Žene, kako vam izgleda dan?

• Začetnik teme Začetnik teme Queen_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sirenica:
Hellen:
Јао, како смара овај распуст: спавање до 10...па одлазак у продавницу, па пијење кафице поред компјутера...па као мало неко спремање, па кување ручка...па Крстарица...па мало читуцкање књиге или гледање неког филма...па мало лешкарење безвезе, па опет мало Форум...па опет неки филм, па се пребацим са фотеље на тросед...па се теееееглим....па опет за компјутер...Кад ће септембар? :?

Sve ovo u jednom danu??? :shock:
Imam utisak da zivis sama i da si posvecena SAMO SEBI!?

Знам ја да си ти проницљива, такорећи прави психолог! Умеш да проникнеш у некога, па то ти је! :P А видим и посебно се бринеш за мене. :wink:
Човече, море смо обавиле још почетком распуста, на купање смо ишле док је било време за купање, обилазимо пријатеље с времена на време, али деца су ми углавном по цео дан напољу (једва их утерам да нешто клопају)...А распуст траје ли траје...

Шта би ми ти препоручила, драга Савета? Коме и чему да се посветим?

Можда би требало да напишем:
-устајем у 10 и љубим своју децу
- муљамо се по кревету и масирамо бар пола сата
-идем у продавницу, спремам деци доручак
-облачим их и чешљам
-кувам ручак
-постављам сто за ручак
-у току ручка ћаскам са децом о разним стварима
-после ручка перемо посуђе и склањамо заједно
-последњих дана им задајем по који задатак из математике, оне раде, а ја контролишем
-слушам док старије ћерка вежба гитару
-поподне деца иду напоље, а ја висим на Интернету или гледам неки филм, или читам књигу
-предвече обиђем пријатељице, или ми неко дође, или изађем напоље са децом и комшилуком
-увече су деца још напољу, а ја сам на Нету
-око 10 вечерамо, туширају се, спремам их за спавање, причамо пред спавање
-после тога сам опет на Нету, или пред телевизором или са књигом у руци.

Јес' сад задовољна?
Суштина мог поста није била да прикажем коме сам и чему посвећена него да ми је доооосадио распуст!!!! :x

Sat zvoni u 07:30, malo se izležavam, spremam se za posao, u 08:20 pijem kafu,proveravam mail,i dok pijem tu prvu jutarnju, već ima neki problem, pa onda telefon stalno zvoni, pa se prošetm kroz proizvodnju da vidim šta se dešava, pa onda dođe neki kupac, pa opet kafa, a da u 10:00 je doručak,oko tri proveravam mail ponovo, oko 16:30 idem kući kod mame na ručak. Tamo sam odprilike do 18:00, pa onda odem do jednog salona,ili negde na kafu. Pa oko 20:00 se vidim sa mojim dragim,ili idemo negde ili nam neko dođe i oko 00:30 idem na spavanje. I sutra sve ispočetka....

Hm, u principu mi se dani razlikuju po aktivnostima, ali recimo...Ustajanje u 08, kafa, posao do 17, dolazak kuci, sitna klopa, voznja bajka ili duge setnje, odlazak na trening ako je utorak u pitanju, dolazak kuci, mazenje i pazenje sa deckonjom, sredjivanje i izlazak u grad (leti je to obavezno, zimi malo redje), uzivanje u muzici i drustvu negde do nesto iza ponoci ukoliko petak i subota nisu u pitanju, obavezna romanticna setnjica u dvoje, dolazak kuci, khm, tri tacke ;) i spavanje.

svaki moj dan je razlicit jer mi je svaki dan razlicito radno vreme.ajde npr kad radim od 13h do 19h30.
ustanem u 9h i grejem mleko
sebi kafu i perem vocke :D
dorucak uz krstu
do 12h malo sredim kucu,povremeno bacim pogled na krstu posto je komp stalno ukljucen,zezam se sa detetom,kuvam rucak
12h jedemo,oblacimo se ,sminkamo itd
vodim je kod dadilje a ja na posao trkom
20h kod kuce sam jer smo kasnili sa zatvaranjem radnje.muz je stigao i doveo i malenu.
veceramo posle se jurimo sa cerkom koja se trudi da odlozi odlazak u krevet sto je vise moguce.
vece je za iznajmljeni film ili neki program na tv ako je leto onda odlazak u bastu pre vecere ili neki resto
izmedju 23h30 i 1h ja sam u krevetu
ispada da se ne tusiram :?

Hellen:
sirenica:
Hellen:
Јао, како смара овај распуст: спавање до 10...па одлазак у продавницу, па пијење кафице поред компјутера...па као мало неко спремање, па кување ручка...па Крстарица...па мало читуцкање књиге или гледање неког филма...па мало лешкарење безвезе, па опет мало Форум...па опет неки филм, па се пребацим са фотеље на тросед...па се теееееглим....па опет за компјутер...Кад ће септембар? :?

Знам ја да си ти проницљива, такорећи прави психолог! Умеш да проникнеш у некога, па то ти је! :P А видим и посебно се бринеш за мене. :wink:
Човече, море смо обавиле још почетком распуста, на купање смо ишле док је било време за купање, обилазимо пријатеље с времена на време, али деца су ми углавном по цео дан напољу (једва их утерам да нешто клопају)...А распуст траје ли траје...

A otkud ti uopšte ta DECA, kada si tako kvalitetno organizovala život, mis' : KADA SI, ZABOGA, UHVATILA VREMENA I ZA ONO ŠTO PROLETERI RADE DA DOBIJU DECU ?!? :shock:

krvolok:
Hellen:
sirenica:
Hellen:

A otkud ti uopšte ta DECA, kada si tako kvalitetno organizovala život, mis' : KADA SI, ZABOGA, UHVATILA VREMENA I ZA ONO ŠTO PROLETERI RADE DA DOBIJU DECU ?!? :shock:

Eх, ех, шта да ти кажем...свуд се стиже, све се може... :wink:

Dakle...

sat mi zvoni u 6 svako jutro prokleto(osim vikenda)...onda se mrcvarim do 6.15,klima mi glava i dospavljujem,onda skacem i u trku :jurim do ormara-farmerke i patike ili suknja i stikla???(veicta dilema),umivanje,sminkanje, kosa...osluskujem sa strahom da li se cuje bus !!! u zadnjem trenutku istrcavam napolje i mashem rukom da stane jer je vec dosao.sva sreca pa mi staje ispred kuce.u busu mislim o lepim stvarima,ne volim putnike i ne volim kad mi se obracaju...zvacem zvaku.
Na posao stizem zadnja a ako stignem nekad na vreme sef se prekrsti...sva sreca pa mi je ujak.Presvucem se u uniformu,onda ide vizita i ja malo se zezam sa pacijentima koji su onako jadni u krevetima pa mi ih je zao.Onda piju kafu a ja ne posto ne pijem.Onda idem u ambulantu i tamo uspeshno lecim ljude do 12.30.Onda me uhvati nervoza i ja pitam sefa da izadjem malo ranije...onda me neki hirurg navata na hodniku da ushijem nesto na brzaka ili nesto slicno...ja malo pi.zdim ali uradim to i oko 13.30 idem kuci.
Onda nastaje prava agonija...rucam i nerviram se,spavam,net,cujem se sa prijateljima i idem na kafu u grad.Tamo malo izigravam neku dobru zensku i merkam frajere,sedim malo nezgodno da pokazem svoj novi tatoo,nudim se da platim onda kada pristanu ja i platim i ostavim baksis 5 dinara.
Zurim kuci,jedem neki keks i mleko,idem kolima do teretanea to je vec oko 21 h...e tamo je zanimljivo jer ima dobro momci koji gledaju moje zmijsko telo i ja njihovo...pustam bale i podvijam pantalonice i trazim da mi namestaju tegove.Onda malo visim na vratilu i tu sevaju moji rektusi i gluteusi i ja vidim kako gledaju pohotno ali to su mi sve prijatelji tako da se nikad ne ovajdim a ni oni jer su ozenjeni.vecina.a oni sto nisu nisu zgodni.trener je takodje zgodan ali se moja drugarica muva sa njim.
Tamo sam do 22.30 onda idem kuci i opet jedem neki keks i mleko jer moram da se ugojim i onda opet blejim u komp da vidim sta misle o meni da kazem sta mi je utisak dana.i da odgovorim svojim obozavaocima sa Ona trazi njega.
E da...povremeno se vidim sa Cveletom i onda je dan malo drugaciji i duzi i mlao manje spavam i malo se vishe radujem i malo manje mislim a malo vishe kuliram...i malo me vishe boli doope.
Nekad ceo dan placem.Jer mnogo razmishljam.lai to je retko.obicno ne razmishljam.zato sam srecna.

meni dan nesto i ne izgleda... rano kafa i peske 4 km do posla. To "peske" sam uvela u okviru akcije "zdrav i mlad". Onda 8-9 sati tzv. kreativnog rada. Bez pauze. U drustvu (uzasnih, smrdljivih) pusaca kojima se bez prestanka dimi iz usta i nosa. Posle 4 km nazad, takodje peske. U okviru akcije "revitalizacija pluca". Tusiranje, padanje u tanjir, konverzacija s punim ustima, brzinsko deljenje ljubavi okolini, eventualno kuvanje "za sutra", krevet a u njemu knjiga, posle malo TV, upadanje u san, oko 24 skakanje - mislim da je jutro! Cujem "ssssss, spavaj, ssssss" Okrecem se na drugi bok, strmoglavljujem se u san...
Je l' to dan?
A ako se neko seca Top liste Nadrealista, evo citata: "Al' zato je pet stoja svakog prvog u djepu!"

Hihihi...evo jedne varijacije na temu budjenja...
Meni zvoni telefon...prvo jedan alarm, pa onda drugi.
Za svaki slucaj narucim budjenje na 9811.
A za slucaj da i to ne upali navijem i sat.
Ako sam mnogo umorna i plasim se da cu se uspavati onda navijem i drugi sat.
Znaci dva alarma,teefon i sat.
Pa kad sve to pocne da zvoni zapitam se da li sam normalna? :lol:

A sve i da zakasnim na posao ne bi mi niko mnogo zamerio... :D

ne mogu da odolim :)
znaci sat mi zvoni u 6:32 mobilni u 7:04
onda dilema da li da kupim nezdravi dorucak tj. kroasan ili da pojedem müsli...kafa...piskim,zubi, lice, tus...oblacim se...pakujem rucak koji sam sinoc skuvala...i jos neku vocku...kao ajde zdravo je...i kremic...kao treba mi energija...
u 7 istrcavam...7 i koji minut sam u busu....citam neku knjigu, novine... u 8 sam na poslu...
sedim bas na nezgodnom mestu pa ne mogu na net, svi mi vide monitor...tako da radim vredno do 10 onda pauza do 10:30 druga kafa... onda posao do 12 onda pauza do 13 pa posao do 18....
varijanta jedan-3 puta nedeljno
idem kuci i spavam ili blejim u kompjuter ili radim one dosadne stvari tipa kuvam, operem vec, sredim malo sobu itd...telefoniram, izadem na neko pice, u bioskop, u setnju...
varijanta dva-2 puta nedeljno
onda se nerviram, mrzim ovaj drugi posao ali mi treba kinta...nerviram se i jedem neki sendvic usput, i jos se vise nerviram...trcim na drugi posao...stizem u 18:20, presvlacim se, wc, deodorans, vezem kosu...18:30 na radnom mestu....radim...nema pauze...23:30 gotova sa poslom, idem kuci stizem u 00:15...spremim neku klopu za sutra i paralelno veceram, istusiram se i krevet....i jos samo 9 nedelja tako a posle konacno krecem da studiram :)

Moj svaki dan je razlicit, a opet isti.
Svakog dana ustajem u razlicito vreme; budi me muz, sin, sat(ako imam neku neodloznu obavezu) ili telefon, (ako zaglavim sa spavanjem, pa me nista od prethodnog ne probudi(muz zove s posla).
Onda se razvlacim sa doruckom i spremanjem klinca.....njegov dorucak traje i po dva sata. Zatim sledi kupovina, malo setkanja ili vozikanja po gradu, spremanje rucka, rucak, ako imam srece sin zaspi, za to vreme ja nesto cituckam, obrazujem se, ili spremam po kuci, ili dangubim na Krstarici. Muz se vraca kuci oko 18h, ili mi odemo po njega, pa se svrckamo po gradu. Onda sledi vecera, uspavljivanje klinca, koje moze da potraje do mog uspavljivanja, ako imam srece odgledam neki film, ili citam neku knjigu, ili ako sam vredna bacim se na ucenje jezika.
Lezem oko 23-24h.
U zavisnosti od desavanja u gradu ili vremenskih prilika, idemo na jezero, na vidjanje s drustvom, na kafu ili veceru do obliznjih gradova, ako su nam tu neki gosti iz Bgd. u obilazak svega sto se nalazi u krugu od 300km.
I tako, nemam nikakav raspored, nikakve navike, sve zavisi od trenutne volje, zelje, i uskladjenosti stavova. :?

hanibal77:
jednom u politikinom :P zabavniku bilo kao sistem za budjenje za lenjivce.prvo zvoni sat.ako ne reagujes krevet pocne da ti se trese.ako te ni to ne probudi onda te krevet katapultira iz sebe. :lol:
je l bi te to probudilo? :lol:

Verovatno bih nešto progunđala i nastavila da spavam na podu, onako zbačena :?

Dragi ima foru - dovoljno je da izgovori moje ime(+kafica), makar i šapatom - pali! :D

meni ne zvoni sat. nemam ga!
mene budi moja ćerka...već 2 godine istom rečenicom...."mama,daj mi oko"
(oko je mleko)
onda se malo mazimo,pa joj dam mleko na dnu flašice,tek da je zavaram.
onda budimo muškarce...moj muž često ustane pre nas...a klinac je spavalica,muku mučim da ga dignem iz kreveta.
a da ustajemo oko 8.
higijena...
onda kada ih razvezem kod bake,obdanište...
posao...radim u svom stanu,tako da zavisno od količine obaveza zavisi i moj dan.
ima dana kada preblejim sa druaricama u šopingu,ili na košutnjaku ispijam kafu sa nekim...a ima dana kada završim sa poslom negde oko 22h :( sa mogućnošću da traje i mnogo duže...
ako je bio normalan radni dan,bio je ovakav:
sastanak kod nekog klijenta,kafa u ipanemi,priprema stategije i ponude za klijenta :roll: kuvanje ručka,usput,peglanje možda :? (to dok smišljam koliko da ga ošamarim za projekat :lol: ) klonsultacije sa direktorom....
ručak,odlazak kod keve po decu...kafa sa kevom (ponekad) odlazak sa klincima negde...parkić,ili kod drugara,ako je ružan dan,ili nama dođu ti isti drugari,a ima ih ukupno 8 sa mojom decom :P
varijanta 2. ne skidam pidžamicu ceo dan,(jer je moj muž razvezao decu)pišem ponude,šaljem mailove.faxove...ugovaram,dogovaram...kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem... :lol: :lol: :lol:
pijem kafu i lenčarim uz neku knjigu ili čantram sa vama,kao danas :P
mada na ovaj sumoran dan moram obući nešto drugo imam posetu Dhl kurira :x a i moram do banke po neku kintu,da platim majstore :x i eto.
naravno postoji i varijanta deca spavaju chez baka :lol: :lol: :lol:
e,onda se sećam samo da sam se doterala i izašla sa mužom,i da me je posle bezobraznik odvukao u krevet :roll:

e,a znaš kako je došlo do toga?
budila sam se u 7. vodila paju u vrtić,anu nosila kod bake,trčala na bus,kasnila na posao,5 minuta, jer mi je tako išao bus...direktor me je čekao,kao i ostale,i nervozno klimao glavom.ni kaput nisam skinula,zvao bi me u kancelariju,da mi ispira mozak kako i šta da radim na sledećem sastanku,koji je za pola sata i šta sve da pripremim...(radila sam u jednoj velikoj marketinškoj agenciji) kafu još nisam popila...onda me zove neko od klijenata da se nešto pekmezi,onda mi koleginica nije uradila nešto što je trebalo,još pre nedelju dana,onda ......ma haos,sastanak,ja ugovorim sve dogovorim,kasnije moj direktor kaže da je zadovoljan,ali da mi on nije rekao kako i šta......tako rintam za pola agencije,jer niko ništa ne siže od pušenja i kafa,a meni njihovi poslovi zaustavljaju moj.......
dodje nekako onih 17 sati,ja se oblačim,direktor kaže kako to da ti uvek odlaziš u 17? kažem mu jer sam vredno radila ceo dan,a on pogleda moje kolege koji su tek tada navalili na posao,i kaže a oni?
i ja puknem pa kažem,oni su došli oko10 pa su popušili po paklu (a puši se na terasi) i popili po 5 kafa(koja se takodje pije u kuhinji).dok sam ja sedela i radila i odradila moj dan! a oni moraju da završe svoj posao da bi im ja sutra odradila produkcijski deo,jer klijenti očekuju to za sutra
:evil: :evil: :evil:
tog dana sam dala otkaz.došla sam kući i rekla mužu.
i počela da radim kod njega,od čega sam uvek bežala, ali znam za šta rintam,a ne da me neki lezilebovići,
drndaju,i da ja gubim živce zbog njihovog nemara.

a i da znaš da mi je ovako supre.zaslužila sam to posle 15 godin aradnog staža,zar ne :wink:

Betty:
zorab, pa ti si prototip savremene žene :?
Mislim, milion knjiga je baš takvima namenjeno - kako ovo kako, ono postići, plus timesickness, ili time keeping (što je lakši simptom).
:D
Ej :D
Aj pojasni "brzinsko deljenje ljubavi", pls!

Eh, takve knjige su upravo namenjene onima koji umisljaju da su savremeni. Pa im je potrebno neko dodatno sredstvo em da ih uveri u isto, em da im ponudi neku bajagi precicu za postizanje veceg stepena savremenosti... Da budu, dakle, najsavremeniji.
A ja sam cura starog kova samo sto mi je broj obrtaja veci. Tu dolazimo do tog "brzinskog..." Da ne bi doslo do semanticke nedoumice, ta sintagma nije nije sinonim za "na brazaka", ona oznacava da svi oko mene (od cetvoronoznih do dvonoznih) u toku kraceg vremenskog perioda dobiju svu moju ljubav. Podelim im. Celu kolicinu, bez ostataka. Brzo. Posle idem da spavam.

Back