Žene - šarene!

Vratimo se u osnovnu skolu...zena , joj Pedja me ne voli, Ivan i Jovan me smaraju.
U medjuvremenu. Pedja...Marina je super, ali i Dunja je , i Ana, ne znam koju ...
Ivan i Jovan tuga, cemer jad
Cinjenica, hijerarhije je:
top su muskarci 20% najveci magupi, za kojima zene seku vene pa
Zene 80% Od prosecne do nastraktovnije
Muskarci 80% trudi se sine, naces sta ti valja
Zene 20% one strogih vaspitanja i slicno
Ako si sam sebe u napisanom razumio-svaka čast! :D

Oba pola varaju partnere, muževe. Muškarcima je dat oprost unaprijed. Ženama se nikada ne prašta. Ne prašta im ni crkva, ni familija, ni prijatelji, niko! Ali, one opet varaju.
Šaraju! :D
Žena je u javnosti promatrano biće, u kući podčinjeno, u vezi zarobljeno. Težak položaj, ali nađe se vremena i načina.
Iako važe za površna i ne tako pametna bića prilično su vješte u tome.
Varaju iz različitih razloga, a najčešći je osveta. Razlozi za tzv. ,,osvetu,, su različiti i brojni.
Strah svakog muškarca je da će biti prevaren. Opravdan strah.

Kada varaju? Uvijek.
I kada je u braku ili vezi sve ok, opet varaju. Varaju i mlade i stare. Varaju i intelektualke i polupismene. I lijepe i ne tako lijepe. S razlogom ili čak i bez razloga.
Varaju i kada su im muževi, partneri u drugim zemljama kako bi im obezbijedili bolji život, Varaju i u blizini partnera.
Varaju i u ratu.
E, to je tek posebna tema.
Ne slažem se s generalizacijama da “žene uvek varaju” ili da su muškarci unapred oprošteni. Varanje nije pitanje pola, već pojedinca i njegove odgovornosti u vezi. I muškarci i žene mogu donositi loše odluke, ali to ne znači da svi pripadnici jednog pola imaju iste osobine ili namere.

Važno je razumeti kontekst: nezadovoljstvo, komunikacijski problemi, emotivna distanca ili životne okolnosti mogu uticati na odluke pojedinca. Stereotipi poput “žene su vješte u varanju iz osvete” ne pomažu, već perpetuiraju nepoverenje i pritisak na oba pola.

Ako govorimo o ratnim ili ekstremnim okolnostima, situacije su dodatno kompleksne i teško ih je generalizovati. Svaka priča i odluka je individualna, i vredno je posmatrati ljude i njihove postupke bez unapred nametnutih predrasuda.

Ti si prva koja piše u ime nekoga, znamo i koga!
Pa koga?

Ja govorim u svoje ime da mi nije palo na pamet da prevarim nekog, jednom kad sam to ucinila i to nisam bila u gradu, cim sam se vratila, raskinula sam.

I to nisam u braku, a taman posla da u braku varam.

Nazivi se dok si mlad i slobodan, to je moja parola, a u braku budi veran. Samo neizivljani nisu verni, pa ni to cak nije pravilo.

Ne slažem se s generalizacijama da “žene uvek varaju” ili da su muškarci unapred oprošteni. Varanje nije pitanje pola, već pojedinca i njegove odgovornosti u vezi. I muškarci i žene mogu donositi loše odluke, ali to ne znači da svi pripadnici jednog pola imaju iste osobine ili namere.

Važno je razumeti kontekst: nezadovoljstvo, komunikacijski problemi, emotivna distanca ili životne okolnosti mogu uticati na odluke pojedinca. Stereotipi poput “žene su vješte u varanju iz osvete” ne pomažu, već perpetuiraju nepoverenje i pritisak na oba pola.

Ako govorimo o ratnim ili ekstremnim okolnostima, situacije su dodatno kompleksne i teško ih je generalizovati. Svaka priča i odluka je individualna, i vredno je posmatrati ljude i njihove postupke bez unapred nametnutih predrasuda.
Prevaru ne vodi filozofija, već hormoni.

Misliš na Telegoniju?
Šta mislite ima li istine u ovome ? Zvuči šokantno. Iako se teorija telegonije, ideje po kojoj ženini prethodni seksualni partneri utječu na izgled njene djece s novim partnerom, donedavno činila smiješnom, neka novija znanstvena istraživanja dokazuju da je takvo što ne samo moguće, nego se redovito događa.
Naime DNK iz sperme ženinih prethodnih partnera ostaje prisutan u tkivu maternice, te kasnije utječe na uvijete u kojima se fetus novog partnera razvija, pa na taj način određuje koja svojstva će se kod fetusa razviti a koja neće.
Poznavao sam jednog američkog forumaša koji je odbijao jesti banane zbog toga što je zamišljao kako ih beru crnačke ruke, pa ga je bilo strah da će se crnačke tjelesne stanice preko banane nekako povezati s njegovim tijelom.
Fin gospodin.

Ne mislim da ima veze sa nacinom odrastanja mnogo, vise su to neke osobine koje se steknu u kasnijem dobu.
Ali, ovo je ipak mozda za Psihologiju, sta to goni ljude da varaju?
Mozda genetika?
Zaista ne znam.

Kad je reč o muškarcima , nije neka velika filozofija. Jedan deo vara zbog krize srednjih godina, da on dokaže sebi da je još uvek dasa. Drugi vara jer nije zadovoljan sexom u braku, treći su jednostavno takvi
Sad će doći klasična primedba, zašto vara, zašto se ne razvede. To nije tako jednostavno. Može on nju i dalje voleti a biti frustriran sexom tj manjkom istog, pa ako su mala deca, ne želi da odrastaju kao deca razvedenih roditelja , da ih vidja samo povremeno, pa finansijski razlozi, ovo ono.

Poslednja izmena:

Back