gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
Bas ste se uziveli u uloge dachazr i hero 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i ti bi u ziri..sa namaBas ste se uziveli u uloge dachazr i hero![]()
Pitanje: Ima li neko bajs, obicni (ali noviji model, shimano), bez brzina, i moze li se/kako s tim cudom ide uzbrdo (po cesti, ne shumi)?![]()
Bas ste se uziveli u uloge dachazr i hero![]()
Pitanje: Ima li neko bajs, obicni (ali noviji model, shimano), bez brzina, i moze li se/kako s tim cudom ide uzbrdo (po cesti, ne shumi)?![]()
Koju kupku koristite?
Sve sam isprobala I sve mi isusuju kozu... a mrzim da mazem telo kremama I tim zezancijama...
Koju kupku koristite?
Sve sam isprobala I sve mi isusuju kozu... a mrzim da mazem telo kremama I tim zezancijama...
Za lice samo sapun?Davno prestala sa kupkama i preporodila mi se koža.
Sad samo sapun. Merima, dove ili kozji...Najdarazi Merima.
Lazem, ponekad i becutan ili babylove (ona DM marka) kupku, bebecu...ali bas ponekad.
A za telo i mackanje-losion, Balea sa ureom, ili neko ulje, ali cisto, nerafinisano+etericno to sama smuckam... mirisljave losione (npr. iz seta uz parfem) na ruke samo i laktove, vise zbog mirisa nego zbog nege.
I to ne cesto, vise mi nahrani kožu uljani piling (home made varijanta, npr. kukuruzno brasno+med+maslinovo ulje), nego kojekakve mazalice...
Da li si probala davov sapun?Koju kupku koristite?
Davno prestala sa kupkama i preporodila mi se koža.
Sad samo sapun. Merima, dove ili kozji...Najdarazi Merima.
Lazem, ponekad i becutan ili babylove (ona DM marka) kupku, bebecu...ali bas ponekad.
A za telo i mackanje-losion, Balea sa ureom, ili neko ulje, ali cisto, nerafinisano+etericno to sama smuckam... mirisljave losione (npr. iz seta uz parfem) na ruke samo i laktove, vise zbog mirisa nego zbog nege.
I to ne cesto, vise mi nahrani kožu uljani piling (home made varijanta, npr. kukuruzno brasno+med+maslinovo ulje), nego kojekakve mazalice...
plus kasika pavlake![]()
...+ pržiti na jakoj vatri 38 minuta...![]()
Procitala sam da se svi industrijski sapuni prave od zivotinjskih masti i oduzima im se glicerin (zamenjuje sa nekom jeftinijom hemijom) i zato su bolji oni domaci. Uopste ga nije problem napraviti - samo ulja + NaOH ...vise mi ni mleko za telo ne treba a bas mi je osetljiva koza.
Ok ne moraš,ma pokazaće vama Bili,ma izguglaće to Bili..
Svaki recept za sapun koji nadjes na netu provuci kroz kalkulator, neki ljudi nisu normalni kakve recepte daju
http://www.soapcalc.net/calc/SoapCalcWP.asp
Sapun:
Meslinovo ulje 60% - 300g
Kokosovo ulje 30% - 150g
Ricinusovo ulje 10% - 50g
Voda destilovana - 190g
NaOH - 71g
Polako sipas kiselinu u vodu (mesas necim drvenim) i ostavis da se ohladi na 40-50C pa sipas u otopljena ulja koja su iste temperature. To mutis stapnim mikserom i posle 5 min. dobijes gustinu pudinga. Sipas u silikonske modle i pokrijes prozirnom folijom pa zavijes u peskir. Posle 24 sata izvadis i ostavis prekriveno platnom 4 - 6 nedelja. Ovaj bas super i peni i pere + neguje kozu ( u kalkulatoru je super fat 5% ali moze do 10%)
Pasta za zube:
kokosovo ulje i soda bikarbona (iz apoteke bez aluminijuma) 1:1...mozes dodati malo stevije. Dovoljno je na cetkicu staviti kolicinu u velicini 1/2 graska da zubi blistaju