Žene pitaju 2

vilerov goblen je radjen na cistom platnu sa koje je ispresecano zutim linijama, tako da je belo platno podeljeno na kvadrate. obicni, stampani goblen, ima sliku na samom platnu.

evo ga

Prilozi

• DSCN1282.jpg
    DSCN1282.jpg
    116,1 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Vilerovi se rade po šemi, nisu štampani, dobije se njihovo platno i konci i šema, mama je uradila 4 velika, valjda behu 70x80, zimu, jesen, proleće i leto,
za svaki joj je trebalo 6 do 8 meseci u zavisnosti od broja boja, a onda veseli tata to sve punopravno kao vlasnik pokloni...tjah na kub

skoro istovremeno. :lol: za semu i goblen.

Моја мајка је месецима радила Читачицу, јако је лепо радила ручне радове...ко зна где је то завршило...

А ја сам за школу урадила цела 2 реда неког мини мини гобленчића, и успела да направим брдо грешака, прескакала, везивала чворове, чудо једно...не бива ме за те женске ствари.

imali su ini i štampane, za početnike, da ruka nauči na bod, kako da bude ravnomeran, ne sme ništa da viri,
imali su i ramove za rad na koje se okači platno i zategne vijcima, pa se prilagođava kako napreduješ, pa
bile su to prodavnice namenje samo tome, ručnim radovima, a ko zna zna :)

to nisam znala, znam da kada ljudi traze vilerov goblen, traze na ovakvom platnu koje sam postavila.

pa razumem se u vilerove goblene. :mrgreen:

za smokvu, jako se tesko prodaju i jako dugo. ako mogu da ga iznesu van zemlje i tamo prodaju, to bi bilo mnogo bolje, jer je vece trziste kolekcionara.

Imala sam tetku koja je sa cerkama vezla i prodavala vilerove gobkene, od toga su se obe odskolovale, kupile auto..svasta nesto...ja sam jedan zahvaljujuci njima vezla ali s mukom jer me to nije zanimalo, oko godinu dana. Dobila od njih kad sam se udala pa poradjala, devojku sto cita, leto i prolece jer su mi deca u tim periodima rodjene. Ni jedan vise ne znam gde mi je. Maminog heklanog imam jrdno tri velika kofera, sta sa tim tek ne znam. Zali Boze rada, truda a i para.

vilerov goblen je radjen na cistom platnu sa koje je ispresecano zutim linijama, tako da je belo platno podeljeno na kvadrate. obicni, stampani goblen, ima sliku na samom platnu.

evo ga

ako nemaju stampanu sliku..kako znaju gde sta da ture?

mislim kapiram..sa strane su dobili sliku..ali onda to znaci da neki i nisu dobri jer ne ume svako da potrefi ako ne prati po stampanoj slici na samom platnu.

А ја сам за школу урадила цела 2 реда неког мини мини гобленчића, и успела да направим брдо грешака, прескакала, везивала чворове, чудо једно...не бива ме за те женске ствари.
e i ja sam uradio jedan..pricao sam o tome ranije ovde..nas par se kladilo na moru sa par devojaka da mozemo i mi to da uradimo..i uradili smo..mislim da i dan danas imam negde taj jastucic/goblencic :).i bila posle lepa nagrada :rumenko:

pa razumem se u vilerove goblene. :mrgreen:

za smokvu, jako se tesko prodaju i jako dugo. ako mogu da ga iznesu van zemlje i tamo prodaju, to bi bilo mnogo bolje, jer je vece trziste kolekcionara.
u sustini gobleni su davno izasli iz mode tako da ih moze kupiti eventualno neki kolekcionar

konkretno ovog smokvinog se prodaje mali milion u proseku za 100€

ako nemaju stampanu sliku..kako znaju gde sta da ture?

mislim kapiram..sa strane su dobili sliku..ali onda to znaci da neki i nisu dobri jer ne ume svako da potrefi ako ne prati po stampanoj slici na samom platnu.
U tome i jeste fora kod Vilerovih goblena. Da su jako teški za rad, da treba dosta strpljenja, jer precizno mora da se prati šema koja se dobije.

Back