brinu me sledeći izbori.
Kad gledam Dveri, gledam oštrenje mesarskog noža, dok ovce oduševljeno bleje jer im je rečeno da će on da služi za sečenje torte. A ko ne voli porodicu... pardon, tortu?

Nešto mi se javlja da će Dveri ući u koaliciju sa demokratama. Što bi definitivno bila potvrda da su veštačka tvorevina tj. frakcija demokratske stranke kojom su privukli glasače koji su se razočarali u radikale. A možda ja ipak previše naginjem teorijama zavere. A i ne ličim na Mel Gibsona:mrgreen:

Pile ja stvarno ne poznajem nikog ko sada toliko siromašan da nema ni za hleb. Stvarno. Poznajem ljude koji krpe kraj s krajem, ali to nije bukvalno gladovanje kakvo su iskusili moji u vreme sankcija, i ne samo moji nego ogromna većina ljudi koja je radila pa ujutru primi 200 milijardi dinara sto u 8 sati vredi pet maraka, a vec u podne vredi dve. Na rafovima u prodavnicama tada nije bilo nicega. Sve se prodavalo putem sverc komerca na pijacama, a ja sam kao student morala da radim kod krimosa u butiku donjeg vesa, i da razmisljam da li uopste da zavrsavam fakultet kad sa fakultetskom diplomom radis za 2 marke, a kao prodavacica u butiku krimosa zaradis 50. O ratovima da ne govorim. Nego, ajde, bilo proslo, vratimo se na sadasnji trenutak. Ogroman problem je nezaposlenost, a ona nije samo nasa boljka. Ogroman problem je privreda koja ne funkcionise, fabrike koje trunu, niko nista ne proizvodi, korupcija, kriminalne privatizacije. Sve to stoji. Ja ne sporim. Bez obzira na svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji ,moram da se složim se sa onima koji kažu da od ove vlade bolju nemamo. izvinite, Nikolić i njegova klapa mi ne ulivaju ama baš nikakvo poverenje, i ja nisam za promene po svaku cenu, pa makar i na gore. Ako mi se ne sviđa sto živim u malom stanu a ne mogu da kupim veći, neću skočiti sa sprata, samo radi promene. I ne mislim da sam kukavica jer se "bojim promene", samo sam pragmatična. A opet, živim s čovekom koji smatra da treba da ponovo dotaknemo dno dna da bismo se opravili. Svako misli kako misli, i radi u skladu sa odlukama donetim na osnovu nekih svojih procena.

Pa bih da se šansa da novim ljudima, novim licima, novim idejama. Jer kad uključim tv, vrte se stalno isti likovi i tako već 20 godina.

Kojim novim ljudima, novim licima i idejama? Da ih je bilo, ja bi im dala šansu, časna pionirska :)

Poslednja izmena:
Koliko mala zemlja a koliko partija, stranaka, nevladinih organizacija itd. :roll:
I onako se sa svojim satelitima mogu skupiti sve zajedno u 3-4 opcije i cao.

Hoces kvazi-demokrate, liberale, prase, grobara i ove manjinske stranke - lista IZVINI, Borhan Tadici
Hoces promene, novu Vladu, drzavne interese, nisi po svaku cenu za ulazak Srbije u EU - DSS, Dveri
Hoces da ratujes opet, nije ti dosta, svidja ti se Jadrankin izgled i opalio bi dok nema vojvode - SRS :mrgreen:

I to je otprilike to.
Ajoj, pivo... Koštunica je jedan izuzetan intelektualac, vrijedan poštovanja, ali on je mrtav da bi ikoga vodio, on nije čovjek promjene, eventualno sa strane da gleda i odmahne prstom kad mu se baš nešto ne dopadne... bez energije, bez harizme, sa jakom idejom srpske neutralnosti... ali danas njegovo održanje kosova ne pije vodu, od toga nema ništa, izgubljeno, otišlo. Njegova politika bi danas bila stagnirajuća, neodrživa. Šta bi se desilo da je ta politika došla prije ihahaj godina- ko zna, možda bi danas srbija bila daleko kvalitetnija zemlja, ali to je nevažno sad.
Dveri, ne poznajem njihov program, patrijarhalne porodične vrijednosti, pravoslavlje... šta preko toga? Kakva crkva danas... kome je do crkve eto mu je, to je intimno pitanje, al srbima nije do crkve, mi nismo religiozan narod. Kakav im je ekonomski program? Čome jačaju privredu? Mada se meni Glišić izuzetno dopao. Dostojanstven, odmjeren, mnogo lijepo držanje, govor... al program nije ono šta se tebi čini da bi donijelo promjenu i boljitak.

Koja satanizacija....bas u demokratskom stilu. :lol:
Zaboravljas da je taj DSS bio u DOS-u (ali su se za razliku od ostalih dozvali pameti). Dveri su uzeli i vise od onoliko koliko se zvanicno objavilo. Ali sad po svaku cenu vladajuca garnitura hoce da ih gurne ispod cenzusa.

p.s.: Mojrae, koliko je ono uzeo nacionalni front u Francuskoj? Nesto oko 20% ako se ne varam. U Grckoj oni sto hoce da izbace emigrante usli u prlament. Ej, to u toj famoznoj Evropi, ko bi rekao? A ti nasao da satanizujes umerenu srpsku desnicu...c c c

Ja sam srpski državljanin. Kada bih te čitala iz Kruševca ili iz Tunguzije, isto bih mislila. Ne možeš ti da postaneš pametnija ili intelektualno poštenija samo zato što ja nisam u tvom komšiluku.

Cuti, vidis da misle i da ce da se opamete kad udju u EU. :lol:

Manite se politike i bice vam automatski bolje u zivotu. Gradite svoj zivot bez zavisnosti od politike. To je itekako moguce i ostvarivo u Srbiji. Ulaganje u sebe se uvek isplati, koliko god smesno zvucalo.
Politicari nikad nisu, niti ce resiti bilo cije probleme. Sve je to ''Ride off Kurta, ride on Murta''...konji uvek ostaju isti, samo se jahaci menjaju...
Za pocetak, zamislite kakvo bi Srbija, ili bilo koja druga zemlja u svetu, bila mesto za zivot kada bi svako pojedinacno sredio svoj mali mikro-svet oko sebe. Raj...bukvalno.

Back