Žene pitaju 2

Vi koje jos imate tih problema, sta pijete kad imate bolne menstruacije?
Ja sam se nekad klela u Baralgin, cujem da se ne proizvodi odavno, sta sad ima na tu temu?
Meni hvala bogu ne treba vise odavno, ali mi snajka umire svakog meseca, pa kad vec dolazim, da joj uzmem nesto... nije alergicna ni na sta
e za snajku trajno resenje za njene probleme na tu temu
JAKO je vazno da u toku meseca vezba i na prirodan nacin podigne nivo testosterona u telu, onda automatski smanjuje nivo zenskih hormona i svi ti simptomi nestaju
to sam shvatila kod sebe, a na isti nacin reaguje i organizam mog deteta
cim neki mesec zabusi sa treninzima, vraca se na brufen, povracanje, termofor..
sad sama sebi zvucim kao onaj cale u grckoj pravoslavnoj svadbi koji je imao lek za sve, a to je neka tecnost za pranje na vu..vu..vundeks tako nekako
e ovde kad krenu grcevi pomaze i mazanje koze termo gelom na mestu gde je zona materice i premazu se krsta
toplota opusta muskuplaturu, lakse se otvara grlic materice i bolovi skoro da nestaju

A ne vade zube i slicno .
Samo ako mora. Koliko se ja sećam, odnosno, kako je nekad bilo, samo paracetamol iz grupe lekova za bolove i temperaturu sme, ako mora. Ostali lekovi, uz nadzor lekara i kad se proceni da je veća korist nego moguća šteta. Tako je meni nekad rečeno, a možda se sad nešto promenilo.
A inače, koliko sam ispratila ranije temu, pričalo se o menstrualnim bolovima, pa tu i nema mesta pominjanju trudnica. Takođe, u trudnoći nisu ni sve trave dozvoljene, čak se ne preporučuju ni neke namirnice.

Imas pravo sto se tice razgovora u temi , ali treba da u danasnje vreme postoji lista lekova koje smeju trudnice .
Ili ti zena se porodi pa joj ginekolog prepise antibiotik na kome pise da nije za zene koje doje ( toj toksican za bebe) .

• Podržavam
Reactions: Red
Imas pravo sto se tice razgovora u temi , ali treba da u danasnje vreme postoji lista lekova koje smeju trudnice .
Ili ti zena se porodi pa joj ginekolog prepise antibiotik na kome pise da nije za zene koje doje ( toj toksican za bebe) .
Slažem se. Ali, akušerima i ginekolozima je nakon porođaja, dobrobit majke na prvom mestu. A svaki dobar ginekolog treba da zna koje lekove ne smeju trudnice, žene koje doje i tako to... ali ovo već postaje priča o našem zdravstvu, a ja ne bih to.

Vi koje jos imate tih problema, sta pijete kad imate bolne menstruacije?
Ja sam se nekad klela u Baralgin, cujem da se ne proizvodi odavno, sta sad ima na tu temu?
Meni hvala bogu ne treba vise odavno, ali mi snajka umire svakog meseca, pa kad vec dolazim, da joj uzmem nesto... nije alergicna ni na sta

Uz Femisan A preziveh sa par komada analgina i buskopana koje inace nikada nisam koristila i u mom slucaju nisu radili apsolutno nista....
...mene cudi kako zene umiru od bolova, a tabletica ili dve povrate ih u zivot...jeste bol subjektivna stvar i sve, ali ne mogu da se otmem utisku da se poprilicno preteruje i uvelicava, da ne kazem drami...

Back