ZENEE I GLASANJE

Kakvo kukanje? Samo sam naveo cinjenice. A po tome koliko mladih ljudi svake godine napustaju ne samo srpska sela, nego i Srbiju - o tome valjda isto znas nesto. I to dovoljno kaze valjda. ;)
A da je dobro jedino kriminalcima, uvaljenima u strankama i slicnima, pa ni to ne iznenadjuje.
Neka s eoni bave povećanjem standarda, povećanejm pencija, odakle pitam se, no dobro, a evropski zakoni koji nam dolaze potpuno nespremnim za njih, za to koga briga... recimo prava djeteta, jeziv predlog zakona, gdje ti 14godišnjem djetetu nemaš pravo u uvid zdravstvenog kartona, već sa 10godina ima pravo da te tuži, kome će ono tebe tužiti, kakva socijalna služba će time da se brine... ne mogu zlostavljanjima u porodici da se pozabave a kao dizaće zadnjicu na svaki poziv desetogodišnajka... i kada ovakvi zakoni dođu pred skupštinu, da li će imati iko da podigne ruku da iskomentariše ako ništa drugo, makar o pripremanju podloge za to.
Koliko god meni radikali bili ekstremni, Martinović i Krasić su dovodili u pitanje brojne idiotske predloge. Zato mi je žao što zatriješe sebi političku karijeru.

parlamentarni i lokalni ldp.

Interesantno, kada sam bila jako mlada izuzetno sam cenila Labusa. Postovala sam ga kao vaspitanog profesora koji nije zabio glavu u knjige. Od kada njega vise nema nikada vise nisam cula politicara koji me spontano nagoni da klimam glavom u znak slaganja. Ceda je za mene uvek bio mali od palube, nebitan, oportunista, neznalica itd itd...medjutim, u poslednje vreme mi se desava nesto slicno kao sa Labusom tada, slusam Cedu i klimam glavom. Sto je najsmesnije to nisam ni shvatala sigurno godinu - dve jer mi je isuvise urezano da moram da ga prezirem. Sada nalazim da je u mnogo cemu najracionalniji. Smatram i da je brzak i da lupne u bujici nesto sto bas i ne misli, ali summa summarum cenim vecinu njegovih poteza u poslednjih par godina. Stav mu je stabilan, ne pljuska floskule u koje sam ne veruje, nije demagog, ne prodaje se za vlast... Retorika mi odgovara jer hteli mi to ili ne, vecina nas je vaspitavana na temeljima zapadne kulture. Odgovara mi i to sto je stalno na svom radnom mestu, uvek je u parlamentu sa nekim papirima i uvek se za nesto buni, sto i jeste opis njegovog posla. Slicno postovanje gajim i prema Kostunici uz razliku da on meni kao coveku nije blizak ali postujem sto ima svoj stav koji ne prilagodjava pijacnoj trgovini.

Neka s eoni bave povećanjem standarda, povećanejm pencija, odakle pitam se, no dobro, a evropski zakoni koji nam dolaze potpuno nespremnim za njih, za to koga briga... recimo prava djeteta, jeziv predlog zakona, gdje ti 14godišnjem djetetu nemaš pravo u uvid zdravstvenog kartona, već sa 10godina ima pravo da te tuži, kome će ono tebe tužiti, kakva socijalna služba će time da se brine... ne mogu zlostavljanjima u porodici da se pozabave a kao dizaće zadnjicu na svaki poziv desetogodišnajka... i kada ovakvi zakoni dođu pred skupštinu, da li će imati iko da podigne ruku da iskomentariše ako ništa drugo, makar o pripremanju podloge za to.
Koliko god meni radikali bili ekstremni, Martinović i Krasić su dovodili u pitanje brojne idiotske predloge. Zato mi je žao što zatriješe sebi političku karijeru.

Prodato je sto se moglo prodati - bukvalno Mislim da jedino jos elektroprivreda nije prodata. Pare su pokupili politicari koji su marionete u sakama tajkuna. A vama evo 70 EUR u akcijama (samo da ne bude kao sa onih famoznih 1000 EUR koje su obecali pred prosle izbore)...i 1000-2000 dinara u obliku pet gotovih supa i tri pastete, dosta vam je, nema se, j*bi ga.

Ja sam jedine konkretne i po meni pametne ideje cuo od politicara desnice....koji se nazivaju klero-fasistima, nacionalistima, sovinistima i slicnim imenima u medijima, koji u 99% slucajeva pripadaju vladajucem rezimu. A ko ima medije, njemu svasta moze se.

Dok sam od ostalih samo cuo bajke, prazna obecanja, neke fame o EU i kako ce onda sve da procveta. Kako je nekima procvetalo vidi svako, ko iole prati sta se desava van Srbije. Na primerima poput Irske, Portugala, Grcke, Spanije, Italije...

Pivce, nezgodno je sto se vecina ljudi ne nalazi na istoj talasnoj duzini sa desnicom. Nikada desnica nece biti jaka u Srbiji, ni kada je bilo najgore nije bila jaka.
Da pricamo o Hrvatskoj pa 'ajde, da pricamo o levici pa 'ajde ali desnica i Srbija su nebo i zemlja. Ne vidis fino zbog daljine, u velikim gradovima u Srbiji se zivi kao u bilo kom evropskom gradu, kako tim ljudima pljuskati antiabortus mere, porodicne vrednosti i smrtnu kaznu za korupciju...ne ide jer je nas kulturni nivo daleko visi od toga, navikli smo na vecu slobodu jednostavno. Kazem ti, svidjalo se to nekome ili ne, mi smo deca Evrope ne u smislu EU vec u smislu kulture i nacina zivota, vecu slicnost ima PIL sa nekom Parizankom nego sa nekom Indijkom pri cemu ne vredjam Indijke vec iznosim cinjenice. Desnica nema sanse ni u teoriji sto su jasno pokazali i ovi izbori na kojima im je put bio otvoren na izvol'te.

i ne shvatam kako je Klanoviceva uspela,

niti su tu otvorili nove fabrike - samo stavili sapu na sve !!!
izumeli stranacko zaposljavanje, pa u demagogiju kako su svi krivi- samo ne oni koji zaista jesu !

Pivce, nezgodno je sto se vecina ljudi ne nalazi na istoj talasnoj duzini sa desnicom. Nikada desnica nece biti jaka u Srbiji, ni kada je bilo najgore nije bila jaka.
Da pricamo o Hrvatskoj pa 'ajde, da pricamo o levici pa 'ajde ali desnica i Srbija su nebo i zemlja. Ne vidis fino zbog daljine, u velikim gradovima u Srbiji se zivi kao u bilo kom evropskom gradu, kako tim ljudima pljuskati antiabortus mere, porodicne vrednosti i smrtnu kaznu za korupciju...ne ide jer je nas kulturni nivo daleko visi od toga, navikli smo na vecu slobodu jednostavno. Kazem ti, svidjalo se to nekome ili ne, mi smo deca Evrope ne u smislu EU vec u smislu kulture i nacina zivota, vecu slicnost ima PIL sa nekom Parizankom nego sa nekom Indijkom pri cemu ne vredjam Indijke vec iznosim cinjenice. Desnica nema sanse ni u teoriji sto su jasno pokazali i ovi izbori na kojima im je put bio otvoren na izvol'te.

Cekaj, stani, uspori. Ja pricam o umerenoj desnici. Ne pricam o ovim ludacima iz Grcke koji vicu "Zig hajl" i koji su sad usli u grcki parlament. Zasto je neko ko propagira porodicne vrednosti za vas zute fasista? Mislim, ajde na osnovu cega?

Kakva deca Evrope? Ti si ocigledno zaboravila ko je ljudima u Srbiji ne tako davno bacao bombe po glavama. Sad se neki lizu sa njima i mole da ih prime u EU i NATO. :eek: :bljak:

A to da nikad nije bila jaka desnica u Srbiji....ha, pa i to nije tako davno bilo...seti se da su radikali imali oko 50%, dok se grobar i ona njegova zvala Vucic nisu okrenuli za 180 stepeni. Sad propagiraju EU, evropske vrednosti, a do skoro Seseljovi ortaci....to samo u Srbiji ima. I onda kao takvi smradovi uzmu 20 i vise posto na izborima. Hau jes nou... ;)

Mislim da su izbori u Papua Novoj Gvineji i u Bocvani regularniji od izbora u Srbiji. Samo dzabe....ljudi sto su uspeli sami da snime i stave na net, to je to. U rezimskim medijima je sve bajno, regularno...idemo bre u EU....al´ za malo. :lol:

Glasali jaca polovina i ja, bas tog dana smo se vracali s planine, lepi, osvezeni, tamo nije bilo ni TV-a, ni radija, nismo gledali ni slusali predizborno ludilo - koje je najgore u finisu - pa kad smo stigli oko pet, svratili i glasali. Samo cu da kazem da bih pre sebi ruku odsekla nego da glasam za zveri i slicna fasistoidna udruzenja gradjana. Djilas je dobio moj glas za gradonacelnika, Boki Taki za predsednika, parlamentarni i lokalni ldp. A do poslednjeg sata smo razmisljali da li uopste da glasamo, svi su postali tako istiiiii. Al ajde, ipak treba biti koliko toliko odgovoran.

Takodje, za boldovano. Brrrr...samo se najezim kad cujem za njih, prosto ne mogu ni da diskutujem o takvima...pravim se da ne postoje, toliko ih se plasim :sad2:
Skoro pa isto bih i ja glasala...

Samo sto nisam, nisam mogla, koji ku*rac kad su svi isti, sve ce biti isto, ma...
Al na drugi krug cu kanda morati :(:confused:

Tri zanimljiva komentara, na koja sam naisao.

"У Шапцу је довољно да Фармаком и Интеркоп кажу радницима да морају гласати за ДС а у болници, водоводу и осталим институцијама које држи УРС за Динкића и то је то. Позапошљавали су кога су стигли, није ни чудо што су такви резултати. Нема то везе са том причом да "све паре иду у Београд". Не иду баш све, лепи делови иду и у џепове локалних моћника."

"Na mom glasackom mestu na lokalnim izborima vecina ljudi glasala za ds,a ti isti ljudi na predsednickim vecina glasala za tomu.To je samo jedan od dokaza da su ljudi bili primorani da glasaju za njih na lokalu ako ne zele da zavrse na birou za zaposljevanje."

"Ljudi dal ja nisam normalan ili je djavo usao u ovaj narod, slusajte sad ovo. Juce sedim sa ortacima na kafi i tema naravno izbori. Ja onako ladno rece, jebace vlast ovaj narod naredne 4 godine, kad ortaci njih cetvorica mrtvi ladni govore, sta ti imas protiv ove vlasti. Ja sve mislim da se sprdaju, kad ono ljudi mrtvi ozbiljni. A pazite ovo od njih cetvorice niko nema posla, dvojca od njih imaju faks vec godinu dana, a ne mogu da nandju da budu fizikalci, grebu za kafu al njima je do jaja. Na to sve ce lik sta hoces skinuli su nam vizni rezim, a covek nije video bukvalno dalje od Sutomora, nema para da ode do Crne Gore, a govori kako je super. Na tu svu muku se sto do nas ukljucuje neka ekipica poznanika iz kraja i naravno njima je do jaja, nebi nista menjali i tako to, kao videces kako ce se ziveti za 10 godina, a vec mu je 30, pa kad misli ziveti ludak, jel normalan. Eto, svadjao sam se bukvalno sam protiv njih sedmorice, mogu vam reci da sam se poprilicno iznervirao samom cinjenicom da ovaj narod mora nestati dok je ovakvim budalama do jaja, a nemaju dinara u dzepu, temu oko Kosova nisam ni zapocinjao jer bi stvarno dobio pretpostavljam slom zivaca.
Pisao sam na nekoj od predhodnih strana da cekam papire za Kanadu i ako odem iz ove vukojebine ne vracam se vise nikada, savjetujem ko god moze neka bezi, gde bilo bice mu sigurno bolje, ****** jednom se zivi, a ja da budem u nadi da ce mi biti bolje, pa kad ce nam biti bolje govorimo to od kada znamo za sebe, a godine samo prolaze. I jos da napomenem taj jedan od ortaka kone je navodno do jaja, zivi sa burazeron i matorcima i niko od njih ne radi, samo ne znam od cega zive al bitno je da je do jaja.
Od ovog naroda je i Bog digao ruke al definitivno, al bolje ne ne zasluzujemo."

Cekaj, stani, uspori. Ja pricam o umerenoj desnici. Ne pricam o ovim ludacima iz Grcke koji vicu "Zig hajl" i koji su sad usli u grcki parlament. Zasto je neko ko propagira porodicne vrednosti za vas zute fasista? Mislim, ajde na osnovu cega?

Kakva deca Evrope? Ti si ocigledno zaboravila ko je ljudima u Srbiji ne tako davno bacao bombe po glavama. Sad se neki lizu sa njima i mole da ih prime u EU i NATO. :eek: :bljak:

A to da nikad nije bila jaka desnica u Srbiji....ha, pa i to nije tako davno bilo...seti se da su radikali imali oko 50%, dok se grobar i ona njegova zvala Vucic nisu okrenuli za 180 stepeni. Sad propagiraju EU, evropske vrednosti, a do skoro Seseljovi ortaci....to samo u Srbiji ima. I onda kao takvi smradovi uzmu 20 i vise posto na izborima. Hau jes nou... ;)

Mislim da su izbori u Papua Novoj Gvineji i u Bocvani regularniji od izbora u Srbiji. Samo dzabe....ljudi sto su uspeli sami da snime i stave na net, to je to. U rezimskim medijima je sve bajno, regularno...idemo bre u EU....al´ za malo. :lol:

Nije desnica bila jaka. Sada hocete da banalizujete i kazete da narod nije bio protiv Milosevica, 'bem li ga ja sam kao maloletna bila na tim protestima i masa je bila vrlo ocigledna kao i to koliko su gotovo svi ispod 60 godina bili protiv tog Seselja i tog Milosevica. Da su pustili obican svet da sudi Milosevicu bi bilo presudjeno kao bracnom paru Ceusesku. Preki sud. Svako ko je racionalan to jasno vidi. Milosevic je zapravo spasen te noci. I on i njegovi. Da li ja mislim da je trebalo da bude isporucen? Pa da, ali tek posto bi mu bilo sudjeno u Srbiji za ono sto je uradio nama.

Osnovni postulat NATO pakta je odbrana od spolja. Hajde pogledaj ovako, da si bio u NATO paktu nikada ne bi ni bio bombardovan. Da si bio u NATO paktu nikada ne bi bilo ni Oluje ni Srebrenice. Da si bio u NATO paktu nikada ne bi imao najsramniji i najkrvaviji rat na teritoriji Evrope od WW2 i te bombe o kojima pricas nikada ne bi doziveo. Tj. ti nisi doziveo te bombe dok ja jesam. Nije fer, nije posteno, mi smo u pravu, hebi ga - jesmo i sta sad? Hoce li istina da me politicki zastiti? Hoce - naivno. Nece - o cemu onda pricamo. Jel bi zrtvovao svoje dete za pravdu? Tesko, zato vam kazem da je ta retorika niko ne sme da vas bije osudjena na poraz i sto pre to shvatis bolje za tebe. U politici moras da budes mangup i da nikada nikome i ni na koji nacin ne zatvoris vrata guzzcom jer nikada ne znas koga ces sutra da molis za sta.

Nije desnica bila jaka. Sada hocete da banalizujete i kazete da narod nije bio protiv Milosevica, 'bem li ga ja sam kao maloletna bila na tim protestima i masa je bila vrlo ocigledna kao i to koliko su gotovo svi ispod 60 godina bili protiv tog Seselja i tog Milosevica. Da su pustili obican svet da sudi Milosevicu bi bilo presudjeno kao bracnom paru Ceusesku. Preki sud. Svako ko je racionalan to jasno vidi. Milosevic je zapravo spasen te noci. I on i njegovi. Da li ja mislim da je trebalo da bude isporucen? Pa da, ali tek posto bi mu bilo sudjeno u Srbiji za ono sto je uradio nama.

Osnovni postulat NATO pakta je odbrana od spolja. Hajde pogledaj ovako, da si bio u NATO paktu nikada ne bi ni bio bombardovan. Da si bio u NATO paktu nikada ne bi bilo ni Oluje ni Srebrenice. Da si bio u NATO paktu nikada ne bi imao najsramniji i najkrvaviji rat na teritoriji Evrope od WW2 i te bombe o kojima pricas nikada ne bi doziveo. Tj. ti nisi doziveo te bombe dok ja jesam. Nije fer, nije posteno, mi smo u pravu, hebi ga - jesmo i sta sad? Hoce li istina da me politicki zastiti? Hoce - naivno. Nece - o cemu onda pricamo. Jel bi zrtvovao svoje dete za pravdu? Tesko, zato vam kazem da je ta retorika niko ne sme da vas bije osudjena na poraz i sto pre to shvatis bolje za tebe. U politici moras da budes mangup i da nikada nikome i ni na koji nacin ne zatvoris vrata guzzcom jer nikada ne znas koga ces sutra da molis za sta.

Ne, pogresno si protumacila moj komentar i sta ja mislim o Milosevicu i Seselju, a desnica je i te kako bila jaka....50% su imali radikali, to je neoboriva cinjenica. ;)
Gledaj, ja ne zivim u drzavi koja je clanica NATO pakta i opet tu drzavu nece niko bombardovati-bar ne ako se stvari ne promene drasticno u neko skorije vreme. Ima jos takvih drzava. A postoje i drugi saveznici, koji dolaze u obzir....bas da moramo zapadnoj Evropi i SAD da se uvlacimo toliko providno, pa i bedno je to malo. Ali to i nije bitno tj. odlazi predaleko od sustine o kojoj sad pricamo. Ponavljam, ne poznajem mnogo ljudi, koji kazu da sad zive bolje u vladavini kobajagi demokrata. Uglavnom nailazim na komentare poput ova tri koja sam malopre postavio. I to je realnost....a putovanja po Evropi, standard kao u Norveskoj i slicne bajke - to prolazi kod naivnih samo. ;)

Poslednja izmena:
vec sam kuckala kako sam primetila da za narkomana uglavnom glasaju mladi koji nigde nisu bili, nista nisu videli, i misle da to tako treba .....

zato sto- zraci uspehom :hahaha1:
sto bi nam glumica rekla- vise obezbedjenja nego Tito sto je imao

bem ti mafijasku bananazemlju

I jos nesto, posto se i meni cinis kao veoma mlada i verujes u bajke neke...cisto da znas, nije Evropa u fazonu love, peace and harmony. U mnogim zemljama su na vlasti desnicari. Najmocniju zemlju u Evropi vodi Merkel, koja je desnicar...blaga desnica. Ali konzervativci vaze za desnicare....cisto onako. ;)

Glede rezultata ovih izbora, a bome i mnogih ranijih, slazem se sa misljenjem diskutanta s jednog drugog foruma:

Rezultati izbora pokazali su da penzioneri vladaju ovom zemljom. Njihov preCednik će biti premijer. Vrhovni koma’dant. Sa 15% glasova. To je... two and a half men, na 17 Srba. Znači, baba i deda i dedina ujna (mlada se udala, onomad) odlučuju za ostalih 15-oro sinova, kćeri, unuka i čukununuka.

A izlaznost... 59%.
E pa... se, svi vi razočarani, zauzeti i nezainteresovani unuci i praunuci.

Dakle, ako nesto hoces da menjas, ili neces nista da menjas, ako si nezadovoljan, ili bi da ostane status quo, onda mojne da bojkotujes izbore, ma kako ti bilo tesko da odlucis izmedju kurte i murte.
мамио ме бланко листић
(патријотски ние)
па зажмурих, заокружих
за добро Србије
Tako otprilke bilo kod mene u glavi :)

Ne, pogresno si protumacila moj komentar i sta ja mislim o Milosevicu i Seselju, a desnica je i te kako bila jaka....50% su imali radikali, to je neoboriva cinjenica. ;)
Gledaj, ja ne zivim u drzavi koja je clanica NATO pakta i opet tu drzavu nece niko bombardovati-bar ne ako se stvari ne promene drasticno u neko skorije vreme. Ima jos takvih drzava. A postoje i drugi saveznici, koji dolaze u obzir....bas da moramo zapadnoj Evropi i SAD da se uvlacimo toliko providno, pa i bedno je to malo. Ali to i nije bitno tj. odlazi predaleko od sustine o kojoj sad pricamo. Ponavljam, ne poznajem mnogo ljudi, koji kazu da sad zive bolje u vladavini kobajagi demokrata. Uglavnom nailazim na komentare poput ova tri koja sam malopre postavio. I to je realnost....a putovanja po Evropi, standard kao u Norveskoj i slicne bajke - to prolazi kod naivnih samo. ;)

Nemacka, i Austrija sa njom- veoma dobro stoje

vec sam kuckala kako sam primetila da za narkomana uglavnom glasaju mladi koji nigde nisu bili, nista nisu videli, i misle da to tako treba .....

zato sto- zraci uspehom :hahaha1:

bem ti mafijasku bananazemlju

I ovo je isto tacno. I ja sam primetio. Najjace je ono da radi stalno, ne izlazi iz parlamenta, ubi se od posla.... :rotf:

Kad stigne od one vile, dzipova, telohranitelja i ostalih stvari kojima se ustvari zaista bavi? :lol:

Poslednja izmena:
Pa zašto bi dačić morao biti premijer... ds i sns imaju identičan program, prva je ustaljena u svom stavu sve za evropu, druga joj se primiče... identičan program, isti cilj...
samo malo da ispeglaju grube riječi iz ranijeg perioda... bez čede, bez dinkića, bez dačića
šta bi tome falilo u ovoj situaciji?

upravo u tome i jeste stvar - perspektiva evropske unije u ovom momentu ne mora da bude najbolja opcija za srbiju glede nacionalnih interesa. naravno, mora da se radi kao da to jeste jedina opcija i mora se uloziti maksimim da bi se maksimum i izvukao ali evropska unija u ovom momentu prolazi kroz krizu za koju ne znamo kako ce se zavrsiti. svaka zemlja u ovoj uniji je u ovom momentu jednom nogom u uniji a drugom pipa teren i sprema se za ne daj boze iskakanje, uz neke nove partnere.

Back